İçeriğe Yönlendir

Boya Sorunu


Uğur Gül

Recommended Posts

Uğur Gül

Fotoğraf-0025.jpg

Fotoğraf-0038.jpg

Fotoğraf-0037.jpg

Fotoğraf-0024.jpg

ARaçta boyada dökülme var 3. resimde.Sürekli binanın önünde duruyor kapalı garaj yok öğlen 1 e kadar güneş vuruyor.Bide hızlı cila atıyorum Formula 1 autowax yazıyo üstünde sarı bi şişe bu yüzden olabilirmi? bagaj üstünde 5-6 cm derin çizik var kaputta geçen şerefsizler çizmiş 3-4 tur yuvarlak şeklinde birde gösterdiğim yerde dökülmeler var yakında tavandada olabilir küçük boya çatlakları mevcut.Zaten değiştirmeyi düşünüyoruz ama zamanı belli değil bu şekilde kalsınmı yoksa komple boyatsakmı boyatırsak tavan boyalı diye elimizdemi kalır :) komple boya ne kadar tutar?

Araçtan çok memnunuz ama işte siyah alarak hata yaptık.

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Bence komple boyatmayın aracı. Dökülme çok olan yerleri boyatabilirsiniz. Boyatmadan önce fotoğraf çeker ve satarken bu fotoğrafları paylaşıp şurası şu sebepten boyanmıştır diye yazarsanız satmanız daha kolay olur..

Yorum bağlantısı

Arac orjina diye yanik boya ile gezen cok arac var piyasada. Ford'da karsilasilan bir durum degildi bu yanik olayi. Evet gunes etkilidir ama baska etkenler de bu sorunu olusturmustur.

Kisa sure sonra satilacaksa boyatmayin. Uzun sure binecekseniz, (minumum 5 yil) boyatin. Muhtemelen boyadaki bu sorun once tavan ve sonra kaput ile bagajdan ayni sekilde boy gosterecek ve sizi boyatmaya ya da satmaya mecbur edecektir.

Bugun satmak isteseniz ve Arac boyanirsa ne olur? Siz emsallerinden 1.000-2.000tl asagi fiyat vermek durumunda kalirsiniz. Komple Boya masrafi da 1.500.tl dersek yaklasik 3.000-TL kaybiniz olur. Telefonda veya her gelen ustune fiyat kirmaya calisir, gecmisini irdeler. Fotografi cekip boyatmak bir delil olur ancak tek basina yeterli olmaz. Arac servis bakimli ve kayitli, ayni zamanda kasko gecmisi temizse alacak kisiyi fiyati dusmeden ya da az bir kayipla ikna edebilirsiniz.

Goz zevkim bozulacagina boyatirim, zarar edersem ederim de bir secenektir, en nihayetinde olum yok ucunda diyebilirsiniz ki bence oyledir. Uzun sure bineceksem secimim boyatmak yonunde olur dedigim gibi.

Kisa surede satilacaksa hem boya masrafina hem de gereksiz diyaloglara girmeye degmez.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Uğur Gül

Araca ilk önce pasta cila attırıp sonra boya koruma yapsak gerçi korunacak yeri kalmamış ama sürekli temiz ve parlak şekilde kalırmı :D Bu boya koruma yapılınca araca su ile yıkayıp kurulasak parlak ve temiz olurmu ?

Yorum bağlantısı
Osman Tekindemir

gercekten can sıkıcı güneşin arac boyasına bu derece zarar verebileceğini düşünmüyorum acıkcası...

Yorum bağlantısı
Uğur Gül

Araç siyah olunca güneş bir başka oluyor :D inanın aracı yıkıyorum nemli bez ile kurulamya kalkıyorum bez hemen kuruyor hatta dumanlar çıkıyor o derece güneşi çekiyor.Koltuklarda deri döşeme oturamıyorsun direk :D

Yorum bağlantısı
Uğur Gül

Boya korumayı kendimiz yapabilirmiyiz hızlı cila gibi.Büyük marketlerde satılıyormu varsa markaları ve fiyatı nedir.(real -Koçtaş-Kipa)

Benim uyguladıgım üzerinde autowax yazıyor.boya koruma yaparsak daha sonra boya korumanın üstünede atabilirmiyiz?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Boyayı koruyan kimyasallar marketlerde satılmaz, gerekli malzemeyi alarak yaparsınız tabii

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...