Ufuk Arslan 11 Ağustos 2012 Paylaş 11 Ağustos 2012 Herkese iyi akşamlar aracım 2006 focus benzin/lpg li 115 lik focus bahar yağmurlarından sonra araçta 1.rolantide oynama (araç normal çalışma sıcaklığına ulaştıktan sonra yapıyordu soğukken değil ve benzinde de yapmıyor) 2.aracın hareket halinde kendi haline bırakma(rolanti) yada bir yere yanaşırken stop etme gibi huyları başladı. ancak daha önce cama su atan kaput üzerindeki fıskiyenin dibinden veya yağmurlu havalarda yolda giderken bu fıskiyenin dibinden damlattığı su bujlerin üstüne akmasından dolayı bujilerde ve buji kablolarında oksit belirtileri oluyordu. sanırım bu anlattığım olay kaynaklı rolanti oynamaları ve stop etmeler bir süre devam ediyor ama sancılı olmuyordu. Bu sefer stop etmeler sıkıntılı olunca bende buji kablolarına kontak spreyi benzeri bir sıvı sıktım( sıkmaz olaydım, kılavuzu karga olanın ..........) ondan sonra araç teklemeye gaz yememeye başladı. Buji kablolarını istedik, tekleme düzelmedi,bulunduğum yerde tavsiye edilen bir ustaya gittim bobin dedi ve bobin istedik.(buji kabloları motorcraft) Sormak istediğim şu; üzerinden çıkan bobinde 2 farklı kod vardı biri fomoco diğeri bosch usta da bosch olanın kodunu verdi ve onu istedi. Bosch olması sıkıntı çıkarır mı acaba? Problem yaşar mıyım? Deneyimi ve bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirler mi acaba? Yorum bağlantısı
Ufuk Arslan 11 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 11 Ağustos 2012 bende dışarı çıkmıştım takip edemedim diyordum ama yazan da olmamış Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ağustos 2012 Paylaş 11 Ağustos 2012 Bu akşam büyük iftar yemeklerinde herkes. Buji+kablo+bobin beraber değişir + karter havalandırma hortumunuza baktırın. Yorum bağlantısı
Ufuk Arslan 11 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 11 Ağustos 2012 bujiler yeni değişti, kabloyu taktık bobini istedik ama Çağlar bey yukarıda izah ettiğim bosch problem çıkarır mı acaba? kafamı kurcaladı, pazartesi bobin gelcek ve takcaz bakalım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ağustos 2012 Paylaş 11 Ağustos 2012 markadan anlamam, benim içni ikisi de yan sanayi Yorum bağlantısı
Zafer Koç 12 Ağustos 2012 Paylaş 12 Ağustos 2012 tereddüt etmenize gerek yok,çünkü focus için üretilen bobinler üzerinde ne yazarsa yazsın Bosch'tan çıkma,Aynı bujilerde olduğu gibi.Dikkat edilmesi gereken taklit olmaması,çünkü piyasada ford için çok fazla taklit parça var. Yorum bağlantısı
Zafer Koç 12 Ağustos 2012 Paylaş 12 Ağustos 2012 ha birde fordun benzinli focuslara takmadığı karter altı koruma plastiğini takmanın çok faydası oluyor,takmadan yağmur suyu kaputa kadar çıkardı,taktım su giremiyor motora,yan sanayii olanı 60 TL civarı,dizeller için olanın aynısı,montaj yerleride hazır,kaldırıp 5 dk da takılıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Ağustos 2012 Paylaş 13 Ağustos 2012 Buji kablosu sahte olabilir, dört kablo tek pakettemiydi, tek tek mi paketliydi.. ? Kaça almıştınız.. ? Bobin bence farketmez.. Ateşlemeyi gözden geçirdikten sonra, havalandırma hortumlarına bakmalısınız.. Yorum bağlantısı
Ufuk Arslan 13 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 13 Ağustos 2012 buji kabloları tek pakette motorcraft yazıyordu sanırım pakette Mehmet bey,75 tl idi sanırım. bobin de 90+kargo bu sabah taktırdım parçaları tekleme düzeldi, rolanti aynen devam. Ustanın başı da kalabalık(buranın pazarı) bakalım memlekete gidince baktırcam tekrardan havalandırma hortumlarına Yorum bağlantısı
Ufuk Arslan 17 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 17 Ağustos 2012 yolda biryere uğradım, adama karter havalandırma hortumu dedim, "yok bunda yada ben bilmiyorum" deyince hadi Allah işini rast getirsin dedim ve kaçtım. bu bakılacak havalandırma hortumlarının yerini gösteren bi fotoğraf aradım ama bulamadım forumda bari ben göstereyim gideceğim ustaya, arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Ağustos 2012 Paylaş 17 Ağustos 2012 buji kabloları tek pakette motorcraft yazıyordu sanırım pakette Mehmet bey,75 tl idi sanırım. Kablonuz çok büyük ihtimalle sahte.. Orjinali şu şekilde tekli paketlerde ve her birinin parça numarası farklı şekilde paketli olmalıdır... bu bakılacak havalandırma hortumlarının yerini gösteren bi fotoğraf aradım ama bulamadım forumda bari ben göstereyim gideceğim ustaya, arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba? Focus 2 yi tarif edecek kadar bilmiyorum ama.. Eli anahtar tutmuş her usta motora uzaktan bakınca karter havalandırma hortumunun nereden girip nereden çıktığını, nerede olduğunu bilir... Bu bir ustalık gerektirmez.. Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun 18 Ağustos 2012 Paylaş 18 Ağustos 2012 klasik focus sorunu bobin ve buji kablosu.kime sorsam değiştirmiştir kesin.evet tek tek pakette olması lazım bende orjinalini o halde gördüm.110tl.inş bizimkide sahte değildir Yorum bağlantısı
