Ayhan Onaran 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 Servet abim yoğun akan trafik varsa eğer zaten kavşakta ışık vardır.Kontrolsüz kavşaklarda geçiş üstünlüğü her zaman kavşağa girmiş olan araçtadır.Düz de gitse dönüş yapsa da değişmez. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 Sağdan kaptıran zaten hatalı kavşağa gelirken yavaşlamadığı için, onu demiyorum. Ada içindesin ve sağdan yoğun akan trafik var. Kimde geçiş üstünlüğü ? Trafik kurallarında geçiş hakları bölümünde böyle bir kural yok Servet... Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 (düzenlendi) Sağdan kaptıran zaten hatalı kavşağa gelirken yavaşlamadığı için, onu demiyorum. Ada içindesin ve sağdan yoğun akan trafik var. Kimde geçiş üstünlüğü ? Sanırım bir yanlış anlamanız olmuş dönüş yapan sürücüler doğru geçmekte olan araçlara kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı olduğu işaretlerle belirtilmemiş ise ama bu örnekte araçlar direk geçiyor ve A aracı kavşağın içerisinde. Kural kavşağın içerisindeki araç için bu hakkı veriyor ama dönen araçlar doğru geçen araçlara yopunluğa göre işaret yoksa yol verir diyor Trafik kurallarında geçiş hakları bölümünde böyle bir kural yok Servet... varda bir yanlış anlaşılma var. 7 Aralık 2012 tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 Sanırım bir yanlış anlamanız olmuş dönüş yapan sürücüler doğru geçmekte olan araçlara kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı olduğu işaretlerle belirtilmemiş ise ama bu örnekte araçlar direk geçiyor ve A aracı kavşağın içerisinde. Kural kavşağın içerisindeki araç için bu hakkı veriyor ama dönen araçlar doğru geçen araçlara yopunluğa göre işaret yoksa yol verir diyor varda bir yanlış anlaşılma var. Anlatmak istediğim. Teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 (düzenlendi) Birde şu var tabii kimse biliyormuydu bilmiyorum Karayolları trafik kanunu Madde 57 Kavşaklardaki geçiş hakkını tanımlar ve maddenin en sonunda; Değişik fıkra: 21/05/1997 - 4262/4 md. Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler 1 800 lira para cezası ile cezalandırılırlar. Nerdeeee keşke Anlatmak istediğim. Teşekkür ederim. Rica ederim. Servet abim yoğun akan trafik varsa eğer zaten kavşakta ışık vardır.Kontrolsüz kavşaklarda geçiş üstünlüğü her zaman kavşağa girmiş olan araçtadır.Düz de gitse dönüş yapsa da değişmez. Dönüşte iş farklı şunu da söylemek lazım ki Furkan bey'in çizimine göre Furkan bey Karayolları kanunundaki kurallara göre haklı, fakat şehir içi trafik pratiğine göre bazen haklı bazen haksız 7 Aralık 2012 tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 11 Aralık 2012 Yazar Paylaş 11 Aralık 2012 Yol hakkı her zaman ada etrafında dönenindir. Trafik kurallarını icad eden ingilizler böyle der ve bütün dünyada da bu kural böyle uygulanır. Bu nedenle adalarda trafik lambası olmaz. Eğer adaya katılım yapan yola üstünlük vermek istiyorsan, oraya ada yapmayacaksın, farklı bir kavşak tasarlayacaksın. Adayı yapıp, içine birsürü lamba dikmek, yol ver levhasıyla döneni durdurmak bize özgü bir kural olsa gerek... http://www.fordclubt...__fromsearch__1 Buradaki videoyu o kavşağa LCD panel yapıp 24 saat oynatacaksın anca anlarlar herhalde. Yorum bağlantısı
