İhsan Candan 8 Eylül 2012 Paylaş 8 Eylül 2012 5 aydır stepne lastik takılı aracımda. Stepne lastik 14 inç hankook marka. Havasına bakayım dedim cihaz 39 gösterdi. Bende çok yüksek diye 31 e çektim. Yalnız şunu da belirteyim, ilk taktığım zamanlar havası 44-45 in üstündeydi ama hiç ellemedim şimdi kendiliğinden 39 a düşmüş. Basıncı 31 e çekmekle doğru mu yaptım yanlış mı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Eylül 2012 Paylaş 8 Eylül 2012 ebat aynı mı 4lastikte de?stepne arabada takılı ise, stepne de ne var? Yorum bağlantısı
İbrahim Eşlik 9 Eylül 2012 Paylaş 9 Eylül 2012 Stepne diğer lastiklerinle aynı ebatlardaysa hız yapsanda, uzun süre kullansan da problem yok. Ama ana lastikler gibiyse özellikleri(ebatları ve hava basıncı). Stepnelere yüksek hava basılmasının temelinde lastiğin durdukça havasının inmesi ve ihtiyaç duyulduğunda da inik bir lastik problemiyle karşı karşıya gelinmemesidir. Ben önlere 28 arkalara 30 basıyorum stepneye 40 basıyorum birde arabamda basınç ölçer bulunduruyorum lastikçilerden temin edebilirsiniz ihsan bey ben öyle yaptım. Misal arka lastik patladı ve beni en yakın lastikçiye götürecek kadar sağlam değilmi stepneyi alıyom ölçüyom 38 basıçta inmiş biraz hemen 30a indiriyorum. ön patlasa 28e indiriyorum ve öyle gidiyorum. İstasyonlardaki hava ölçerlere güvenmiyorum muhakkak sizde bulundurun arabanızda lastik basınç ölçer. Yorum bağlantısı
İhsan Candan 9 Eylül 2012 Yazar Paylaş 9 Eylül 2012 ebat aynı mı 4lastikte de?stepne arabada takılı ise, stepne de ne var? 195/45 16 abi lastikler. Stepne 60 yanak 14 inç Stepne diğer lastiklerinle aynı ebatlardaysa hız yapsanda, uzun süre kullansan da problem yok. Ama ana lastikler gibiyse özellikleri(ebatları ve hava basıncı). Stepnelere yüksek hava basılmasının temelinde lastiğin durdukça havasının inmesi ve ihtiyaç duyulduğunda da inik bir lastik problemiyle karşı karşıya gelinmemesidir. Ben önlere 28 arkalara 30 basıyorum stepneye 40 basıyorum birde arabamda basınç ölçer bulunduruyorum lastikçilerden temin edebilirsiniz ihsan bey ben öyle yaptım. Stepnenin üstünde 80 km yazdığı için, 80'i geçmiyorum bazen 90'a çıkıp geri düşürüyorum hızı. Şu anlık 31 havayla bi sıkıntı çıkmadı çok şükür. Öbür lastiklerime 32 basıyorum. Yorum bağlantısı
İbrahim Eşlik 11 Eylül 2012 Paylaş 11 Eylül 2012 195/45 16 abi lastikler. Stepne 60 yanak 14 inç Stepnenin üstünde 80 km yazdığı için, 80'i geçmiyorum bazen 90'a çıkıp geri düşürüyorum hızı. Şu anlık 31 havayla bi sıkıntı çıkmadı çok şükür. Öbür lastiklerime 32 basıyorum. 195/45 16 abi lastikler. Stepne 60 yanak 14 inç Stepnenin üstünde 80 km yazdığı için, 80'i geçmiyorum bazen 90'a çıkıp geri düşürüyorum hızı. Şu anlık 31 havayla bi sıkıntı çıkmadı çok şükür. Öbür lastiklerime 32 basıyorum. Ana lastiklerle özdeş olmayan bir lastikten bahsediyoruz yani. O zaman ihsan bey Türkiyenin yollarının bozukluğunu da hesaba katarsak 80 km hız yapmak bile iyi olmayabilir şahsi görüşüm. Aktarma donanımına zarar vermemek açısından imkanınız varsa bir an önce ana lastiklerle aynı ebatlarla lastik taksanız çok iyi olur. Sizi yanlış yönlendirmiş gibi olmayım 31 hava bana normal geldi Yorum bağlantısı
İhsan Candan 11 Eylül 2012 Yazar Paylaş 11 Eylül 2012 eyvallah hocam yardımın için 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts