İçeriğe Yönlendir

2011 Focus Comfortta Lpg Den Dolayı Gaz Kelebeği Sorunu!


Yusuf Kara-2

Recommended Posts

Murat Doğan
(düzenlendi)

Keşke 15.000 bakımından sonra lpg taktırdısaydınız.Arabanın fabrika çıkışlı bir hatası varsa bile lpg den olduğunu öne sürerler.15.000 e kadar sorun zaten ortaya çıkardı.

(Bu arada benim tavsiyem sorun ortadan kalktıktan sonra arabayı arada sırada benzinde kullanın.)

tarihinde Murat Doğan-3 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Önder Kuru

Bu fordlarda gaz kelebeği temizliği daha doğrusu rölanti dalgalanması çok görülen bir şey anladığım kadarıyla belli sürelerde (benim sökülürken bizzat gördüğüm boğaz ve temizliği) yapılmalı diye düşünüyorum çünkü benim kayınçonun 1999 model focusun da sökülmüştü inanılmaz kurumluydu, ve tamircinin söylediği kelebek tam kapatma yapamadığı için ecu hata vermeye başlıyormuş ve rölanti dalgalanması stop etme vs. baş gösteriyormuş...

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ferhat Demirpolat

bende bugun bu sorundan arabaya benzin dokup yakmak istedim uzun yolda deli etti servise gittim arkadasima ariza kelebekten cikti degistirdim iscilikle beraber 700 tl yapti insallah tekrar karsilasmayiz boludan geri dondum sorun yuzunden dur kalk sinir edici surekli motor arzasi deyip gaz yemiyor kitleniyor stop yapmadanda duzelmiyor ama surekli yapinca uzun yolu zehir ediyor

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Fikret Eskicioğlu

15 gün önce yolda giderken aracım devirden düşmeye başladı ve motor arızası yazısı çıktı ekranda, kurtarıcı ile tamirciye gittim, gaz kelebeğini hareket ettiren bobin arızalanmış, kelebek ve bobin birarada yekpare bir parça, 380 tl değerinde, ford arabaların kronik rahatsızlığı dedi usta, ama ben bujiden kaynaklandığını düşünüyorum, çünkü bana lpg için olan buji kullan demişlerdi ayrıca her onbin bakımında bujini muhakkak değiştir demişlerdi arkadaşlar, ben değiştirmedim, 0nbin bakımı yapıldı 8000 km oldu, yani bujiler 18000 km de iken bu kelebek arızası çıktı, siz nedersiniz bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim, tşk.ler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kronik olarak şahsen ben duymadım duyan varsa yazar zaten. gaz kelebeği ile buji alakasız 2 parça. 50bin km lpg ile ç.alışan bujiler var.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Bülent Acar

Aynı sorun ile karşı karşıyayım. "Motor arızası" ve "Hız sınırlandırma kipi" adında 2 adet uyarı mesajı aldım. Kenara çekip 10 dk bekledikten sonra bir müddet çıkmadı ve ardından tekrar aynı şey ve tekrar aynı şey oldu. Güç bela eve attım kendimi. Yarın bi baktırayım diyorum, sorunun %80 Gaz kelebek gövdesi parçasından olduğu aşikâr. Temizletip uzun süre kullanan da var, 20 gün sonra forumdaki "düzeldi" mesajının altına, "malesef gene oldu" yazan da.

 

Servis gaz kelebek gövdesine 2.200TL civarı para istiyor. Aynı parçanın internette orjinali 500, yan sanayisi 350tl. Bu parçayı değiştirip, lanet arızadan kurtulamayan da var, bir temizleme ile bi daha karşılaşmayan da. Sanırım herkesin yaşadığı aynı olsa da, arıza sebebi farklı.  Hayırlısı..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Hayırlısı olsun doğru Teşhis fiyat iyi bence her lpg li araç muhakkak 15 bin km de kelebek Boğaz'ını temizlenmeli diyorum geçmiş olsun tekrar

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...