Ufuk Arslan 13 Ekim 2012 Yazar Paylaş 13 Ekim 2012 Herkese iyi akşamlar Stop etme problemi çözüldü gibi bakalım ilerleyen günlerde tekrar edecek mi? Nasıl: Samsunda brc bayiine gittim durumu anlattım, hata vermişti samsuna girerken hemde hatayı birde onlar görsün diye gittim Katalitik konvertör ve oksijen sensörü hatası dedi. Samsunda olanlar bilir fordçuların gittiği (yani ben ve çevrem oraya gidiyoruz) ustamız var ona katalitiği göstedik şimdilik bişey yok ama dağıldı dağılacak gibi benim anladığım ama lpgciye tekrar gittiğimde stop etme problemini söyledim ve enjektör kablolarının yerlerinden mi acaba dedi ve değiştirdi.(Enjektör kablolalarını) şimdilik pek problem yok. İlerleyen günlerde durumu paylaşırım Konu başlığı eski ama bulunduğum yerde ve memlekette fırsat bulupta bir türlü baktıramamıştım. Sıcağı sıcağına yazayım dedim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Ekim 2012 Paylaş 17 Ekim 2012 Mehmet Abi, bu ürün orjinal mi ?, http://www.yedekparc...---ORJiNAL.html aracımda rölanti halinde ufak teklemeler var, aracım 115.000 oldu, kablolar hiç değişmedi, değiştireyim kafam rahat olsun diyorum, serviste gönderdiğin fotoğraftaki kabloların tanesi 80 lira, bu sitede ise "FOCUS 1.6 BUJİ KABLO TAKIMI 2008-2010 MODELLER İÇİN UYGUNDUR. ORJİNAL FORD MONTAJ ÜRÜNÜDÜR. 100-115 PS" orjinal motocraft ürün 89 Lira diyor, sponsorumuzun sitesinde bulamadığım için buraya yönlendim, bu site ve bu ürün hakkında bilginiz var mı ?, tavsiyelerinize göre sipariş vereceğim. ha birde bunu buldum, bu siteden de görseldeki ürün gelir mi ? http://www.yedekparc...IMI,PR-354.html Bence değil... Ben yukardaki resimdeki gibi tek tek satılanları alana kadar sorunlarım devam etmişti.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Ekim 2012 Paylaş 17 Ekim 2012 nerden almıştın abi ? internette önerebileceğin bir yer var mı ? Alperde vardır... Bu araba için Alper'den almıştım ben... Yorum bağlantısı
Özgür Arduç 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 Merhabalar. Ben de buji kablosu almayı düşünüyorum da Alper Bey'e nasıl ulaşabilirim acaba? Yorum bağlantısı
Misafir 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 Merhabalar. Ben de buji kablosu almayı düşünüyorum da Alper Bey'e nasıl ulaşabilirim acaba? Yeni sponsorumuz. Burdan alabilirsiniz... Ford Club Türkiye Resmi Sponsoru Özünur Otomotiv / İş: 0216 471 09 04 / Cep: 0530 241 22 40 / 0530 922 90 93 E-Posta: ford_ozunurotomotivyasin@hotmail.com Adres: Yedpa Tic. Merkezi B cad. No:119 Ataşehir / İstanbul Yorum bağlantısı
Özgür Arduç 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 Yeni sponsorumuz. Burdan alabilirsiniz... Ford Club Türkiye Resmi Sponsoru Özünur Otomotiv / İş: 0216 471 09 04 / Cep: 0530 241 22 40 / 0530 922 90 93 E-Posta: ford_ozunurotomotivyasin@hotmail.com Adres: Yedpa Tic. Merkezi B cad. No:119 Ataşehir / İstanbul Teşekkürler... Yorum bağlantısı
Özgür Arduç 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 (düzenlendi) Kablonuz çok büyük ihtimalle sahte.. Orjinali şu şekilde tekli paketlerde ve her birinin parça numarası farklı şekilde paketli olmalıdır... Merhabalar. Mehmet Abi bugün sponsorumuzdan buji kablosu aldım. Fakat senin dediğin gibi tek tek paketlerde değil. Motorcraft kutu içinde herhangi bir plastik içinde olmadan sadece çıplak kablo geldi. Acaba orjinallikle ilgili bir sıkıntısı var mıdır? 22 Şubat 2013 tarihinde Özgür Arduç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Acaba orjinallikle ilgili bir sıkıntısı var mıdır? Ben orjinal diye almazdım... Motorcrafta benzeyen kablo diye alır, kötünün iyisi diye kullanırdım... Herhangi bir şey itham etmek istemiyorum... Benim bildiğim budur... Yorum bağlantısı
Özgür Arduç 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Ben orjinal diye almazdım... Motorcrafta benzeyen kablo diye alır, kötünün iyisi diye kullanırdım... Herhangi bir şey itham etmek istemiyorum... Benim bildiğim budur... Tekrardan merhabalar... Ben orijinal diye almazdım dediniz ama servisteki usta orijinal dedi. Açıkçası servisteki ustaya pek güvenemedim Sonuç olarak LPG bujilerini ve kabloları değiştim bakalım yakıt ve performansa etkisi olacak mı... Yorum bağlantısı
Mustafa Başkan 12 Ekim 2015 Paylaş 12 Ekim 2015 Arkadaşlar, Orjinal Motorcraft buji kablo takımı almak istiyorum. Servis aradım 240TL, internetteki fiyatlar 80 ile 120TL arası. Nereden alayım? Orjinal olmaz diye endişeliyim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts