Samet Daş 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Mükremin abi ben soğuğa razı olalım dememiştim. Ver yansın demiştim hatta. Kaloriferin veya farın v.s. v.s v.s yakıta etki etmediğini sanan arkadaşlarıma, eder aslında demek istemiştim. Cümleme ''Abi '' başlarken benden büyük yada küçük tüm arkadaşlarımıza hitap etme çabasındaydım. Güzel günler sizin olsun Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Olur böyle şeyler Samet, bazen aklımızdan geçenleri yazmayı başaramayız, bende de sık sık olur. Yanlış anlaşılma filan yok, sıkma canını. Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 (düzenlendi) Mükremin abi, güzel ve isabetli bir konu olmuş, sanırım kalorifer ayarı maksimum sıcak konumunda iken klima devreye giriyor çünkü, aracı her çalıştırdığımda kaloriferi açtığımda sürekli AC ışığı yanmış oluyor, ben kapatıyorum, aracı tekrar çalıştırdığumda bir bakıyorum yine yanmış. Hatta AC kumanda düğmesinde sorun olduğunu düşünmeye başlamıştım, ha bire kendiliğinden devreye giriyor sanmıştım ama demekki sıcaklık ayarı maksimumda iken AC devreye giriyor. Bu durumda da AC ışığı gözden kaçınca bir süre yakıt tüketimi artıyordur haliyle, zaten artık sıcaklık ayarını maksimumda tutmuyorum, maksimumda olmayınca da AC devreye girmiyor... 7 Ocak 2013 tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Mükremin abi, güzel ve isabetli bir konu olmuş, sanırım kalorifer ayarı maksimum sıcak konumunda iken klima devreye giriyor çünkü, aracı her çalıştırdığımda kaloriferi açtığımda sürekli AC ışığı yanmış oluyor, ben kapatıyorum, aracı tekrar çalıştırdığumda bir bakıyorum yine yanmış. Hatta AC kumanda düğmesinde sorun olduğunu düşünmeye başlamıştım, ha bire kendiliğinden devreye giriyor sanmıştım ama demekki sıcaklık ayarı maksimumda iken AC devreye giriyor. Bu durumda da AC ışığı gözden kaçınca bir süre yakıt tüketimi artıyordur haliyle, zaten artık sıcaklık ayarını maksimumda tutmuyorum, maksimumda olmayınca da AC devreye girmiyor... Korhan benim aracın klimasında böyle bir durum yok. Klimayı hangi konumda kapatırsam o konumda açılıyor. Önceleri ben de bilmeden sürekli AC pozisyonunda çalıştırmıştım. Sonra kullanma kılavuzundan olayı çözdüm. Yani bizim araçta max (hi) konumunda iken klima kesin çalışmıyor. Ölçümlerimi de klima devrede değilken yapmıştım. Öte yandan; yazın klima devredeyken de yakıt artışı bu kadar değildi. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Mustafa fanı çok açmadan belli bir devirde sabit tutarak, önce hi, sonra da 28 veya daha düşük derecelerde ölçüm yapmalısın. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 Benim anlamadığım fan hızı yakıta neden etki ediyor ? Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 Benim anlamadığım fan hızı yakıta neden etki ediyor ? Fan hızının yakıta etkisi minimum düzeyde olur, belki fark bile edilemez. Ancak hiç olmaz diyemeyiz. Burada üzerinde durduğumuz şey, klima derecesi değişikliklerinde fan hızının sabit olmasıdır. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 Abi o zaman iç,dış silkülasyondada farketmesi lazım?? Çünkü dış silkülasyonda Daha hafif çalşıyor Ama içeriye aldığında,Bayağı sesli bi şekilde üflediğini duyuyorsun ? Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 Ben taş devrindeki arabalardan alıcam az yakıyormuş "tabanvay" :D İlk defa depo bitmeden yakıt aldım, LPG fiyatı düşmüş iyimi Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 9 Ocak 2013 Paylaş 9 Ocak 2013 Korhan benim aracın klimasında böyle bir durum yok. Klimayı hangi konumda kapatırsam o konumda açılıyor. Önceleri ben de bilmeden sürekli AC pozisyonunda çalıştırmıştım. Sonra kullanma kılavuzundan olayı çözdüm. Yani bizim araçta max (hi) konumunda iken klima kesin çalışmıyor. Ölçümlerimi de klima devrede değilken yapmıştım. Öte yandan; yazın klima devredeyken de yakıt artışı bu kadar değildi. Abi, nedenini bilmiyorum ama benim araçta böyle, bende ya sıcaklık ayarını maksimumda tutmuyorum yada maksimumda iken fanı açar açmaz devreye giren klimayı kapatıyorum. İlginç bir durum, ama mesela yazın maksimum soğuk konumunda fanı açtığımda klima devreye girmiyor, düğmesine basarak açmam gerekiyor. Hala anlamadım ama ben ve arabam birbirimizi bir şekilde anlıyoruz ve seviyoruz. :biggrin: Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ocak 2013 Paylaş 21 Ocak 2013 (düzenlendi) Test dün itibarıyla sonuçlandı: Klima sürekli 'HI' konumunda iken 24 L yakıtla şehir içi 330km. yol yapıldı. Önceki ölçümlerde 300 km.yi zor görüyordum. Ancak hava çok soğuktu, son ölçümde ise 330 km. boyunca sadece geceleri sıfırın altında gittik, gündüz ortalaması ise 5-6 derece civarındaydı. kalorifer sürekli açık ve HI konumundaydı. Dün itibarıyla tekrar 24 L yakıt aldım ve sıfırladım, bu defa da hiç HI'ya getirmeden bu yakıtı bitireceğim. 21 Ocak 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 21 Ocak 2013 Paylaş 21 Ocak 2013 (düzenlendi) Benim bildiğim HI konumunda klima çalışıyor..Focuslarda böyle en azından. MAX butonunda Klima açılıyor. Bizim Focus'larda da HI konumunda AC devreye giriyor ama CMax'leri bilemiyorum. Muhtemelen ondan olması lazım çünkü geçenlerde tesadüfen oğlum bastı HI düğmesine ve araba ışıklarda kalkarken bir ağırlık hissettim sanki klima açık gibi, klima'ya baktığımda EVET klima açıktı HI konumundan çıkarınca klima'da devre dışı oldu. Abi senin HI dediğin olay max butonuna basmışsınızdır. Ama Mükremin abideki HI sıcaklığını arttırarak HI getirmekten bahsetmiş. yepyeni bir bilgi bu, duyan yok sanırım daha önce? Çağlar abi klimanın üzerindeki geniş uzun MAX yazan butona bastığınız zaman yönlendirmeleri kapatıyor dışarının havasını açıyor klimayı açıyor ve araçta buğulanmayı çok kısa sürede çözüyor. A 21 Ocak 2013 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Ocak 2013 Paylaş 21 Ocak 2013 mk3 meondeo da klima kompresörü çalışma şekli: havalandırma açıksa, AC düğmesi basılı olmasa da, kompresör devreye girer çıkar, havalandırmanın şiddeti önemsiz, HI / Lo arası ker konumda, zaten ekranda ECO yazar. kışın klima gaz basınç müşürünün soketi çekilirse, tüketime ve çekişe faydası olur, iç mekan buharlanabilir, kontorollü olmalı. Ayda bir klima çalışıtırılmalı !!! ga dönsün biraz. Yorum bağlantısı
Samet Yarın 21 Ocak 2013 Paylaş 21 Ocak 2013 ac off yazıyorken HI yapınca yakıt yakar mı? ekstraları devreye giriyorsa belkide yakıyordur. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Ocak 2013 Paylaş 21 Ocak 2013 focus başka, ön cama yönlendirmdikçe kompresör çalışmaz, AC Off iken. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts