İçeriğe Yönlendir

Kombi-Isınma-Doğalgaz

Mustafa Çayır

Kombi markası  

113 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Tansel Yavuz

Arkadaşlar yeni bir eve taşınacağım, ev yeni ev ve kombili. Yapan firma ariston matis 24 kombi takmış, brüt 155 (net 115-120) m2. Salon güneye, oturma odası güney ve doğuya, mutfak, çocuk odası, yatak odası  doğuya bakıyor. Dış cephede yalıtım var, katlar arasında da ses ve  ısı yalıtımı var deniliyor. Peteklere gelince (ölçüler karışla alındı, yani yaklaşık değerler. her petekte termostatik vana var.)

Salon 120 cm

Oturma odası 140cm

Mutfak 110 cm

çocuk odası 100 cm

yatak odası 120 cm

giriş 50 cm

banyoda havlupan var.

Bu evde ısınmam nasıl olur? Kombi-petek uyumu nasıldır, yeterli midir? 

Salondaki petek 60x120 olduğunu farzedersek, biraz küçük gelir, oturma odası ile salondaki petek yer değiştirmeli, mutfağa 110 çok gelir, büyüklüğüne göre 70-80 cm yeterli, diğerleri oda büyüklüklerine göre yeterli gelebilir. Salona biraz daha büyük takılsa daha iyi olur.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

3 oda 1 salon evde 3 petek yakıyorum. Oturduğum odalar. Diğer odaların petekleri merkez vanalarından kapalı.

Açık haliyle, kapalı hali arasında faturada 100 TL fark var.

Tam memur olmuşsın :D ben de 4petek çalışıyor 2 petek kapalı. 135 ödedim geçen ay, bu ay hedefim 175tl

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kombi tesisatındaki suya kombinin üstünden bir hava basılıyor biliyorsunuzdur bizde o hava bitti kombici elaman geçerken basarım dedi unuttu gitti bir şikayet yok ısınmadan fakat kombi kapalıyken basınç 1 e düşüyor açıkken 1.7- 1.8 eskiden hep sabitti bu olay benim gözüme hoş gözükmüyor ne dersiniz illa kombiciyi çağırıp hava bastırıyım mı ? Bir sorun çıkarır mı böyle ?

yokmu kimsede bisiklet pompası. Basabilirsin kendin. 4 bar olması lazım
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Arkadaşlar yeni bir eve taşınacağım, ev yeni ev ve kombili. Yapan firma ariston matis 24 kombi takmış, brüt 155 (net 115-120) m2. Salon güneye, oturma odası güney ve doğuya, mutfak, çocuk odası, yatak odası  doğuya bakıyor. Dış cephede yalıtım var, katlar arasında da ses ve  ısı yalıtımı var deniliyor. Peteklere gelince (ölçüler karışla alındı, yani yaklaşık değerler. her petekte termostatik vana var.)

Salon 120 cm

Oturma odası 140cm

Mutfak 110 cm

çocuk odası 100 cm

yatak odası 120 cm

giriş 50 cm

banyoda havlupan var.

Bu evde ısınmam nasıl olur? Kombi-petek uyumu nasıldır, yeterli midir? 

Oda metrekarelerinin bilgisini de verirsen daha net cevaplar alabilirsin abi. 

140 cm petek 18 metre kare oda için uygun oradan yola çıkarak kendinden tahmini bir hesap çıkabilirsin. Bu arada umarım kombi yoğuşmalıdır.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Tam memur olmuşsın :D ben de 4petek çalışıyor 2 petek kapalı. 135 ödedim geçen ay, bu ay hedefim 175tl

Geçen ay açıktı, 265 TL geldi. Bu ay kapalı, hesaplarıma göre 160 civarı bekliyorum. :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Isınır oev güzelce 40-50 bandında yakarsanız 150TL' yi geçmez gibi

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Kombi tesisatındaki suya kombinin üstünden bir hava basılıyor biliyorsunuzdur bizde o hava bitti kombici elaman geçerken basarım dedi unuttu gitti bir şikayet yok ısınmadan fakat kombi kapalıyken basınç 1 e düşüyor açıkken 1.7- 1.8  eskiden hep sabitti bu olay benim gözüme hoş gözükmüyor ne dersiniz illa kombiciyi çağırıp hava bastırıyım mı ? Bir sorun çıkarır mı böyle ? 

Bizim sıfır kombi de böyle  :unsure2: Servisin kurarken dikkatinden mi kaçtı acaba ? 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Servis illa bakım yapalım diye aramış. 5-6 yıldır da yaptırmadım. Bu yil yaptirayim artik ama tozunu alıp gitmelerini istemiyorum, nelere dikkat etmeliyim veya hangi işlemleri yapıp yapmadıklarını sorayım?

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Geçen ay açıktı, 265 TL geldi. Bu ay kapalı, hesaplarıma göre 160 civarı bekliyorum. :p

Peteğin kapalı olduğu odalarda nem sıkıntısı oluyor Zafer.Ara sıra odayı kontrol et ve sık sık havalandır.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ğeteğin kapalı olduğu odalarda nem sıkıntısı oluyor Zafer.Ara sıra odayı kontrol et ve sık sık havalandır.

Ğeteğin ne yavrım?

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Ğeteğin kapalı olduğu odalarda nem sıkıntısı oluyor Zafer.Ara sıra odayı kontrol et ve sık sık havalandır.

Uygulamam yeni değil Tahir'im. 2 senedir bu şekilde kullanıyorum. Dediğin şekilde bir sorun hiç yaşamadım. Misal salon, yeri gelir bir hafta kapısını bile açmayız. Problem yaşamadık.

Mantık olarak da kapatmanın faydası olmaması imkansız gibi geliyor bana. Örneğin banyodaki küçücük petek. Ancak merkezi vanaların olduğu yere belki de en uzakta olan petek. Vanalardan banyodaki peteğe kadar giden suyu kapatınca, doğal olarak su daha az gezdiği için daha geç soğuyor. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sistem suyunu komple boşaltın. Yeni şu koyup kombiyi en yüksek ısıya alıp 5 dakika çalıştırın. Yine tüm suyu boşaltın. Suyu bosaltirken hava alma yerlerini gevşetinki tüm sistem boşalsın. Sonrasında iki üç litre Antifreeze koyun sisteme. Ejanjor ve petekler pırıl pırıl olur ve verim artar

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Uygulamam yeni değil Tahir'im. 2 senedir bu şekilde kullanıyorum. Dediğin şekilde bir sorun hiç yaşamadım. Misal salon, yeri gelir bir hafta kapısını bile açmayız. Problem yaşamadık.

Mantık olarak da kapatmanın faydası olmaması imkansız gibi geliyor bana. Örneğin banyodaki küçücük petek. Ancak merkezi vanaların olduğu yere belki de en uzakta olan petek. Vanalardan banyodaki peteğe kadar giden suyu kapatınca, doğal olarak su daha az gezdiği için daha geç soğuyor. 

Benimde salon kapalı. Bu şekilde kullanmak yakıt tüketimini düşürmekten ziyade diğer peteklerin daha fazla ısınmasını sağlayarak ödediğin paraya göre daha fazla ısınmayı sağlıyor gibi düşünüyorum. Açıkken günde 10-12 metreküp gaz yakıyordum şimdi kapalı aynı gazı yakıyorum ama diğer odalar daha fazla sıcak.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Hacı cavcav amca, sen köşe termostatı al peteklere honeywell marka. ;) ev mülkse tabi :p

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Hacı cavcav amca, sen köşe termostatı al peteklere honeywell marka. ;) ev mülkse tabi :p

Köşesini bilmem de, oda termostatı var. Ev mülk, hem de gayrimülk :p O olma mı?

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

En mantıklı sistem oda termostatı kullanmak.

2 yıldan beri kullanıyoruz, faydasınıda görüyoruz. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Anlamadığım nokta sisteme nasıl antifiriz basacağız abi ?

Peteğin birinden hava alınan kısmı komple sök huni yardımıyla doldur veya kombi altından filtre kısmını sök oradan doldur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Köşesini bilmem de, oda termostatı var. Ev mülk, hem de gayrimülk :p O olma mı?

Oda termostatı yaramaz, ne tip kullanıyorsun? Set ettiğin sıcaklığa göre kombiyi mi kapatıyor?

Benim dediğim termostatik vana, set ettiğin oda sıcaklığına göre peteği otomatik kaptıyor açıyor vs. Allah sağlıkla sıhatle oturmayı nasip etsin yavru

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Benim ev 1+1.Sabah 7 akşam 6 evde yokum. Olmadığım vakitte kombiyi kapatıyım mı yoksa en düşükte mi çalıştırayım. Termostat yok. Kış sonrası taktıracağım. Termostat olmasa ne yapardınız ?

En dip sıcaklık ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Benim ev 1+1.Sabah 7 akşam 6 evde yokum. Olmadığım vakitte kombiyi kapatıyım mı yoksa en düşükte mi çalıştırayım. Termostat yok. Kış sonrası taktıracağım. Termostat olmasa ne yapardınız ?

Evde yokken 40 derecede tut eve geldiğinde duruma göre yükseltirsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Evde yokken 40 derecede tut eve geldiğinde duruma göre yükseltirsin.

Nerde bu bolluk :D 30 derece mis gii :p
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Nerde bu bolluk :D 30 derece mis gii :p

Hacı 30 derece sadece kombinin kendini eylemesi gibi birşey :D O su peteklere ulaşmadan soğuyor aslında 40 derecede durmasından daha fazla gaz yakıyor.Dönen su sürekli soğuk dönüyor çünkü 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...