İçeriğe Yönlendir

Hastanelerin Acil Servisleri Hakkında Bilgi Lazım...


Doğan Özkan

Recommended Posts

Doğan Özkan
(düzenlendi)

Hastane acil servislerinde kulllanılan aletlerden yaşanan olaylara kadar her türlü görüntü ve dokümana ihtiyacım var.

Eşim acil servise geçti de, işi çabucak öğrenmek istiyor. Bu hepimizin faydasına icon_smile.gif

tarihinde Zafer Ayvacı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Engin Ünal

hayırlı olsun. yenge hanıma acil ve ilk olarak bunlardan lazım. :yes::biggrin:

hN39C.jpg

Çok haklısınız , acil servise ne zaman gitsem (işim gereği sık sık gidiyorum) kendini kesen , sarhoş , berduş , pisikopat , vuran , vurulan , yaralı veya hasta yakınlarının azgın tavırları vs.vs. Allah yardım etsin.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Alet çok fazla olabilir hastanenin kapasitesine ve yaptığı yatırıma bağlı olarak değişir. Hemşirelerin genelde kontrol ettikleri oksijen tüpü yangın söndürme tüpü kalibrasyon isteyen aletler (tansiyon cihazı ve buna benzer kalibre edilecek diğer cihazları.) nöbetten önce kontrol edilir.

Aklıma gelenler :

1-Ekg

2-Airway

3-Aspiratör

4-Ventilatör

5-Oksimetre

6-Glikometre

Diğer işleyişler:

Acil servis her gün doktor, sağlık personeli, temizlik görevlisi, sekreter, nakil ambulansı ve şoförü hazır bulunur. Nöbet listeleri aylık hazırlanır.

Hasta hastaneye kendi başına yada ambulans ile getirilir.

Gelen hastanın Triaj koduna göre tedaviye alınır.(Hastanın Durumuna Göre Sıralama)

Yaşanan olaylar ise zaman zaman istenmeyen durumlar çıkabiliyor ama sorunsuz dur genelinde. Her hastane de güvenlik arkadaşlar bulunuyor. Zor bir birimdir.

Hayırlısı olur inşallah.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Acilde sıkıntı genellikle boş sedye ve yer ve tekerlekli sandalye olabilir. Hap gibi öğrenmek mümkün değil bence. Yabancı dili varsa biraz yurtdışı kaynakları okusun. Bizdeki kaynakları da okuyabilir. Forumdan öğrenecek pek birşey olacağını sanmıyorum. Ancak asık surat lütfen olmasın. Hasta yakınlarına ve hastaya kendisiyle ilgilenildiği izlenimini iyi versin. İlgilenilmiyor (ilgilenilemiyor) olsa bile.

Önerim, her vakaya önce en kötü ihtimal midir acaba diye düşünerek yaklaşmasıdır. Ateşi var diye ateş düşürücü verilip eve yollanan çocuklar 2 gün sonra menenjitle geri gelip ölebiliyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

..

Not: bilgi sahibi olmayanlara itibar etmeyiniz .

"iyi davranma" kısmı mı kastedildi :)

Yorum bağlantısı
Doğan Özkan

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim,

Eşim şu an zaten Acilde..

Hasta yakınlarına karşı da son derece iyidir, çünkü biz de acile gittiğimiz zamanlar çok sıkıntı yaşadIK.

Eşim işinde gerçekten iyidir, yıllar öncesinden bile hastaları arayıp hatırını sorar (Öncesinde Hemodiyaliz Hemşiresiydi)

Bizim istediğimiz, sizinde yararlanmış olduğu veya zaman içinde denk gelmiş olabileceğiniz, öğrenmesini hızladıracak bilgilerdir. Yoksa iş zaten şuan için evrak yazı çizi...

Yine de varsa bilgiler beklerim...

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

hayırlı olsun. yenge hanıma acil ve ilk olarak bunlardan lazım. :yes::biggrin:

hN39C.jpg

Çok iyi ya.

:hahahoho:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Doktor bir arkadaşım anlatırdı. Bunlar asistanken diğer erkek olan doktor asistan acilde hastayı dövmeye başlamış. (sanırım istanbul tıptı). Bizimki "yahu ne yapıyorsun o kadar vurma adam ölecek" diye adamı elinden almış. 1980 li yıllar.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Akan Belen

Acilde uzun süreler çalıştım.Genel olarak değişmekle birlikte hastahanenin genel durumu ile ilgilidir yoğunluk karşılaşılan vakalar.Maalesef ki en sıkıntılı bölümdür aciller.Zamanla zaten birçok üzücü olayla karşılacak.Nasıl bir hastanede çalışıyor bilmiyorum.Ancak sarhoş ve psikolojik sorunlu olan hastaların yanına mümkün olduğunca tek başına gitmesin.Kişisel hijyene mümkün olduğunca dikkat etsin.Kimin nasıl bir hastalık taşıdığını bilmek mümkün değil.Eğer aşıları yoksa tetanoz ve hepB aşılarını olmasını tavsiye ederim.

Sormak istediğiniz bir soru olursa yardımcı olurum aklıma gelenler bunlar.Gerçi tam olarak yazmak istesek roman olur zaten.Yaşanan ve yaşanabilecek olayları

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...