Gündüz Can Yılmaz 11 Aralık 2012 Paylaş 11 Aralık 2012 Ne yapılmalı diye anlatılırken daima düzgün bir trafikte anlatılır ama gerçek hayatta hiç böyle olmaz. Okumaktan nefret etme sebebim buydu, gerçek hayat ile okulda öğrettikleri hiç bağdaşmazdı... Antalya'da dikkatimi çekmişti, adaya girmeden önce kırmızı yanıyor ve beni bekletiyorsa, bana yeşil yandığında adada tekrar kırmızıya yakalanmadan tam ters istikamete kadar yeşil ile geçiyordum. Orada zorunlu olarak ada içindekine yol verilmiş oluyordu. Ankara'da ise, tam tersi bir durum. Adaya girdiğimizde her yol kesiminde ada içindekine tekrar kırmızı yanıyordu ve dolayısıyla sağdan gelene yol verir gibi hissediyorduk. Zaten Ankara'da kavşak içindekileri bekleyecek olsak, 4 şahin kavşağı zapteder döner Allah döner Bazı durumlarda yol vermen gerektiğini net olarak hissediyorsun, özellikle ada büyükse ve adadan geçerken direksiyonu hareket ettiriyorsan, ancak Furkan hocamın da çizdiği şekilde bazen ada mı, süs mü, çok boş kalmasın diyerek konulmuş bir kalabalık mı belli olmayan, küçüklüğü sebebiyle dönel kavşaklıktan çıkan noktalar da mevcut. O şekilde de ne ada var, ne dönel kavşak. O yollardan birinin diğerine muhakkak üstünlüğü olması ve birinden birinde yol ver levhası olması gerekir derim. Son olarak, ben yeşil ışık yanıp sönüyor olsa da, yeşil direk yanıyor olsa da bu tür noktalardan kontrollü geçerim, geçiş hakkı benim diye kazaya olanak tanımam. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2012 Paylaş 12 Aralık 2012 Mersin bu konu da tam bir rezalet. bu sürücü kursları ne iş yapar bilmem, öğretmez mi bu kuralı.? Abi şuda var ama,eğerki istanbul da öyle olsa trafik hayatta akmaz,herkes arabada yatar artık Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 12 Aralık 2012 Paylaş 12 Aralık 2012 (düzenlendi) Abi şuda var ama,eğerki istanbul da öyle olsa trafik hayatta akmaz,herkes arabada yatar artık kesinlikle doğu... istanbul da ışığı takanmı varki ışıksız kavşakta insanlara yol versinler? Adamlar orada trafikten kurtulmak için motor alıyor yol kalabalık diye kaldırımda geziyor..! 12 Aralık 2012 tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Aralık 2012 Paylaş 12 Aralık 2012 fordclubtr face sayfasında bunu paylaşabilirmiyiz. gif olduğu için ben nasıl paylaşılacağını bilmiyorum. Yok abi gif yüklenmiyor.. 1 Yorum bağlantısı
Sevgin Yılmaz 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Bu kavşak ayriyetten hastaneye ulaşım yolu üzerinde müthiş tehlikeli bir nokta.Şehir dışından gelenler,hasta getirenler v.s. çok dikkat ediyorum buraya.Furkan'ın da konu açtığı kadar var yani,az bile yazmış.Sıklıkla görüyorum 11,43,03 plakalı arabalar yakınındaki otoparktan çıkıp ters olarak buraya dalıyorlar nedense.Aman buraya dikkat Furkan. 1 Yorum bağlantısı
Necat Ertan 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Birazda bizdeki trafik yoğunluğu bu kuralın uygulanmasına mani oluyor. Dönel kavşağa yaklaşıp kavşak içindekilere yol vermek için bekleyen araç, kavşak içindeki araç hiç bitmediği için mecburen bu kuralı ihlal ediyor. Böyle bir refleks oluşuyor. Ayrıca bence dönel kavşaklar, buraya bağlanan yollara nazaran çok daha büyük boyutlarda yapılmalı. Yurtdışına çıkmadım ama Kuzey Kıbrıs'ta durumun böyle olduğunu gördüm. Bölünmüş çift şeritli yolda seyrederken karşınıza içerisinde 4-5 şeridi bulunan kocaman bir dönel kavşak çıkıyor. Ne lamba var, ne polis. O koca kavşağı gören, psikolojik olarak temkinli davranıyor, ayağını frene atıyor, gelen giden var mı diye kontrol ediyor. İzmir'de çoğu dönel kavşağa 3 şerit ile giriyorsun, 3 şeritte ters istikamete yol mevcut ancak kavşağın içi en fazla 2 şerit 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 15 Haziran 2013 Yazar Paylaş 15 Haziran 2013 (düzenlendi) Üniversite sekreterliğine e-posta atmıştım. Adamlar beni dinlemişler ve kavşak girişlerine yol ver tabelası dikmişler. Bundan sonra artislik eden olursa diyeceğim tek cümle: o tabela varya o tabela......... 15 Haziran 2013 tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 15 Haziran 2013 Paylaş 15 Haziran 2013 Yol ver lavhasının altına açıklama yazılmalı, Burada yazı yazılınca işe yaradı. Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 15 Haziran 2013 Paylaş 15 Haziran 2013 (düzenlendi) Bundan sonra artislik eden olursa diyeceğim tek cümle: o tabela varya o tabela......... Bundan sonra artislik eden olursa diyeceğim tek cümle: o tabela varya o tabela......... yetmez ama, evet 15 Haziran 2013 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Kavuk 15 Haziran 2013 Paylaş 15 Haziran 2013 Uygulama gayet basit esasında. B aracı kavşak çizgisinde durur. Kavşağın içinde onun yolunu kesecek araç olup olmadığını kontrol eder. Kavşak içinde araç var ise, durur bekler. Ne zamanki kavşak boşalır veya burası önemli: A aracı (yani kavşakdaki araç) çıkış sinyali verir, bu B aracının kavşağa girebileceğine dair bir işarettir. B aracı kavşağa girer ve trafik akar gider. Almanya ve Fransada bir çok defa araç kiraladım. İnsanlar bunu otomatiğe bağlamış artık, tıkır tıkır işliyor bu kural. İnsan buraya dönünce bizim kavşaklara tekrardan alışması zor geliyor.. Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 15 Haziran 2013 Paylaş 15 Haziran 2013 (düzenlendi) hiç tartışmaya gerek olmayacak şekilde nettir kural...kavşak içinde dönüş yapan araç varsa dönüşünü tamamlar. diğer araçlar onu bekler. ama canım ülkemde tersi uygulanır. sırf insanlar aracıma çarpılıp boyalı duruma düşmeyeyim, işimden gücümden kalmayayım, canıma zarar gelmesin diye beklerler yol onlarda olmasına rağmen...diğerleri de bu durumu bilir üstümüze sürerler. her taraf mayın gibi bunlardan dolu, dikkat etmek lazım...kimisi de yolu direk kendisinin sanır, kaza olduysa inip bir de sopa atar 15 Haziran 2013 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Haziran 2013 Paylaş 16 Haziran 2013 Balıkesir'de önce yol ver lavhası koydular, fazla etkili olmadı. Daha sonra levhanın altına "kavşak içindeki yol ver" yazıdı eklendi. Faydası oldu, demek ki sorun eğitim. Bilseler yol verecekler. Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 16 Haziran 2013 Paylaş 16 Haziran 2013 Bizim evin orda bir döner kavşak var.Uzaydan gözüküyor diyorlar Kavşak bu : http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=117918 Burda kavşağa girdikten sonra, çıkması 5 dakka sürüyor Burda da bu kurtal mı geçerli? Hadi bakalım çık işin içinden 88 oto sanayiye giden yol değil mi daha bugun sinava gittim ordan. Tesis yapmislar ustinde orman var. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 31 Aralık 2014 Yazar Paylaş 31 Aralık 2014 Maaleef sonunda şirketten arkadaşım burada kavşak içindeyken sağdan gelen çarptı. B aracı durmuş yol vermek için B nin sağındaki durmamış vurmuş. Aracından inen bayan yol hakkı benim demiş, bizim arkadaşta polis çağıralım soralım isterseniz ehliyeti alırken öğrenmiş olmanız lazımdı diye. Bayan arkaaş babasını çağırmış, eli öpülesi mübarek amcam daha gelir gelmez kızına: "Ama burası döner kavşak yaa" demiş. Olan bizim arkadaşın sağ ön çamurluğuna, tamponuna, sağ ledli farına ve kaybolan 1 haftasına oldu. Diğer bayan arkadaşın nasıl biri olduğunu biliyorlarmış ki Nissan pikapla dolaştırıyorlarmış, dolayısıyla tutanağı doldurup gitmiş, ufak tefek çizik varmış. Not: Suçu %100 karşıya verdiler Kaç zamandır hergün kullandığım güzergahta aşağıdaki durumla karşılaşıyorum ve geçiş üstünlüğü konusunda artislik yapıyorum, en son ya biri bana tıklayacak yada ben birine çakacağım.Şekilde ki kavşak içinde ki A aracı benim. (Bu alan Üniversitenin kampüs alanı içinde ve her iki geliş yönünde de ünv. giriş kapısı var)Geçiş önceliği kimin? 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts