Uğur Gül 26 Kasım 2012 Paylaş 26 Kasım 2012 yatmadan önce şu konuyu açıyım sürekli valide soruyo bana Malum havalar soğudu kombiyi açmaya başladık yavaştan. Şimdi alarko marka kombimiz var modelini bilmiyorum göstergelerin orda serena yazıyor..Evin bütün petekleri açık oluyo.3+1 ev yalıtım yok dışı boncuk.Sizce kombiyi gece kapatıp sabah yenidenmi açmak lazım herkes bu şekle çok yakar diyor. Yoksa geceleri en düşük konuma alıp öylemi bırakmak lazım.bu şekildede hiç kapanmıcak kombi bana göre daha fazla yakar bide sürekli çalışacak arıza ihtimali yüksek gibi. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 26 Kasım 2012 Paylaş 26 Kasım 2012 Belirli bir ısıya ayarlayın ve evi soğuk hissettiğinizde yükseltin. Aç-kapa sarfiyat artacaktır. 3 Yorum bağlantısı
Yağız Mustafa Erdoğan 26 Kasım 2012 Paylaş 26 Kasım 2012 Kombimizi kış aylarında uzun zamandır devamlı en düşük derecede çalıştırıyoruz. İlk bahar ve son bahar aylarında geceleri soguk oluyorsa saatini aktif hale getiriyorum güneş battıktan sonra yine düşük ısıda belli sürelerde çalışıyor. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 26 Kasım 2012 Paylaş 26 Kasım 2012 Yahu amma meraklıymışsın bendeki etlere Etine butuna adamsın olum... Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 26 Kasım 2012 Paylaş 26 Kasım 2012 kombi geceleri kapatılmamalı. düşük ayarda çalıştırılmalı. ancak 40 ın altındaki dereceler sadece kombiyi ısıtır. sizi ısıtmaz! yoğuşmalı kombi her ne şartta olursa olsun diğer cihazlara göre en az yüzde 20 oranında tasarruf gösterecektir. üstelik ömrüde +2-5 yıl arasındadır. bakımları düzenli yapılmış 20 yıllık kombi mevcuttur. saygılarımla Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 26 Kasım 2012 Paylaş 26 Kasım 2012 Çok geyik adamlarsınız Ayıplıyorum sizi Çok müteessir oldum... Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 26 Kasım 2012 Paylaş 26 Kasım 2012 ben şöyle yapıyorum ne kadar doğru bilmiyorum ; hiç aç kapa yapmıyorum ,evden çıkarken en düşüğe alıyorum eve gelince biraz yükseltiyorum sabaha-evden çıkana kadar dokunmuyorum..zaten eve geç geliyoruz gece kapalı tutsam yetmez evin sıcaklığı diye Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 26 Kasım 2012 Paylaş 26 Kasım 2012 ayarlanabilir termostat en iyi çözüm ama salonda olmamalı, evin sıcaklığını eşit ölçülebileceği bir yerde olursa odalar arasında sıcaklık farkı olmaz. Misal şuanki evimde salonda, yatak odası ile arasında bayağı fark oluyor. Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 26 Kasım 2012 Paylaş 26 Kasım 2012 tabii ihtiyaca göre değişir ben 2 odayı yakıyorum sadece bebek-çocuk olmadığı için heryerin ısınmasına gerek yok benim için Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 26 Kasım 2012 Paylaş 26 Kasım 2012 tabii ihtiyaca göre değişir ben 2 odayı yakıyorum sadece bebek-çocuk olmadığı için heryerin ısınmasına gerek yok benim için Sıcaklık değişiklikleri rutubet yapabiliyor, bu da sağlıksız yaşam koşulu. İdeali iyi yalıtılmış bir evin tamamının ısıtılması. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 26 Kasım 2012 Paylaş 26 Kasım 2012 Alt komşu yakmıyorsa vay halimize.. Kombim oda termostatı ile çalışır. 21 derecede dir ve yazın dahi bir iki kere çalışmıştır. Hiç bir zaman kapatmam, mevcut suyun içinde 2 litre antifreze var. Olası pası önlemek için. Bir not daha ; 15 dereceye düşen evi 21 dereceye çıkarmak zulümdür. Bu nedenle mümkün mertebe kombi açık kalmalı ve ev ısısı sabit olmalı, iyi izalasyon ile... 2 Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 26 Kasım 2012 Paylaş 26 Kasım 2012 Gün içerisinde 24 saat hep 22,5 dereceye ayarlı oda termostatı.Kışın ilk fatura 240 TL.Gazın metreküp fiyatı 1TL.Bazı odaların kapatılması kombi mantığına ters bence Sobalı evden farkı kalmıyor.Kapalı olan odalarda soğuk hava devamlı sıcak ortama doğru hareket edecek. Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 26 Kasım 2012 Paylaş 26 Kasım 2012 doğru söylüyosunuz kombinin mantığına ters ama 240 lira da iyi para .ısınma zorunluluğunu 90-130 liraya kurtarmak varken malesef rutubet gibi sıkıntıları düşünemiyor insan ,zorunluluk bir bakıma bazı odaları kapatmak Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 26 Kasım 2012 Paylaş 26 Kasım 2012 Çocuk olmadığı için, bu durum katlanılabilir ama sizin sağlığınız da önemli 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar 27 Kasım 2012 Paylaş 27 Kasım 2012 1 aydır merkezi kömür sistemi ile ısınıyoruz. Kombi/doğalgaz modern ısınma şekilleri ama merkezi sistemde ne yaktım, ne yakar, kaç derece, kaç saat, alt komşu yakar mı gibi sûallere yer olmayışı ve daim alev gibi petekler kışı keyifli kılıyor. Tabi 2 ton kömür karşılığında Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 27 Kasım 2012 Paylaş 27 Kasım 2012 Bizim oturma odası 20-22 derece oluyor..Kombiyi hiç kapatmıyorum.Gece 23 den ertesi gün akşam 8 e kadar rolantide yanıyor..Akşam gelince derecesini rolantinin bir kademe üstüne getiriyorum.Şuanda yeterli oluyor. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 27 Kasım 2012 Paylaş 27 Kasım 2012 (düzenlendi) Kaliteli marka (tercihim siemens tir) bir oda termostatı alınır ve evin uygun (ki en soğuk olan oda uygundur) odasına veya bölümüne takılır. ne kombinin markası ne de kombinin modeli bile hatırlanmaz 27 Kasım 2012 tarihinde Ertan Çabuk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 27 Kasım 2012 Paylaş 27 Kasım 2012 Alt komşu yakmıyorsa vay halimize.. Kombim oda termostatı ile çalışır. 21 derecede dir ve yazın dahi bir iki kere çalışmıştır. Hiç bir zaman kapatmam, mevcut suyun içinde 2 litre antifreze var. Olası pası önlemek için. Bir not daha ; 15 dereceye düşen evi 21 dereceye çıkarmak zulümdür. Bu nedenle mümkün mertebe kombi açık kalmalı ve ev ısısı sabit olmalı, iyi izalasyon ile... Abi bu antifreze yi nasıl koyarız peteklere ? Pratik bir yolu var ise benimde aklımda olan ama yapamadığım bir uygulama Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 27 Kasım 2012 Paylaş 27 Kasım 2012 Seçtiğiniz bir radyatörün vanalarını kapatın,hava prüjöründen havasını ve basınçlı suyu altına bir maşrafa veya benzeri bir eşya koyarak (su yere akmasın) boşaltın .Daha sonra vanaların ters tarafında altta kalan kör tapayı yavaş yavaş gevşetin altına yine suyu boşaltmak için uygun bir eşya kullanın,ama hava prüjörü kapalı olsun,su bir anda boşalmasın,suyun basıncı iyice azalmaya başlayınca kör tapayı tamamen sökün,hava prüjörünüde sökün ve hiç su kalmayıncaya kadar bekleyin.Kör tapayı yerine sıkın ve hava prüjörünü tamamen sökün,ucuna bahçe hortumu bağlayabileceğiniz bir huni yardımı ile antifirizi radyatörün içine doldurun ve bir miktar su ilave edin.Hava prüjörünü sıkın vanaları yavaş yavaş açın havasını alın ve kombi suyunu tamamlayın max: 1.5 bar.Kombiyi çalıştırın ve sirkülasyonu sağlayın ve havaalmayı tekrarlayı ,hepsi bu kadar. Önemli:Radyatör içindeki su yağlı ve kirli olduğundan mutlaka sistem tamamen boşaltılmalı ve temiz su ile bir kez sirkülasyon yaptırıp tekrar boşaltılmalı.Antifiriz işlemi ondan sonra uygulanmalı.Sistem