İçeriğe Yönlendir

Ka - Yakıt Tüketimi

Fırat Çarpıcı

Recommended Posts

Sani Gerşon
  • 4 hafta sonra...
Merve Toprak

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 aydır kullandığım 99 ka'mın ilk 100 km ölçümünü yaptım. Yaklaşık 8,5 lt yakmış. Sabahları ve akşamları çevreyolundan işe giderken kullanıyorum. Günlük toplam yaklaşık 40 km. Sabahları pek trafiğe takılmıyorum akşamda nadiren. Bana tüketimi çok geldi. Dün önder otomotive götürdüğümde sordum normal olabileceğini söyledi. Sizce çok değil mi?

Yorum bağlantısı
Merve Toprak

Önder değil öner otomotiv bu arada arkadaşlar. Yanlış yazmışım kusura bakmayın lütfen.

Yorum bağlantısı
Burak Kara

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 aydır kullandığım 99 ka'mın ilk 100 km ölçümünü yaptım. Yaklaşık 8,5 lt yakmış. Sabahları ve akşamları çevreyolundan işe giderken kullanıyorum. Günlük toplam yaklaşık 40 km. Sabahları pek trafiğe takılmıyorum akşamda nadiren. Bana tüketimi çok geldi. Dün önder otomotive götürdüğümde sordum normal olabileceğini söyledi. Sizce çok değil mi?

Çok olup olmadığını bilemem ama takılan lpg sonucunda 90 km hızla gidilen uzun yolda 14 kuruş yakıyor benim araç. Lpg düşünürseniz diye söylemek istedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

20km uzun yol sayılabilecek bir yol.

Subap ayarları vs ne durumda? Bujiler, kabloları vs, bakımlar ne durumda?

Yorum bağlantısı
Merve Toprak

20km uzun yol sayılabilecek bir yol.

Subap ayarları vs ne durumda? Bujiler, kabloları vs, bakımlar ne durumda?

Sani bey merhaba, ustaya yakıt tüketimini söylediğimde normal olduğunu belirtti kontrol etmesini istedim teslim alırkende bir sıkıntısı yok dedi. Sırf bu konuyla ilgili olarak belkide başka bir ustaya göstermeliyim sanırım.
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

normal değil çok. bir sürü nedeni olabilir. Noname bir servise götürün.

not: kullanım stiliniz çok agresif ve geç vites değiştiriyorsanız mümkün tabi.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Merve Toprak

normal değil çok. bir sürü nedeni olabilir. Noname bir servise götürün.

not: kullanım stiliniz çok agresif ve geç vites değiştiriyorsanız mümkün tabi.

Mehmet Bey merhaba, agresif kullanmıyorum. Vites değiştirmelerede dikkat ediyorum. Banada tüketim fazla geldi ama usta az yakar sanıyorlar bu araba için ama tüketimi bu şekilde dedi. Noname servis sanırım İstanbul'da. Ben Ankara'da ikamet ediyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Gebze-Ankara-Gebze yaptım tek depo ile. 100 km saat hızla. 750 km.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ben şehir içi 7.5lt ile geziyordum. Hadi 8lt diyelim. Şehir dışı için çok bir tutar bu.

Bence bujiler, kabloları bakımları vs kontrol edilmeli. Carbon clean yaptırmanızda da fayda var derim.

Yorum bağlantısı
Merve Toprak

Ben şehir içi 7.5lt ile geziyordum. Hadi 8lt diyelim. Şehir dışı için çok bir tutar bu.

Bence bujiler, kabloları bakımları vs kontrol edilmeli. Carbon clean yaptırmanızda da fayda var derim.

Teşekkür ederim Sani bey dediklerinizi araştırıp baktıracağım en yakın zamanda tekrar. Carbon clean herhangi bir servisde yapılabiliyor mu acaba?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Teşekkür ederim Sani bey dediklerinizi araştırıp baktıracağım en yakın zamanda tekrar. Carbon clean herhangi bir servisde yapılabiliyor mu acaba?

Hayır, Bosch servislerinde CARBON CLEAN markası ile sormanız lazım. Farklı markaları barındıran bosch servisleri de mevcut.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Sinem Akyel

Herkese merhaba arabamın benzin göstergesi kırmızı çizgiye gelmek üzere kırmızı çizgiye gelince kaç km yol yapabilirim? Kırmızı çizgiye yaklaşırken şu an full depo 405 km yol yapmış oldum biraz daha var kırmızı çizgiye iyi mi yakıt tüketimi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Herkese merhaba arabamın benzin göstergesi kırmızı çizgiye gelmek üzere kırmızı çizgiye gelince kaç km yol yapabilirim? Kırmızı çizgiye yaklaşırken şu an full depo 405 km yol yapmış oldum biraz daha var kırmızı çizgiye iyi mi yakıt tüketimi

Az yakit kaldi ışığı yoktur, aman yolda kalmayın ;)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Vezir ipek

Trafikde 44-45 kuruş yakan arabam uzun yolda 30 kuruşa düştü hatta klimayı açmasam daha da düşerdi.Sevindim açıkçası =)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Berk Çekişbaş

Merhaba arkadaşlar 1998 model ford ka aracım var. Şehir içi 1 depo benzin ile 450 km civarı yol yapıyorum. Bu tüketim bu araç için normal midir kullanan daha önce deneyimleyen arkadaşlar bana fiir verirlerse sevinirim. 

Bu arada aracın bakımları subap ayarları yapıldı bujiler yeni motocraft platinum taktırdım hava filtresi yeni yağ yağ filitresi yeni .

Yorum bağlantısı

450 -500 km arası normal.

500 km den fazla gidebilirsen gayet iyidir :)

yakıt hesabını nasıl hesapladın? KA da benzin ışığı yanmaz çünkü. 

Yorum bağlantısı

Merhaba arkadaşlar 1998 model ford ka aracım var. Şehir içi 1 depo benzin ile 450 km civarı yol yapıyorum. Bu tüketim bu araç için normal midir kullanan daha önce deneyimleyen arkadaşlar bana fiir verirlerse sevinirim. 

Bu arada aracın bakımları subap ayarları yapıldı bujiler yeni motocraft platinum taktırdım hava filtresi yeni yağ yağ filitresi yeni .

Konunuz birleştirilmiştir. Detay bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Burak Telbakiroğlu

Merhaba, Ford Club tr üyeleri bende geçtiğimiz hafta Ford Ka 1997 model lpg'siz ve klimasız olandan aldım. Aracımdan memnunum. Daha önce de bir Ka almıştım ama sorunlarından dolayı satmak zorunda kaldım. Buraya da konusunu açmıştım. Aldığım gün depoyu fulledim ve 226 km yol yaptım bunun 100 km si uzun yol 126 km si şehir içi gibi düşünebiliriz şuan benzin göstergemde çubuk yarım ile son çeyrek arasında (tam) sizce bu tüketim nasıl? Tamamen bitirince mi bakmak daha mantıklı olur şimdiden teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

gösterge tam orantılı göstermez, depodan depoya ölçüm lazım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Telbakiroğlu

Sani bey tam tüketin derken kırmızıya kadar getireyim mi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...