İçeriğe Yönlendir

2011 Focus Oksijen Sensörü Arızası

Oğuzhan Deniz

Recommended Posts

Oğuzhan Deniz

Arkadaşlar foruma açtığım konuda belirtmiştim çözülemeyen LPG sıkıntılarıyla karşılaştığımı. Bugun tekrar İvedik'te LandiRenzo bayisine gittim baktılar sorun yok LPG'den. Birde cihaza bağladık hop oksijen sensörü gitmiş... Tüpü 9.000kmdir kullanıyorum ve yılbaşında takıldı. Şimdi acaba aracımı servise götürsem (tüm bakımları serviste yapıldı) garanti kapsamında değişir mi oksijen sensörüm? Sonuçta daha araba 14 15 aylık hemen bozulcak birşey midir bu sensör?

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz
(düzenlendi)

herhalde bu konuda bilgisi olan hiç kimse yok ??? bu şekilde kullansam bir sıkıntı yaratır mı?

tarihinde Oğuzhan Deniz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Oğuzhan, 02 sensörü hata veriyor ise hava-yakıt oranı sabit olur ve aracın sürekli zengin karışımda çalışır. lpg takan firma o2 sensörü için garanti vermek zorunda. Nihayetinde o2 sensörü lpg'nin yanlış kalibrasyonu ile hasar görüyor.

Yetkili seriv değiştirmez ve değişim yapmama hakkı var. Topu lpg'ye atacak. Yapış lpg'cine..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ford servislerinde taktırmadın değil mi lpg yi? bi ara oralarda servis garantili lpg takıyordu da.

lpgci benim hatam diyerek kabul etmez. arızalı sensör hangisi. eğer yeşil olan ise bi ihtimal FI ile aynı sensör olabilir. 100 liraya felan bulursun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Mustafa mecbur kabul edecek, hiç bir benzin çeşiti o2 sensörünü hemen bozamaz ki.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Oğuzhan, 02 sensörü hata veriyor ise hava-yakıt oranı sabit olur ve aracın sürekli zengin karışımda çalışır. lpg takan firma o2 sensörü için garanti vermek zorunda. Nihayetinde o2 sensörü lpg'nin yanlış kalibrasyonu ile hasar görüyor.

Yetkili seriv değiştirmez ve değişim yapmama hakkı var. Topu lpg'ye atacak. Yapış lpg'cine..

Servet abi yardiminiz icin tesekkur ederim. Zengin karışımda araba çok yakmaz mi? Tersine benim arabam oyle az yakiyorki, ben şaşırıyorum. Gaz tamamen bitti 50lira lpg aldim 2,03den yaklasik 20litre. Bugun 265km dedi gaz bitti ustelik hep sehir ici ortalama hiz 29 yol bilg verisi 8,3lt yaklasik 70km sabit hizda gittim sonrasi hep sehir ici yarisinda da klima acik. Cok az yakiyor yani. Performansida sanki az birsey dusuk gibi o da çok az. Ben ptsi lpgcimle gorusucem 02 sensörünü garantiye alip almadiklarini sorucam. Bu sekilde kullanmam zarar verir mi?

Sensörün hangisi FI dekiyle ayni olup olmadigini bilmiyorum.LPG'de serviste degil disarda takildi.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Oğuzhan, senin aracın lpg'si kısık ayarlı. Sensörüde bu sesp ile bozabilir. Normalde 02 sensörü iptal edilip performans alanlar var. Aracı rampa çıkarken Benzin'e al, fırlaması gerek.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Oğuzhan, senin aracın lpg'si kısık ayarlı. Sensörüde bu sesp ile bozabilir. Normalde 02 sensörü iptal edilip performans alanlar var. Aracı rampa çıkarken Benzin'e al, fırlaması gerek.

LPG için makineye bağlattırdım aracı problem çıkmadı. Rampalarda benim sorunum yok sadece sanki çok az bi performans düşüklüğü var onun dışında hiç sıkıntım yok. Belki o da sıcaklardan nemden dolayıdır. Kısık ayarda olduğunu zannetmiyorum çünkü bayılma yok rampalarda çekmeme gibi bir durum yok. Hafta içi LPGciye gidicem görüşücem hem ayarı kısıkmıymıs baktırcam hemde O2 sensörünü görüşücem. Normalde bu sensörü ne bozar? Bozuk halde kullanmak zarar verirse ben kullanmıycam arabamı

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sensör normal şartlarda 150-200.k civarında sorunsuz çalışır. Yüksek ısı bozar sensörü. Bu şekilde kullanım emisyon olarak dengesizlik yapar, yakıt istirkarı olmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Benimkide sürekli oksijen sensörü arızası veriyordu , ama lpg kitini değiştirince artık ne hikmetse artık arıza falan vermiyor.İyiki motor ve lpg ustalarının lafıyla sensör almamışım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Lpg takılmış ise, egzos sensörü garanti dışı kalır, etkisi vardır yoktur başka konu.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Lpg takılmış ise, egzos sensörü garanti dışı kalır, etkisi vardır yoktur başka konu.