daha yeni ve ilk startı yeni verilmişse boşaltmaya gerek yok seneye yaparsınız... Bilgiler için teşekkür ederim ,En kısa zaman da deniyeceğim,Sistem yeni değil 6 sene filan oldu Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 27 Kasım 2012 Paylaş 27 Kasım 2012 Daha önce yine konuşmuştuk belki de ama birde peteklere gelen bağlantıların durumu var.Bazı evlerde (benim evde de şaibe var ) bağlantılar ters yapılıyor.Bu da ısınmanın verimli olmasını etkiliyor..Evde kombiyi yaktığımda en uzak nokta doğal olarak diğer peteklere göre daha az sıcak oluyor.Burda sorun yok tamam.Ancak salonda 2 petek var ve birisi çok güzel sıcak olurken diğeri onun yarısı kadar ısınmıyor..Ayrıca peteklerin üst tarafları sıcak iken alt tarafları resmen soğuk durumda kalıyor.. Bu durumu bir kaç ustaya sordum..Birisi bağlantı ters dedi kombinin altından değiştirince düzelir dedi.Birisi alakası yok herşey normal dedi.Bu böyle olur dedi.Birisi de kombi altından değiştirmek yetmez tesisat ters döşenmiş dedi.Peteklerin oradan da değişiklik yapmak lazım dedi. Yetkili servis elemanı gelip baktığında herşeyin normal olduğunu söyledi.Kurcalamayın dedi..Ancak benim aklımda soru işaretleri yok değil ? Biraz kendim araştırdım ama net bilgi edinemedim.Evde petekler çapraz olarak bağlı değil..Yani vanalar hep sol alt ve üst tarafta..Annemlerde bakıyorum sol üst sağ alt şeklinde..Bu konudan anlayanlar bir iki yorum yaparsa iyi olur.. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2012 Paylaş 27 Kasım 2012 Ben devamlı 30 derece'de kullanıyorum,gerçi daha yakmaya başlamadım.benim kombi'de alarko serena ve çok memnunum. Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 27 Kasım 2012 Paylaş 27 Kasım 2012 Daha önce hiç boşaltılmadı ise petrol kıvamında akacak sıvı sizi şaşırtmasın ve heyecanlandırmasın Deniyeceğiz bakalım Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 27 Kasım 2012 Paylaş 27 Kasım 2012 Bu olur mu? güzel olur. Lakin, siemens dememdeki maksat, bazı teknik servisler, senin resimde verdiğin gibi bir diğer firmanın termostatını takmazlar, ısrarcı olana da garanti dışı kalır deyip çıkarlar işin içinden siemens bu nedenle tercih edilir. Mesela bendeki kombili visman 30k lık. termostatım siemens. bu en sağldaki düğmenin üstündeki kadehler ne hacı? onu çok ayalayınca kıvamına mı gelmiş oluyor ortam Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 27 Kasım 2012 Paylaş 27 Kasım 2012 Peteklerin fotoğrafı yok ama kombinin girişi bu şekilde..İşten anlayan birileri belki yorumlayabilir.Kombi demirdöküm marka. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 27 Kasım 2012 Paylaş 27 Kasım 2012 Çok üzgünüm ama bu markayı kullanarak zaten en başta hata yapılmış,bağlantı normal ama evin ve radyatörlerin m2 sini ve ne kadar boru döşendiğini bilmediğim için boru çapı hakkında yorum yapmak yanlış olur.Radyatör üst bağlantıları 1/2 boru çapı ile yapıldı ise oda yanlış bir uygulama vana hariç 3/4 olmalı... Bağlantı normal yani bu kısımda ki..En azından burayla işimiz yok Peteklerde hep sol üst ve sol alttan giriş çıkış var.Ev 115 m2 falan 3+1 daire.Acaba sol üstten girse de sağ alttan çıksa daha iyi olmaz mı? Petek boyutu uzun olunca böyle yapılıyor sanırım.Peteklerin en büyüğü 1 metre falandır salonda birisi hariç.Uzun ince var bir tane salonda o çok güzel ısınıyor.Karşısında kare olan petek çok ılık oluyor ona göre..Su tembellik yapar sol taraftan girince yine soldan çıkar gider sağ taraflar ısınmaz diyenlerde oldu.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts