İçeriğe Yönlendir

Geçiş Önceliği Sorusu

Furkan Avcı

Recommended Posts

Furkan Avcı

Kaç zamandır hergün kullandığım güzergahta aşağıdaki durumla karşılaşıyorum ve geçiş üstünlüğü konusunda artislik yapıyorum, en son ya biri bana tıklayacak yada ben birine çakacağım.

Şekilde ki kavşak içinde ki A aracı benim. (Bu alan Üniversitenin kampüs alanı içinde ve her iki geliş yönünde de ünv. giriş kapısı var)

Geçiş önceliği kimin?

kavsaktaki_yavsak.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yol hakkı senin, ancak sağından gelenler biz sağdayız diyerek sana yol vermeyeceklerdir.. Artislik yaparsan kaza yaparsın. En güzeli, diğer araç sürücüsü ile göz göze gelmektir..

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Furhan hocam yol hakkı senin ama bunu trafikte bilen çok az insan var.Bence yol ver gitsin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

yol ver levhası yok mu? altına : "kavşak içindekilere yol veriniz" yazsa iyi olur, millet bilmiyor çünkü.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Eskişehir'de hiç beklemiyorlar bile,istanbulun gözünü seveyim,burda trafik var ama,herkeste yol verme alışkanlığıda bir hayli fazla.Ne zaman eskişehir'e gitsem trafikte tırsarak geziyorum. :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Tenha bir yerden bir tane dur levhası sök ve B arabasının geldiği yöne koy. Sorun kalmaz.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Döner kavşak içinde bulunduğun için her türlü yol hakkı sende..Ancak sağdan gelen araçlar yola atlayacaktırlar.Bence dikkatli ol.Allah muhafaza biri hızlıca gelir vurur falan..

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Oraya bir tabela yazdırıp astırmayı düşünüyorum. "KAVŞAK İÇİNDEKİ ARACA YOL VER" şeklinde emir kipi ile...

Aynı durumda İsviçre'de karşılaştık, bizi gezdiren abiye dedim ki: abi hiç bakmıyorsun sağa ya çarparsa, çarparsa ümüğünü sıkarlar ben kavşak içindeyim o düşünsün dedi, sustum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

A ve B araçlarının bulunduğu yolların ikis de aynı genişlikte ve bölünmüş yol mu? Bence A veya B hangisi düz devam edecekse geçiş üstünlüğü onda, B sağa döncekse üstünklük düz devam eden A da, A sola döncekse üstünlük düz gidecek olan B de olmaz mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Akkan
(düzenlendi)

Kavşakta siz olduğunuzdan yol hakkının sizde olduğu aşikar ama buna rağmen geçmeye çalışan adam her şeyi göze almıştır, bence de uzak durun ve her ihtimale karşı aracınıza sürüş kayıt kamerası alın derim :) Allah korusun aksi bir durum olursa karşı taraf her türlü iftira atmaya kalkar.

tarihinde Tamer Akkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)

Furkan yanıp sönen ışık yokmu hiç ?

Normalde sağ taraftan gelene yol verilir. Ancak sen kavşak içinde oluğun için yol hakkı senindir.

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

A ve B araçlarının bulunduğu yolların ikis de aynı genişlikte ve bölünmüş yol mu? Bence A veya B hangisi düz devam edecekse geçiş üstünlüğü onda, B sağa döncekse üstünklük düz devam eden A da, A sola döncekse üstünlük düz gidecek olan B de olmaz mı?

Abi yollar tamamen aynı, ikimizde düz gideceğiz.

Kavşakta siz olduğunuzdan yol hakkının sizde olduğu aşikar ama buna rağmen geçmeye çalışan adam her şeyi göze almıştır, bence de uzak durun ve her ihtimale karşı aracınıza sürüş kayıt kamerası alın derim :) Allah korusun aksi bir durum olursa karşı taraf her türlü iftira atmaya kalkar.

Kamera almayı düşünüyorum kesinlikle...

Furkan yanıp sönen ışık yokmu hiç ?

Normalde sağ taraftan gelene yol verilir. Ancak sen kavşak içinde oluğun için yol hakkı senindir.

Işık yok mehmet hocam, kontrolsüz kavşak. üniversitenin içindeki bir kavşak ve özellike mesai saatlerinde kalabalıklaşıyor.....

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

levha olmazsa olmaz. Yol ver levhası olmalı, fakat insanlar bu levhayı bilmiyorlar. Altına açıklaması yazılmalı. :bambam:

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

A ve B düz gidecekse, yol B nin? zira sağdan gelmekte

Ama A kavşak içinde çizilmiş. Yani geçiş üstünlüğü A'da. Eğer A da B gibi kavşağa girmediyse senin dediğin gibi abi.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Kavşak içinin önemi yok mu abi? Ya sağdan düz gidecekler 1.000 tane ise?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

içini dışını bilmem, kavşağa yaklaşma pozisyonuna bakarım zaten ada varsa, üstünlük ada içindekinden, A dan 1000 araba geliyorsa, stop et bekle, çay iç kave iç gazte falan oku.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

içini dışını bilmem, kavşağa yaklaşma pozisyonuna bakarım zaten ada varsa, üstünlük ada içindekinden, A dan 1000 araba geliyorsa, stop et bekle, çay iç kave iç gazte falan oku.

Abi A benim :)

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Furkan Hocam geçis önceliği kesinlikle senin, benim başıma aynı şekilde kaza geldi biliyorsundur. Eskişehir'de bu kuralı trafik polisleri bile bilmiyor sürücülerin bilmemesi normal diyeceğim ama kesinlikle değil.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Buradaki olay farklı Çağlar...

Bu aşamada sağ sol olayına bakılmaz, kavşağa girmiş olan aracın bir an önce kavşaktan çıkması için yol hakkı kavşak içindeki araca verilir...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Sağ sola bakılmaksızın kavşak içinde hangi araç varsa geçiş üstünlüğü ondadır.Kavşakta oyalanmadan biran önce hareketini tamamlamalıdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...