İçeriğe Yönlendir

Ev Sineması Ses Sistemleri


Misafir

Recommended Posts

Misafir

Burak benim ki; deck sistem tabir edilen ama sadece bileşenlerden anfi+hoparlör takımı olan bir set. Performansı son derece güzel. Ancak 2+1 ile kıyaslanabilecek bir sistem de değil tabi. Bose ve harman kardon çok özel ve güzel sistemlerdir ancak 2+1 fiyatları bile nerdeyse anfili deck bir sisteme denk gelir. Bunlar daha çok evinde profesyonel ses sitemi bulunduran, ufak odasında 3-5 dk. müzik dinlemesi gerekirse de portatif kaliteli bir seti olsun diye düşünülen, maddi anlamda sıkıntısı olmayanlar için oluşturulmuş sistemler. Yani ana sistem oalrak düşünülmez bunlar pek.

Ancak anfili bir sistemin de sonu yoktur. 10-15.000.-TL harcayıp, aradığını bulamayanlar pekçoktur. Bir yerde durmak lazım. Anfinin en kalitelisini alsan, hoparlörlere milyarlar yatırsan da dinlediğin müzik türüne göre son derece kötü markalardan kombinasyon yaratmış olabilirsin, memnun kalmazsın. Anfilerin ve hoparlörlerin genelde karakterleri vardır. Bu karakterlere de deneme yanılma ile hakim olabilirsin, tabi harcayacağın meblağlar ayrı. Ben de kendi çapımda bir miktar para harcadım diyebilirim bu işler için.

Sana tavsiyem, ANkara'da Kentpark'ta media mark'ta Harman Kardon'un giriş seviyesinin bir model üstü anfi ve 5+1 küçük hoparlörlerinden oluşan seti (1.799.-TL) ya da yine Forum Media MArk'ta Denon giriş seviyesi anfi ve hoparlör setinden oluşan 999.-TL'lik set. Bunlar tiz sesleri, küçük 5 hoparlörden, basları ise aktif subwoofer'dan verirler. Sİnema performansları harkuladedir. Müzikte ise belli bir müzik türü dinlenmiyorsa, tüm türler için ortalama performans verirler. Stereo performansı üst seviye 5+1 alıcılı cihazlarda bile yeterli gelmiyor zaten bu işin duayenlerine.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir

Pıoneer'ın guzel bir ozelliği; ıpadde icontrolav2 uygulaması yükleniyor. Anfiye modemden lan bağlantısı yapıldığında aynı modemden yararlanan apple ürünleri ile anfi uzaktan kontrol edilebilir hale geliyor. Kullanışlı, modern ve keyif veren bir uygulama. Duvarların engel olamadığı bir uzaktan kumandaya dönüşüyor ıpad. Android uygulaması samsung telefonlar ile uyumlu değil.

Yine internet üzerinden radyo dinlenilebilmesi başta hiç düşünmediğim ancak kullanışlı bir özellik. Pioneer sitesinden dünyadaki birçok radyo isteğinize göre internet üzerinden seçiliyor ve cihaz favorites dosyası altında bu seçilmiş kanalları hafızada tutuyor.

Pioneer modellerine ilgi duyanlar için bu özellikleri barındıran ama daha üst seviye olan lx ile başlayan modelleri öneriyorum. Yaklaşık 4.000.tl'den başlayan fiyatlarla satılıyorlar ama bir kere alınıp, beğenildiği taktirde uzun süre kullanılabilecek modeller.

Evde ikinci sistem kurduğumdan ben bir alt seviye olan Vsx serisini tercih ettim.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı

Evren abi benim derdim kablo karmaşalığı, pc'de kullanmak için 2+1 olsun istiyorum. Yoksa Logitech Z5500 alıp satmışlığım var. Şu an pc de creavtive T7700 7+1 var yine her yer kablo deli oluyorum. İsteğim PC de kullanmak üzere kablosuz az kaliteli bir ses veren bir sistem. Home tweathre'ı sinema vs. izlemek için ayrıca alacağım zaten. O amaçla dedim 2+1 bişey olsun. Yoksa en ideali Tv de film vs. için sağlam bir 5+1.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Kabloya yapacak bir sey yok Burak. En derli toplu şekilde geçirsen de, herhangi bir nedenle kabloları dağıtman gerekebiliyor ve yine karmaşa:)

2+1'de cok masrafa gerek yok. Bilgisayar multimedya hoparlörleri işgörür. Yanlız üzerinde bas tiz ayarı olan bir model olursa, bilgisayardan bağımsız olarak tv'den bile detaylı ses alınabilir.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Ada

Evren abi hayırlı olsun..

