İçeriğe Yönlendir

Egsozdan Gelen Ses


Cihan Beliceli

Recommended Posts

Cihan Beliceli

Herkese iyi günler. 2007 model Honda innova 125cc motorum var. Son günlerde 4 viteste giderken gazı kestiğimde pat diye ses geliyor (1 kere ) bunu herzaman yapmıyor. Bu neden kaynaklanıyordur yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Eksoz içindeki elyaflar zaman ile yanıp bitiyor eksoz Boşalıyor ve eksozdan bu ufak sesler gelmeye başlıyor Km artıkca eksozunuzdan biraz daha fazla bu ve benzer sesler duyacaksınız Benim 22.000 km 250 cc lik yamaha Xmax ımda eksoz çok ses yapıyordu bir nebze tamir ettirdim ancak pek istediğim gibi olmadı :(

Can bey burda egsozumu değiştirmek gerekiyo?

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Servise götürdüm usta saolsun içimi rahatlattı. Sorunun yakıttan olduğunu söyledi dediği gibi yakıt aldığım yeri değiştirmiştim. Benzindeki solventten kaynaklandığını söyledi.

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Motorunuzun Km si nedir ?

13500 km. Usta yaz aylarında solvent daha fazla katarlar yakıta ucmasını engellemek için dedi. yasal %3 müş ama %6 koyuyorlarmış. Bakalım yakıtımı değiştireceğim bakalım nasıl etki olacak.

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

13.500 km de Karbiratörlü bir cup tarzı motorda %6 Solvent o sesi yaptırmaz Eksozun içi artık yıpranıyor :) Solvent çok olsa sizin şuan 125 cc lik motorunuzun oo minicik karbiratörünün memeleri bozulmuş olurdu :) ve gaz sabit çekili iken ince patlatmalar yapardı :(

Dediğim gibi bakalım yakıt aldığım yeri değiştireceğim değiştirdikten sonra olacak mı merak ediyorum

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Konuya son noktayı koyuyorum sorun yakıttanmış . Yakıt aldığım teri değiştirdim patlama sesi gelmiyor artık.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...