Serkan Danış 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 Arkadaşlar merhaba, Diyeceksiniz ki yok daha neler ama gerçekten müzdaribim. Sabah işyerine olan mesafem 9 km. aracı çalıştırıyorum 2 km. kalana kadar kalorifer zerre kadar sıcak üflemiyor. Bunun bir sebebi de 9 km.lik yolun yaklaşık 5 km. yokuş aşağı diye tahmin ediyorum.Ancak mondeoların geneli mi böyle yoksa benim araçta bir sorun mu var anlayamadım. Rahmetli babam 87 model torosuna taktırmıştı çorum kaloriferi süper birşeydi inanamadım 5 dakikada fırın gibi oluyordu içerisi. Bu konuyla ilgili görüşlerinizi alabilir miyim. Bir arıza varsa hemen hallettireyim, daha havalar eksileri görmemişken böyle olursa yarın kara kışta ne yaparız bilmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 Ben eski aracım transitte kullandım malum öndeki kaloriferin arkaya tesiri yok denecek kadar azdı. İnşaallah işinizi görecek birşey bulabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 Arkadaşlar merhaba, Diyeceksiniz ki yok daha neler ama gerçekten müzdaribim. Sabah işyerine olan mesafem 9 km. aracı çalıştırıyorum 2 km. kalana kadar kalorifer zerre kadar sıcak üflemiyor. Bunun bir sebebi de 9 km.lik yolun yaklaşık 5 km. yokuş aşağı diye tahmin ediyorum.Ancak mondeoların geneli mi böyle yoksa benim araçta bir sorun mu var anlayamadım. Rahmetli babam 87 model torosuna taktırmıştı çorum kaloriferi süper birşeydi inanamadım 5 dakikada fırın gibi oluyordu içerisi. Bu konuyla ilgili görüşlerinizi alabilir miyim. Bir arıza varsa hemen hallettireyim, daha havalar eksileri görmemişken böyle olursa yarın kara kışta ne yaparız bilmiyorum. bende konu açacaktım benden önce davranmışsınız iyi oldu bu konu. donuyorum.... Yorum bağlantısı
Tahir İlter 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 Webasto olabilir mi ? Böyle şikayetleri olanlar için çözüm olarak. (Fiyatları uçuyor.Mantıklı gelmedi bu yüzden) Yorum bağlantısı
Misafir 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 bende konu açacaktım benden önce davranmışsınız iyi oldu bu konu. donuyorum.... Üst kasayı bilmemde,Sana noldu?_ Başka bişi vardır senin arabada abi. Bildiğin fırın mübarek mk2. Yorum bağlantısı
Serkan Danış 16 Kasım 2012 Yazar Paylaş 16 Kasım 2012 bende konu açacaktım benden önce davranmışsınız iyi oldu bu konu. donuyorum.... bende de 98 mondeo vardı onun böyle bir problemi hiç olmadı. 2008 mondeomda da yaşamadım böyle bir sorun. Mk3 benzini dizel dezavantajı Evren Hocam acaba benzinli mondeo kullanan arkadaşlarda da var mı ki benzer bir sorun? Yorum bağlantısı
İsmail Yanık 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 (düzenlendi) Arkadaşlar merhaba, Diyeceksiniz ki yok daha neler ama gerçekten müzdaribim. Sabah işyerine olan mesafem 9 km. aracı çalıştırıyorum 2 km. kalana kadar kalorifer zerre kadar sıcak üflemiyor. Bunun bir sebebi de 9 km.lik yolun yaklaşık 5 km. yokuş aşağı diye tahmin ediyorum.Ancak mondeoların geneli mi böyle yoksa benim araçta bir sorun mu var anlayamadım. Rahmetli babam 87 model torosuna taktırmıştı çorum kaloriferi süper birşeydi inanamadım 5 dakikada fırın gibi oluyordu içerisi. Bu konuyla ilgili görüşlerinizi alabilir miyim. Bir arıza varsa hemen hallettireyim, daha havalar eksileri görmemişken böyle olursa yarın kara kışta ne yaparız bilmiyorum. Yedek anahtar varsa evden çıkmadan 5 dk önce arabayı çalıştırıp kapıları kilitleyin. Siz evde kahvaltı yaparken araba ısınsın. Düzeltme: Arabanın dizel olduğunu sanmıştım. 16 Kasım 2012 tarihinde İsmail Yanık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Danış 16 Kasım 2012 Yazar Paylaş 16 Kasım 2012 Focus 1'de fırın :D sorun ısınana kadar ısındımı patoz ediyo Orası öyle ısındıktan sonra sorun yok içerisi fazlasıyla sıcak oluyor. Mesele ısınıncaya kadar, geç ısınmasa sorun yok Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 (düzenlendi) Üst kasayı bilmemde,Sana noldu?_ Başka bişi vardır senin arabada abi. Bildiğin fırın mübarek mk2. bende de 98 mondeo vardı onun böyle bir problemi hiç olmadı. 2008 mondeomda da yaşamadım böyle bir sorun. Mk3 benzini Evren Hocam acaba benzinli mondeo kullanan arkadaşlarda da var mı ki benzer bir sorun? aynı sorun, geç ısınıyor. bir araç 10km de sıcak vermeye başlarmı arkadaş daha şimdiden donuyoruz kışa ne yaparız bilmiyorum Yedek anahtar varsa evden çıkmadan 5 dk önce arabayı çalıştırıp kapıları kilitleyin. Siz evde kahvaltı yaparken araba ısınsın. Düzeltme: Arabanın dizel olduğunu sanmıştım. güzel fikiiiirrr sonrada forumdaki yakıt konusunu uzatırız Ayrıca aşağı inip arabayı çalıştırıp gelip üstümü çıkarıp kahvaltıya oturana kadar hepsiburada da alarmlar satılıyor uzaktan araç çalıştırmalı alırım bir tane 10 dakika daha fazladan uyurum 16 Kasım 2012 tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ercan Murat KISACA 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 (düzenlendi) Aracım benzinli İş yerime olan uzaklığım 7 km. Bu sabah evden 7.15'te çıktım. Sıcaklık 2 dereceydi. Kalkıştan önce 45 saniye kadar bekledim. 500 m sonra lpgye geçti. Hararet göstergesi biraz daha yükseldikten sonra kaloriferi açtım. Yolculuğun bitişine 4 km kadar kalmıştı. Başlarda çok aşırı sıcak gelmedi ama bir süre sonra iyice sıcak yaptı. Sabah soğuğundan sonra kulak memesi kıvamında arabamdan iniş yaptım (Ayrıca not: Hız sabitleyicisi açık 60-70 km/s hız ile yolculuğumu yaptım. ) 16 Kasım 2012 tarihinde Ercan Murat KISACA tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İsmail Yanık 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 güzel fikiiiirrr sonrada forumdaki yakıt konusunu uzatırız Ayrıca aşağı inip arabayı çalıştırıp gelip üstümü çıkarıp kahvaltıya oturana kadar 10 dakika daha uyurum Yaksın birazcık, size birşey olmasın 1 Yorum bağlantısı
Serkan Danış 16 Kasım 2012 Yazar Paylaş 16 Kasım 2012 Aracım benzinli İş yerime olan uzaklığım 7 km. Bu sabah evden 7.15'te çıktım. Sıcaklık 2 dereceydi. Kalkıştan önce 45 saniye kadar bekledim. 500 m sonra lpgye geçti. Hararet göstergesi biraz daha yükseldikten sonra kaloriferi açtım. Yolculuğun bitişine 4 km kadar kalmıştı. Başlarda çok aşırı sıcak gelmedi ama bir süre sonra iyice sıcak yaptı. Sabah soğuğundan sonra kulak memesi kıvamında arabamdan iniş yaptım (Ayrıca not: Hız sabitleyicisi açık 60-70 km/s hız ile yolculuğumu yaptım. ) Demekki benzinliler de pek de sorun yok Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 Üst kasayı bilmemde,Sana noldu?_ Başka bişi vardır senin arabada abi. Bildiğin fırın mübarek mk2. ne olabilir ki acaba? geçen birşey farkettim Hakan auto da çalışırken bire ara fanı yavaşlattı bir gıyırtı geliyordu sonra ben elle en kısıktan yukarı doğru ilerlerken bir yerde tekrar yaptı aynısını. birde yazın göğüstesol ve sağdaki üflemeler klima açılınca geç soğuk veriyor. e tabi kışında klima kapalı ısıtsın diye beklerken tam tersi geç sıcak veriyor. ama bu havalarda bile araç 7-10 km arası ısınıyor. ne var bunda acaba fikrin varmı? Demekki benzinliler de pek de sorun yok araç dizelmi sizin? Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 dizel değilse sorun vardır. Dizelse de sorun vardır. Fordların kalorifer mükemmel. O vakite kadar ısıtması lazım. Bana 2 km mesafe yetiyor ısınması için. 5km gittimi el yakıyor Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 heh bir bu eksikti. adamlara akış metre deyince tekere bakıyorlar kaloriferde sorun var dediğimizde ne yaparız Allah bilir Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 bende de 98 mondeo vardı onun böyle bir problemi hiç olmadı. 