Bende Panasonic DVD Home Theater Sound System SA-HT885 var.. Yanına birde media player aldım bluray filmler için,evde mısır patlatıp film izlemenin keyfi bi başka oluyor :)w9bmo1.jpg

Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

Aslında çok eskiden beri merakım vardır bu konuya ve zamanı gelince anfileri yeniliyorum. Bu aralar artık 3d'nin yaygınlaşması ve 4k tabir edilen HD'nin amfi receiver uzerinden 4 kat daha kaliteli hale getiren bağlantılar, ayrıca çok kullanılmasa da yeni ses formatlarının da eklenmesi ile yeni amfileri incelemeye aldım.

Sinema için kullandığım amfi; Onkyo, odamda org ve bilgisayar için kullandığım ise Sony. Ev sineması dünyasının markaları, diğer elektronik markalara göre çok farklı. Onkyo, Marantz, Harman Kardon, Denon, Yamaha, Pioneer ve Sony en başlıca modelleri.

Ancak gözlemlediğim kadarı ile fiyatlar oldukça yükselmiş. Şu an için beklemeye aldım fiyatlar nedeni ile fakat belki bu konuyu araştıran paylaşımda bulunmak isteyen bulunabilir diyerek konu açtım.

Ben biraz bildiklerimi aktarayım:

Eğer sert ses ton istiyorsanız; Pioneer, Yamaha, Sony tercih edilebilir.

Yumuşak ses için ise; Marantz, Denon, Onkyo

Harman Kardon ise dinlediğim kadarı ile orta tonlamada.

Sony piyasada oldukça ucuz modelleri olan bir seçenek ama gerçek anlamda anfileri "DA" ile başlayan serisi. Bu serinin "es" uzantılı modellerinin kullandığı ses çipleri çok övülüyor fakat fiyatları bu işin duayen markalarına yaklaştığı için de satışı çok olmuyor.

Ben Onkyo'dan çok ama çok memnunum. Yeni model Onkyo almak isterim ama ortalama modeli 3.000.-TL olunca acaba alternatif markalara bakıp onları da mı denesem diyorum.

Bugün Ankara'da Media Markt'ta en düşük model Denon anfi+5.1 hoparlör seti ile 999.-Tl idi. Anfi giriş seviyesi ve 5.1 çıkışa sahip. Görüntü özellikleri benim Onkyo'ya göre daha iyi olsa da ses kalitesi olarak çok daha geride kalacağı için ilgi alanıma girmedi ancak ilk defa sistem kuracaklar ve oyunlar için kullanacaklar için logitech'in multimedya hoparlörleriyle aynı fiyattan satıldığı düşünüldğünde çok iyi bir seçenek.

Ev sineması bağımlılık yaratan bir zevk. Tüm bileşenleri çok ciddi maliyet tutuyor. Sadece bağlantı kablosunun metresine 14.usd verip, ses kalitesini arttırmayı amaçlayanlar var. Ya da amfiden çok hoparlöre yatırım yapan. Hoparlörüm avantajı kalıcıdır. Bir kere iyi bir model bulursanız, sonrasında her amfiye sürebilirsiniz. Ben ise amfinin çok iyi hoparlörün ise tizi iyi işlemesinden anayım. Bası bir şekilde subwoofer ile çözdüğüm için kulağıma en güzel ses böyle geliyor.

Saygılarımla.

Abi yukarı da sert ses tonu yumuşak vs diye bahsetmişsiniz ne demek istediniz anlamadım ben ama şöyle sorayım size, şimdi ben laptopdan lcd ye bağlayıp izliyorum. Sinema sistemi istiyorum. Fakat komşuları rahatsız etmemeli ama hoş bir ses vermeli. Yani efektleri hissettirmeli ama kimseye rahatsızlık vermeden. Daha önce vestelin almıştım bekarken 1 kere kullandım alt komşu şikayet edince hediye ettim. Sıkıntı bu yani hangisini tavsiye edersiniz. Bir de laptopdan lcd ye bağlıyorum yine de sinema sistemi mümkün mü yoksa dvd player almak şart mı?

Yorum bağlantısı

Sert, yumuşak bunlar sesin sınıflaması. Sert sesten kastım rock, underground tarzı müzik dinleyici kitlesinin hoşuna giden soundu vermesi. Tabi bu karakteristik diğer tüm müziklere de biraz yansıyor. Örneğin klasik müzikte yaylıların sesi daha keskin geliyor. Yumuşakta ise akıp giden bir tınılama var. Baslar bile okşar geçer. Ancak bu performanssız demek değil tabi. Sesi açtığında gümbür gümbür olur ama sert anfilere göre yumuşak akar müzik.

Sertlik, yumuşaklık onlarca detayı olan A/V receiver dediğimiz milyarlık cihazlarda ayarlanamaz mı? Hayır. Bu onlarca ayar, karakteristik sesin üstüne ayarlama yapar. Bu nedenle pahalısı, çok fazla detaybayarımolan anfi iyi demek değil. Kulağınıza göre çalanı alıp, ekolayzır ayarı bile yapmadan dinleyebilirsiniz. Sesi hoşunuza gittiği için uğraşmazsınız ayarları ile. Beş milyar verip, niye bu soul müzikte ( çok dinlediğim bir müzik değil, örnek için veriyorum) kontrbas ön planda çalıyor diye hayıflanıp, ne yaparsanız yapın yumuşatamadığınız için pişman olabilirsiniz.

Örneğin ben Yamaha'nın anfilerine hiç bakmıyorum. En basit anfisi bile yeri yerinden oynatır ama kısık sesle bile dinlediğimde beş altı dk. sonra ses rahatsız ediyor.

Aslında bu anfilerin hiç biri gerçek bir stereo anfi ile boy ölçüşemezler ama audiofil olmayanlar için hemmsinema anfisi hem de müzik için stereo anfi bulundurmak fazla lüks.

Sinema izleyicileri için ise sert anfiler her zaman daha mutlu edicidir. Efektlerin keskinliği ve lfe(bas hoparlörlerine gönderilen düşük sinyaller) gücü izleyiciyi filmin içine çeker. Aksiyon hariç olan bölümlerde ağırlık ses diolog akışını sağlayan merkez hoparlörden gelir ki, burada da ön iki hoparlörün ve araka surround hoparlörlerin detay sesleri verebileceği frekansı ayrıştırabilen ya da kaynaktan direk gelen sesi hakkı ile yükseltip, izleyiciye duyuran anfiler genelde sert anfilerdir. Bu anfilerde kısık sesle bile dinleme yapıldığında eğer hoparlörün hassasiyet derecesi yüksekse filmin hemen her efekti duyulabilir.

Laptoptan hdmi çıkışından anfi bağlantısı yapılırsa dvd'ye gerek kalmaz. Hem de sesler dolby digital ya da dts alınabilir.

Komşuları rahatsız eden bas hopalörün güçlü olarak verdiği sestir. Aktif subwoofer ile bu sorun çok rahat çözülür. Bütçenizi verirseniz, alternatiflere bakılır ama muhakkak anfi+hoparlör alın ki, uzun ömürlü ve keyifli olsun.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

Öncelikle açıklamalar için teşekkür ederim. Bütçe olarak sıkıntı olmaz kredi kartı taksiti ile her türlü alınır. messela orta halli çok kötü olmayacak ama çok da pahalı olmayacak bir ses sistemi ne kadara maal olur.

Yorum bağlantısı

Şu anda piyasada pioneerin eski seri anfisini farklı hoparlör setleri ile set yapıp satıyorlar. Apartmanda oturanlar için küçük 5 hoparlör ve aktif subwooferı pioneer vsx520 anfi ile satıyorlar. Bu set electroworld'de 899.-tl mesela. Kapalı kutusu var mı bilmiyorum ama temiz teşhir ürünü bulunursa alınabilir. Anfiler, tv'ler gibi kullandıkça ömürleri kısalan cihazlar değil. Hoparlörlerine de parmak giremeyeceği için çok problemi olmaz.

Yine aynı anfinin kule tipi farklı hoparlörlerle beraber 1299 ve 1499tl'ye satılan setleri mevcut.

Benim fotoğrafa görülen anfimin bir kampanyası var. O da 2590.tl. Ancak anfi ve hoparlörler düşünüldüğünde fiyat performans ürünü iyi bir ürün.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Örnek ürünler:

İnternet adresine bakmayın, bu firmanın Ankarada mağazası var ve donanım haber sitesinde bu işlere meraklı hemen herkes tanıyor. Gsa elektronik diye geçiyor ünvanları. İnternet sitelerinde telefonları var.

http://www.sanalpazar.com/Pioneer-Htp-071-5+1-Av-Receiver-Sinema-Sistemi-Kacirma__isp4708273

http://www.sanalpazar.com/Pioneer-Htp-300-Sinema-Sistemi-Bu-Fiyata-Kacmaz__isp4224883

http://www.sanalpazar.com/Pioneer-Htp-400-Profesyonel-Ev-Sinema-Sistemi-Kacirma__isp4532245

http://www.sanalpazar.com/Pioneer-Htp-921-Sinema-Sistemi-Kacirmayin-Cok-Ozel-Set__isp4591005

Saygılarımla.

Evren abi hayırlı olsun..

Bende Panasonic DVD Home Theater Sound System SA-HT885 var.. Yanına birde media player aldım bluray filmler için,evde mısır patlatıp film izlemenin keyfi bi başka oluyor :)w9bmo1.jpg

Technics'in mirasını yiyorlar:) Fatih teşekkür ederim. Sen de güle güle kullan. Filmlerde eminim çok iyi ses veriyordur.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Guest Feti Ercan

Abi evde 5+1 koyacak pek düzgün yer yok. Malum 2 yılda bir tayin görüyoruz. Tepelere kablo çekeyim vs de olmuyor. 2+1 nasıl olur film için.iş görmezmi. 5+1 ile 2+1 arasında çok mu fark var?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...