Serdar Vural 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 (düzenlendi) Evet arkadaşlar, arabama süt döküldü. 4 gün oldu ve kaç defa temizleme yaptıysam da kokuyu gideremedim. sanıyorum tek çare koltuklar sökülüp alt keçeyi iyice yıkatmak . . . ancak bu şekilde geçeceğini söyleyen arkadaşlar var ve daha kolay bi yolu da arabayı satmakmış sizlerin önerisi, fikri olan var mı arkadaşlar, konu başlıklarında aradım ama süt-koku ile ilgili bi konu bulamadım . . . 14 Ekim 2012 tarihinde Serdar Vural tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 Süt işi çok sakat...Allah yar ve yardımcınız olsun. 5 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 Aracın içinde kahve kaynatıyorlardı galiba inatçı kokular için ama tam emin değilim. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 Eyvah eyvah 2001 yılında sıfır Volvo S40 almıştık, 2002de arka koltuğuna kardeşim süt döktü ne yaptıysak çıkmadı, keçe yıkandı kılıf kaç kez makinaya girdi en sonunda arka koltuğu söküp attık yenisini taktırdık Yorum bağlantısı
Yusuf Alper Gül 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 (düzenlendi) abi babaanne rolune geçmek istemem ama aynen kahve kaynatma işi gibi tarçın kaynatmakta kotu kokuları bi nebze uzaklaştırıyor 14 Ekim 2012 tarihinde Yusuf Alper Gül tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 Zamanında başıma gelmişti. Hemde transitin içine 5 litre dökülmüştü. Tek çare parça yenilemek. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 sirke herderde devadır, ama süt çok zor çıkar. Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 birde kahve dökün sütlü kahve koksun güzel olur:) süt kokusu bu kadar rahatsızlık vericimidir ya aracı sattıracak kadar?? Geçmiş olsun ne diyelim bişey daha öğrenmiş olduk Yorum bağlantısı
Eray Sireli 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 Keçesini vs sökecek kadar uğraşmaktansa ver sonax'a falan uğraşsınlar. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 Hiç temizleme ile uğraşmayın,koku geçmiyor... Müşterimin başına gelmişti. 2010 civic. Bagaja dökülmüştü süt, Çok kere detaylı iç temizlik yaptırdı Ama bi türlü geçmedi... Bagaj halısı,avadanlık halısı vs... Bagajda ne kadar halı varsa değişti. 2 gün sonra koku tamamen bitmişti. Sizde halıyı değiştirmekten başka çareniz yok gibi Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 Hiç temizleme ile uğraşmayın,koku geçmiyor... Müşterimin başına gelmişti. 2010 civic. Bagaja dökülmüştü süt, Çok kere detaylı iç temizlik yaptırdı Ama bi türlü geçmedi... Bagaj halısı,avadanlık halısı vs... Bagajda ne kadar halı varsa değişti. 2 gün sonra koku tamamen bitmişti. Sizde halıyı değiştirmekten başka çareniz yok gibi aynen, bence de temizleme ile uğraşmayın. dayımın arabasına da dökülmüştü. ucuzundan pahalısına her yöntemi denedi. sanırım temizlik anlamında çaresi yok. dökülen yerleri değiştirmeden geçmemişti koku... Yorum bağlantısı
Yakup Kibrisli 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 ) havluyla dökülmüş sütü tamamen silin. 2) sütün dökülmüş olduğu bölgeye bolca karbonat dökün. 3) karbonatlı bölgenin üstüne az soğuk su dökün. 4) bu şekilde bir gece bekletin. 5) ertesi gün bölgeyi iyice süpürün. 6) eğer koku kalmışsa beyaz sirke(?) döküp 15 dakika bekletin. sonrasında kağıt mendille iyice temizleyin. 7) hala inatla çıkmıyorsa Enzyme Odor Remover (http://www.chemspecw....asp?ictNbr=142) kullanın. serdar birde bunu dene istersen 1 Yorum bağlantısı
Serdar Vural 14 Ekim 2012 Yazar Paylaş 14 Ekim 2012 arkadaşlar, fikirleriniz için teşekkürler. . . olabildiğince temizledim sildim ama keçe ve döşeme ıslanınca da saç kurutma ile kurutmaya başladım. sabah bi bırakıcam sanayiye, orada koltuklar sökülüp keçe ve döşemeyi yıkatacam... kuruduktan sonra da Dr.Mat spreyi var, ondan kullanıcam.faydasını görenler varmış, umarım beklentim boşa çıkmaz. . . Yorum bağlantısı
Serdar Vural 14 Ekim 2012 Yazar Paylaş 14 Ekim 2012 daha da olmazsa keçeyi değiştiricez. . . Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 daha da olmazsa keçeyi değiştiricez. . . Serdar Bey bunu mutlaka deneyin, karbonatı süt dökülen yere ve çevresine dökün. Bir gün bekleyin süpürgeyle çekin. Bu olmazsa tekrar bol karbonat dökün biraz bekleyip kaynamış su dökün iyice her yere karbonat işlesin sonrada kurutun belki bu şekilde geçebilir. Bu son çare eğer geçmezse çıkmacılara bakın. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 (düzenlendi) daha da olmazsa keçeyi değiştiricez. . . Her ne yaparsanız yepın, keçe değişmedikçe koku kesinlikle arabadan çıkmayacatır. Önceki mesajımda da dediğim gibi, daha önce başımıza geldi ve aracın ön kısmında bulunan taban döşemesini komple değiştridik rahat ettik. ı-i 14 Ekim 2012 tarihinde Hüseyin Matur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serdar Vural 14 Ekim 2012 Yazar Paylaş 14 Ekim 2012 Her ne yaparsanız yepın, keçe değişmedikçe koku kesinlikle arabadan çıkmayacatır. Önceki mesajımda da dediğim gibi, daha önce başımıza geldi ve aracın ön kısmında bulunan taban döşemesini komple değiştridik rahat ettik. ı-i peki bu keçenin size maliyeti ne oldu ? Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 peki bu keçenin size maliyeti ne oldu ? 4 sene önce 85 lira tutmuştu. Ama araç transit idi.. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 Kokuyu yapan aslında süt değil , süt dökülen yerde üreyen canlılar . kokuyu ne kadar yıkarsanız yıkayın oradaki canlıları öldürmeden asla çıkartamazsınız . yapmanız gereken döşemeyi söküp kaliteli bir antimikrobiyal deterjan ile yıkamaktır. araç üzerinde ne kadar silerseniz silin asla derinlemesine bir temizlik yapamazsınız. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 Çok kötü bir durum, kokunun çıkmadığını görüp aracını satan arkadaşlarım vardı. Üstadların dediği gibi tek çare keçeyi değiştirmek, sonrasında detaylı bir temizlik geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Ekim 2012 Paylaş 15 Ekim 2012 Sütün bu kadar baş ağrıtacağını hiç bilmiyordum. Yorum bağlantısı
Serdar Vural 15 Ekim 2012 Yazar Paylaş 15 Ekim 2012 sormayın gitsin, ben d kıl oldum bu duruma, değiştirmek d aklımdan geçiyor ama Bodrum'da keçe bulamıyorum... Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 15 Ekim 2012 Paylaş 15 Ekim 2012 Süt amma problemmiş. Araçta süt taşımamak lazım. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 15 Ekim 2012 Paylaş 15 Ekim 2012 Süt amma problemmiş. Araçta süt taşımamak lazım. Süt den beterleri de var. Peynir suyu , turşu suyu daha kötü. Yorum bağlantısı
Recommended Posts