İçeriğe Yönlendir

1997 Model Ford Mondeo Rolanti Sorunu


Guest Osman Karaca

Recommended Posts

Guest Osman Karaca

Merhabalar...

Yeni bir Ford kullanıcısıyım ve biraz pişmanım :)

Aracımı aldığım1-2 hafta problem yoktu.

Ancak 2-3 haftadır ilginç bir sorun ortaya çıktı.

Kalıştan 2. vitese geçmek için debriyaja bastığınızda normalde devir saatinin 0'a düşmesi gerekir 2. vitese geçene kadar. Ama benim araç sanki ayağımı gazdan hiç çekmiyormuşcasına 2500 - 3000 hatta zaman zaman 4000 devirlere kadar çıkıyor. Taki debriyajdan ayağımı çekip 2. vitese takana kadar. Bu durum 3. vitese geçerken de 4. vitese geçerken de aynen devam ediyor. Diyelim trafik ışığına duruyorum, yavaşlarken debriyaja bastığım anda araba bağırmaya başlıyor, ışıkta durduğumda da 10-15 sn motor bağırıyor, herkes bana bakıyor :)

Yaşadığım il olan Konya'da 1-2 ustaya gösterdim, rolanti motoru varmış sanırım, onu değiştirmemiz lazım dediler.250-300 maliyeti var dediler.

Yolum İstanbul'a düştüğünde orada da yine aynı çözümü söylediler ama oradaki ustalar bunun çözüm olmayacağını, lpgli arabalarda bu motorun çözümünün olmadığını, boşuna masraf etmememi söylediler.

Acaba bu konuya çözüm olacak bilgisi olan var mı?

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Karani Gülistan

Rölanti sensörü,maf ve potansiyometreli bir sensör daha vardı,hepsi olabilir.Ayrıca basınç vb. hortumlarında çok iyi kontrol edilmesi gerekir.Başıma geldiği için bilirim:)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Forumda bu durum ile ilgili çok konuşuldu ve çok yazdık oradan gerekli bilgileri bulabilirsiniz

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...