İçeriğe Yönlendir

Pvc & Alüminyum Doğrama Pencere ?


Ahmet Taşkın

Recommended Posts

Ahmet Taşkın

Evin pencerelerini ahşap pencerelerini değiştirmeye karar verdik. Her cepheden güneş alıyor evimiz.

Pvc ya da alüminyum doğrama pencere yaptırsak nelere dikkat etmemiz gerekir?

Hangisini tercih etmemiz gerekir? Pvc mi alüminyum doğrama mı ?

Marka olarak ne tavsiye edersiniz.?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sürekli güneş alan yere çift cam'a gerek var mı?

Bizim salonda sürekli güneş alır, pvc'ci "çift cam yazık olur buraya, yazın zaten sıcak, kışında soğuktan yana derdiniz yoksa masraf etmeyin" demişti. Zira, kışın bile bizim ev yanar, bu sebeple tek cam yaptırmıştık.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Şimdi bizim sıkıntı penceler ahşap doğrama ve artık ekmeklerini yediler. Yağmurda su almaya başladı ev. Güneş bizim evde doğup bizim evde batınca soğutmak için çaba sarf ediyoruz. Yazın klimadan dolayı yüksek elektirik harcamamız var. Isınmaktan yana kışında sıkıntımız yok. Cadde üzerinde de oturduğumuzdan çok fazla gürültü problemimiz var. Çİft cam şart. Daha araştırma yapmadın sizden öğrenip ona göre değerlendirme yapacağız artık.

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Plastik doğrama terleme yapar, hava geçişine izin vermediği için. Alüminyum daha sağlıklı plastiğe göre. Ses yalıtımı için çift camdan ziyade cam kalınlığı önemli. Naturel renkli alüminyum tercih edebilirsin. Dandik ( ince et kalınlığı olan ) alüminyum doğrama zamanla deforme olur.

Ben senin yerinde olsam naturel renkli alüminyum doğrama yaptırırım. Profil içlerine strafor koydururdum. Doğramayı yaptırmadan önce malzeme satıcılarını gezer marka, et kalınlığı ve fiyatlara bakardım. Doğramaya takılacak camları bu işi yapan camcıda kendim yaptırırım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ALuminyum, en iyi iletkenlerdendir, dış/iç sıcaklık transferi en yüksek olandır, dolayısı ile en yüksek kaçak ondadır?

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

ALuminyum, en iyi iletkenlerdendir, dış/iç sıcaklık transferi en yüksek olandır, dolayısı ile en yüksek kaçak ondadır?

O yüzden profil içlerine strafor koyulursa iyi olur.

Yorum bağlantısı
Oğuz Yıldırım
(düzenlendi)

Ankara da daha önce çalıştıgım firma da , iç kısım Ahşap , Dış kısım istege gore Pen ve ya Aluminyum olrak çiftcamlı yaptırılabilyor. Fiyat biraz tuzlu ama ömür boyu kullanırsınız :)

Ankara da Cumhurbaşkanlığı , Başbakanlık , Genelkurmay , Büyükelçilikleri biz yapmıştık.

tarihinde Oğuz Yıldırım tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Valla bizde şuanda ahşap doğrama var.Ahşap bakımı zor.Gerçi yeni ama ileride eskiyecek.Eskisi gibi yağlı boya ile boyanan ahşapta kalmadı gibi birşey..PVC güzel ses ve ısı bakımından iyi ancak kanserojen bir madde.Ayrıca evi nefes aldırmıyor.Müşterilerimizden ahşap söktürüp pvc yaptıran çok.Bakıyorum bir çoğu şikayetçi.Duvarları terleme yapıyor yada küflenme tarzı oluşumlar oluyor kararıyor..İyi düşünüp taşınmak lazım.Mesela parkeci ustamız var.Adam evime ölsem de laminat döşemem diyor.İçeriğinde ne olduğu belli değil diyor.Hep geri dönüşüm artık maddelerden presleniyor diyor.En sağlıklısı bildiğin klasik parke diyor.Klasik parkeyi söktürenin aklına da şaşarım diyor.Ancak bakınca neredeyse hepimizin evi laminat parkeli oldu.Ondan sonra sütte,peynirde,domateste kusur arıyoruz.Farkında olmadan tehlikenin en büyüklerini evimize bizler sokuyoruz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...