Muharrem Yilmaz 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 Resmen aracımdan artık soğudum gerçekten soğudum sırf bu sorun yüzünden aracımı zararına da olsa satıcam.. Arkadaşlar araçla yolda hareket halindeyken boşa attığımda 3bin devire kadar çıkıyor boşta. Artık yolda boşta bekleme yaparken araba çalışır haldeyken "AKÜ" ışığı yanıyor gaza bastığımda ise sönüyor. Bu ne biçim bir problemdir çok enterasan şeyler oluyor. Ustama o boştayken devir yükseltmeyi söylediğimde " ford arabalarının genel bir problemi ne yaparsan yap bu böyle bu normal birşey herkes kabullendi artık bunu" diyor. Aküyü daha söylemedim. Akü ne iş ? Böyle bir problem mi olur ne kadar saçma sapan şeyler olmaya başladı iyice soğudum. Bazen nerden aldım allah kahretsin bile diyorum bıktım arkadaşlar. Boşa atıyorum kırmızı ışığa kadar arabanın resmen ciğeri sökülüyor millet bakıyor böyle tuhaf tuhaf bile bile yapıyormuşum gibi oluyor. Nedir bu neyin nesidir? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 1- İzmir'de aracınızı ustaeller'e götürün. 2- Devir yükselmesi için, hız sensörünüzü temizletin, düzelmezse değiştirtin 3- rölantide yanan akü, düzgün şarj edilemediğini gösterir. Dinamonuzu kontrol ettirin. Muhtemelen kömürler bitmiştir 4- Tekrardan gönül rahatlığı ile yazıyorum, aracınızı ustaeller'e götürün. 6 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 Rölanti valfi arızalı değişecek sorun bundan ibaret 2 Yorum bağlantısı
Cem Işık 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 Ustaeller servisi varken yakınınızda, Ford araçtan soğumanız için geçerli bir sebep göremiyorum. Kul yapısıdır, bozulur elbet, eskilerin dediği gibi "beni beşer, bazen şaşar.." çözümü doğru yerde aramak gerekir. http://www.ustaeller.net/ 2 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 (düzenlendi) Sorun Rolanti Valfinden gibi gözüküyor... Ford araçlarının genel problemiymiş mi ? Ben ilk kez duydum... Usta bence yapamadığından Ford'a atmış suçu İzmir Ustaeller Sabri Usta'ya uğradınız mı ? Ellerse Ustaeller diyorum... 13 Aralık 2012 tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 Söylenecek söz kalmadı; reçete yazıldı ; ilacınız Ustaeller servisi.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 Rölanti valfinde araç durmaya yakın stop ediyordu, devri yükselmiyordu sanki Yorum bağlantısı
Muharrem Yilmaz 13 Aralık 2012 Yazar Paylaş 13 Aralık 2012 Arkadaşlar şu an 6.sanayideki ustam "rölanti motorunu değiştirtti 175tl ye aldım" sorun düzelmedi. Gaz kelebeğini değiştirdim sorun düzelmedi.. aküyü ölçtürttüm "14.3" çıktı şarj ediyor dediler ve aküm daha 2 haftalık yeni değiştirdim. 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 Rölanti valfinde araç durmaya yakın stop ediyordu, devri yükselmiyordu sanki Kontrolsüz hava alıyorsa devir yükselir Arkadaşlar şu an 6.sanayideki ustam "rölanti motorunu değiştirtti 175tl ye aldım" sorun düzelmedi. Gaz kelebeğini değiştirdim sorun düzelmedi.. aküyü ölçtürttüm "14.3" çıktı şarj ediyor dediler ve aküm daha 2 haftalık yeni değiştirdim. ford arabalarının genel bir problemi ne yaparsan yap bu böyle bu normal birşey herkes kabullendi artık bunu" diyor Bunu söyleyen ustaya gitmeye devam ederseniz bu sorununuzu hiçbirzaman çözemessiniz.. 1 Yorum bağlantısı
Muharrem Yilmaz 13 Aralık 2012 Yazar Paylaş 13 Aralık 2012 Hava filtresinden bitmiş bir ayrandan pipeti hala çekersiniz de tuhaf bir ses çıkar yaa o şekilde bir ses geliyor ama tabi o kadar çok değil ama dikkatlice dinlendiğinde farkediliyor. Eskiden açık hava filtresi kullanırken başıma böyle bir problem gelmemişti devir yükseltme felan. Akü ışığı ise daha bundan 2 saat önce olmaya başladı. Yorum bağlantısı
Ali Tolga Aslan 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 hava akışmetresi-rolanti valfi(müşürü) doğru olabilir opel aracımda aynı sorunu bende yaşamıstım. aracı boşa attıgımda 2000 devirde araç gitmeye devam ediyordu. zor bi durum otomotik araçlarda kalkış desteği gibi ayagı frenden çekinde araç kendini atıyodu. 1-2 kere kazadan kurtuldum. Yorum bağlantısı
Muharrem Yilmaz 13 Aralık 2012 Yazar Paylaş 13 Aralık 2012 Ben anlıyamadım gitti arkadaşlar hiç sorun değil ustaellere de giderim yarın ama ben bunu artık çözmek istiyorum yada arabayı satılığa çıkarmak.. Yorum bağlantısı
Gökhun Batur 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 Aynı sorunları birebir yaşadım. Rölanti valfi - Rölanti kelebeği - karter havalandırma hortumu kontrolünden sonra baktık ki kesmedi Ustaeller Ford Servisi Sabri, Salih ve Ajlan Ustam (saygılarımı sunuyor selam ediyorum buradan) birkaç saat içinde sorunun oksijen sensörü olduğunu bulup rölanti sorunumu hallettiler Hiçbiryerini kurcalatmadan doğru Ustaeller'e gidip forumdan geldiğinizi söyleyin. Gerisini onlar halleder; siz çayınızı içerken..... 1 Yorum bağlantısı
Muharrem Yilmaz 13 Aralık 2012 Yazar Paylaş 13 Aralık 2012 Aynı sorunları birebir yaşadım. Rölanti valfi - Rölanti kelebeği - karter havalandırma hortumu kontrolünden sonra baktık ki kesmedi Ustaeller Ford Servisi Sabri, Salih ve Ajlan Ustam (saygılarımı sunuyor selam ediyorum buradan) birkaç saat içinde sorunun oksijen sensörü olduğunu bulup rölanti sorunumu hallettiler Hiçbiryerini kurcalatmadan doğru Ustaeller'e gidip forumdan geldiğinizi söyleyin. Gerisini onlar halleder; siz çayınızı içerken..... Ne kadara oluyor bu acaba ? Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 Ustaeller, ne eylerse güzel eyler. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Ne ustaellermiş, tebrik ederim ustaları buradan. İzmir de yaşayasım geldi Yorum bağlantısı
Borga Tansel 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Valla o kadar yazdıktan sonra Sabri Abi (ustaeller)'ye götürdüğüzde bile hala devam ederse bu şikayetleriniz o zaman satın arabayı. Ustaeller'e bir götürün, kaybedecek hiç bir şeyiniz yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Ustaların ustası abilerin abisi Sabri abim (Ustaeller) var yanıbaşınızda ilk adres Sabri Abim olsun nokta atışı olsun. Arabanızdan soğumazsınız. İzmirden-Maraş'a sorun çözümü yapan bir ustamız kendisi. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Bende gerçekten bir sorun var sandım..İzmir de bu tip sorunları çözemiyorsanız başka illerde olanlar ne yapsın.Ustaeller aracınızı mutlaka görsün.Ondan sonra satıp satmayacağınıza karar verirsiniz.Belki de şu ana kadar boşuna masraf ettiniz..Geçmiş olsun... Pipet sesi geliyorsa hava filtre kutusu yerine tam oturmadığı için olabilir.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Bende gerçekten bir sorun var sandım..İzmir de bu tip sorunları çözemiyorsanız başka illerde olanlar ne yapsın.Ustaeller aracınızı mutlaka görsün.Ondan sonra satıp satmayacağınıza karar verirsiniz.Belki de şu ana kadar boşuna masraf ettiniz..Geçmiş olsun... Pipet sesi geliyorsa hava filtre kutusu yerine tam oturmadığı için olabilir.. Ben İstanbul-İzmir ve Kayseri çevresinde olup sorun yaşamazdım. Çok değerli ustlarımız bu memeleketlerde. Biz ne yapalım ford serisinden başka gidecek adam gibi bir usta bulamıyoruz. Ben ve eski opel ustam (Çok güvendiğim insan) forumdaki ustalarımın uzaktan verdikleri bilgiler sayesinde ford ustası olduk 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Ben İstanbul-İzmir ve Kayseri çevresinde olup sorun yaşamazdım. Çok değerli ustlarımız bu memeleketlerde. Biz ne yapalım ford serisinden başka gidecek adam gibi bir usta bulamıyoruz. Ben ve eski opel ustam (Çok güvendiğim insan) forumdaki ustalarımın uzaktan verdikleri bilgiler sayesinde ford ustası olduk Emekli olunca sen Maraşta bir özel servis açarsın Hocam Yedek parçanın büyük kısmını tamamlamışsın zaten Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Emekli olunca sen Maraşta bir özel servis açarsın Hocam Yedek parçanın büyük kısmını tamamlamışsın zaten Hocam emekli olmaya gerek yok Yakında bir kafe açacağım Bırakacağım mesleği günde 15-20 müşteri gelsin çay içsin yeter sakin bir kafe. Tamir işi bana göre değil Ama parçacı gibi oldum 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Hocam emekli olmaya gerek yok Yakında bir kafe açacağım Bırakacağım mesleği günde 15-20 müşteri gelsin çay içsin yeter sakin bir kafe. Tamir işi bana göre değil Ama parçacı gibi oldum En güzeli hocam. Zaten tadı-tuzu kalmadı artık öğretmenliğin. Öğretmenliğin çok rahat olduğunu savunanlarla kafa kafaya takasa girerim meslekleri Yorum bağlantısı
Recommended Posts