Tahir İlter 10 Aralık 2013 Paylaş 10 Aralık 2013 Ne o öyle kontör yükler gibi Hakikaten öyle ama kart var gidiyorsun, öğrenci gazı ver abi diyorsun yüklüyorlar :D O kartı sayaca takıp kullanıyorsun.Kontörün biterse kaldın ortada 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 10 Aralık 2013 Paylaş 10 Aralık 2013 Benim ev 125 m2 falan abi. Senin de kartlı sistem mi abi Metroda sıra bekleyenler ekibine sen de dahil misin Kartlı sistem sağolsun...Avantajı dezavantajından fazla gerçi, ben memnunum... Ptt den alıyorum genellikle ama şimdi onlarda 1 lira işlem bedeli alıyorlar... Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 10 Aralık 2013 Paylaş 10 Aralık 2013 Kartlı sistem sağolsun...Avantajı dezavantajından fazla gerçi, ben memnunum... Ptt den alıyorum genellikle ama şimdi onlarda 1 lira işlem bedeli alıyorlar... Ne avantajı var? 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Ne avantajı var? Yaz kış alıp biriktiriyorsun 2000 metreküp gazı sonra kışa girerken zam gelmiş gelecekmiş düşünmüyorsun canım... Yorum bağlantısı
Tahir İlter 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Yaz kış alıp biriktiriyorsun 2000 metreküp gazı sonra kışa girerken zam gelmiş gelecekmiş düşünmüyorsun canım... Gel buradan dolduralım abi 0,87 kuruş Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Yaz kış alıp biriktiriyorsun 2000 metreküp gazı sonra kışa girerken zam gelmiş gelecekmiş düşünmüyorsun canım... Hımm kullanmadığın gazın parasını peşinen ödüyorsun yani İyiymiş Yorum bağlantısı
Misafir 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Yaz kış alıp biriktiriyorsun 2000 metreküp gazı sonra kışa girerken zam gelmiş gelecekmiş düşünmüyorsun canım... Hımm kullanmadığın gazın parasını peşinen ödüyorsun yani İyiymiş Serkan bey "ben hep 20 tl lik benzin alıyorum, zamlardan etkilenmiyorum" lafı sizden çıkma o zaman Gazın fiyatı ya düşerse Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Tahir kına yak 2 günde 20 m3 yaktım 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Tahir kına yak 2 günde 20 m3 yaktım oleyyyy Isparta'nın en çok gaz tüketen kombisi sadece bende değil Yorum bağlantısı
Serkan Toker 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Hımm kullanmadığın gazın parasını peşinen ödüyorsun yani İyiymiş Kullanacağın kadar alıp bitince tekrar almakta seçenekler arasında tabiki, biriktireceksin diye bir şey söz konusu değil... Serkan bey "ben hep 20 tl lik benzin alıyorum, zamlardan etkilenmiyorum" lafı sizden çıkma o zaman Gazın fiyatı ya düşerse Yok o söz fıkrada geçiyor bende duydum... Gazın fiyatı düşse bile daha fatura gelmeden tekrar yükseleceği için fark etmez diye düşünüyorum..Birde örneğin benim alt komşum emekli bir adam, yaz kış emekli maaşını çeker hemen oracıkta 100 - 150 liralık yüklemeyi yapar..Saatinde 2000 küsür metreküp gaz var, maaşı alıp harcayıp kışın soğuk havalarda 250-300 liralık fatura karşılaşınca noluyoruz ya demek durumunda kalmıyor... 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Komşunun kapısını çalıp bizde kalmamış sizde fazla varsa kart alabilirmiyim diye soran oluyormu ? Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Serkan çok ev değiştirdim, aynen senin durumundayım. alt komşulardan bugüne kadar kombisini açan görmedim. açan ya oturduğu odanınkini açıyor, yada evde oturan yok. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Hakikaten öyle ama kart var gidiyorsun, öğrenci gazı ver abi diyorsun yüklüyorlar :D O kartı sayaca takıp kullanıyorsun.Kontörün biterse kaldın ortada geri kalmış ülkelerde uygulanan bir yöntem. "prepaid gas" Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 (düzenlendi) Evde yalıtım var. Kombinin su sıcaklığı ortalama 40 derece. Kombi 5-10 dakikada bir çalışıyor. Su sıcaklığı 35 dereceye düştüğünde çalışır, 10saniye bile geçmeden su sıcaklığı 45 dereceye geldiğinde alevi kapatır. Odalarda termostatlı vana var ve oda sıcaklıkları ortalama 20 derece. Bu soğuklarda günlük tüketim 6 metreküp. 