Misafir 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 O halde hızla dönen fan dışında tüketimi ne etkileyebilir ki Fan da hızla dönmüyor ki, benim kontrolümde ne kadar hızlı istersem o kadar. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Önder abi tüm elektrikli sistemler (sis farı, arka cam rezistansı, müzik sistemi [tepsi gibi anfi]) çalıştığında şarj dinamosuna ekstra yük biner diye biliyorum. Bu da çok daha zor çevrilmesi demek. Yanlışım yoksa eğer. İlkay,ben de o yük şarja değil aküye biniyor diye biliyorum.şarjın ürettiği elektrik motor devri ile doğru orantılı,biz şarjın ürettiğinden çok tüketirsek aradaki açık akü sayesinde kapanıyor sanıyorum.ama yanlış olabilirim Önder, HI konumunda çalıştırırken fan son hızda çalışmıyor, fan hızını kendin ayarlıyorsun. Ön ve arka camların buzunu çörmek için gerekli donanımı çalıştırdığında senin dediğin oluyor ve o anda zaten arka cam rezistansı ile klima motoru da devreye giriyor. abi ben HI konumunda fan son hızda çalışıyor diye biliyorum (focus) hangimiz doğruyuz acaba. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 abi ben HI konumunda fan son hızda çalışıyor diye biliyorum (focus) hangimiz doğruyuz acaba. Buz çözme, buğu giderme düğmesine basınca klima ve fan son hızda çalışıyor, sadece ön cama üflüyor, arka cam rezistansı çalışıyor. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 İlkay,ben de o yük şarja değil aküye biniyor diye biliyorum.şarjın ürettiği elektrik motor devri ile doğru orantılı,biz şarjın ürettiğinden çok tüketirsek aradaki açık akü sayesinde kapanıyor sanıyorum.ama yanlış olabilirim Bende yanlış olabilirim abi net bilgim yok. Sonuçta bişeyler oluyor, olacak ile öleceğe çare yok diyelim gitsin Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Bizim Focus'larda da HI konumunda AC devreye giriyor ama CMax'leri bilemiyorum. Muhtemelen ondan olması lazım çünkü geçenlerde tesadüfen oğlum bastı HI düğmesine ve araba ışıklarda kalkarken bir ağırlık hissettim sanki klima açık gibi, klima'ya baktığımda EVET klima açıktı HI konumundan çıkarınca klima'da devre dışı oldu. yepyeni bir bilgi bu, duyan yok sanırım daha önce? Yorum bağlantısı
Önder Özcan 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 yepyeni bir bilgi bu, duyan yok sanırım daha önce? HI düğmesinden kasıt "max" yazan,ön cam buğu çözme modu ise,o düğme klimayı da açıyordu galiba?(arabayı sattım,bildiklerimi unuttum ) Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 yepyeni bir bilgi bu, duyan yok sanırım daha önce? Öyle oldu diye hatırlıyorum, ama yanlış bilgi ise pardon yani. Önder Özcan bey'in dediği gibi de olabilir. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 HI düğmesinden kasıt "max" yazan,ön cam buğu çözme modu ise,o düğme klimayı da açıyordu galiba?(arabayı sattım,bildiklerimi unuttum ) Yok öyle değil, kullanma kılavuzunda "hı" konumundayken kalorifer termostatının devreden çıktığı, motor suyu sıcaklığının tamanen kalorifere verildiği ve belirlenmiş bir maksimum sıcaklık bulunmadığını belirtiyor. Ön cam buğu ve buz çözme düğmesinde ise, basıldığı anda sanıyorum tüm rezistanslar devreye giriyor, AC çalışıyor, fan max düzeye çıkıyor ve üfleme sadece camlara yöneliyor. Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 (düzenlendi) Mükremin Abim doğru söylüyor sizin dediğiniz MAX yazan şey. Ön cam buğu çözme, klima, yan aynalar ve arka cam ısıtıcı bir arada çalışıyor doğru... Ama dijital klimada ECO modunda iken sıcaklığı yükseltiyorsunuz 27 - 27,5 - 28 ve Hi... Fan hızını siz ayarlıyorsunuz. Max da fan en sonuna kadar açık... Bende de hep bu konumda ama yakıtta pek bi farklılık yok... 7 Ocak 2013 tarihinde İrfan Aşcıoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Yok öyle değil, kullanma kılavuzunda "hı" konumundayken kalorifer termostatının devreden çıktığı, motor suyu