Erkut Uysal 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 (düzenlendi) Yol hakkı sizindir Furkan bey kavşak içersindesiniz çünkü... Eskişehir'de hiç beklemiyorlar bile,istanbulun gözünü seveyim,burda trafik var ama,herkeste yol verme alışkanlığıda bir hayli fazla.Ne zaman eskişehir'e gitsem trafikte tırsarak geziyorum. Eskişehir ve Bursa bu kadar mı kötü ve dikkatsiz araç kullanılır... Bide İstanbullulara derler kötü diye tamamen yalan... 7 Aralık 2012 tarihinde Erkut Uysal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 İstanbul'da yol veren görmedim ben Yorum bağlantısı
Borga Tansel 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 (düzenlendi) Yazılı olan kurala göre yol hakkı kavşağın içerisinde bulunan araca aittir. Çoğu kişi ise sağdan gelene aittir zannediyor, aslında şehir efsanesi. Yazılı değilde normal kurala gelirsek kim önce dalarsa kim daha cesaretli ise ya da kimin aracı daha büyükse o geçer Furkancım hangi kavşak bu tam? 7 Aralık 2012 tarihinde Borga Tansel tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Özdemir 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 Geçiş hakkı sizin ama etrafta kural tanımaz, bilmez o okadar kişi varki, dikkatli olmanız sizin yararınıza. Mevcut ehliyet alma sistemini değiştirselerde insanlarımız biraz eğitilse... 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 7 Aralık 2012 Yazar Paylaş 7 Aralık 2012 Yazılı olan kurala göre yol hakkı kavşağın içerisinde bulunan araca aittir. Çoğu kişi ise sağdan gelene aittir zannediyor, aslında şehir efsanesi. Yazılı değilde normal kurala gelirsek kim önce dalarsa kim daha cesaretli ise ya da kimin aracı daha büyükse o geçer Furkancım hangi kavşak bu tam? Osmangazi Üniversitesinin iki ayrı girişi varya o iki girişin kesiştiği yer. sinyal vere vere dönerim ben Bende öyle yapıyorum. Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 A ve B düz gidecekse, yol B nin? zira sağdan gelmekte http://www.uzmantv.com/doner-kavsakta-hangi-kurallara-uymaliyiz Ayrıca ; Dönel kavşak Vikipedi, özgür ansiklopedi Atla: kullan, ara Dört yönlü bir dönel kavşak. Dönel kavşak[1][2] ya da halk arasındaki adı ile göbek, araç trafiğinin dairesel biçimde hareket ederek çeşitli istikametlere dağılmasına imkan veren kavşak türü. Dönel kavşaklar ortasında genellikle araç yolundan yüksek inşa edilmiş adacıklar bulunur. Bu adacıklar trafiğin güvenli ayrımına ve dolanımına yardımcı olur ve genellikle çevre düzenlemesi vs. gibi dekoratif unsurlar barındırır. Karayolunun büyüklüğüne bağlı olarak, adasız veya sadece merkezi boya ile işaretlenmiş dönel kavşaklar da bulunur. Kurallar [değiştir] ABD, Kıta Avrupası ve Türkiye gibi trafiğin sağdan aktığı ülkelerde kullanılan türden bir dönel kavşak animasyonu. Dönel kavşaklarda geçiş üstünlüğü kavşak içerisindeki araçlara aittir.[3] Eğer iki araç aynı anda kavşak girişlerine geldiyse diğerine göre sağdaki araç önce kavşağa girer. İşaret ve işaretçiler aksini belirtmediği sürece, sola veya geriye (U) dönecek araçlar sol şeride, düz gidecek araçlar orta şeride (yoksa sağ şeride) ve sağa dönecek araçlar sağ şeride geçerler. İleri gidecek araçların haricindekiler (sağa, sola ve geriye dönecekler) kavşağa girmeden sinyal verirler. Araçlar kavşak içinde şeritlerini takip ederler ve sadece çıkışa yaklaştıklarında şerit değiştirirler. Kendi çıkışlarına yaklaşınca sağa sinyal vermeye başlarlar (kavşağı düz geçenler dahil).[4] Kavşaktan çıkan araç sağ şeride veya hızının gerektirdiği başka bir şeride geçer.[5] Trafiğin soldan aktığı İngiltere gibi bazı ülkelerde düz giden araçlar orta (yoksa sol) şeride, geriye dönecek araçlar sağ şeride geçerler. ama sonuç olarak kavşak içerisindeyseniz A aracı olarak bu üstünlük size kaza yaptıktan sonra bir üstünlük sağlar. Ayrıca kavşakta o ilerlemişse soldaki sağdaki meselesi yok demektir adam kavşağın içinde zaten Aama sürücüler kuralı bilmiyor ve üstünüze aracı sürüyorsa yapacak birşey yok bırakın gitsin kaza yapıp birisine dert anlatmaktan yada hiç öğrenmeyeceği bir ders vermekten iyidir stresiniz azalır... Ben öyle yapmaya başladım... 3 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 7 Aralık 2012 Yazar Paylaş 7 Aralık 2012 Animasyon tüm soruların cevabı olmuş, öncelik ve sinyal bakımından. Yalnız sinyali bu şekilde kullansak karşı taraf kısa devre yapabilir 1 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 Yol hakkı sizindir Furkan bey kavşak içersindesiniz çünkü... Eskişehir ve Bursa bu kadar mı kötü ve dikkatsiz araç kullanılır... Bide İstanbullulara derler kötü diye tamamen yalan... Kütahya liste başıdır 43 gördünmü Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 Ada içindeki araçlar trafik akış yoğunluna göre gerekirse beklerler, her zaman ada içindekinde yol hakkı olmaz. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 7 Aralık 2012 Yazar Paylaş 7 Aralık 2012 Ada içindeki araçlar trafik akış yoğunluna göre gerekirse beklerler, her zaman ada içindekinde yol hakkı olmaz. Abi bu çok esnetilebilir bir madde olur ki; kural net bence (dönel kavşağın içinde bekleme olmayacak). 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 Ada içindeki araçlar trafik akış yoğunluna göre gerekirse beklerler, her zaman ada içindekinde yol hakkı olmaz. Biiip, yanlış... Bakınız... 3 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 Biiip, yanlış... Değil, araştırınız, ezbere yazmam Abi bu çok esnetilebilir bir madde olur ki; kural net bence (dönel kavşağın içinde bekleme olmayacak). Esneyecek bir durum yok, ada içindeki araç eğerki dıştan adayı keserek geçen yoğun trafik var ise bekler. Yok ise zaten geçiş hakkı vardır. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 Değil, araştırınız, ezbere yazmam Ben aksini ıspat ettim.. Yazan sesin sen araştır... Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 Yukarıdan alıntı yapmak ispatmı oldu şimdi ? Yorum bağlantısı
Önder Özcan 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 Değil, araştırınız, ezbere yazmam Esneyecek bir durum yok, ada içindeki araç eğerki dıştan adayı keserek geçen yoğun trafik var ise bekler. Yok ise zaten geçiş hakkı vardır. tamam işte aynı şey söylüyorsunuz zaten adayı keserek geçen yoğun,kavşağa sizden önce girmiş demektir zaten.yol onundur ayrıca,kural kavşağa önce girenin geçiş üstünlüğü vardır dese de,defalarca kere dönel kavşağa kontrolsüz giren araçlara yol vermek zorunda kaldım-kaldık.adam öyle bir geliyor ki,istersen yol verme,çarpılınca anlatırsın yol benimdi diye Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 Evden çıktığında ada'ya giriyorsun. O ada içinde iken hangi koşulda yol hakkı sende ? Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 kavşağa önce giren önce geçer. tabi bu söylemden "aha! yan yoldan gelenden önce kavşağa dalmalıyım" sonucunu çıkartan olmaz umarım, en tehlikeli buluşma noktası çünkü hele birde işaret ve işaretçi yoksa... Yorum bağlantısı
Önder Özcan 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 tabi bu söylemden "aha! yan yoldan gelenden önce kavşağa dalmalıyım" sonucunu çıkartan olmaz umarım, en tehlikeli buluşma noktası çünkü hele birde işaret ve işaretçi yoksa... evet.48 nolu mesajda da ilgili birşeyler yazdım zaten 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 Evden çıktığında ada'ya giriyorsun. O ada içinde iken hangi koşulda yol hakkı sende ? O durup beklediğim adada her halukarda yol bende, ama sağdan gelen sellektör yaparak 100 ile geliyor, yol benim diye çık da göreyim... Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 Evden çıktığında ada'ya giriyorsun. O ada içinde iken hangi koşulda yol hakkı sende ? biiip yanlış örnek biz bilmiyoruz o adayı resim isteriz çizim isteriz.... Şaka bir yana dönel kavşaktan, dönel kavşağa farketmez ki bu iş kural net. Ama mesele şu ki Önder Bey'in söylediği gibi pratikte "defalarca kere dönel kavşağa kontrolsüz giren araçlara yol vermek zorunda kaldım-kaldık.adam öyle bir geliyor ki,istersen yol verme,çarpılınca anlatırsın yol benimdi diye" işte bu sözler geçerli olmasın diye kaza olacaksa haklıyım diye sonuna kadar diretmeye gerek yok bu konuda siz haklısınız. Ama teoride kural bu. Ayrıca bir söz duymuştum "trafik hakkımızı sonuna kadar savunacağımız yer değildir" Ayrıca! kaza olduktan sonra kavşağa ilk girenin siz olduğunu mobese yada araç içi kamera yoksa ispatınızda olmayacağı için hiiiiç sıkışmaya gerek yok 10-15 saniye kavşağa giren adamı bekleyeceğiz artık... Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 O durup beklediğim adada her halukarda yol bende, ama sağdan gelen sellektör yaparak 100 ile geliyor, yol benim diye çık da göreyim... Sağdan kaptıran zaten hatalı kavşağa gelirken yavaşlamadığı için, onu demiyorum. Ada içindesin ve sağdan yoğun akan trafik var. Kimde geçiş üstünlüğü ? 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 evet.48 nolu mesajda da ilgili birşeyler yazdım zaten ben cevap verirken yazmışsınız görmedim Yorum bağlantısı
Recommended Posts