Orhan Durmuş 19 Mayıs 2012 Paylaş 19 Mayıs 2012 Selamlar; geçen hafta akünün boşalması nedeniyle takviye yapılmış. İlk etapta çalıştıktan sonra gece gelince akünün değiştirilmesi için bir firmayı aradım. Gelip yerinde değişimi yaptılar sağ olsunlar. Sonrasında aracın rolantisinde normal şartlarda 800 iken düşme ve artma meydana gelmeye başladı. Otomatik araç olduğundan ışıklarda yada herhangi bir sebeple durduğumda devirdeki anormalliklerden ötürü araç sanki yerinde duramayan azgın boğa gibi hareket etmeye çalışıyor. Sanayide ustaya götürdüm. Rolanti motoru ve gaz kelebeğinde kurumlaşma meydana gelebileceğini söyledi. Söküp ilaca yatırdı. Yeni gibi meydana çıktı. Taktı çalıştırdıktan sonra devir bu defa ilk çalıştırmada 2000 civarı oluyor yaklaşık 5-10sn sonra normale geliyor. ve titreme yok. TP sensörünü değiştidik. devir hep 2000 aşağı düşmedi. bir kaç tane sensör denedik. Aynı şekilde rolanti motoru değiştirdik. olmadı. En son geriye dönüp kendi parçalarını taktık. Birde motor hava emiş sibobunu değiştirdik. Teste çıkınca 2.vitese araç geçiyor devir 1000 evire düşüp sanki boşa manuel vitesi boşa atmışcasında 3000-4000 devire geliyor. Şanzıman tekrar kavradıktan sonra 2.viteste devam ediyor. Birde artık yola çıkıp gazı sabit tutup yaklaşık 80-90 km hızda giderken devirde 2400 civarı iken birden devir 3200 lere çıkıp hızda aynı şekilde 120 lere fırlıyor koltukta arkaya yapışıyorsun. Şuana kadar sabırla okuyan arkadaşlara teşekkür ederim. Böyle bir sorunla karşılaşan varmı. yada neden kaynaklanabilir. Araca bilgisayarla bağlanıldığında hava sensörlerini göstermekte. arıza resetlemesi yapıldı. araçta Atiker lpg sistemi var ve lpg serviside kontrol etti. Sıkıntı yok dedi. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 19 Mayıs 2012 Paylaş 19 Mayıs 2012 Aynı sorun bizim 306dada oluyordu. Atikerin beyini ile arabanın kendi beyini uyuşmuyormuş. Öyle demişti ustalar. Yorum bağlantısı
Recep Mura 19 Mayıs 2012 Paylaş 19 Mayıs 2012 Çok geçmiş olsun hemşerim benzer bir durum benim araçtada vardı hala da var sayılır problemle ilgili konu açmıştım yüzde yüz bu sorunu çözebileceğinizi tahmin etmiyorum çünkü benzer durumla karşılaşan bir çok kişi çözüm bulamadı henüz tam anlamıyla çözebilene rastlamadım benimkinde de Atiker kit var, hiç bir şikayetim ve problemim yokken normal 10 bin bakımından sonra devirde dalgalanma ve ani frenlerde stop etme başladı Yetkili servis dahil izmitte de 2 tavsiye edilen usta dahil 5-6 yere gösterdim ama hiç biri gereksiz masraf hariç hiçbir çözüm bulamadı inanın ustayım diye geçinen bir çok kişi daha bizim araçlarda hangi parçalar kullanıyor onu dahi bilmiyor çoğu, Yetkili servisle bayağı bir tartışma içine girince oradaki bir usta sanırım o serviste işten anlayan tek usta sağolsun araçla ilgilenince stop etme sorununu çözdü ancak dalgalanmaya çözüm bulamadı çok önemli değil dedi zaten benzinde daha normal lpgde biraz daha fazla oluyor ama araç stop etmedikten sonra çok da önemli değil ancak dediğiniz gibi trafikte ışıkta dururken araçta rölanti dalgalanmasından dolayı titreme olması can sıkıcı ama stop etmesine karşın çok önemli değil zamanla düzeleceğini sanıyorum çünkü sizde olduğu gibi bakımdan önce böyle bir problem yoktu bakımda yapılan bir yanlışlıktan dolayı oldu diye düşünüyorum bir dahaki bakımda belki daha iyi olur sizde de eğer lpgden olsa neden akü değişimini beklemiş olabilir değil mi? Bir de gaz kelebeği temizliğinden sonra bazı ford araçlarda IDS cihazıyla adapatasyon yapılması gerekiyor deniyor size söylendi mi? Tekrar çok geçmiş olsun inş. çözersiniz çözerseniz lütfen bana da haber verin bende o ustaya gideyim inanın bizim problemlerin çözülmemesinin tek sebebi doğru ustayı bulamamak ben hala aracım için doğru ustayı bulamadım. inş. siz bulursunuz... Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 19 Mayıs 2012 Paylaş 19 Mayıs 2012 Selamlar; geçen hafta akünün boşalması nedeniyle takviye yapılmış. İlk etapta çalıştıktan sonra gece gelince akünün değiştirilmesi için bir firmayı aradım. Gelip yerinde değişimi yaptılar sağ olsunlar. Sonrasında aracın rolantisinde normal şartlarda 800 iken düşme ve artma meydana gelmeye başladı. Otomatik araç olduğundan ışıklarda yada herhangi bir sebeple durduğumda devirdeki anormalliklerden ötürü araç sanki yerinde duramayan azgın boğa gibi hareket etmeye çalışıyor. Sanayide ustaya götürdüm. Rolanti motoru ve gaz kelebeğinde kurumlaşma meydana gelebileceğini söyledi. Söküp ilaca yatırdı. Yeni gibi meydana çıktı. Taktı çalıştırdıktan sonra devir bu defa ilk çalıştırmada 2000 civarı oluyor yaklaşık 5-10sn sonra normale geliyor. ve titreme yok. TP sensörünü değiştidik. devir hep 2000 aşağı düşmedi. bir kaç tane sensör denedik. Aynı şekilde rolanti motoru değiştirdik. olmadı. En son geriye dönüp kendi parçalarını taktık. Birde motor hava emiş sibobunu değiştirdik. Teste çıkınca 2.vitese araç geçiyor devir 1000 evire düşüp sanki boşa manuel vitesi boşa atmışcasında 3000-4000 devire geliyor. Şanzıman tekrar kavradıktan sonra 2.viteste devam ediyor. Birde artık yola çıkıp gazı sabit tutup yaklaşık 80-90 km hızda giderken devirde 2400 civarı iken birden devir 3200 lere çıkıp hızda aynı şekilde 120 lere fırlıyor koltukta arkaya yapışıyorsun. Şuana kadar sabırla okuyan arkadaşlara teşekkür ederim. Böyle bir sorunla karşılaşan varmı. yada neden kaynaklanabilir. Araca bilgisayarla bağlanıldığında hava sensörlerini göstermekte. arıza resetlemesi yapıldı. araçta Atiker lpg sistemi var ve lpg serviside kontrol etti. Sıkıntı yok dedi. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler. Hava sensörleri derken anlıyamadım burayı Yorum bağlantısı
Orhan Durmuş 19 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 19 Mayıs 2012 Hava sensörleri derken anlıyamadım burayı hava filitresinden sonra motora giriş kısmında bulunan gaz kelebeğinin üzerindeki sensör. tp sensörü diye geçiyormuş. Bugün deneme yaptım. ilk kalkıştan itibaren gazı kesmeden sürekli yüklendi. yani seri kalkış yaptım. vites geçişleri çok daha düşük devirlerde gerçekleşti. devirlerde oynama meydana gelmedi. Başka bir usta daha doğrusu çıkma ford parçaları satan birisininde başına daha önce böyle bir problem gelmiş. Sigorta kutusundan çıkmış problem. Değiştirince düzelmiş. Haftaya elektrikçiye gideceğim. Tesisatı kontrol edecek. Geriye beyin ve hiç istemediğim şanzuman kalıyor. umarım elektrikçi problemi bulur. Çok geçmiş olsun hemşerim benzer bir durum benim araçtada vardı hala da var sayılır problemle ilgili konu açmıştım yüzde yüz bu sorunu çözebileceğinizi tahmin etmiyorum çünkü benzer durumla karşılaşan bir çok kişi çözüm bulamadı henüz tam anlamıyla çözebilene rastlamadım benimkinde de Atiker kit var, hiç bir şikayetim ve problemim yokken normal 10 bin bakımından sonra devirde dalgalanma ve ani frenlerde stop etme başladı Yetkili servis dahil izmitte de 2 tavsiye edilen usta dahil 5-6 yere gösterdim ama hiç biri gereksiz masraf