İçeriğe Yönlendir

Honda Pcx 125


Göktuğ TÜZÜNER

Recommended Posts

Göktuğ TÜZÜNER

Selamlar Arkadaşlar;

Günlük kullanım için bir motor almayı düşünüyorum. Bunun için Honda PCX 125 i seçtim. Bu konuyla ilgili fikir ve görüşlerinizi almak isterim. Değerlendirmelerinizi ve olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler...

Fiyat : 6.100.-TL

http://www.honda.com...ies=scooter-pcx

Yorum bağlantısı
Göktuğ TÜZÜNER

Buz gibi Ankara soğuğunda zor olmayacakmı ?

Yazın havalar iyiyken 4-5 ay

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

şuanki piyasadaki en iyi tercih honda.diğer motorlara çinliler bulaşınca kasaları hiç güzel değil ve dandik plastikten üretilmiş gibi binmeye korkuyorum

honda hayat onda :D :D

Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

başlangıç için ise çok güzel tercih. herkes çok meth ediyor. bende motor ehliyetini kısmetse alıcam ocak ortasında 15 aralıkta sınav var motor.

bende başlangıç için ve tasarruf amaçlı ollucağından PCX alacağım.

Heybetli yerine kontrolunu kolay yapabileceğiniz, trafikte yerinizi anlarken eyvah vites boştamı üstten mi basacağım yukarı mı çekeceğim vs dememek adına bence ideal.

bende sonrasında suzuki inazuma falan düşünüyorum ama türkiyede motosikletlilere nasıl yaklaşıldığı ortada bir gerçek onun için önce trafiği anlamak gerek araba gibi geğil malesef.

ben Honda PCXten yanayım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Allah muhafaza bunları kamyonlar altına alıverir haberiniz olmaz..uyuyan minibüscüyü görmediniz mi..

Yorum bağlantısı
Çağatay Ekinci

Sym ve kymco grubuna bak scooter için.Gts evo canavardır.

Yorum bağlantısı
Göktuğ TÜZÜNER

6.100 tl verip sıfır alacağınıza 9.000 tl verip 2.el 2010 xmax almanızı tavsiye ederim

haa ok pcx sınıfında çok güzel bir makina yakıt ortalaması şehir içi 2.7 litre ve start stoplu makina olmasıda cabası :)

Benim XMAX 2006 model ve değeri 6.000 tl ben XMAX ı 250 cc sınıfındaaa Tek geçerim pcx ide kendi sınıfında tek geçerim ancak 125 cc :(

gnkgd.jpg

Evet haklısınız Yamaha ve diğer birkaç modele bende baktım fakat onu alma bunu al fiyatı biraz daha arttır falan filan derken bu işin sonu Burgman a kadar gider :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Uz

Can beye katılıyorum. Motor tecrübeniz var ise scooter çin malı olmayan 250 cc'lik bir modelden başlamalı. Siz kaç kilosunuz, arkaya bir arkadaşınızı aldığınızda 125 cc'lik bir motordan ne bekleyebilirsiniz.

Şu an Kawasaki ninja 250 r ve piaggio X9 500 CC motorlarım var. Ayrıca patronumda da honda DN01 motor var. Yazın arabadan çok motor üzerindeyim. Seçmiş olduğunuz motor kurye için ideal. Fakat Hem şehir içi hem uzun yol düşündüğünüzde birde 2 kişi kullanma ihtimaliniz var ise en uygunu XMax 250 olacaktır. Ayrıca 2011-2012 model 9 bin tl seviyesinde 2000-10000 km. aralığında motorlar bulabilirsiniz şu anda. Yazın bulamazsınız fakat kışın çok uygun fiyata motor sahibi olunabilir.

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

İyi de, bunlar da Çin montajlı. :)

evet abi ama malzeme kaliteli.(çinlilerin bulaşmadığı piyasa kalmadı zaten)

şuan piyasa olan yamaha ile honda motorlarının plastiklerini karşılaştırsalar yamaha dökülür

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Taşıt aracı olarak büyük şehirde ben korkarım. Ancak gezi amaçlı olabilir. O zaman da scooter değil normal motor alınmalı.

Yorum bağlantısı
Kadir Tomas

10 yillik motosiklet kullanicisi olarak pcx i öneririm.

2. El cok az km lerde temiz bulursaniz maddi olarak daha uyguna gelir.

Aradaki fiyat farkina da koruma ekipmanlarinizi (kask, mont, eldiven vs) alirsiniz.

Pcx az yakar, yedek parcasi ucuzdur.

Yeni baslayacaginiz icin daha yuksek cc ye gerek yok diye dusunuyorum.

Yorum bağlantısı
Göktuğ TÜZÜNER

10 yillik motosiklet kullanicisi olarak pcx i öneririm.

2. El cok az km lerde temiz bulursaniz maddi olarak daha uyguna gelir.

Aradaki fiyat farkina da koruma ekipmanlarinizi (kask, mont, eldiven vs) alirsiniz.

Pcx az yakar, yedek parcasi ucuzdur.

Yeni baslayacaginiz icin daha yuksek cc ye gerek yok diye dusunuyorum.

Sizinle aynı fikirdeyim. Honda nın servis ve yedek parça rahatlığının hiçbir markada olmadığı düşüncesindeyim.

Yorum bağlantısı
Yağız Ardalı
(düzenlendi)

Merhaba, 20 seneye yakın bir senedir motosiklet tepesinde olan birisi olarak , konu başlığı ile alakalı sorunuzun cevabı bence olumludur. Yanılmıyorsam 1,5 - 2 sene evvel bu motor Türkiye ye geldiğinde anahtar teslimi 4100 lira gibi bir rakamdı. Tabiri yerinde ise kapış kapış gitti. Bazı arkadaşlarım büyük hacimli motorlarının yanına ikinci bir motor olarak satın aldılar. Bende motoru ilk kullandığımda bundan bir tane almayım fikrine kapıldım. Bu fikrin sebepleri de ;

1; Motor, kendi çapında bir scooter için kasası ve fiziksel dengesi gayet başarılı.

2; Oturma ve sürüş konforu kesinlikle çok rahat , çok iyi.

3; Yine çapına ve fiyatına göre iyi donanımlara sahip (Kombine fren sistemi, enjeksiyonlu yakıt sistemi, vmatik aktarım, start stop özelliği, geniş bagaj hacmi ve tabi ufak tefek ama hoş fazladan özellikler)

4; Yakıt tüketimi

5; Ucuz ve bulunabilir yedek parça, yaygın servis ağı

6; Kesinlikle yakışıklı bir scooter ve honda.

Tabi bir önemli noktada , sizin motosiklet tecrübeniz olup olmadığı. Küçük hacimli motorlarda en az büyükleri gibi tehlikelidir. Avantajları olduğu gibi dezavantajları da vardır. Bu aradaki eksikleri de en iyi kapatacak olan şey sizin tecrübeniz , dikkatiniz ve o işe yönelik kabiliyetiniz olacaktır. Bunu da yazmamın sebebi yaşınızdan dolayı ,35 yaşındasınız ve daha önce bir motosiklet tecrübeniz olmamışsa , dahada dikkatli olmanız bir gerçek. (bunun geçerli sebepleri var)

250 cc veya daha yüksek motor hacmindeki bir scooter derseniz bu ayrı bir sohbet konusu olur.Fakat konu başlığıyla alakalı soru için benim size yazacaklarım budur. Sadece bununla alakalı , yukarıda Kadir beyin değindiği gibi, Bu motorun temiz bir ikinci elini daha makul bir fiyata bulup alabilirsiniz. Aradaki farkla da en azından kaliteli bir kask (ki bu kask ileride motor değişikliği yapsanız bile kullanmaya devam edeceğiniz bir kask olur) yanına bir eldiven ,dizlik , yağmurluk vb... gibi donanımlar edinebilirsiniz. Kasksız asla motor kullanmamanız gerektiğini de önemle belirteyim. Kask benim hayatımı 5 kere mutlak ölümden kurtardı. Kullandığınız motor ne olursa olsun kafanızda iyi bir kask olmalı.

Bu motorla alakalı değinmek istediğim bir konuda ; eğer alacaksanız , üstünde fabrika çıkışlı olan lastikleri değiştirin. Yaz aylarında sorun yok fakat kış koşullarında başarılı değiller. (belki firma daha sonra lastik değişime gitmiştir bilemiyorum ama bundan 1,5 sene evvelki durum böyleydi bunu biliyorum, tekrar araştırın) Ayrıca daha iyi bir aktarım kayışıyla performans hissedilir derecede artıyor , iki farklı motorda bizzat test ettim.

Alırsanız şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız yolculuklar dilerim.

tarihinde Yağız Ardalı tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

Bu gün yol verdiğim bir Honda PCX oldu.

çok beğendim gayet stabil gidiyordu. ve hızlanması çok başarılıydı. bende almayı düşünüyorum cumartesi sınava gireceğim yazılı.. sonra 12 aralıkta direksiyon..

bende istiyorum baya da kararlıyım bende size öneriyorum. )

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Yıldırım Özsevgeç

Yamaha candır:)

Yorum bağlantısı
Emirhan Bal

Honda PCX son derece iyi bir seçim 29 ekim motor buluşmasında yakından gorme fırsatımda oldu, güzel bir makina honda hayat onda :))

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...