Emre Acar 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 Merhaba arkadaşlar. Benzin fiyatı İzmit: 4,64 tl civarında şuan, Yeni aldığım 2001 model 1,25 Fiesta Km de yaklaşık 35 kuruş yakıyor..ama bu aldıgımdan itibaren araca alışma suresinden bu yana kadar çıkan ortalama fiyat... Daha da sakin kulanmayla dusecegine inanıyorum. Ama Tüp taktırmayı düşünüyorum.... Bu konuda önerilerinize, deneyimlerinize ihtiyacım var. Bilgilendirirseniz. Tüp taktırma ile ilgili temiz bir başlıkta olmuş olur. Saygılarımla... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 Bence gerek yok..Tüketiminiz gayet iyi. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 http://www.otoclubturkiye.com/forum/forum/164-lpg-uygulamalari/ Zaten başlığımız mevcut bu konu ile ilgili. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 Merhaba arkadaşlar. Benzin fiyatı İzmit: 4,64 tl civarında şuan, Yeni aldığım 2001 model 1,25 Fiesta Km de yaklaşık 35 kuruş yakıyor..ama bu aldıgımdan itibaren araca alışma suresinden bu yana kadar çıkan ortalama fiyat... Daha da sakin kulanmayla dusecegine inanıyorum. Ama Tüp taktırmayı düşünüyorum.... Bu konuda önerilerinize, deneyimlerinize ihtiyacım var. Bilgilendirirseniz. Tüp taktırma ile ilgili temiz bir başlıkta olmuş olur. Saygılarımla... Markadan çok usta önemli derler ya hakketen öyleymiş. Ben de bir ay önce aracıma LPG kiti taktırdım. Ustasını çok övdüklerinden ötürü BRC taktırdım. Derince'de FS otogaz'ı tavsiye ederim. Kendi aracım için konuşayım aracın kaputunu açtığında LPG'li olduğunu anlıyan yok İşi çok temiz ve düzgün. 3 Yorum bağlantısı
Çetin Kılıç 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 Ben de lpg kiti olarak brc yi usta olarak derincede f.s otogaz faruk sevgili ustayı tavsiye ederim. 2 Yorum bağlantısı
Derviş Burak Caniklioğlu 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 ben aracımı 2. el aldım üzerinde mimgas lpg takılı belki adını bile duymamışsınızdır,sakın bulaşmayın benden tavsiye,mimgası kötülemek değil amacım ama kocaeli sanayi deki servisinden ben hiç memnun değilim ilgili düzgün bi ustayla çalışırsanız başınız ağrımaz =) 1 Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 Merhaba arkadaşlar.Benzin fiyatı İzmit: 4,64 tl civarında şuan, Yeni aldığım 2001 model 1,25 Fiesta Km de yaklaşık 35 kuruş yakıyor..ama bu aldıgımdan itibaren araca alışma suresinden bu yana kadar çıkan ortalama fiyat... Daha da sakin kulanmayla dusecegine inanıyorum. Ama Tüp taktırmayı düşünüyorum.... Bu konuda önerilerinize, deneyimlerinize ihtiyacım var. Bilgilendirirseniz. Tüp taktırma ile ilgili temiz bir başlıkta olmuş olurp dostum yakıt değerlerin çok iyi.bence benzinli kullanima devam et.benim aynı aracım 0.45. yakıyor.bir türlü indiremedim yakitini. Saygılarımla... Yorum bağlantısı
