Yılmaz Ertek 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 arkadaşlar merhaba, ara ara arabamı sahibinden.com'a ekliyorum. daha önce de yazmıştım ama tekrar belirteyim amaç ev almak olduğu ve henüz keseme ve zevkime uygun bir ev çıkmadığı için; daha doğrusu arabamı acil satma ihtiyacım olmadığı için bu konuya çok takılmamıştım. şimdi de acil bir durum yok çok şükür ama sıfırının liste fiyatı 75bin TL olan bir araca 60.500TL istemek çok mu ? ikinci elde bu kadar mı düşüyor ederi ? yanlış bir araba mı aldım ? diye de geçiriyorum içimden. resmi sitesinde bugünkü durum : merak edenler için ilan linki 1775 kişi bakmış, 10kişi favorilerine eklemiş, ne arayan var ne de soran Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Bence buradaki sorun sıfırının fiyatı. Hayırlı satışlar. Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 14 Ocak 2013 Yazar Paylaş 14 Ocak 2013 Bence buradaki sorun sıfırının fiyatı. Hayırlı satışlar. bence de fordun fiyat belirlemede sıkıntısı var. liste fiyatı diye görünen rakam bayiden bayiye o kadar değişiyor ki... ama hadi 70bin'e alınıyor olsun, ikinci el fiyatı nasıl belirlenir ? teşekkürler bu arada Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Sıfırı sizin istediğiniz fiyatlarda olmalı bence..Sıfır fiyatı aşırı pahalı.Böyle olunca da 2.el de istenen fiyatta yüksek kalıyor. 1 Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 14 Ocak 2013 Yazar Paylaş 14 Ocak 2013 Bence sizin hatanız 75 bin liraya focus almak olmuş. yok Allah'tan ben de o kadar para vermedim, Koç çalışanı olduğum için daha uyguna alabildim sanırım bu arabaya bu parayı sadece bilen verir. arayana arabada otomatik park sistemi var diyorum, artık hepsinde var 100TL diyor (park sesöründen söz ediyo) 3 Yorum bağlantısı
Yusuf Alper Gül 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Abi fiyat ideal tabii ki, düşük bile sıfır fiyatının yanında. 1 senelik araba 75000tl sıfır fiyatının yanında bana göre normalde minimum 65bintl ye gitmesi lazım ama aynı fiyata alınabilecek alternatifler görülünce ben de durup bir düşünürüm. Kolay olmayacak gibi satılması ancak daha da fiyat kırılmaz. 1 Yorum bağlantısı
Samet Yarın 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 malesef sıfır araçla ikinci eli arasında fark oluyor aracın fiyatı çok yüksek ben de almak için bir kaç yıl bekleyecegim sadece bir örnek veriyorum 2005 yılında 2000 model f1 almıştım 15.000 tlye arkadasım o zamanların efsane aracı 206 yı 22.000 tlye sıfır aldı 2 yıl sonra ikimizde 16.000 tl ye sattık 5 yaş büyük olmasına ragmen abs vs. falan yoktu o yüzden hiç sıfır araç almayı düsünmüyorum Yorum bağlantısı
Önder Özcan 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 yok Allah'tan ben de o kadar para vermedim, Koç çalışanı olduğum için daha uyguna alabildim sanırım bu arabaya bu parayı sadece bilen verir. arayana arabada otomatik park sistemi var diyorum, artık hepsinde var 100TL diyor (park sesöründen söz ediyo) 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Alper Gül 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Arabanın piyasası da etkili tabii ki Yılmaz abi, misal 1 sene al tiguan kullan en kötü ihtimal aldıgın fiyata satarsın. 5 tane tiguan alıp araba kiralama şirketi açacaksın 1 sene sonra kapatırsın kafan rahat bir şekilde 1 Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Focus III premium oldu böyle oldu, aracınızın çok güzel sıfırdan hiç bir farkı yok ama alıcı gözüyle bakanlar muhtemelen benim gibi 60.000-TL focusa verilir mi diyordur ? Var mıdır bilmiyorum ama focus III hastası biri alabilir. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Ben bu yuzden hicbir zaman sifir araba almayacagim belki. Bu fordda degil digerlerinde de ayni degilmi. Bu fiyatlara araba almak ne kadar mantikli. 39 bine f3 style plus varken bu fiyatlara alici zor bulunur. Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 14 Ocak 2013 Yazar Paylaş 14 Ocak 2013 Arabanın piyasası da etkili tabii ki Yılmaz abi, misal 1 sene al tiguan kullan en kötü ihtimal aldıgın fiyata satarsın. 5 tane tiguan alıp araba kiralama şirketi açacaksın 1 sene sonra kapatırsın kafan rahat bir şekilde o da çok yakıyor be kardeşim Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Açıkcası orta sınıf bir ailenin,sıfır araba alma gibi bir lüksü kalmadı bu devirde,satış aşamasındaki durumu kalbullenmek biraz zorda oluyor bu durumda,durum çok iyi olur o zaman keyif için alınır ve satılır 3'e 5'e bakmadan...o yüzden ben sıfır araba almayı hiçbir zaman arzulamıyorum,yada aldım diyelim kısa vadede binilicekse bir anlam ifade etmez ve külliyen zarardır... Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 14 Ocak 2013 Yazar Paylaş 14 Ocak 2013 (düzenlendi) Focus III premium oldu böyle oldu, aracınızın çok güzel sıfırdan hiç bir farkı yok ama alıcı gözüyle bakanlar muhtemelen benim gibi 60.000-TL focusa verilir mi diyordur ? Var mıdır bilmiyorum ama focus III hastası biri alabilir. aslında markadan çok donanıma önem veren biri alır. (ben öyle aldım) focusa 60bin verene kadar jetta alırım diyen çoktur. nitekim yakın arkadaşım jetta aldı. donanımı kıyasladığımızda ( ki bu kıyas kağıt üzerinde değil, araç içine oturup kıyaslamadan söz ediyorum ) jetta clio gibi kaldı aynı donanımı jetta veya golfe eklediğinizde fiyat 90binlere çıkıyor. yani aslında olaya şöyle bakmak lazım : tam donanımlı bir focus mu, baz veya orta donanımlı .... mı ? 14 Ocak 2013 tarihinde Yılmaz Ertek tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 14 Ocak 2013 Yazar Paylaş 14 Ocak 2013 Açıkcası orta sınıf bir ailenin,sıfır araba alma gibi bir lüksü kalmadı bu devirde,satış aşamasındaki durumu kalbullenmek biraz zorda oluyor bu durumda,durum çok iyi olur o zaman keyif için alınır ve satılır 3'e 5'e bakmadan...o yüzden ben sıfır araba almayı hiçbir zaman arzulamıyorum,yada aldım diyelim kısa vadede binilicekse bir anlam ifade etmez ve külliyen zarardır... tamamen aynı fikirdeyim, sıfır alacaksan bineceksin. ev alma niyetim sebebi ile ilanda zaten. tamam ben de 3'e 5'e bakmıyorum, hatta 10'a bakmıyorum. ama yine de ilgi görmüyor. şaşırdığım konu bu. Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 şu dönem ikinci el piyasasından da kaynaklı bence. herkes aralık ocak ayında bayilerdeki yıl sonu kampanyalarına odaklandığı için ikinci el durgun bayağı. eniştemde sıfır araç aldı kendi aracına bayii 29 verdi. dedim aracı teslim alana kadar sahibindene koyalım . aracı çok temiz az km de punto dizel. fiyatı da uçmadık normal yazdık. emsalleri 30-31 üzeri isterken 29,5 a kadar yazdık gerekçemizi de açıkça belirttik ama dediğiniz gibi bakan bir sürü kişi var favori yapmışlar ama bir allahın kulu aramadı arabayı bayiye verdik mecbur. o yüzden bahara doğru 2. el piyasası hareketlenir diye düşünüyorum. . . 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 O paralara insanlar BMW yada Mercedes alabilecekken, gidip Focus'a vermek istemeyeceklerdir. 1 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 O paralara insanlar BMW yada Mercedes alabilecekken, gidip Focus'a vermek istemeyeceklerdir. bu da doğru ki geçen hafta arkadaşım mercedes a serisi sıfır ful model sunroof v.s herşey var tüm extralare ekletti arabaya ve özel kırmızı renk aracı 85 bine aldı. . . ford son dönemlerde biraz uçtu fiyat olarak. . . Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 14 Ocak 2013 Yazar Paylaş 14 Ocak 2013 O paralara insanlar BMW yada Mercedes alabilecekken, gidip Focus'a vermek istemeyeceklerdir. bu biraz göreceli, 60bine hangi mercedes veya bmw'yi alabildiğinize bağlı. sıfır fiyatını kastettiyseniz haklısınız. o fiyat olmasada 10-15 koyup alınabilir tabi. o parayı focusa vermek istemeyeceklerdir diyorsunuz ya, piyasadaki bu focusları kim nasıl alıyor o zaman ? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 2009 yılında focus 30bin liraydı(benzinli) çok yakar diye fiesta aldım. 1 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 insanlar veriyor ama. fakat a serisi güzel olmuş eski a serisinden yola çıkarak tutmaz bu araba dedim ama yenisini görünce fikrim değişti açıkçası. bir de zevk olayı esasında adam mercedes olsun da diyor gerisi önemli değil onun için. kimisi golfe 70 küsür verilmez diyor kimi forda kimi mercedese v.s bunun sonu yok ama verenler veriyor aslında. o anlamda net sınırı olan bir şey değil bu şahsi fikrim. 2009 yılında focus 30bin liraydı(benzinli) çok yakar diye fiesta aldım. biz babama 0 km focus aldık collection modeli 2011 yılında eğer h.b alsaydık adamlar bize 34,5 a verecekti. ozamanlar fiestayı düşünüyorumda 4 ay önce ben fiestayı 38 e aldım. . . insanlar veriyor ama. fakat a serisi güzel olmuş eski a serisinden yola çıkarak tutmaz bu araba dedim ama yenisini görünce fikrim değişti açıkçası. bir de zevk olayı esasında adam mercedes olsun da diyor gerisi önemli değil onun için. kimisi golfe 70 küsür verilmez diyor kimi forda kimi mercedese v.s bunun sonu yok ama verenler veriyor aslında. o anlamda net sınırı olan bir şey değil bu şahsi fikrim. biz babama 0 km focus aldık collection modeli 2011 yılında eğer h.b alsaydık adamlar bize 34,5 a verecekti. ozamanlar fiestayı düşünüyorumda 4 ay önce ben fiestayı 38 e aldım. . . dizel bu arada söylediğim araçalar Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 bu biraz göreceli, 60bine hangi mercedes veya bmw'yi alabildiğinize bağlı. sıfır fiyatını kastettiyseniz haklısınız. o fiyat olmasada 10-15 koyup alınabilir tabi. o parayı focusa vermek istemeyeceklerdir diyorsunuz ya, piyasadaki bu focusları kim nasıl alıyor o zaman ? Bir senede 25 bin km yol yaptım bir tane bile X paketli dizel focus görmedim. Gördüklerim genelde benzinli yada dizel trend, style oluyor genelde. Hani focus satılmıyor demiyorum ama genelde orta modeller satılıyor. Bugun 1.16 bmw nin satış fiyatı 64.000 tl, Mercedes A serisi ise 66.000 tl den satılıyor. Tamam sizinki kadar donanımı olmasada sonuçta marka imajı var. Bu focus'lara olan az talebin sebebi bu olsa gerek. Sakın yanlış anlamayın arabayı kötülediğimden değil ama durum bu malesef. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 istediğiniz fiyat bence makul ama ilandaki renk farkı 2 bin tl diye olan kısmı silin derim yoksa adama bak 2bin tl sadece rengine istiyor diyen çok olur. birde 60 binlik arabaya 500 lira pazarlık payı koymuş sunuz gibi bir izlenim gördüm ben fiyatta. 59.999 yazın daha iyi olur birde kasko değerine bakınca ( sizin aracın bazı versiyonu normal titanium için) daha yılı dolmadan yaklaşık 10 bin lira değer kaybetmesi çok üzücü. Bence bir ford bayisine gidip 2. el olarak aracı kaça alacaklar öğrenin. onun üzerine yaklaşık 2 bin tl fark koyarak ilanı güncellerseniz aracınız daha çabuk satılabilir. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 tamamen aynı fikirdeyim, sıfır alacaksan bineceksin. ev alma niyetim sebebi ile ilanda zaten. tamam ben de 3'e 5'e bakmıyorum, hatta 10'a bakmıyorum. ama yine de ilgi görmüyor. şaşırdığım konu bu. Sakın yanlış anlamayın sadece bilgi amaçlı yazıyorum bunu,sizin ile aynı dönemde bir arkadaşım focus aldı,aynı sizin aracınızdan,sadece park özelliği yoktu,ama sunroof vardı ve renkte sizin aracınızın rengide idi,km 4500 de sattı 55.000'bine Hemde yarım saatte sahibinden.com'dan ankaraya gitti..(Bu arkadaşın maddi sorunu yok,bana söylediğinde şoke olmuştum,ben çok zarar etmişsin dediğimde hiç önemli değil,tadını çıkardım şimdi bmw alıcağım dedi ne diyelim allah daha çok versin)ama biz böyle yapamıyoruz işte,kendide arabayı 64 bin gibi bir rakama almıştı... Yorum bağlantısı
Recommended Posts