2008 mondeomda da yaşamadım böyle bir sorun. Mk3 benzini Evren Hocam acaba benzinli mondeo kullanan arkadaşlarda da var mı ki benzer bir sorun? Ben kışın karda Ankara'ya kadar gittim. 24 derecede arabanın için gayet sıcaktı. Serkan sen motor suyunun sıcaklığını gage menuden kontrol et. Belki senin termostad açık kalıyorsa sürekli bir soğutma yapabilir. Benim opel şehir içinde pek belli olmuyordu ancak uzun yolda özellikle en son Tekir'den aşağıya inerken Adana otobanında aracın içi buz kesti bri baktım sıcaklık 30 derecelere kadar düşmüştü. Yorum bağlantısı
Serkan Danış 16 Kasım 2012 Yazar Paylaş 16 Kasım 2012 ne olabilir ki acaba? geçen birşey farkettim Hakan auto da çalışırken bire ara fanı yavaşlattı bir gıyırtı geliyordu sonra ben elle en kısıktan yukarı doğru ilerlerken bir yerde tekrar yaptı aynısını. birde yazın göğüstesol ve sağdaki üflemeler klima açılınca geç soğuk veriyor. e tabi kışında klima kapalı ısıtsın diye beklerken tam tersi geç sıcak veriyor. ama bu havalarda bile araç 7-10 km arası ısınıyor. ne var bunda acaba fikrin varmı? araç dizelmi sizin? Evet dizel ve ilk dizel aracım tüm dizeller de böyle mi ki? Ben kışın karda Ankara'ya kadar gittim. 24 derecede arabanın için gayet sıcaktı. Serkan sen motor suyunun sıcaklığını gage menuden kontrol et. Belki senin termostad açık kalıyorsa sürekli bir soğutma yapabilir. Benim opel şehir içinde pek belli olmuyordu ancak uzun yolda özellikle en son Tekir'den aşağıya inerken Adana otobanında aracın içi buz kesti bri baktım sıcaklık 30 derecelere kadar düşmüştü. Mehmet Hocam bu gauge menüden nasıl yapıcam kontrolü? hiç kullanmadım daha önce. Yorum bağlantısı
İsmail Yanık 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 Araç çalışırken diğer anahtarla kitleyemezsiniz,kitlenmez... Modellere göre farklılık olabilir. Benim araba kilitleniyor. Fiesta van. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 ne olabilir ki acaba? geçen birşey farkettim Hakan auto da çalışırken bire ara fanı yavaşlattı bir gıyırtı geliyordu sonra ben elle en kısıktan yukarı doğru ilerlerken bir yerde tekrar yaptı aynısını. birde yazın göğüstesol ve sağdaki üflemeler klima açılınca geç soğuk veriyor. e tabi kışında klima kapalı ısıtsın diye beklerken tam tersi geç sıcak veriyor. ama bu havalarda bile araç 7-10 km arası ısınıyor. ne var bunda acaba fikrin varmı? 10km? BU arabanın ıstması 1 - 1,5km'dir. Sonrasında wuwwww diye üfler.. Ki benimki hep otomatik kısımda Asla manulle işim olmaz. 24 derece sabittir. Termostatın ne alemde? Hava kanalları ile ilgilide bi sorunun var gibi... Forumda vardı sanki,Kronik sorunlarından biri diye, ama hatırlayamadım şimdi Hararet ne alemde? Yokuş aşağı falan giderken Gaza basmadan Düşüyormu ? Modellere göre farklılık olabilir. Benim araba kilitleniyor. Fiesta van. Gerek yok 2anahtara, Motoru kumandandan çalıştıran sistemler var Yorum bağlantısı
İsmail Yanık 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 (düzenlendi) Gerek yok 2anahtara, Motoru kumandandan çalıştıran sistemler var Evet var. İlk 20 sene önce kia sephia da görmüştüm. 16 Kasım 2012 tarihinde İsmail Yanık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 ford larn dizellerinde nerdeyse hepsinde vardır ama dijitalleri bilemem bendeki connectin 12 kilometrelik yolun 9 kilometresinde ısıtmaya başlıyodu :D Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 Benzinli bir araç bu mevsimde 7 km de ancak ısınıyorsa termostat bozuktur... Benim mondeo eskisinden daha çabuk ısınır, en geç 2 km'de sıcak üflemeye başlar.. 2 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 Kesinlikle termostat açık kalıyor... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts