İçeriğe Yönlendir

Yakit Sisteminin Havasi Nasil Alinir ?

Yaşar Özleyen

Recommended Posts

Yaşar Özleyen

Bu nasıl bir arabadır anlamadım bu nasıl bir mantıksızlıktır...

bu arabaya bu sistemi koymamakdaki matık nedir neden koymazlar neden ?????

2009 sonrası dizel fiestalarda yolda hortumun patlasa, mazotun bitse, biyerden hava alsa bittin . Tek yapman gereken ya bir çekici yada servis.

ne bir vakvak nede havayı kendi alan yakıt pompası....

Yazıklar olsun..... :bravo:

Yorum bağlantısı
Yaşar Özleyen

1.4 lerde olması lazımdı vak vak. yenilerde yok mu

işte bende buna anlam veremiyorum......

neden koymazlarki 80model arabadada var 2012 model arabadada ama ford devrim yapmış hiç biri yok , direk yetkili servis :D :D :D :D :D

Yorum bağlantısı
Selçuk Özkan

Bu nasıl bir arabadır anlamadım bu nasıl bir mantıksızlıktır...

bu arabaya bu sistemi koymamakdaki matık nedir neden koymazlar neden ?????

2009 sonrası dizel fiestalarda yolda hortumun patlasa, mazotun bitse, biyerden hava alsa bittin . Tek yapman gereken ya bir çekici yada servis.

ne bir vakvak nede havayı kendi alan yakıt pompası....

Yazıklar olsun..... :bravo:

Yaşar bey bende focus 2 var. Siz söyleyene kadar mazot filtresinin havayı kendi aldığını sanıyordum. :(

Yorum bağlantısı
Selçuk Özkan

Focusta da yok mondeo da da ;)

Süha bey filtre değişimde hava nasıl alınıyor?

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Bu vak vak mercedesteki ördek mi oluyor.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Her şeyin bir çözümü vardır.

Tam olarak fiestanın motorunu bilmiyorum ama genelde rail sistemli araçlar aynıdır.

Rail üzerinde 2 adet mazot hortumu vardır. Yeşil olan filtreden gelen, beyaz olan geri dönüştür.

Bir şekilde motor hava yapmışsa, beyaz olan dönüş hortumu yerinden çıkarılır. Rail üzerinde kalan kısımdan ağızla mazot gelinceye kadar emiş yapılır (mazot yutmamaya dikkat edilerek), mazot gelince boru yerine takılır. Marş yapılır. Tek marşta çalışma garantidir...

ttl0m.jpg

Yorum bağlantısı
Yaşar Özleyen

Yaşar bey bende focus 2 var. Siz söyleyene kadar mazot filtresinin havayı kendi aldığını sanıyordum. :(

Dost acı söylermiş...

birinin bunu söylemesi gerekiyordu

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Süha bey filtre değişimde hava nasıl alınıyor?

Depoda mazot az ise biraz sıkıntı olabilir. Eğer hava yapar ise serviste gerekli aparatı vardır hava pompalama sistemi sayesinde yapılan hava alınır. Lakin 40dk da çalışmayan yani havası alınamayan 2009 model mondeo gördüm malesef :(

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

focuslarda yok çünkü teoride hava yapması için mazotun tam bitmesi lazım. ama belli bir miktarı rezerv olarak tutuyor göya o motorlar. yani depodaki mazot bitmiyor. o yüzden hava yapmıyor.

eski 1.4 tdci larda var diye biliyorum. yeni fiestada sistemi değişmiş olabilirler.

yakıt hattında kesip biçilecek bir yapı varsa en kötü eski fesita vak vakı hatta takılır hani illa lazımsa diye düşündüm tabi dizelden çok anlamam

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Turkay beyin dediği yerde ek var evet ve servis orayı çıkarıp marşa basıyor mazot geleen kadar.

Yorum bağlantısı
Yaşar Özleyen

Bugüne kadar hep diesel peugeot araba kullandım

peugeot 307

peugeot 307 SW

peugeot 207

peugeot 407 SW

peugeot 308

Eşimnin baskısıyla illada beyaz fiesta diye ,peugeot sevdamızdan vazgeçtik. Yakındır , sevdamıza kaldğımız yerden devam ederiz. bu fordla araba kullanmak keyif olmakdan çıkacak

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

motor psa motoru idi fiestada son kasada demekki farklılaştırmışlar iyice.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Yaşar bey,

Bence sen peugeota dönmeyi kafaya koymuşsun, fiestayla ilgili bahane arıyorsun gibi.

Fiesta hava yaptı mı? Nasıl oldu? Biraz açar mısınız?

Şu ana kadar ki mesajlarından anladığım kadarıyla bir hava yapma olayı yok. Yanlış mı anladım...

"ya olursa endişesi mi" taşıyorsunuz?

2009 sonrası veya öncesi dizel fiesta ya da bütün dizel araçlarda yolda hortumun patlasa, mazotun bitse, biyerden hava alsa yolda kalırsın.

Hortum patlarsa bagajında yedek hortum taşımadığına göre çekiciden başka şansın yok, bagajda yedek bidonla mazotta taşımadığına göre yine çekici şart, ya da biyerden hava alsa tamir edemeyeceğine göre yine çekici şart. Dağın başında aracın ha ford olmuş, ha mercedes ha da pejo ne farkeder? Çekici şart...

Araç vakvaklı pejo olunca nasıl bir avantajın oluyor?

Bugüne kadar hep diesel peugeot araba kullandım

peugeot 307

peugeot 307 SW

peugeot 207

peugeot 407 SW

peugeot 308

Eşimnin baskısıyla illada beyaz fiesta diye ,peugeot sevdamızdan vazgeçtik. Yakındır , sevdamıza kaldğımız yerden devam ederiz. bu fordla araba kullanmak keyif olmakdan çıkacak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yaşar Özleyen
(düzenlendi)

araç 2009 fiesta 54000 km de

aldıgımın 3 gunu çalışmadı kapının önünde aldıgım adam getırdı servıse baktırdı bişe bulamadılar .ama kendi kendine çalıştı

5 gün yine çalışmadı kapının önunde kendım sanayıye getırdım cekici ile hava yapmış olabileceğini söylediler. tamam alalım havasını yooo alamazzsın vakvak yok nasıl alıcaz ? bilen yok demin bi arkadaş nasıl alınabileceğini göstermiş . ama o gösterdigi fiestada işlemiyor..(daha bakamadım emin degilim)

elim anahtar tutar birazcıkda anlarım arabadan .eğerki dağ başında kalsam takımlar olursa havasınıda alırım gazınıda ..

sıkıntı bununlada bitmedi araba 2 vitesden sonra yolda giderken gaza hafif dokundugumda tekleme gibi dalgalanma seklinde sanki balansı bozuk gibi oynuyor . lastik jantlardanmı diyerek baktırdık hiç bişey yok. şuanki tahmine göre bieyrden hava alıyor. boruları ve filitreleri değişecek . filitreyi değiştik ucuz olan o diye aynı devam ediyor.sıra yakıt borularına sıra geldi ..

teybi açıyorsun ses dalgalanıyor bas"lar alçalıp yükseliyor . bas"ları kısıyorsun cep telefonundan müzik dinlermiş gibi ses çıkarıyor. cd güzel ses çıkıyor. radyoda dedemin el radyosu gibi ses kalitesi var. arkalara kolon takalım dedik kablo çektirmek gerekmiş tesisat yok.

bunlar 5 günde gördüklerim. dahada görmek istemiyorum

şehir içi klimalı 6.5litre gösteriyor , birde yaktığını haketsede gitse............

tarihinde Yaşar Özleyen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Servis vak vak pompa takarak mazot gelene kadar elle pompalayıp hortumu yerine takıyor. Vak vak pompadan yapılmış basit bir sistem...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

10 bakım yaparsın, 1 inde hava yapar, 2 saat uğraştırdığı olmuştur, serviste , aparata rağmen

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yaşar Özleyen
(düzenlendi)

10 bakım yaparsın, 1 inde hava yapar, 2 saat uğraştırdığı olmuştur, serviste , aparata rağmen

araba çalısır vazıyette stop ettik sadece mazot filitresini değiştik el pompasıyla mazotu çektirdik . çalışmadı :D

fren temizleme spreyi sıktık ta aldı.

konun başında yazdıgım gibi vakvak yada elektrikli yakıt sistemi koymamakdaki amaç nedir???? onu anlayabilmiş değilim

tarihinde Yaşar Özleyen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt

Son 1 yılda dizel ford olarak ne varsa (kazalı/toplanmış/orjinal olsun) kullandım, daha hava yapanına ya da böyle bir soruna rastlamadım. Eski dizellerde oldugunu duydum ancak henüz yaşamadım. Dizel araba neden hava yapar birileri mantıgını anlatabilirmi?

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Yaşar bey,

Aracı 2. el almışsınız. Araçta bir sıkıntı olduğu belli. Bu tarz bir problem 2009 sonrası bütün fiestalara özgü değildir. Problem sadece sizin aracınızda...

Öncelikle problemin işi bilen bir usta tarafından tespiti ve çözümü gerekiyor. Vakvak olsa da olmasa da fark etmiyor, önce sorunun çözülmesi gerekiyor. Problem çözüldükten sonra, araçta vakvak olmadığını unutacaksınız, çünkü ihtiyacınız kalmayacak...

Dizel focusların da hiçbirinde vakvak yok. Bunu bir eksiklik olarak görmemek gerekiyor, çünkü ihtiyaç yok...

araba çalısır vazıyette stop ettik sadece mazot filitresini değiştik el pompasıyla mazotu çektirdik . çalışmadı :D

fren temizleme spreyi sıktık ta aldı.

konun başında yazdıgım gibi vakvak yada elektrikli yakıt sistemi koymamakdaki amaç nedir???? onu anlayabilmiş değilim

Yorum bağlantısı
Yaşar Özleyen

Son 1 yılda dizel ford olarak ne varsa (kazalı/toplanmış/orjinal olsun) kullandım, daha hava yapanına ya da böyle bir soruna rastlamadım. Eski dizellerde oldugunu duydum ancak henüz yaşamadım. Dizel araba neden hava yapar birileri mantıgını anlatabilirmi?

diesellerde yakıt depodan itibaren enjektöre gelene kadar borulardan yada ek yerlerinden hava almasıyla olur. yada yakıt filitresini değişirken yada yada enjektörler söküldugunde oluşur. sistemde hiç hava oluşmaması gerekir.

oldugunda motor ya çalişmaz yada motor çalışırken kesilmelere sebep verir..

birde bazı arabalarda arabayı yokuşa bıraktığında (önü yokuşa doğru) sistemdeki mazotun depoya kaçmasıyla olusur .

zaten bugibi durumları basitce çözebilmek adına vakvak dedğiğmiz el ile sıkılarak sistemdeki havayı çıkarmaya yarayan basit kolaylık vardır(bazı arçlarda sadece kontağı açarsın kendi kendine alır havasını)

ama ford herkezin yapmadıgını yaparak © şıkkını seçerek hiç birini koymamaış . işte bugibi durumda motorunj değil SAHİBİNİN HAVASINI almaya servisler hazır bekliyorlar

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim bu güne kadar hiç benzinim bitmedi, sizin mazotunuz niye bitiyor... ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Vak vak şart ama lineada da yok. Yeni arabaları anlamıyorum. Bence stepne arasına bir vak vak alıp konmalı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...