İçeriğe Yönlendir

Ankara-Konya Üstünden Manavgat Yolu..

Ayhan Onaran

Recommended Posts

Ayhan Onaran

Arkadaşlar Allah nasip ederse yarın sabah erkenden tatil için bu güzergahı kullanmayı düşünüyorum.Gideceğim otel Akseki-Manavgat kavşağına 5 km olduğu için bu yolu tercih etmek istiyorum.Ancak son durumu nedir bilmiyorum bilenler varsa fikir verirse sevinirim..

Yol çalışmaları falan var mı ? yada başka bir durumlar ?.Gideceğim yer bu güzergahtan gidince toplam 490 km olarak gözüküyor..Normal bildiğimiz yola göre nereden baksan 150 km falan daha kısa..Daha önce kullanmıştım 2 yıl evvel falan memnun kalmıştım.

Bu arada 5-6 gün yokum..Allah kaza bela vermezse eylül 5 de görüşürüz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

Yol düzgün ama Seydişehir'den sonra dağa tırmanıp inişe geçiyorsunuz.Bol virajlı bir yol.Yer yer keskin virajlar var.İniş ve virajlar birleşince tehlikeli oluyor. Bu yolu hiç kullanmadıysanız dikkatli olun.Tek şerit yol.Bazı kısımlarda asfalt erimesinden dolayı mıcır dökülmüş oluyor bu da tehlikeyi arttırıyor.Yolda genişletme çalışmaları vardı en son şu an da devam ediyordur.Kafanıza takılan olursa sorabilirsiniz.

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yol düzgün ama Seydişehir'den sonra dağa tırmanıp inişe geçiyorsunuz.Bol virajlı bir yol.Yer yer keskin virajlar var.İniş ve virajlar birleşince tehlikeli oluyor. Bu yolu hiç kullanmadıysanız dikkatli olun.Tek şerit yol.Bazı kısımlarda asfalt erimesinden dolayı mıcır dökülmüş oluyor bu da tehlikeyi arttırıyor.Yolda genişletme çalışmaları vardı en son şu an da devam ediyordur.Kafanıza takılan olursa sorabilirsiniz.

Evet virajlarını biliyorum..Daha önce kullanmıştım.Dikkat ederim..Bu yolun manzarasına doyum olmuyor..Gündüz gideceğim için manzara da önemli :) Mıcır olmaz inşallah..

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

Evet Tınaztepe.Bal ve tulum peynirini (Deri içinde keçi peyniri) tavsiye ederim.

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Abi iyi yolculuklar.Geçen hafta o yoldan Ankara ya dönüş yaptım.Seydişehir taraflarında yol çalışması var.Yol gidiş-geliş ve levhalar çok sık koyulmamış.Unutup ters şeride girenler olabiliyor.Dikkatli olmakta fayda var.Benim karşıma tepe üstü virajda bu şekilde birisi çıktı kafa kafaya çarpışmaktan son anda kurtulduk.

Yolda bişeyler yemek istersen Güçlü Köy ün çıkışına sağda Taylan Restaurant var (OPET in çaprazı) orayı tavsiye ederim.Şahane gözlemesi var bahçe domatesi ve biberi eşliğinde :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Abi iyi yolculuklar.Geçen hafta o yoldan Ankara ya dönüş yaptım.Seydişehir taraflarında yol çalışması var.Yol gidiş-geliş ve levhalar çok sık koyulmamış.Unutup ters şeride girenler olabiliyor.Dikkatli olmakta fayda var.Benim karşıma tepe üstü virajda bu şekilde birisi çıktı kafa kafaya çarpışmaktan son anda kurtulduk.

Yolda bişeyler yemek istersen Güçlü Köy ün çıkışına sağda Taylan Restaurant var (OPET in çaprazı) orayı tavsiye ederim.Şahane gözlemesi var bahçe domatesi ve biberi eşliğinde :)

Bu çalışmalardan kurtulamadık zaten :) Gündüz gözüyle inşallah sıkıntısız gider gelirim.Taylan restaurant da aklımda olsun.Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Guest Hasan Ekici

Ankara-Seydişehir arası gayet güzel, düzlük. Seydişehirden sonra toroslara tırmanya başladıkça virajlı yollar artıyor ama sürüş keyfi var. Ara ara mola verip doğa manzarası izleyebilirsiniz. Seydişehirde lpg'yi ankara fiyatından almıştım m-oilde. Hemen yolunuzun üstünde aracınız lpg'li ise.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Çok güzel yoldur. Tınaz tepede durup mola verin. Gece buz gibi oluyor.Yollar 10 numaradır. Kamyon pek olmaz. Lüks araçlar boldur :D

Yol üzerinde fazla akaryakıt istasyonu yoktu tedbirli gidin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gitmişken Köprülü Kanyon da bir rafting etkinliği de tavsiye ederim abi :)

Şiddetle tavsiye ederim...

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Köprülü Kanyon'a çıkarken sol tarafta "Neşet'in Yeri" var.Orda yaparsan suyun kaynağına kadar çıkartıyorlar abi.Diğerleri oraya çıkarmıyor genelde

tarihinde Çağlar Aymelek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emin Önal

Her sene kullandığım düzergah http://maps.google.c...1,2,3,4&t=m&z=8

İki ay önce kayınpeder giderken argıthanı-seydişehir yolunda bakım çalışmaları olduğunu söylemişti ama sen zaten o yolu kullanmayacaksın anladığım kadarıyla,Konya-Seydişehir ne durumda bilmiyorum ama benimde aklımda kalan yolun çok virajlı olduğu..

Ben geçen hafta bayramda uçakla Antalya'ya inip, araçla Antalya-Manavgat-Akseki-İbradı yolunu kullandım..Bu yönde sıkıntı yok..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Abi hayırlı yolculuklar iyi tatiller..

Antalya'ya gelipte kanyona yada şelaleleri görmeden gidilmez. :biggrin:

İyi eğlenceler :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Şelaleleri biliyorum da kanyonda rafting denenebilir..aklımda hiç yoktu.

kesinlikle denemelisin abi.yaklaşık 2-2,5 saat sürüyor.Dönüşte yemeğinide veriyorlar.Ben fazladan 200km yol yaptım oraya gitmek için ama değdi.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Geçmiş olsun kaza bela yoktur inşallah. Radar cezası da olmasın :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...