Oksijen sensörü garanti dışı mıdır? Biraz önce Olgun LPGyle görüştüm. Landirenzo ankara bayii. Onlar o2 sensörü yandıysa zengin fakir karışımdan olmuştur dedi. Bu zengin fakir karışımı ayarlayanda lpg montajını yapan yer değil mi? o zaman garanti kapsamında olması lazım bu sensörün

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

SOnradan takılan her ilave, etkilediği parçaları garanti dışı bırakır.Lpg sisteminde: yakıtın ve yanma sonrası gazların geçtiği her aksamı kapsar.

Motor parçasına, lpg montajı yapanların verdiği bir garanti yoktur, garantiyi, ilgili parçanın üreticisi verir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

önce yetkili servise gidip parçanın garantiden değişmesini iste. redd gelirse lpgciye git lpg den kaynaklı arıza olmuş de. bakalım ne diyecekler :)

Yorum bağlantısı
Mustafa KÜÇÜK

merhaba arkadaşlar, 1 hafta önce 2011 focus 1.6i hb araç aldım. araçda lovato marka tüp var. fakat seyir halinde iken araç motor arıza uyarısı verdi ve çekiş düştü. stop edip çalıştırdıkdan sonra düzeliyor fakat arıza lambası sürekli yanıyor. daha önce sürekli diesel araç kullandığım için bu hata beni soğuttu. lütfen yorumlarınızı bekliyorum. çözüm olarak ne yapabilirim.

Yorum bağlantısı
Mustafa KÜÇÜK

aracı yeni aldığım için benzin de hiç denemedim.benzin yok dicem fakat benzin de var araçda.lpg odaklı olması yüksek ihtimal diyorum.

Yorum bağlantısı
Aydın Uçak

Oksijen sensörü garanti dışı mıdır? Biraz önce Olgun LPGyle görüştüm. Landirenzo ankara bayii. Onlar o2 sensörü yandıysa zengin fakir karışımdan olmuştur dedi. Bu zengin fakir karışımı ayarlayanda lpg montajını yapan yer değil mi? o zaman garanti kapsamında olması lazım bu sensörün

Benim aracım da yaklaşık aynı yaşta ,yaklaşık bir yıl oldu LPG takılalı.Çok şükür böyle bir sorun yaşamadım ama Landirenzo sistemi taktırırken çok araştırdım.Bulunduğum ilde motor garantisi veren tek firma idi ve ilave 200 lira karşılığında, lpg nin neden olduğu tüm motor arızalarına karşı garantili olduğu sözleşmede yazıyor. Sizin de böyle bir garantiniz varsa karşılayıp karşılamayacağını tartışmak yersiz.Çünkü sözleşme yasal olarak bu garantiyi sağlıyor sanırım...

Yorum bağlantısı
Mustafa KÜÇÜK

ARACI SERVİSE GÖTÜRMEK ZORUNDA KALDIM. ÇÜNKÜ ARAÇ SEYİR HALİNDE İKEN SÜREKLİ MOTOR ARIZA UYARISI VE HIZ SINIRLAMA KİPİ MESAJI VEREREK GAZ YEMİYOR.ÇIKAN SONUÇ İSE GAZ KELEBEK POTANSİYOMETRESİ/ SENSÖRÜ ARIZALI CEVABINI ALDIM. YEDEK PARÇA BEKLİYORUM.SALI GÜNÜ GELECEĞİNİ SÖYLEDİLER, BAKACAZ. GARANTİ KAPSAMINDA YAPILACAĞINI SÖYLEDİLER. AYRICA ARAÇ DA SAĞ VE SOL TAM MANEVRADA SÜREKLİ TIKIRTI YAPIYOR, AKİSLER DE SORUN VAR DEDİLER, YAĞLADILAR FAKAT HALA YAPIYOR. SANIRIM BU KRONİK BİR ARIZA.

Yorum bağlantısı
Mustafa KÜÇÜK

merhaba arkadaşlar, servis gaz kelebek potansiyometresi hatasını garanti kapsamında değiştirecek, fakat oksijen sensörüde arızalı sanırım, lpg ustası garanti olmaz dedi servis ne der bilmiyorum. ve parçada sanırım bayağı pahalı.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Güreli

bir sitede 100-150 lira gibi bişeydi. bendede focus 2011 comfort var . arıza lambası yeni yandı. oksijen sendörü yavaş çalışıyor diye bir hata verdi. gaz ayarı yaptırdım yine yandı. çekiş problemi tok. lamba yanmadan önceki haliyle aynı performansta araba ama ışık da can sıkıyor. oksijen sensörlerinin sadace kurşunsuz benzine uygun olduğu bilgisi var . ustalar katılır mısınız? ben bu sensörü değiştirmeli miyim? değiştirince bu bilgiye göre tekrar bozulacak ne yapmalıyım?

http://www.ototest.net/ARAC%20SENS%D6RLER%DD.pdf

not: pdf dosyasının son sayfasında oksijen sensörü hakkında bilgiler.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Oğuzhan Deniz

Evet bugün sorun halloldu. Gaz kelebeğinin arka potasyometre kapağı değişti 200tl yetkili serviste. Hiç bir sorun kalmadı maşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

bu lpg çok masraf açar daha başınıza.

:) arayipta buldunuz heralde konuyu :) :) sıkıntı yok, Landirenzo karşıladı faturayı ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...