sıcaklığının tamanen kalorifere verildiği ve belirlenmiş bir maksimum sıcaklık bulunmadığını belirtiyor. Ön cam buğu ve buz çözme düğmesinde ise, basıldığı anda sanıyorum tüm rezistanslar devreye giriyor, AC çalışıyor, fan max düzeye çıkıyor ve üfleme sadece camlara yöneliyor. ben de aynısını söyledim abi ,buğu çözme düğmesine basınca klima açılıyordu galiba dedim Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 (düzenlendi) Mükremin Abim doğru söylüyor sizin dediğiniz MAX yazan şey. Ön cam buğu çözme, klima, yan aynalar ve arka cam ısıtıcı bir arada çalışıyor doğru... Ama dijital klimada ECO modunda iken sıcaklığı yükseltiyorsunuz 27 - 27,5 - 28 ve Hi... Fan hızını siz ayarlıyorsunuz. Max da fan en sonuna kadar açık... Bende de hep bu konumda ama yakıtta pek bi farklılık yok... İrfan kalorifer sürekli Hi konumunda diyorsun ve muhtemelen aracın yakıt durumunu kalorifer ihtiyacı yokken ki haliyle kıyaslıyorsun. Ben de öyle yapmıştım ve yakıt artışını kışlık lastiklerle havaların soğumasına bağlamıştım. Yeğenimde 307 var, beni uyardı ve deneyim dedim. Sürekli 100 TL.lik yakıt alırım ve litre olarak hesaplarım. Son aldığım yakıt bitene kadar hiç "Hi" yapmadım ve aynı güzergahta, aynı saatlerde, aynı yol ile 60 km. fazla gittim. İstersen sen de dene, bakalım ne olacak? 7 Ocak 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Özgen 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Teorik olarak HI ile 28 arasındaki fark; 28e ayarlanınca iç ısı 28 derece olduğunda ısıtma durur. HI konumunda ise içeri sıcak hava vermeye devam eder. Havanın ısınması motor sıcaklığı ile sağlandığından tüketimde bir fark olmaz. Fan ayarı aynı ise tüketimde yine bir fark olmaz. Kaldı ki fanın tüketime etkisi de minimumdur. HI ile 28 arasında içeriyi ısıtma zamanı açısından da fark olmaması gerekir. %25 oranında tüketim farkına yol açacak herhangi bir iklimlendirme sistemi de olmaması gerekir. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Evet doğru HI konumunda klima devreye girmiyor..Acil Ön cama üfleme tuşuna bastığımızda alayı devreye giriyor 1 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Normalda HI yazınca benim aracımda normal motor sıcaklığı geliyor,klima devreye girmiyor.eğerki arada şok dediğimiz MAX tuşuna basarsak devamında da kaloriferde klima devreye girmiş oluyor,o yüzden sık sık kontrol etmekte fayda var. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 şahsen tüm otomatik klimalı vasıtalarımda HI seçerim, fan hızını en düşüğe alır kendi kendimi iklimlendirirm, bu kadar bariz bir tüketim artışını hiç hissetmedim Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Evet doğru HI konumunda klima devreye girmiyor..Acil Ön cama üfleme tuşuna bastığımızda alayı devreye giriyor He he, gittin baktın değil mi? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 He he, gittin baktın değil mi? Yok ya bakmadım da mesajları okudukça aklıma geldi. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 (düzenlendi) Teorik olarak HI ile 28 arasındaki fark; 28e ayarlanınca iç ısı 28 derece olduğunda ısıtma durur. HI konumunda ise içeri sıcak hava vermeye devam eder. Havanın ısınması motor sıcaklığı ile sağlandığından tüketimde bir fark olmaz. Fan ayarı aynı ise tüketimde yine bir fark olmaz. Kaldı ki fanın tüketime etkisi de minimumdur. HI ile 28 arasında içeriyi ısıtma zamanı açısından da fark olmaması gerekir. %25 oranında tüketim farkına yol açacak herhangi bir iklimlendirme sistemi de olmaması gerekir. Tamamına katılıyorum. Aklıma takılan bir tek konu var. Hi'de çalıştırıp yürüdüğümde yaklaşık 2 km. sonra sıcak veya ılık üflediğini, 28 derecede çalışırıp yürüdüğümde ise 5-6 km sonra ılık hava geldiğini düşünüyorum. (düşünüyorum diyorum çünkü emin olmak için yarından itibaren daha dikkatle gözleyeceğim.) Bu yakıt artışını sadece otobüs, minibüs vb.lerindeki gibi mazotla beslenen ayrı bir ısıtma sistemi bizim araçlarda da varsa onunla açıklayabiliriz. Yoksa termostatı devreden çıkarmakla yakıt artması sözkonusu olamaz. 7 Ocak 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 İrfan kalorifer sürekli Hi konumunda diyorsun ve muhtemelen aracın yakıt durumunu kalorifer ihtiyacı yokken ki haliyle kıyaslıyorsun. Ben de öyle yapmıştım ve yakıt artışını kışlık lastiklerle havaların soğumasına bağlamıştım. Yeğenimde 307 var, beni uyardı ve deneyim dedim. Sürekli 100 TL.lik yakıt alırım ve litre olarak hesaplarım. Son aldığım yakıt bitene kadar hiç "Hi" yapmadım ve aynı güzergahta, aynı saatlerde, aynı yol ile 60 km. fazla gittim. İstersen sen de dene, bakalım ne olacak? olur abi bi deneyeyim... ama araba yatıyor şu anda 50 cm karın altında... Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Mükremin abi baştan sona okudum sonucu çok merak ettim konuyu takipteyim. Hi ve 28 zaman ısıtma farkını hava sıcaklığı ve motor sıcaklığını kontrol ederek net sonuç elde etmelisin bence. Yakıt testinide zaten yapacaksın onuda öğreneceğiz. %25 fazla bir değer arabam olsaydı bende test ederdim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 devreden çıkan termostat, motor bölümündeki termostat değil Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Geçen bir yerde okumuştum..Adamda pejo araç vardı ilk çıkan parti arabalara elektrikli ısıtma koymuşlar ötekilerinde yokmuş.Belki de senin araba da buna benzer birşey vardır.Mazot yakıyordur.. Yorum bağlantısı
Samet Daş 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Abi araçta farlar dahi tüketime etki ediyor. Zaten bu yüzden fabrika da ''fabrika değeri'' dediğimiz şeyi yakalamak için; camları kapatıyorlar, farları yakmıyorlar, kalorifer yada klima açmıyorlar bunların üzerine en sağ şeritte gitsen de en ağır vasıtanın bile korna çalıp kulaklarını çınlatacağı ivmelenme ve hız ile sürüş yapıyorlar. Üşüyüp, hasta olup hastaneye yatıracak olduğun paranın yarısı kadar para harcarsın yakıta. Ver ateşi yansın kaloriferler Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Abi araçta farlar dahi tüketime etki ediyor. Zaten bu yüzden fabrika da ''fabrika değeri'' dediğimiz şeyi yakalamak için; camları kapatıyorlar, farları yakmıyorlar, kalorifer yada klima açmıyorlar bunların üzerine en sağ şeritte gitsen de en ağır vasıtanın bile korna çalıp kulaklarını çınlatacağı ivmelenme ve hız ile sürüş yapıyorlar. Üşüyüp, hasta olup hastaneye yatıracak olduğun paranın yarısı kadar para harcarsın yakıta. Ver ateşi yansın kaloriferler Samet sen konuyu baştan okumamışsın, mesele kalorifer fazla yaktırıyor onun için soğuğa razı olmalıyız meselesi değil. Senin yazdıklarından ben bunu anladım. Bizim "deveye hörgüç ağır gelmez" şeklinde bir sözümüz var. Bu aracı aldıysan tabi ki masrafını da göze alacaksın. Bir de saçın acıyorsa berbere gitmeyeceksin derler. Ben bir tespitimi paylaştım. Aynı tespite devam ediyorum bakalım sonuç ne olacak onu da burada paylaşacağım. Yorum bağlantısı
Samet Daş 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Samet sen konuyu baştan okumamışsın, mesele kalorifer fazla yaktırıyor onun için soğuğa razı olmalıyız meselesi değil. Senin yazdıklarından ben bunu anladım. Bizim "deveye hörgüç ağır gelmez" şeklinde bir sözümüz var. Bu aracı aldıysan tabi ki masrafını da göze alacaksın. Bir de saçın acıyorsa berbere gitmeyeceksin derler. Ben bir tespitimi paylaştım. Aynı tespite devam ediyorum bakalım sonuç ne olacak onu da burada paylaşacağım. Okumadığım yer olabilir abi. '' Bizim araçlarda yakıt kullanarak ısıtma sistemi var mı?'' demişsin onun için birde arkadaşlar etki eder mi etmez mi demişler. Servisteki ustabaşından ve G. Kore' ye attığım maile gelen cevaptan edindiğim bilgi doğrultusunda paylaşım yapmak istedim. Saygılar Yorum bağlantısı
Recommended Posts