İçeriğe Yönlendir

Cmax Lastik Ebatlarını Yükseltmek

Kerem Çoban

Recommended Posts

Kerem Çoban

2006 C-MAX TDCI kullanıcısıyım. 205 55 16 olan lastik olculeri yerine 205 60 16 ya da 205 65 16 olarak kullanabilirmiyim acaba. İnsanlar bozuk yollarda "dan dun" sesi duymadan rahatça gidebilirken ben bu sesler yüzünden çok yavaş gitmek zorunda kalıyorum. Yoldaki çukurları ve kabartıları çok falza hissediyorum. Bundan dolayı yanak kalınlığını 60 yada 65 olarak değiştirsem yol tutuşunu etkiler mi? Lastikler çamurluğa sürter mi? Bu tür ebatta lastik alıp kullanmış arkadaşlar varmı acaba aramızda?

Cevaplayan arkadaşlara şimdiden çok teşekküler.

Yorum bağlantısı
Kerem Çoban

Ben TEM dahil 90 la giden birisiyimdir. Nadiren 110 yaparım. diyelimki çok keskin virajlara biraz sert girdim ESP olduğu halde ne gibi bir problem olabilir? Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Jant çapı büyüdükçe yanak küçüldükçe yere basma diyebileceğimiz olay daha güçlü olur, sizin titreşim olarak hissettiğiniz yere sert basmaktır, yanağı geniş lastik virazda yanak tarafından katlanır.

Yorum bağlantısı
Kerem Çoban
(düzenlendi)

peki o zaman şöyle diyelim. aynı ebatta lastiği opel eski astralarda kullanıyor. her iki arabayıda aynı yolda kullandım fakat aynı çukurlara girdiğimizde opel astrada daha az hissediyorsunuz. Bende ise güçlü bir dan sesi geliyor, dersinizki kesin cant eğildi lastik patladı :) peki lastik aynı lastik, ebatları ise o da aynı, sorun ne olabilir? amortisörler mi, yaylar mı? İnanın uzun yollarda pek falza bakılmayan delikli asfalt yollarda istemeden girdiğim çukurlarda çıkan sesten dolayı borç harç jeep almaya karar vermek üzereyim. Resmen içim gidiyor o sesi duyunca. Birgün beni yolda bırakmasından da korkuyorum.

tarihinde Kerem Çoban tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Ford araçlar genelde serttir bu yüzden yere daha sağlam basar, duyduğunuz çarpma sesleri sert sistemden kaynaklanıyor, ama sert olması kırlıp dağılacağı anlamına gelmez.

90 km hız güvernilirdir ama bir de yol şartı var aniden önünüze çıkacak buzlanmada 90 km çok kurtarıcı olmaz, yola sert basan bir araç daha şanslı olur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kerem Çoban

hım anladım. O zaman yapacak birşey yok. Böyle bir sistem için hangi lastik markası daha mantıklıdır acaba? yada türkiye yolları için hangi marka lasitk almak daha doğru olur sizce?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Lastik markası onusunda çok bilgi sahibi değilim, ama her sene değiştiren arkadaşlar bilgi verecekelerdir.

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

205/60/16 kullanabilirsiniz. 205/55/16 biraz yanaklar ince yol tutuşu iyi ama çukurlarda sıkıntı yaşanıyor. malum yollarımız kaymak (!) gibi.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Aracınızın katalok bilgilerinde yazan ebatlar en uygun ebatlardır.

205*55*16- 205*50*17- 225*45*18 gibi.

Bunun dışındaki ebatlar aracın ön düzeninde yorgunluğa ve kullanacağınız jant yada lastiğin kalitesine göre değişiklik gösterir.

OEM bir jant ile V desen hariç kaliteli Michelin gibi Bridgston gibi lastikler yol tutuşuna %100 etkilidir.

Sert lastik sert tepki verir.

Yumuşak lastik sesi keser ancak yanak oranına bağlı olarak balon yapma riski artabilir.

Ayrıca Opel Astra ile C-max aynı segment araçlar değildir dolayısıyla aynı segment dahi olsa malzeme cinsi tepkiyi değiştirir.

Doğru test aynı marka ve model araçları karşılaştırmaktır.

Tepki oranındaki farklar daha net ortaya çıkar.

Yorum bağlantısı
Kerem Çoban

bildiğim kadarıyla hiç değişmemiş. Araç 147000 km' de

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...