Erol Okcu 4 Ocak 2013 Paylaş 4 Ocak 2013 arkadaşlar aracım tüplü fakat regülatröden su kaçağı yapıyor araba gün içinde kullanıldıktan sonra park ettığim zaman ve sabahı arabayı kullanacağım zaman farkediyorum ki regülatörden su akıtmış oluyor bu durum yakıtı etkilermi ve aynı zaman da d.ğaz beynı dolu iken boş gösterebiliyor sürekli ötüyor bazen devam düzenli çalışıyor bu durum motorun da uyarı ışıgını yaktı bilgisayara bağlattık yakıtın az geldiğini söyledi bende gaz ayarcısına gittim lpg mimgas marka taktı pc ye fakat beyin bozuk dedi bilgisayar almadı dedi epey uğraştı sonra beyin bozuk dedi kararını verdi ama araç hala çalışıyor bu bozukluk regülatör yapılsa geçermi bence beyinde sorun olsa bile sadece yakıt ayarını etkiler diye düşünyürum beyin ne kadar dediğimde ise 420 tl sana 400 olur dediler kopmle regülatör değişimi ise 200 tl dedi başka bir yer düzelir büyük oranda dedi siz ne dersiniz ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ocak 2013 Paylaş 4 Ocak 2013 1. markaya ait program olmadan, beyne girmeden , arızalı denmesi fizik kurallarına aykırı 2. regülatör değişimi sadece parça ücreti olarak değerlendirilmemeli, tüvturk ten muayeneden geçmez, yeni regülatör ruhsata işlenmeli (prosedürünü tam bilmiyorum) 3. gaz varken, boş demesi, depodaki ölçüm yapan şamadıra veya kesicinin basınc ayarı ile alakalı. Yorum bağlantısı
Alper Bilici 4 Ocak 2013 Paylaş 4 Ocak 2013 bence hiç gerek yok aracınızı yormayın ben o yakıtı 32 kuruşlara düşürürüm diye biliyorsanız hiç hiç gerek yok 1 Yorum bağlantısı
Emre Acar 5 Ocak 2013 Yazar Paylaş 5 Ocak 2013 (düzenlendi) Ama ghia kullanan arkadaşlar ,20tl (20 kuruş) rakamları telaffuz ediyorlar...Bende onu hayal ediyorum. hadi 25kuruş olsun yuzde olarak 25/32 %30 daha avantajlı değil mi? Başka model araç kullanıp benzinli araç kullanan arkadaşlar bile 30 kuruş dan az yakıyor.. 20 kurus yapsa km de; araba evin önünde yatmıyor olacak o yüzden istiyorum... 5 Ocak 2013 tarihinde Emre Acar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 5 Ocak 2013 Paylaş 5 Ocak 2013 Ben 40 LT lpg ile şehir içi 400-425 Km arası yapıyorum. Evvelsi gün doldurduğumda hava soğuk olmasına rağmen 413 Km idi trip sayacı. Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 6 Ocak 2013 Paylaş 6 Ocak 2013 Merhaba arkadaşlar. Benzin fiyatı İzmit: 4,64 tl civarında şuan, Yeni aldığım 2001 model 1,25 Fiesta Km de yaklaşık 35 kuruş yakıyor..ama bu aldıgımdan itibaren araca alışma suresinden bu yana kadar çıkan ortalama fiyat... Daha da sakin kulanmayla dusecegine inanıyorum. Ama Tüp taktırmayı düşünüyorum.... Bu konuda önerilerinize, deneyimlerinize ihtiyacım var. Bilgilendirirseniz. Tüp taktırma ile ilgili temiz bir başlıkta olmuş olur. Saygılarımla... dostum yakıt değerlerin çok iyi.bence benzinli kullanima devam et.benim aynı aracım 0.45. yakıyor.bir türlü indiremedim yakitini. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Tüysüz 27 Şubat 2013 Paylaş 27 Şubat 2013 Arkadaşları bilmem ama ben tüp taktırma derim aracın zaten çok yakmıyormuş. Bir koç ford ustasından duyduğum kadarıyla Ford motoru tüpü pek sevmiyormuş ve illa bir problem çıkartıyormuş. Hatta benim arabada hararet sorununu göstermek için ustaya gittiğimde keşke bana gelseydin ben sana tüpü ford alma derdim bile dedi. Yinede senin bileceğin birşey ama 3 kuruş fazla olsun tüpsüz olsun derim ben. Bundan sonra benim alcağım arabada herhalde dizel olur. Yorum bağlantısı
Enver Çatak 27 Şubat 2013 Paylaş 27 Şubat 2013 O ustalar o kadar kesin konuşabilmek için istatistik mi tutmuşlar?... Aracınızın sorunlarını lpg'den önce çözüp iyi bir montajla sorunsuz kullanırsınız. Fiesta aracımı 3 yıldır sorunsuz olarak lpgli kullanıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Erol Okcu 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 ben aracımı 2. el aldım üzerinde mimgas lpg takılı belki adını bile duymamışsınızdır,sakın bulaşmayın benden tavsiye,mimgası kötülemek değil amacım ama kocaeli sanayi deki servisinden ben hiç memnun değilim ilgili düzgün bi ustayla çalışırsanız başınız ağrımaz =) katılıyorum berbat bır marka .. benımde mımgas dı beyın bozuldu ıkıde bır arıza verdı .. ATIKER ıle degıstırdım 3 hafta once 2 yıl garantılı .. memnunum sımdılık ama cok yakıyor aracım anlamadım daha 65 tl gaz ıle 32 lt/280 km sehır ıcı dışı karısık tabı .. neden ki ? Yorum bağlantısı
Ersin Bahar 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Yılda 15000 km ve üzeri yapıyorsanız düşünmeden taktırın, %30 tasarruf yaparsınız. Ford Fiesta 1.25 motor LPG ile uyumludur ancak şu an motor sağlıklı değilse ve benzinli olduğu için farkedemiyorsanız, LPG takıldığında bu sorunlar su yüzüne çıkar. 2000 model 1.25 ghia'ya 120.000 km'de LPG taktırdım 210.000 km'de aracı sattım, aracı alan arkadaş hala sorunsuz biniyor. 1 Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Yılda 15000 km ve üzeri yapıyorsanız düşünmeden taktırın, %30 tasarruf yaparsınız. Ford Fiesta 1.25 motor LPG ile uyumludur ancak şu an motor sağlıklı değilse ve benzinli olduğu için farkedemiyorsanız, LPG takıldığında bu sorunlar su yüzüne çıkar. 2000 model 1.25 ghia'ya 120.000 km'de LPG taktırdım 210.000 km'de aracı sattım, aracı alan arkadaş hala sorunsuz biniyor. katılıyorum bu söylediğine, ayrıca şu konuyu da belirtmek istiyorum, kendi aracım için konuşuyorum , aracım 100 km de 10 lt benzin tüketiyor, (yaklaşık km de 0,50 kuruş yapar) lpg takıldığında ne yakacağı konusunda yani nasıl bir hesaplama yapılabileceği konusunda BRC nin sitesindeki hesap makinesine göre km de 0,33 kuruş lpg yakacağı hesaplanıyor. yani tüp taktırdım 0,20 veya 0,25 kuruşlara neden düşmedi demek yanlış olur, ? araç zaten benzinde yakarı belli. araç benzinde çok yakıyorsa tüpte de yakar diyebilirmiyiz? şimdi km de 0,20 kuruş veya 0,25 kuruş yakan arkadaşların profilindeki adreslere bakıyorum genelde İstanbul dışı, yani memleketlerinde trağin durumu nedir bilmiyorum ama tahmimine göre oralara göre 0,20 normal, istanbul trağiyle bu rakamlara inemeyiz diye düşünüyorum, belki sende aynı rakaamlarda kullandın arabanı mersinde? istanbul da 0,30 - 0,35 olur diye düşünüyorum, ayrıca bunun bir hesaplama tekniği varmı, benzinde şu yakıyorsa tüpte şunu yakar denebilir mi? benim aracımın hergün yolu belli , belli olan bu yolda km de 0,50 kuruş benzin yakıyor, tüp takılırsa ..... kuruş yakar diyebilirmiyiz. (yolun durumu ve trafiğin durumunun ne olduğunun belli olduğunu var sayalım), teşekkürler, Yorum bağlantısı
Ersin Bahar 12 Nisan 2013 Paylaş 12 Nisan 2013 Aracınız şu anda benzinle 100 km'de kaç litre yakıyorsa, LPG ile litre olarak %10 fazlasını yakarsınız. Benim fiesta şehir içi 9lt/100km LPG yakıyordu, oda şu anki fiyatlarla 9lt*2,48 =22,32 TL/100 km yapar tabi buna benzin masrafınıda eklememiz lazım. Günde kaç defa kontak basıyorsanız ona göre değişen bir miktar olduğundan birşeyler söylemek mümkün değil. Ama hep derim senede 15.000 km ve üzeri yol yapmıyorsanız aracınıza LPG taktırmayın 1 Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 12 Nisan 2013 Paylaş 12 Nisan 2013 Aracınız şu anda benzinle 100 km'de kaç litre yakıyorsa, LPG ile litre olarak %10 fazlasını yakarsınız. Benim fiesta şehir içi 9lt/100km LPG yakıyordu, oda şu anki fiyatlarla 9lt*2,48 =22,32 TL/100 km yapar tabi buna benzin masrafınıda eklememiz lazım. Günde kaç defa kontak basıyorsanız ona göre değişen bir miktar olduğundan birşeyler söylemek mümkün değil. Ama hep derim senede 15.000 km ve üzeri yol yapmıyorsanız aracınıza LPG taktırmayın yılda yaptığın km den daha ziyade lpg taktırmadan önce aracı kaç yıl kullanmayı düşünmek daha doğru değilmi, yılda 15000 km kullanmak demek araçtaki sistemin kendinii 6-7 ay gibi kısa bir sürede amorti etmesi demek, 2-3 ay da öyle böyle kullandın, oldu mu 1 yıl sonra sattın arabayı? ne anladım ben bu işten, alana hayırlı olsun, bedava arabaya binecek 1 Yorum bağlantısı
Ersin Bahar 12 Nisan 2013 Paylaş 12 Nisan 2013 sizin dediğinizde doğru. Ben kendime göre düşündüm biraz, tüp taktırıp 1,5 yıl kullandım 90.000 km Yorum bağlantısı
Emre Acar 25 Nisan 2013 Yazar Paylaş 25 Nisan 2013 yılda yaptığın km den daha ziyade lpg taktırmadan önce aracı kaç yıl kullanmayı düşünmek daha doğru değilmi, yılda 15000 km kullanmak demek araçtaki sistemin kendinii 6-7 ay gibi kısa bir sürede amorti etmesi demek, 2-3 ay da öyle böyle kullandın, oldu mu 1 yıl sonra sattın arabayı? ne anladım ben bu işten, alana hayırlı olsun, bedava arabaya binecek yılda yaptığın km den daha ziyade lpg taktırmadan önce aracı kaç yıl kullanmayı düşünmek daha doğru değilmi, yılda 15000 km kullanmak demek araçtaki sistemin kendinii 6-7 ay gibi kısa bir sürede amorti etmesi demek, 2-3 ay da öyle böyle kullandın, oldu mu 1 yıl sonra sattın arabayı? ne anladım ben bu işten, alana hayırlı olsun, bedava arabaya binecek Tüplü araba alacagım zaten bundan sonra Yorum bağlantısı
Erol Okcu 26 Nisan 2013 Paylaş 26 Nisan 2013 arkadşlar atiker marka lgp kiti ıle uzun yola cıktım 32 lt tankı var sanırım alacagı da 30 lt fılan ve toplamda 450 km cıvarı yol yaptı sızce nasıl fazlamı normalmı ? Yorum bağlantısı
Emre Acar 26 Nisan 2013 Yazar Paylaş 26 Nisan 2013 arkadşlar atiker marka lgp kiti ıle uzun yola cıktım 32 lt tankı var sanırım alacagı da 30 lt fılan ve toplamda 450 km cıvarı yol yaptı sızce nasıl fazlamı normalmı ? Çok iyi bence 0,17-0,18 civarı Yorum bağlantısı
Recommended Posts