hariç hiçbir çözüm bulamadı inanın ustayım diye geçinen bir çok kişi daha bizim araçlarda hangi parçalar kullanıyor onu dahi bilmiyor çoğu, Yetkili servisle bayağı bir tartışma içine girince oradaki bir usta sanırım o serviste işten anlayan tek usta sağolsun araçla ilgilenince stop etme sorununu çözdü ancak dalgalanmaya çözüm bulamadı çok önemli değil dedi zaten benzinde daha normal lpgde biraz daha fazla oluyor ama araç stop etmedikten sonra çok da önemli değil ancak dediğiniz gibi trafikte ışıkta dururken araçta rölanti dalgalanmasından dolayı titreme olması can sıkıcı ama stop etmesine karşın çok önemli değil zamanla düzeleceğini sanıyorum çünkü sizde olduğu gibi bakımdan önce böyle bir problem yoktu bakımda yapılan bir yanlışlıktan dolayı oldu diye düşünüyorum bir dahaki bakımda belki daha iyi olur sizde de eğer lpgden olsa neden akü değişimini beklemiş olabilir değil mi? Bir de gaz kelebeği temizliğinden sonra bazı ford araçlarda IDS cihazıyla adapatasyon yapılması gerekiyor deniyor size söylendi mi? Tekrar çok geçmiş olsun inş. çözersiniz çözerseniz lütfen bana da haber verin bende o ustaya gideyim inanın bizim problemlerin çözülmemesinin tek sebebi doğru ustayı bulamamak ben hala aracım için doğru ustayı bulamadım. inş. siz bulursunuz... selam; ben ustamdan çok memnunum. sanayide çekirdekten babasının yanında yetişmiş. azimli bir arkadaş. Ayrıca otomotiv okuyor. Adapazarı modern sanayide Oto Herford diye geçiyor. Tarık usta. MNG kargonun yanında. Gitmediysen bir dene. Tek kusuru yavaş çalışıyor. Servisin çözemediği bir çok problemi çözmüştür. Yorum bağlantısı
Recep Mura 20 Mayıs 2012 Paylaş 20 Mayıs 2012 Orhan Bey, Adapazarı'nda şu ana kadar tavsiye edilen ustalar benim derdime çare olamadıkları gibi birde bile bile gereksiz (ki bir ustaya özellikle dedim ustam bujiler yeni değişti onlardan değil sorun ya bunun markası başka birde bunu deneyelim dedi ve elimde kaldı tabii parça) masraf yaptırdılar birde problemi çözemedikleri gibi utanmadan sıkılmadan ücret aldılar ha o kadar saat uğraştılar çözemedilerse de bir emek var diyeceksiniz ben de derim ama 50 TL de alınmaz değil mi yapılan gereksiz masrafın üzerine ekstra...O yüzden Adapazarındaki ustalardan açıkçası soğudum ancak İzmitte iki yere gittim ikisinde buradakilerden daha fazla emek harcamalarına rağmen inanın tek kuruş almadılar ısrar ettim bakın o kadar uğraştınız olmaz birşeyler alın dedim hayır dediler problemi çözeceğiz öyle alırız çözmeden almayız dediler...Eğer yine sanayiye gitmem gerekirse daha önce hiç gitmediğim modern sanayide Tarık ustaya bir uğrayayım inş. bu sefer yüzüm güler hazır yetkili servisde benim yarama tam merhem olamamışken belki deTarık usta çözer selamınızı da iletirim sanırım sizi yakınen tanıyordur... Yorum bağlantısı
Recep Mura 20 Mayıs 2012 Paylaş 20 Mayıs 2012 Bu arada TP sensör dediğiniz bizim meşhur hego sensör diğer tabirle oksijen sensörü olmasın eğer öyleyse bana da ilk etapta yetkili servis bunları hata veriyor demişti sonra araştırdım lpgli araçlarda zaten bunlar hata veriyormuş tekrar yetkili servise gittim durumu anlattım ustayla bizzat konuştum usta daha aracı incelemeden bu devir dalgalanması ve stop etme hego sensörden olmaz dedi ve gaz kelebeğinde sıkıntı var gibi dedi ama kesin de demedi emin de olamadılar çünkü hata vermiyor araç kesinlikle...bu arada rölantideki dalgalanma sebebi olarak mı elektrikten şüpheleniyorsunuz? Acaba bizdeki de bundan olabilir mi? hiç elektirk tesisatına bakılmadı kimse şüphelenmedi..gerçekten merak ettim sonuç alırsanız mutlaka paylaşın lütfen... Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 20 Mayıs 2012 Paylaş 20 Mayıs 2012 Selamlar; geçen hafta akünün boşalması nedeniyle takviye yapılmış. İlk etapta çalıştıktan sonra gece gelince akünün değiştirilmesi için bir firmayı aradım. Gelip yerinde değişimi yaptılar sağ olsunlar. Sonrasında aracın rolantisinde normal şartlarda 800 iken düşme ve artma meydana gelmeye başladı. Otomatik araç olduğundan ışıklarda yada herhangi bir sebeple durduğumda devirdeki anormalliklerden ötürü araç sanki yerinde duramayan azgın boğa gibi hareket etmeye çalışıyor. Sanayide ustaya götürdüm. Rolanti motoru ve gaz kelebeğinde kurumlaşma meydana gelebileceğini söyledi. Söküp ilaca yatırdı. Yeni gibi meydana çıktı. Taktı çalıştırdıktan sonra devir bu defa ilk çalıştırmada 2000 civarı oluyor yaklaşık 5-10sn sonra normale geliyor. ve titreme yok. TP sensörünü değiştidik. devir hep 2000 aşağı düşmedi. bir kaç tane sensör denedik. Aynı şekilde rolanti motoru değiştirdik. olmadı. En son geriye dönüp kendi parçalarını taktık. Birde motor hava emiş sibobunu değiştirdik. Teste çıkınca 2.vitese araç geçiyor devir 1000 evire düşüp sanki boşa manuel vitesi boşa atmışcasında 3000-4000 devire geliyor. Şanzıman tekrar kavradıktan sonra 2.viteste devam ediyor. Birde artık yola çıkıp gazı sabit tutup yaklaşık 80-90 km hızda giderken devirde 2400 civarı iken birden devir 3200 lere çıkıp hızda aynı şekilde 120 lere fırlıyor koltukta arkaya yapışıyorsun. Şuana kadar sabırla okuyan arkadaşlara teşekkür ederim. Böyle bir sorunla karşılaşan varmı. yada neden kaynaklanabilir. Araca bilgisayarla bağlanıldığında hava sensörlerini göstermekte. arıza resetlemesi yapıldı. araçta Atiker lpg sistemi var ve lpg serviside kontrol etti. Sıkıntı yok dedi. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler. Öncelikle geçmiş olsun. Arabam manuel vites, ama belki benzer sorun olabilir. Akü değişiminden sonra oldu demişsiniz, aküden olma ihtimali yüksek kannımca. Çünkü; Ara sıra benim arabada rolanti dalgalanması oluyordu(LPG'de). Bazen kesiyordu(normale dönüyordu). Sonrasında,rolanti dalgalanması varken, arabayı hemen stop edip aküyü ölçtüm. Biraz zayıf çıkmıştı.(12,1V civarı) Bir de farklı bir zamanda rolanti dalgalanması yokken arabayı stop edip aküyü ölçtüm.12,8 V gibi bir şey çımıştı. Bunu farklı zamanlarda tekrar ettim. Sonuç aynı. Şimdi rolanti dalgalanması yok çok şükür.Ve akü voltajı 12,7V. Araçlar farklı ama sorun aynı olabilir. TEŞEKKÜRLER... Yorum bağlantısı
Orhan Durmuş 20 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2012 Selam arkadaşlar; bu gece bir arkadaşın aküsü bitmişti. gece olduğu için aybı akücüyü çağırdık. yaşadığım problemi ona anlattım. Araç çalışırken şarj voltajının ölçülüp ölçülmediğini sordu. Sanayida başka elektrikçiye gittiğimizde ölçmüştü. 16 volt gösteriyordu. 16 voltun fazla olduğunu söyledi. fazla voltajda bu problemin olabileceğini ve akü değişim öncesinde yapılan takviye sırasında yanlış işlem yapıldıysa alternatördeki diyotların zarar görmüş olabileceğini söyledi. Otokarda Arge bölümünde elektrik mühendisi kayınçoda aynı şeyi söylemişti. Devir ölçümünü alternatör üzerinden aldığını devir ve gaza göre vites geçişlerinin oldugunuda ekledi. problem elektrik arızasına doğru yol alıyor. Yarın yada çarşamba günü akü değişimini yapan ustaya gidip inceleme yapacağız. gelişme olursa paylaşacağım. şimdilik bu kadar Orhan Bey, Adapazarı'nda şu ana kadar tavsiye edilen ustalar benim derdime çare olamadıkları gibi birde bile bile gereksiz (ki bir ustaya özellikle dedim ustam bujiler yeni değişti onlardan değil sorun ya bunun markası başka birde bunu deneyelim dedi ve elimde kaldı tabii parça) masraf yaptırdılar birde problemi çözemedikleri gibi utanmadan sıkılmadan ücret aldılar ha o kadar saat uğraştılar çözemedilerse de bir emek var diyeceksiniz ben de derim ama 50 TL de alınmaz değil mi yapılan gereksiz masrafın üzerine ekstra...O yüzden Adapazarındaki ustalardan açıkçası soğudum ancak İzmitte iki yere gittim ikisinde buradakilerden daha fazla emek harcamalarına rağmen inanın tek kuruş almadılar ısrar ettim bakın o kadar uğraştınız olmaz birşeyler alın dedim hayır dediler problemi çözeceğiz öyle alırız çözmeden almayız dediler...Eğer yine sanayiye gitmem gerekirse daha önce hiç gitmediğim modern sanayide Tarık ustaya bir uğrayayım inş. bu sefer yüzüm güler hazır yetkili servisde benim yarama tam merhem olamamışken belki deTarık usta çözer selamınızı da iletirim sanırım sizi yakınen tanıyordur... Aynen selam söylerseniz ilgilenecektir. söylemesinizde müşteriler arasında şu ana kadar ayırım yaptığını görmedim duymadım. herkese aynı yaklaşım. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Mayıs 2012 Paylaş 20 Mayıs 2012 Bu arada TP sensör dediğiniz bizim meşhur hego sensör diğer tabirle oksijen sensörü olmasın eğer öyleyse bana da ilk etapta yetkili servis bunları hata veriyor demişti sonra araştırdım lpgli araçlarda zaten bunlar hata veriyormuş tekrar yetkili servise gittim durumu anlattım ustayla bizzat konuştum usta daha aracı incelemeden bu devir dalgalanması ve stop etme hego sensörden olmaz dedi ve gaz kelebeğinde sıkıntı var gibi dedi ama kesin de demedi emin de olamadılar çünkü hata vermiyor araç kesinlikle...bu arada rölantideki dalgalanma sebebi olarak mı elektrikten şüpheleniyorsunuz? Acaba bizdeki de bundan olabilir mi? hiç elektirk tesisatına bakılmadı kimse şüphelenmedi..gerçekten merak ettim sonuç alırsanız mutlaka paylaşın lütfen... TP sensör = Throttle Position sensör. = gaz kelebeği sensörü = gaz teli sensörü.. gaz kelebeği zaten gaz teli (telli olanda) pozisyonu demektir. benzinli araçta kelebeği açarsan motor hızlanır kapatırsan durur. karbüratörlülerde enjeksiyon kontrolu bile yoktu. Her neyse sizin adaptasyon problemi gibi duruyor. Yorum bağlantısı
Recep Mura 20 Mayıs 2012 Paylaş 20 Mayıs 2012 (düzenlendi) TP sensör = Throttle Position sensör. = gaz kelebeği sensörü = gaz teli sensörü.. gaz kelebeği zaten gaz teli (telli olanda) pozisyonu demektir. benzinli araçta kelebeği açarsan motor hızlanır kapatırsan durur. karbüratörlülerde enjeksiyon kontrolu bile yoktu. Her neyse sizin adaptasyon problemi gibi duruyor. Hocam araca yetkili serviste adaptasyon bilumum güncel yazılım vb. yüklendi stop etme problemi çözüldü ama dalgalanma hala devam ediyor çok büyük problem değil sonuçta araba işlevini yerine getiriyor ama yine de ışıklarda beklerken rölanti dalgalanırkenki titreme yine de insanın canını sıkıyor, belki benim araçta da bu TP sensöründen kaynaklı sıkıntı olabilir sanırım bu sensör bizim araçlarda yani Fusionlarda gaz kelebeği ile tümleşik oluyor yani gaz kelebeğinin tamamı değişmesi gerekiyor ama ustalar %100 emin olamadıkları için değişimden yana olmadılar... 20 Mayıs 2012 tarihinde Recep Mura tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts