İçeriğe Yönlendir

Yeni Ford Fiesta Için Brc Mi Landirenzo Mu?


Osman Beşer

Recommended Posts

Osman Beşer

Ford Fiesta 1,25 aracım için LPG taktırmayı düşünüyorum,bazılarınızın 1,25 motora lpg mi takılır diyeceğini de bilerek,sizden fikir almak istedim,forumlarda bu iki kitin karşılaştırılmasına rastlayamadığım için yeni başlık açtım,anadolu yakasında ümraniye çekmeköyde hangi firmaya da taktıracağım hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim,şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Tamer Akkan

1.25 motor için şehir içi kullanımda gereksiz olur, yok şehir dışımda var diyorsanız, iki kitte aynı kalitede hiç farketmez ustalığı iyi olan birine taktırabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Onur Eski

Ben brc kullanıyorum.Hiçbir sorun yasamadım1.25 lik motorada lpg takılabilir

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Prins kullanıyorum. sorun yok bende de performansı gayet iyi . LPG bujisi takmaı ihmal etmeyin ama.

Yorum bağlantısı
Onur Eski
(düzenlendi)

Motor hacmınız 1.25 te 1.6 da olsa yüzdesel olarak aynı oranda tasarruf sağlarsınz.

tarihinde Onur Eski tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Eski

1.25 motor için şehir içi kullanımda gereksiz olur, yok şehir dışımda var diyorsanız, iki kitte aynı kalitede hiç farketmez ustalığı iyi olan birine taktırabilirsiniz.

Tamer bey şehir içi kullanımı için uygun almamasının nedeni açabilirmisiniz

fiesta 1.25 82 ps lik motorun yakıt tuketimi şehiriçi 7.5 - şehirdışı 4.5

fiesta 1.6 120 ps lik motorun yakıt tuketimi şehiriçi 7.9 - şehirdışı 4.6

iki motor tipininde tüketimi benzer,

lpgde litre olarak yaklasık %20 fazzla yakıt harcarsınız ama litre fiyatı benzine göre %50 ucuz olduğu için tasarruf sağlarsınız.

Ben değerlere baktığımda her iki durumdada lpg nin avantajlı olduğunu görüyorum.

Yorum bağlantısı
Tamer Akkan

Hocam öncelikle bu tür konu forumda daha öncede yoruma açılmıştı. Sizd

e taktir edersiniz ki, LPG ekonomi amaçlı kullanım gereksinimiyle tercih ediliyor. İlk yaptığım yoruma bakarsanız

uzun mesafeli

yollarda kullanılacaksa LPG mantıklı seçim olur; örneğin 1.25 motor araç şehirler arası yolda özellikle 120 km nin üzerine çıktığında 1,6 araçtan daha da fazla yakar 140-150 ye değinmiyorum bile.

Ayrıca, şehir içi kısa mesafe kullanıcalarında 1,25 motor araçlarda vites oranı yüksek tuttuğunuz sürece eğer 1 yılda 15.000km yapmıyorsanız (ortalama değer) LPG taktırmanın hiç bir gereği yoktur. Zaten kısa mesafe olduğu sürece aracın tüpe geçme süresi vs. hesaba katıldığında herşey ortaya çıkıyor. Ama uzun mesafe ise iş değişiyor ve çok rahat 15.000km sınırını zorlanacağında tüp daha ekonomik olabiliyor.

1.6 ile 1.25 motorların fabrika yakıt verilerini vermişsiniz, fakat uygulamaya geldiğimizde 1.6 araç 9-10L den aşağıya çok kolay düşmüyor özellikle kış aylarında 11-12 olabiliyor (Fusion 1.6 benzin&LPG araç sahibiyim). Ki düz mantık düşünüldüğü zaman bile 1,25 motor 1,6 motor hacmi yakıt farkı açıktır, fakat yakın değer göstermesinin nedeni de Kasa ağırlığıdır. Tabi söz konusu yakıt değeri olunca etkenler saymakla bitmez......

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Montaj yapan firmanın eski tarihli kuruluşu olması hepsinden önemli derim.

Yorum bağlantısı
Osman Beşer

şehiriçinden ziyade şehirdışı için kullanmak istiyorum zaten,teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.Anadolu yakasından tavsiye edeceğiniz bir firma yok mu acaba? BRC- landi arasında kaldım, BRC araca daha az zararla takılıyor konuşmaları geçmiş forumda bu konuda bilgi sahibi olan var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Osman Beşer

landirenzo aklıma daha çok yatıyor nedense,opel renault, güvenip garantiden çıkarttırmıyor landirenzo taktırınca,bir de bosch enjektör kullanıyormuş sanırsam gerçi ne işe yarar tam bilmiyorum ama :)

Yorum bağlantısı
Osman Beşer

can beyle görüştük ama sanırsam bayisi avrupa yakasında gidip gelmem sıkıntı olacak bu yakadan

Yorum bağlantısı
Osman Beşer

çok teşekkürler ilginiz için inşallah bende gelirim diyeyim o zaman :)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Doğu Türker

arkadaşlar uzman biri cevap verirse sevinirim benım ford fiesta 1.25motor 82beygır aracım var .Şehir içi sürek dur kalk ile 50tl lik benzin ile(5.17)120km gıdıyordu ortalama7.2 litre.(40kurus)  şehir dışındada 27 28 kurus yakıyor ort 5.5 litre.Yılda ortalama 13000 15000 km arası yol yapıyorum. Brc 1750tl fiyat verdi.Masraflarla 2000 tl olucak.Sizce benım lpg taktırmama gerek varmı. 

Yorum bağlantısı
Alirıza Yaman

Ben Muş'tan özel olarak Gaziantep'e gittim Lendirenzo taktırmaya buradaki ustalara güvenemedim BRC taktıran arkadaşlarda var onlarda memnunlar ne taktırırsanız taktırın ama ustanız iyi olsun derim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...