11 Aralık 2013 tarihinde Ayhan Şentürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Yaz kış alıp biriktiriyorsun 2000 metreküp gazı sonra kışa girerken zam gelmiş gelecekmiş düşünmüyorsun canım... Artık yazın alma ihtimali kalmadı 75 TL den fazlasını vermediler bu yaz Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Artık yazın alma ihtimali kalmadı 75 TL den fazlasını vermediler bu yaz nasıl iş bu yahu? çok yemek yaparsan? Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 nasıl iş bu yahu? çok yemek yaparsan? Çok yemekten bitmez de,!Çok banyo yapmıyacaksın Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Ben belki gazi içiyorum. Kim ne karişir ne kadar aldiğima Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Çok yemekten bitmez de,!Çok banyo yapmıyacaksın hem en az üç çocuk diyorlar hem de çok banyo yapma ... böyle birşey var mı? ve niye? 4 Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Ankara'da kartlı sayaçları diğer mekanik sayaçlarla değiştirme isteği var belediyede .Kullan sonra öde sistemine geçmeye zorluyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Ankara'da kartlı sayaçları diğer mekanik sayaçlarla değiştirme isteği var belediyede .Kullan sonra öde sistemine geçmeye zorluyorlar. Yani ön ödemeli kartla istatistik-kullanım analizi de yapılmaz. Son derece saçma bir sistem. Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Bundan 10 sene önce de ön ödemeli sayaca zorluyordu milleti EGO. Faturayı 5 gün geciktirsen gelip hemen sayacını ön ödemeliyle değiştiryorlardı. Sayacı kaptırmamak için çok dikkat ediyorduk faturaya. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Ankara'da kartlı sayaçları diğer mekanik sayaçlarla değiştirme isteği var belediyede .Kullan sonra öde sistemine geçmeye zorluyorlar. Yeterli gelir elde edildi kartlı sayçlardan, galiba 300 dolar gibi bir para vermiştim seçme hakkı tanınmadan... Serkan çok ev değiştirdim, aynen senin durumundayım. alt komşulardan bugüne kadar kombisini açan görmedim. açan ya oturduğu odanınkini açıyor, yada evde oturan yok. Eski evimde üst katta oturuyordum ama hem kombi iyiydi hem de alt katta ufak çocuklu aile vardı..Yakmasam da olurdu gibi bir şeydi..O günlerin cezasını çekiyor olabilirim abi.. Evde yalıtım var. Kombinin su sıcaklığı ortalama 40 derece. Kombi 5-10 dakikada bir çalışıyor. Su sıcaklığı 35 dereceye düştüğünde çalışır, 10saniye bile geçmeden su sıcaklığı 45 dereceye geldiğinde alevi kapatır. Odalarda termostatlı vana var ve oda sıcaklıkları ortalama 20 derece. Bu soğuklarda günlük tüketim 6 metreküp. Gayet güzel değerler... Sayaç bozuk değildir umarım... Komşunun kapısını çalıp bizde kalmamış sizde fazla varsa kart alabilirmiyim diye soran oluyormu ? Fazla kredisi olan sayaçlar çalınabiliyor ve bulmak imkansız gibi bir şey... 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Bizim evin altında da salon kısmı yanmıyor..Bu çok bariz belli.Evde hemen hemen tüm odalar aynı ısıda ama salona girince 2-3 derece düşük oluyor ve yere dokunduğumda bariz soğuk geliyor.. Konuyu genel olarak okudum ama benim sormak istediğim bir şey var..Şimdi peteklere bildiğim kadarıyla sıcak su üsten girip alttan çıkmalı.Yani üst taraf giriş daha sıcak olmalı.. Şimdi benim evde peteklerde biraz şaibe var. Gösterdiğim ustalar tam karar veremediler. Bazıları ters bağlantı olabilir dedi.Bazıları da sorun yok normal herşey dediler.. Şimdi petek önce yukarıdan mı ısınıyor aşağıdan mı ısınıyor un kolay bir yöntemle anlaşılması mümkün değil mi? Sadece el yordamıyla mı bakılıyor.. Birde yukarıda ki vanayı tam kapatınca tam soğuma oluyor peteklerde. Aşağıda ki vanayı tam kapatıp denemedim hiç.. Aşağıdaki vana kapatılınca ondan sonraki peteklere su akışı tamamen kesiliyorsa bağlantı düzgün mü demektir ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts