Önder Özcan 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 merhaba.2 ay önce eve tivibu bağlamışlardı.tabi bunun için modemi de değiştirdiler,airties marka tivibu uyumlu modem taktılar.evde internet lazım olduğunda genelde laptop kullandığım için bu güne kadar farketmemişim.masaüstü bilgisayarım internete bağlanmıyor.2 adet laptop var,bağlanmada sorun yok,ama pc,eternet kablosu ile bağlanmıyor,modem arayüzüne dahi girmiyor.aynı eternet kablosunu laptopa bağlıyorum(kablosuzu kesip) sorunsuzca kablolu bağlanıyor (buradan pc nin arızalı olduğu sonucu çıkabilir-çıkmasın)eski modemimi pc ye taktığım zaman da pc sorunsuz bağlanıyor. kısaca pc,yeni modem ile internete bağlanmıyor-aslında internete bağlanıyor,hiçbir sayfa açılmıyor(virüs programı sağ alt köşeden güncelleme yapıldı uyarısını veriyor,ttnet müş.hiz. internete bağlı olduğumu söylüyor ama modem arayüz ve internet sayfası açılmıyor) defalarca ttnetle görüştüm,ayar yaptım,dns ayarlarını değiştirdim,eternet kartı taktım sonuç aynı.dün arıza kaydı verdim,eve teknik servis geldi,abi çözemedim dedi ve gitti.o da başka modem getirmiş onda da aynı.sadece eski modemimi takınca normal çalışıyor. cevapların hepsini akşam evde deneyebilirim.hiç bir çözüm bulamazsam pc yi kablosuz bağlamaya yarayan usb (adı herneyse) modemden alacağım artık. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 IP ayarlarınız elle mi verilmiş, otomatik mi? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Eğer ki ip ve dns ayarlarında sorun yoksa size önerim birde başka bir browser deneyin..Denediniz mi bilmiyorum ? Firefox falan kurun.. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 21 Aralık 2012 Yazar Paylaş 21 Aralık 2012 IP ayarlarınız elle mi verilmiş, otomatik mi? ttnet elle giriş yaptırdı,değişmedi,doğru yaptırmamış da olabilir,önce bir ip no verdi,sonra değiştirdi. Eğer ki ip ve dns ayarlarında sorun yoksa size önerim birde başka bir browser deneyin..Denediniz mi bilmiyorum ? Firefox falan kurun.. firefox kullanıyorum zaten,google chrome da denedim sonuç aynı Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 teamviewer yükler misiniz? ID alabilirse (virüs programı güncelleniyormuş) uzaktan da yardımcı olabilirim belki. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 21 Aralık 2012 Yazar Paylaş 21 Aralık 2012 teamviewer yükler misiniz? ID alabilirse (virüs programı güncelleniyormuş) uzaktan da yardımcı olabilirim belki. memnuniyetle Sani akşam evden deneriz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Ben de aynı modemi kullanıyorum... Masa üstü ethernet ve kablo ile notebook'um kablosuz sorunsuz bağlanıyor... Tek yaşadığım sorun, Yeni modem ile gelen splitter bozuldu onu değiştirdim eskiyi taktım.. Virüs programının güncelleyip, sayfa açmaması bir güvenlik ayarıyla ilgili olabilir... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Tarayıcınız çevrimdışı kalmış olabilirmi ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Diğer modem ile sayfa açıyormuş... 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Tarayıcınız çevrimdışı kalmış olabilirmi ? Farklı tarayıcı da denemiş.. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 21 Aralık 2012 Yazar Paylaş 21 Aralık 2012 valla ttnet müş.hizmetlerinin,benim,dün eve gelen teknik servisin aklına gelen herşey denendi.virüs programını kapattım,güvenlik duvarını kaldırdım,FORMAT attım bana mısın demedi. aynı eternet kablosunu pc den söküp laptopa takıyorum çalışıyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 modemde, mac adres filtrelenmiş olabilir mi? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 modemde, mac adres filtrelenmiş olabilir mi? Evet ama yeni gelen modemle de çalışmamış... Yorum bağlantısı
Murat Dere 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Evi değiştirsin ya... Kesin çözüm. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 (düzenlendi) Pc nin ethernet koruma modu devreye girmiş olmalı.Bios ayarlarından yapılıyordu sanırım unuttum belki windowstada vardır ayarı.Sani bunu daha detaylı bilir bu koruma kalkmadan asla hiç bir şşekilde baglanamazsınız.4 yıl önce bu sorunla 1 ay cebelleştim huyumdur illa kendim yapacagım diye diretmiştim ethernet koruma özelliğini kapatınca çalışmıştı. 21 Aralık 2012 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 21 Aralık 2012 Yazar Paylaş 21 Aralık 2012 (düzenlendi) Evi değiştirsin ya... Kesin çözüm. bu eve 1 ay önce taşındım gerçi ama,en iyi çözüm yolu bu galiba Pc nin ethernet koruma modu devreye girmiş olmalı.Bios ayarlarından yapılıyordu sanırım.Sani bunu daha detaylı bilir bu koruma kalkmadan asla hiç bir şşekilde baglanamazsınız.4 yıl önce bu sorunla 1 ay cebelleştim huyumdur illa kendim yapacagım diye diretmiştim ethernet koruma özelliğini kapatınca çalışmıştı. öyle bir özellik varsa,büyük ihtimalle öyle olmuştur.çünkü başka herşeyi denedik gibi. edit:ama eski modemim bağlanıyor,öyle olsa onu da kabul etmemesi lazım değil mi 21 Aralık 2012 tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 (düzenlendi) Eski modemin versiyon yazılımıyla alakalı yeni modemlerdeki yazılım versiyonu etherneti dışlıyor olabilir.Buda ethernetin kendi versiyon yazılımıyla çakışıyordur.Anakart bios güncellemesi belki bu sorunun aşılmasına yardımcı olabilir.Ethernet driver versiyonuda etkileyebilir. Tivibu senin pc yi sevmemiş sen pc yi değiş ev pahalı gelir. :D 21 Aralık 2012 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Evi değiştirsin ya... Kesin çözüm. muğlaya taşınıyorum karar verdim, yola çıktık, 6 ay sonra varacağız 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 21 Aralık 2012 Yazar Paylaş 21 Aralık 2012 muğlaya taşınıyorum karar verdim, yola çıktık, 6 ay sonra varacağız amerigalılar böyle kağıttan evlerde oturuyorlar,ondan sonra kasırga geldi mi yandım anam diyolar.yapsana betonerme evladiyelik Yorum bağlantısı
Misafir 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Beton evi taşıması zor ve pahalı olur diye yapmıyorlardır. Yorum bağlantısı
Murat Dere 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 muğlaya taşınıyorum karar verdim, yola çıktık, 6 ay sonra varacağız Ge-le-meez, ge-le-meez... Yo-la çık-sa tut-tu-ra-maaz... 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Teamviewer ile bağlandım. PC de hiç sorun gözükmüyor. Çok büyük ihtimal modem pert... Yorum bağlantısı
Önder Özcan 21 Aralık 2012 Yazar Paylaş 21 Aralık 2012 aynı modemle laptop kablolu bağlanıyor,teknik servis dün aynı modemin yenisini denedi onda da aynı sorun oldu Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 aynı modemle laptop kablolu bağlanıyor,teknik servis dün aynı modemin yenisini denedi onda da aynı sorun oldu Hoppa, yeni bilgiler ulaşıyor elimize Az önce sorduğumda kopuyor dememiş miydiniz? PC'nin ethernet kartı sürücüsünü güncellemiş miydik? Yorum bağlantısı
Recommended Posts