İçeriğe Yönlendir

2. El Kış Lastiği Almak Mantıklı Mı?

Emre Alliş

Recommended Posts

Emre Alliş
(düzenlendi)

malum kış yaklaşırken beni kara kara düşündüren de kış lastikleri ve kömür...

geçen yıl çok ağır geçen kış aylarının ortasında lastik aldım ama sadece önlere taktım, arabayı değiştirince de bu kış içnde lastik almak şart, forumda kışlık lastik alımlarını toplu yapalım gibi bir konu da vardı takip ettim ama buraya kargosu vs çok fazla olacaktı yine bana, birkaç arkadaşımın da tavsiyesi ile ikinci el çok az kulllanılmış lastikler olduğunu geçen yıl aldığını bahsetmişti,gayette memnundu, bende şimdi düşünme ve araştırma aşamasındayım.aşağıda ki özellikte lastik buldum fiyatı da 120 Tl 120*4=480 yenisi de en az 800 aradaki fark malum sizin görüşlerinizi de beklerim

Lastik Teknik Özellikleri Ürün Kodu: 204117 Adet Sayısı: 4 İkinci El Çıkma Lastiklerimiz Adet Olarak Fiyatlandırılmıştır. Lastik Sırası: Ön Sağ Ön Sol Arka Sağ Arka Sol Üretim Tarihi: dot 04 11 dot 04 11 dot 04 11 dot 04 11 Diş Derinliği: 8 mm 8 mm 8 mm 8 mm Marka: Lassa Model: Snoways Era Ebat: 205/55R16 91H Lastik Bilgisi: Oto Kış Lastik Lastik Özelliği: 2.el Garantili, Çıkma Oto Kış Lastiği

tarihinde Emre Alliş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Fiyat ve marka konusunda bişey diyemem ama, lastikler 2 kış kullanılmış görünüyor. En az 2-3 yıl daha verimli kullanılabilir (bence)...

Yorum bağlantısı
Mert Dinçol

Bence sıfır almalısınız. Ben fiesta aracıma aldım Kumho İzen 195/50 R15 ölçülerinde takım fiyatı 550liraydı.Tabi sizin aracınız Focus lastik ölçüleri daha büyüktür ancak fiyatın aşırı derecede oynayacağını sanmıyorum.Civardaki lastikçilere uğrayarak fiyat sormakta ve pazarlık yapmakta fayda var. Belki de kumho daha uygun fiyatlıdır ancak ailedeki 3 araçta da kullanıyoruz kumho markayı ve şu ana kadar hiçbiri yolda kalmadı sorun yaşamadı,yol tutuş gerçekten harika.

Yorum bağlantısı
Emre Alliş

arkadaşlar lastik tecrübem çok yüksek aslında, haddinden fazla diyebilirim, ilkokuldan sonra üniv yıllarına kadar lassa &bridgestone bayiliği yapan babamın yanında yetiştim, bu soruya benm de kesin cevabım sıfırdan yana ama fiyatlar çok yüksek, bizim memlekette kış lastiği kullanılmaz, hatta iki tane yanlışlıkla gelmişti satarız diye beklettik iade yapmadık satamayınca ikinci el lastik isteyene çok düşük fiyata vermiştik, lastik işini şuan yapmıyor bizimkiler, tatilde gittiğimde de sordum fiyatlar hep yüksek, bu yıl masrafta çok olunca araç değişikliği vs, ikinci el de fiyattlar cazip geldi, nette bir sitede satılıyor benim dediğim lastikler üretim tarihleri ve diş derinlikleri de iyi, iki sezon rahat işimi görür,iki sezon sonunda da ben aracımı değiştirmiş olurum inş, o yüzden sizlerinde fikirlerini almak istedim.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

2.el araba almak gibidir lastik almakta nasıl hasarsız temiz araç bakıyorsak lastiğide öyle bakmamız lazım... Diş derinliği tatminkar olup, balon v.s yok ise tarihi 2 yılı geçmemişse alıp kullanılır ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ruhan Sorgun

konuyu geç gördüm, hasanın sayesinde bir lastik aldım sormayın. 4 tane çıkma pirelli sottorezo 205x55x16 91H kış lastiği aldım. üretim tarihi 2011 yılının 42. haftası. diş derinliğini lastikçiyle beraber ölçtük. dükkandaki sıfır lastiğin dişleri 9,5 mm gelirken, benim aldığımın 8,5 mm geldi. yanaklarda veya tabanda tamir yada deformasyon yok. yarım kış kullanılmış, filo aracından çıkma. internette sıfırı 332 lira... 4x332=1328 TL idi, ben dördünü 350 TL ye 10 taksitle aldım. :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

ben dördünü 350 TL ye 10 taksitle aldım. :biggrin:

O Hasan bana 6 yıldır lastik sözü verir.. :bambam:

Artık hiç bir sözüne inanmayacağım...

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

malum kış yaklaşırken beni kara kara düşündüren de kış lastikleri ve kömür...

geçen yıl çok ağır geçen kış aylarının ortasında lastik aldım ama sadece önlere taktım, arabayı değiştirince de bu kış içnde lastik almak şart, forumda kışlık lastik alımlarını toplu yapalım gibi bir konu da vardı takip ettim ama buraya kargosu vs çok fazla olacaktı yine bana, birkaç arkadaşımın da tavsiyesi ile ikinci el çok az kulllanılmış lastikler olduğunu geçen yıl aldığını bahsetmişti,gayette memnundu, bende şimdi düşünme ve araştırma aşamasındayım.aşağıda ki özellikte lastik buldum fiyatı da 120 Tl 120*4=480 yenisi de en az 800 aradaki fark malum sizin görüşlerinizi de beklerim

Lastik Teknik Özellikleri Ürün Kodu: 204117 Adet Sayısı: 4 İkinci El Çıkma Lastiklerimiz Adet Olarak Fiyatlandırılmıştır. Lastik Sırası: Ön Sağ Ön Sol Arka Sağ Arka Sol Üretim Tarihi: dot 04 11 dot 04 11 dot 04 11 dot 04 11 Diş Derinliği: 8 mm 8 mm 8 mm 8 mm Marka: Lassa Model: Snoways Era Ebat: 205/55R16 91H Lastik Bilgisi: Oto Kış Lastik Lastik Özelliği: 2.el Garantili, Çıkma Oto Kış Lastiği

Yazıldığı gibi ise bakmak kaydıyla alınır.

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

eeee samsunda olmanın nimetleri...ebat ver bir sorayım ama, hasanın kolları daha uzundur :biggrin:

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Yapma ortak.. :( Kardeşlerimin üçününde ebatı 205/55/16 ve kış lastiği arıyorlar...Ama ilk sıra senin...Bulursam hemen alacağım... :flowers:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yapma ortak.. :( Kardeşlerimin üçününde ebatı 205/55/16 ve kış lastiği arıyorlar...Ama ilk sıra senin...Bulursam hemen alacağım... :flowers:

Çağlar söz vermişti..

Bulamadın mı dedim, buldum buldum dedi... Arabasından söküp yollamış.. :friends:

Kışlığım var yani..

Yazlık bul bana...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

6 yıl çabuk geçiyor, 6 ay daha çabuk geçer, elini çabuk tut :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Hem mişelin olacak :biggrin: hem pirmasiy olacak :biggrin: hem hatasız olacak :biggrin: hem 205/ 55 /16 olacak :biggrin: hem ucuz olacak. :D ..6 ay az la... :p

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

Tamam mişlen olmasın, zaten sevmiyorum :)

Du bakalım ne olcak... :biggrin: Bora ..esine bi gideyim...

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

konuyu geç gördüm, hasanın sayesinde bir lastik aldım sormayın. 4 tane çıkma pirelli sottorezo 205x55x16 91H kış lastiği aldım. üretim tarihi 2011 yılının 42. haftası. diş derinliğini lastikçiyle beraber ölçtük. dükkandaki sıfır lastiğin dişleri 9,5 mm gelirken, benim aldığımın 8,5 mm geldi. yanaklarda veya tabanda tamir yada deformasyon yok. yarım kış kullanılmış, filo aracından çıkma. internette sıfırı 332 lira... 4x332=1328 TL idi, ben dördünü 350 TL ye 10 taksitle aldım. :biggrin:

iyi fiyata almışsın ama bir an önce sat :D

Benim bu hattori hanzolarla ilgili yazılarımı okumamışsın abi.

buzda berbattır, dikkatli ol, egzozunu yan camdan görürsen de şaşırma :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

2.el lastik alıp memnun olan pek yok.Çok nadir iyi lastik denk geliyor.Zaten bir çoğu 2-3 yıllık lastikler oluyor.Diş derinlikleri olsa bile lastikler sertleşmiş oluyor.Bu da aldatıcı oluyor.Bence kışlık değil ama yazlık lastik 2.el olarak alınabilir...

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Bir kaç defa 2. el lastik alıp kullandık hiç problem yaşamadık.

Aşağıda vereceğim siteden alırsanız garantili ve kargo ücretini ödeyerek satıyorlar. Bir keresinde lastik aldık bizim eski mondeo ya 1 ay sonra balon yaptı ücretsiz başka lastik taktılar.

İncelemenizi, tavsiye ederim. Hatta bende 14" kış lastiğini temiz ikinci el takmayı düşünüyorum.

Gözlerinize inanamayacağınız kadar büyük depoları var..

http://www.artvinticaret.com/20555R16,LA_4578-2.html

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Bir kaç defa 2. el lastik alıp kullandık hiç problem yaşamadık.

Aşağıda vereceğim siteden alırsanız garantili ve kargo ücretini ödeyerek satıyorlar. Bir keresinde lastik aldık bizim eski mondeo ya 1 ay sonra balon yaptı ücretsiz başka lastik taktılar.

İncelemenizi, tavsiye ederim. Hatta bende 14" kış lastiğini temiz ikinci el takmayı düşünüyorum.

Gözlerinize inanamayacağınız kadar büyük depoları var..

http://www.artvintic...,LA_4578-2.html

Bende burdan aldım. Hatta bir arkadaş ile beraber aldık. gerçektende lastiklerin durumu adamların dedikleri gibi. ancak lastiklerin fıtratı bozuk. :D

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Bende burdan aldım. Hatta bir arkadaş ile beraber aldık. gerçektende lastiklerin durumu adamların dedikleri gibi. ancak lastiklerin fıtratı bozuk. :D

Nasıl yani :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...