İçeriğe Yönlendir

1. Ve 2. Viteste Gelen Ses


Samet Kodaman

Recommended Posts

Samet Kodaman

arkadaşlar merhaba;

2012 model 1.4 diesel ford fiesta titanium x sahibiyim.

araçtan genel anlamda memnunum.erken devreye gıren abs dıreksıyonu cevırdıgımde gelen tıkırtı sesı gıbı dertlerım var benımde ancak hafif eğimli veya cok eğimli yolda arabayı durdurun.vitesi 1 e takın el freniyle veya el frensiz kalkıs yapın farketmez.sıkıntı burda baslıyor.debriyajdan ayagımı cekerken yanı gazı vermısım arabayı kavratmısım kavramanın son anlarında motordan ınce bır huu sesı gelıyor.tırmanmaya devam edıyorum 2 ye takıyoruz vıtesı ve kavramanın bıtımıne 1 sn kala aynı ses yıne gelıyor.3. vıteste ıse aynı sorun yok.bazen 1. vıtestede yapmıyor bu sıkıntıyı.araba suan 11.000 km de 6.000 km den sonra bu sesı duymaya basladım.sızce bu sesın nedenı nedır ? yorumlar ıcın sımdıden tesekkurler.

(not:bu ses ınce gelıyor ve sankı bırseylerın surtunmesınden cıkıyormus gıbı.3 arkadasımdada arabanın aynısından var ve ucundede boyle bır sıkıntı yok)

Yorum bağlantısı
Samet Kodaman

pekı hu sorun kullanıcı hatasımıdır yoksa şanssızlıkmı ? kullanıcı hatası oldugunu dusunmuyorum.sizce servis ne der ?

rulman arızası olabılcegı hakkında suphelerım var ancak garantıye gırermı bunu bılmıyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Muhtemelen kullanıcı hatası değildir, serviste öyle bir şey söylemeyecektir ancak, 11 binde bir aracın baskı balatası garantiye girmeyebilir.. 10 bin km gibi bir sınırı vardı diye hatırlıyorum..

Bence bir an önce servise gidin ve tespit yapsınlar.. Bakarsınız sorunsuz değişim verirler..

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

parça hatası, servis kullanım hatası derse kabul etmeyin. arızalı parça baskı balata

Yorum bağlantısı
Samet Kodaman

abi servise gittim kullanici hatasi dedi usta.genc gordu beni sen yarim debriyaj kullaniyorsundur dedi.ne desem ikna edemedim duzgun kullandigima.sonunda incelerim ama tek bir siyah leke gorursem garanti kapsamina girmez dedi bende tamam dedim ciktim servisten.ford otosan i aradim ancak ordanda bir sonuc cikacagini sanmiyorum.baska bir forumda bir arkadas daha yazmis onunda 9500 de baski balatasi degismis ve kullanici hatasi demisler.buna bir zocum bulamiycam sanirim cunku asinan parcalar garantiye girmez gibi bir seyin arkasina saklaniyorlar..sizce ne yapmaliyim cok canimi sikmaya basladi bu konu fiesstami cok isteyerek almistim ancak sogumaya basliyorum

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Baskı balatada öyle bir sıkıntı var kullanıcı hatası olmaya veya böyle söylenmeye müsait bir parça çok bir şey çıkmaz girişimlerinizden diye düşünüyorum ama yine de arkasını bırakmayın.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Recep Çelebi

Bazıları yokuşta dururken frene basmaz. Yarım debriyajla aracın geri gitmesini engellerler. Bir de 1. vitesi pek kullanmayanlar vardır. Hep 2. viteste aracı zorlalar. Bunlar balatanı çabuk yıprabmasına neden olur. Normal bir kullanımda debriyaj balatası 100.000km rahat gider.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...