Süha Demirtaş 10 Ocak 2013 Paylaş 10 Ocak 2013 Aracımın triger değişimi sırasında istanbul'dan yanımda götürdüğüm parçalar ile bakım yapılırken kutusun da üzerinde motorcraft yazan yağ filtremin orjinal olmadığını söyleyince Sabri abim vay be demiştim. İşin özü şahin var doğan var bir de doğan görünümlü şahin var Sabri abime her türlü her zaman kefilim hatalı yazıp çizip şahış veya firmalar hakkında yanıltıcı bilgiler vermek bilerek yapılıyor ise kul hakkıdır, bilmeden yapıldı ise öğrenilmelidir. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 10 Ocak 2013 Paylaş 10 Ocak 2013 Aracımın triger değişimi sırasında istanbul'dan yanımda götürdüğüm parçalar ile bakım yapılırken kutusun da üzerinde motorcraft yazan yağ filtremin orjinal olmadığını söyleyince Sabri abim vay be demiştim. İşin özü şahin var doğan var bir de doğan görünümlü şahin var Sabri abime her türlü her zaman kefilim hatalı yazıp çizip şahış veya firmalar hakkında yanıltıcı bilgiler vermek bilerek yapılıyor ise kul hakkıdır, bilmeden yapıldı ise öğrenilmelidir. Motorcraft buji kablosunu orjinal diye satıp orjinal çıkmadığını ve kaç defa değiştiğini duyunca ben de inanamamıştım. Sonradan parçacılardan da orjinal kablonun tek tek ve ayrı ayrı pakette satıldığını ve her birinin ayrı fiyatı olduğunu ve fiyatının baya yüksek olduğunu öğrenmiş oldum. (250 tl üzerinde olduğu parçacılardaki motorcraft 100 tl gibi fiyatta) Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 10 Ocak 2013 Paylaş 10 Ocak 2013 Motorcraft buji kablosunu orjinal diye satıp orjinal çıkmadığını ve kaç defa değiştiğini duyunca ben de inanamamıştım. Sonradan parçacılardan da orjinal kablonun tek tek ve ayrı ayrı pakette satıldığını ve her birinin ayrı fiyatı olduğunu ve fiyatının baya yüksek olduğunu öğrenmiş oldum. (250 tl üzerinde olduğu parçacılardaki motorcraft 100 tl gibi fiyatta) ST ye almıştım bende her biri tek tek idi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 10 Ocak 2013 Paylaş 10 Ocak 2013 (düzenlendi) ST ye almıştım bende her biri tek tek idi Bize kırmızı bir kutuda motorcraft olarak verdiler meğer orjinal değilmiş Ama tüm parçacılar öyle satıyor Sorun burda işte. Parçacılar orjinal deyince bizde hepsinde aynısını görünce orjinal zanediyoruz. Taki gerçek orjinalleri görene kadar. 10 Ocak 2013 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 10 Ocak 2013 Paylaş 10 Ocak 2013 (düzenlendi) Konuyu baştan sona kadar takip ettim.Benim canım ustalarımın ellerinden öpüyorum.Muharrem bey Sizin taktırmış olduğunuz muadil şarj dinamosu benim connectte 1 ayı doldurmadan komple ecu yü yaktı. Takan ustada orjinal taktığını söylemişti ama söktüğümüzde DENYO diye bir marka okumuştuk. Yani anlayacağınız çıktım incir ağacına yedim hamını, aşşağı bir düştüm gördüm visa kartımın halını... Büyüksün Sabri baba.... 10 Ocak 2013 tarihinde Şahin Topaloğlu tarafından düzenlendi 6 Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 10 Ocak 2013 Paylaş 10 Ocak 2013 Beğenmediğiniz DENSO Toyota ve Honda başta olmak üzere birçok japon araç üreticisinin ve diğer markaların OE tedarikçisidir. Yorum bağlantısı
Muharrem Yilmaz 10 Ocak 2013 Yazar Paylaş 10 Ocak 2013 Beğenmediğiniz DENSO Toyota ve Honda başta olmak üzere birçok japon araç üreticisinin ve diğer markaların OE tedarikçisidir. Size katılıyorum beğenmediğiniz DENSO tüm honda ve toyotalarda kullanılan parçadır. Sizin düşüncenizle ilerlersek eğer tüm yan sanayi firmalar kepenkleri çeksinler herkes orjinal parça kullansın o zaman. Herkes ayağını yorganına göre uzatıyor arkadaşlar. Mesela ben ford aldığıma pişmanım arabamda şu andada sorun var lakin o kadar para harcamışken şimdi diceksiniz ki bilmeyen ustaya götürürseniz by şekilde olur madur olursunuz bence alakası bile yok. Aracımla en ufak bir hız yaptığımda sorunlar kesilmiyor bu hızda 120 nedir bu ya ? Alıcaksın honda arkadaş honda japondan şaşmıcaksın nedir bu alman malı fordlar almanların hepsi içkici la Yaptık bir hata bi daha ki sefere asla ve asla.. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 10 Ocak 2013 Paylaş 10 Ocak 2013 adamların hobisi zaten ... içip içip araba yapıyorlar ... ama japonlar sake ye alışık o yuzden çok sıkıntı çıkmıyor ... 1 Yorum bağlantısı
Alper Bilici 10 Ocak 2013 Paylaş 10 Ocak 2013 (düzenlendi) Honda çok akıllıca bir seçimmi geri vites müşirini 99 modelin 140 tl aşağa değiştiren yok yaa Honda Japon aracı olarak güzel türkiyede çin malı parçası gırla olup herkezin anlayacağı tipte az elektronikli bir makina . olayın tam olarak dikkat çeken noktası Can beyin bahsettiği konu şuanda üretilen bir çok araç sorunsuz sıkıntısız ancak anlayan usta yok ben bunu mondeo ya bindiğimde fark ettim özellikle ford lar kurcalanmaya gelmiyor kesinlikle anlayan bir usta müdahale etmeli yoksa işin içinden çıkılmıyor sizin aracınızın durumu bambaşka honda da olsa ford da olsa toyota da olsa bu şekilde şansız araçların denk geldiği vatandaşlar oluyor. şu anda aracımı aldığımdan beri 2 bin tl harcadım ama uzun vadede tertemiz oldu parçamı en yakın yetkili servisten tedarik ediyorum takan ustam özel bir servis hiç parçacılarla uğraşmıyorum acaba orjinalmi falan diye güzel paralar ödüyorum belki ama aksam yataga yattımmı aklımda soru işaretleri olmuyor tavsiye ederim bu taktiği ustanız sağlamsa parçanızı yetkili servisten alın taksit imkanıda mevcut arada kampanyalara denk geldim mi dışarıdan daha da ucuza alıyorum 10 Ocak 2013 tarihinde Alper Bilici tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Gökhun Batur 10 Ocak 2013 Paylaş 10 Ocak 2013 'Kalitesizi ucuza alacak kadar (birkaç defa alacak kadar) zengin değilsin.' der bir Avrupa atasözü... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 (düzenlendi) Size katılıyorum beğenmediğiniz DENSO tüm honda ve toyotalarda kullanılan parçadır. Sizin düşüncenizle ilerlersek eğer tüm yan sanayi firmalar kepenkleri çeksinler herkes orjinal parça kullansın o zaman. Herkes ayağını yorganına göre uzatıyor arkadaşlar. Mesela ben ford aldığıma pişmanım arabamda şu andada sorun var lakin o kadar para harcamışken şimdi diceksiniz ki bilmeyen ustaya götürürseniz by şekilde olur madur olursunuz bence alakası bile yok. Aracımla en ufak bir hız yaptığımda sorunlar kesilmiyor bu hızda 120 nedir bu ya ? Alıcaksın honda arkadaş honda japondan şaşmıcaksın nedir bu alman malı fordlar almanların hepsi içkici la Yaptık bir hata bi daha ki sefere asla ve asla.. Çok doğru ifade olmamış ama. Dediğinize istinaden yazıyorum. Mercedes-BMW-VW-Audi bunlarda sarhoş kafayla çıkmış bunlarda beş para etmez Bu arada bahsettiğiniz Toyota corollanın motoru bir hararet yapsın bakın toplayabiliyormusunuz. 11 Ocak 2013 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Önder Kuru 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Size katılıyorum beğenmediğiniz DENSO tüm honda ve toyotalarda kullanılan parçadır. Sizin düşüncenizle ilerlersek eğer tüm yan sanayi firmalar kepenkleri çeksinler herkes orjinal parça kullansın o zaman. Herkes ayağını yorganına göre uzatıyor arkadaşlar. Mesela ben ford aldığıma pişmanım arabamda şu andada sorun var lakin o kadar para harcamışken şimdi diceksiniz ki bilmeyen ustaya götürürseniz by şekilde olur madur olursunuz bence alakası bile yok. Aracımla en ufak bir hız yaptığımda sorunlar kesilmiyor bu hızda 120 nedir bu ya ? Alıcaksın honda arkadaş honda japondan şaşmıcaksın nedir bu alman malı fordlar almanların hepsi içkici la Yaptık bir hata bi daha ki sefere asla ve asla.. Sorunlu bi araç almışsınız belli, bende de sorunlu bir TİPO vardı, dersiniz ki "tofaş-fiat ne olabilir ki komple motoru şanzımanı değiştirseniz 2-3 bin TL tutar" doğrudur ama 2-3 olmasa bile 1-1,5 bin TL harcamama rağmen aracım maalesef istediğim gibi olmadı ve sonunda sattım, bu ne aracın kalitesiyle ilgili ne de yedek parçaların kalitesiyle. Siz aracınızda (buradaki yorumlar göre) düzeltilebilecek hatta sorun bile sayılmayacak şeyler için hem ford'a hem belli bir ismi olmuş ustaya ucuz bir şekilde dil uzatıyorsunuz. Ve dahası işin boyutunu "ford mu? honda mı?" gibi son derece sığ bir tartışmaya getirecek kadar da uzattınız, Daha önce kaç tane ford kullandınız, kaç tane honda eskittiniz? tecrübeleriniz varsa paylaşın ki bilelim ona göre hareket edelim ama şu anda elinizde hasbel kader belki çok kötü kullanılmış belkide çok kötü bir usta(!) tarafından toplanmış bir araç var diye burada bir çok kişinin saygısını kazanmış (ben tanımıyorum ama) bir zanaatkar için böyle konuşmanız yakışıkalmıyor... Siz honda alırsınız başkası şahin'den inmez, bu tercih meselesidir ama orjinal parça fiyatı veren ve bunu araştırmadan o usta hakkında konuşmak kusura bakmayın ama ayıptır. Usta size 1000 TL gibi bir fiyat verdiğinde neden bu kadar pahalı diye sorabilir karşılığında parça fiyatının yüksek olduğunu öğrenir, 400-450 TL'ye muadil parça bulduğunuzu söylerek bunun hakkında bilgi alabilirdiniz, ondan sonra tercihinizi yapardınız. Burada size çözüm üretilmeye çalışılıyor, yolunacak kaz aranmıyor... Beğenmediğiniz DENSO Toyota ve Honda başta olmak üzere birçok japon araç üreticisinin ve diğer markaların OE tedarikçisidir. Doğrudur, ancak bu araçlarda başarılı olan bir ürün diğer bir markada da başarılı olacak diye bir kaide yok, hatta aynı markanın(tofaş misal) farklı modellerinde(şahin, tipo) bile verimliliği tartışılabilir... 1 Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Beğenmediğiniz DENSO Toyota ve Honda başta olmak üzere birçok japon araç üreticisinin ve diğer markaların OE tedarikçisidir. Yetkin Kardeşim yapılan hata bu işte Biz Denso veya bir başka marka kötü demiyoruz, Denso'nun marka logolusu ve marka logosusuzu var diyoruz haliyle buda fiyata yansıyor diyoruz 2 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Size katılıyorum beğenmediğiniz DENSO tüm honda ve toyotalarda kullanılan parçadır. Sizin düşüncenizle ilerlersek eğer tüm yan sanayi firmalar kepenkleri çeksinler herkes orjinal parça kullansın o zaman. Herkes ayağını yorganına göre uzatıyor arkadaşlar. Mesela ben ford aldığıma pişmanım arabamda şu andada sorun var lakin o kadar para harcamışken şimdi diceksiniz ki bilmeyen ustaya götürürseniz by şekilde olur madur olursunuz bence alakası bile yok. Aracımla en ufak bir hız yaptığımda sorunlar kesilmiyor bu hızda 120 nedir bu ya ? Alıcaksın honda arkadaş honda japondan şaşmıcaksın nedir bu alman malı fordlar almanların hepsi içkici la Yaptık bir hata bi daha ki sefere asla ve asla.. Bencede siz biran önce arabayı satın.. Ford dandik araba kim aklınıza girmiş bilmiyorum ama orjinal parçaya para vermenin mantık dışı bulmanızı bu kadar para verilmesini kabul etmediğiniz halde ıvır zıvır'a 5,5 bin tl harcadınız ve hala sorununuz çözülmediğinden dert yanıyorsunuz.. Bu kafa ile giderseniz daha çooookk dert yanarsınız.. Bence sizin burada yardım almanız sorununuza cevap bulmanız çok zor.. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Aracımla en ufak bir hız yaptığımda sorunlar kesilmiyor bu hızda 120 nedir bu ya ? Alıcaksın honda arkadaş honda japondan şaşmıcaksın nedir bu alman malı fordlar almanların hepsi içkici la Yaptık bir hata bi daha ki sefere asla ve asla.. Yan sanayi parça ile bakım yapmayacaksın Yaparsan 120'yi geçemezsin.. Benim 99 mondeom 220, 2002 mondeom 240 ile ok gibi gidiyor... 'Kalitesizi ucuza alacak kadar (birkaç defa alacak kadar) zengin değilsin.' der bir Avrupa atasözü... Şubatta yan sanayi devirdaim aldım.. (Orjinalini o an bulamamıştım) Ekimde bozuldu, garantiden değişti, bir ay sonra yine sorunlu olduğunu gördüm.. Paraya kıyıp orjinal alıp taktım.. 2 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Ben de orjinal parça aldım ama ne aldığımı söylemem zaten yan sanayisi de yok galiba Zaten tüm bakımlarım yetkili serviste,orjinal parçalarla yapılıyor. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Kimse forda yada honda'ya zorla binmek zorunda değil....beğenmiyen satsın sıkıntı yok Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Kimse forda yada honda'ya zorla binmek zorunda değil....beğenmiyen satsın sıkıntı yok Bende satayım mı gerçi forumdan kimse almaz benim arabayıda Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Bu konuya yazacak birşey kalmamış.Yorum yok. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Bende satayım mı gerçi forumdan kimse almaz benim arabayıda Hocam senin mondeo türkiye tek anında gider Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Hocam senin mondeo türkiye tek anında gider :D Yorum bağlantısı
Misafir 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Size katılıyorum beğenmediğiniz DENSO tüm honda ve toyotalarda kullanılan parçadır. Sizin düşüncenizle ilerlersek eğer tüm yan sanayi firmalar kepenkleri çeksinler herkes orjinal parça kullansın o zaman. Herkes ayağını yorganına göre uzatıyor arkadaşlar. Mesela ben ford aldığıma pişmanım arabamda şu andada sorun var lakin o kadar para harcamışken şimdi diceksiniz ki bilmeyen ustaya götürürseniz by şekilde olur madur olursunuz bence alakası bile yok. Aracımla en ufak bir hız yaptığımda sorunlar kesilmiyor bu hızda 120 nedir bu ya ? Alıcaksın honda arkadaş honda japondan şaşmıcaksın nedir bu alman malı fordlar almanların hepsi içkici la Yaptık bir hata bi daha ki sefere asla ve asla.. Bir yedek parçacı olarak yazayım. Hemde honda yedek parçacısı olarak. Hatta Yetkili servisin parçacısı olarak.(sanırım daha net anlaşılır) Aracım 2000model FORD Mondeo. Her parçanızı orjinal kulanmayın,ona eyvallah. Ama her parçada yan sanayii kullanılmaz malesef. Yani,yan sanayii kullanacağınız malzeme var,KullaNAmayacağınız malzeme var. Honda çok akıllıca bir seçimmi geri vites müşirini 99 modelin 140 tl aşağa değiştiren yok yaa Honda Japon aracı olarak güzel türkiyede çin malı parçası gırla olup herkezin anlayacağı tipte az elektronikli bir makina . 110 tl müşür.30tl işçilik. Hondanın işçiliğii gerçekten çok rahat. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Yetkin Kardeşim yapılan hata bu işte Biz Denso veya bir başka marka kötü demiyoruz, Denso'nun marka logolusu ve marka logosusuzu var diyoruz haliyle buda fiyata yansıyor diyoruz Adamın kliama kompresörü bozulmuş,geliyor. 1800tl diyorum. +işçilik + gaz Hoplayıp,zıplıyor, yan sanayisini bulurum ben diyor,bulamazsınız demedimki diyorum. Gidiyor buluyor alıp,geliyor. Adamlar üzerine parça koduna kadar yazmış alında bakın diyor. Ee doğru yazarlar,diyorum Orjinal işte diyor. Diyorumki ben bunu servis olarak takamam. Haa işemrinde müşterinin getirdiği klima kompresörü değişecek,bundan sorumluluk kabul etmiyorum diye işemri açar,değiştirirm,İşçiliğimide alırım Uyarmı ? yaaa aynı parça olur diyor. 1ay sonra kasnak sarılı bi şekilde servise geliyor. Ee hani aynı parçaydı? Üretim yeri parça kodu vardı? Sende böyle yapacaksın sabri usta Malzemeyi sen getirdin garanti vermem diyecektin Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Adamın kliama kompresörü bozulmuş,geliyor. 1800tl diyorum. +işçilik + gaz Hoplayıp,zıplıyor, yan sanayisini bulurum ben diyor,bulamazsınız demedimki diyorum. Gidiyor buluyor alıp,geliyor. Adamlar üzerine parça koduna kadar yazmış alında bakın diyor. Ee doğru yazarlar,diyorum Orjinal işte diyor. Diyorumki ben bunu servis olarak takamam. Haa işemrinde müşterinin getirdiği klima kompresörü değişecek,bundan sorumluluk kabul etmiyorum diye işemri açar,değiştirirm,İşçiliğimide alırım Uyarmı ? yaaa aynı parça olur diyor. 1ay sonra kasnak sarılı bi şekilde servise geliyor. Ee hani aynı parçaydı? Üretim yeri parça kodu vardı? Sende böyle yapacaksın sabri usta Malzemeyi sen getirdin garanti vermem diyecektin Hakan bizim yaptığımızda farklı değil,yedek parçayı bizden takarsak garantisi var müşteri getirirse garantisi müşteri olur Ancak gel gör ki müşteri dışarıdan parçayı getiriyor takıyoruz bir müddet sonra parça arıza yapıyor usta parçayı sök söküyoruz yenisini getiriyor takıyoruz hadi hayırlı işler usta abi bir dakika bizim işçilik e usta parça yeni değişti daha bir dahamı işçilik vereceğiz. Zor bu işler Kardeşim Allah yardımcımız olsun 4 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Sabri abi gerçekten esnafmışsın. Sabrından belli tebrik ederim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts