Mustafa Tüfekçi 13 Nisan 2010 Paylaş 13 Nisan 2010 şı serviste ilgili günceleme yapıldı mı araçta? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Nisan 2010 Paylaş 13 Nisan 2010 O hortum da yepis yeni duruyor daha. kontrol ettim hiç yumuşama deformasyon yok. Rolanti valfinden kesin olduğunu bilsem alıp değiştiricem ama öncesinde sağlam bir valfle deneme yapıp emin olmak lazım. Valfin fiyatı 200 lira civarında. T hortumu mutlaka söküp kontrol edin.Uzaktan gözle kontrol yanıltıcı olur.Daha çok arka köşe kısımlar yırtılmış veya yumuşamış oluyor. Yorum bağlantısı
Güneş Gürbüz 30 Nisan 2010 Paylaş 30 Nisan 2010 Arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun, anladığınız üzere aynı sorun 2000 model 1.6 manuel ve lpg takılı OLMAYAN focus'um da da var. Size denediğim çözüm yollarını sayacağım; 1) Bujiler ve buji kabloları değişti, hiçbir değişiklik olmadı 2) akü değişti, sonuç aynı; 3) by-pass ventili değişti, ilk günler düzelme vardı ancak sonra eski haline döndü yani o sorun yeni parçayı da bozdu; 4) gaz kelebeği vs. temizlendi, sonuç aynı; 5) yağ hortumları temizlendi ve evet ilk birkaç hafta hatta 1,5 ay kadar mükemmeldi. Şimdiye kadar en etkili çözüm bu idi hatta servise gidip teşekkür bile ettim ama malesef yine başladı. Son olarak 'Ateşleme bobininin' 2-3 yılda bir Focus-I'lerde arıza yaptığını öğrendim ve bu sefer de bunu deneyeceğim ve bunun için gittiğimde rölanti yazılımını ve MAF sensörünü soracağım ama bir keresinde usta MAF sensöründen kaynaklı olamayacağını söylemişti. Ama benim vaktim dar olduğundan servise ne zaman gidebilirim bilmiyorum. Eğer fırsatı olupta bir yolu düştüğünde deneme veya en azından sorma fırsatı olan arkadaşlar olursa işlemi birazcık olsun hızlandırabiliriz birbirimizi cesaretlendirerek. Herkese Focus'a harcadıkları bu çaba için teşekkür ederim=) Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Nisan 2010 Paylaş 30 Nisan 2010 nerdeyse 9 yıl 110 bin km yi aynı bobinle geçirdi. 2 yılda sorun yapan diyen iyi işkembeci focus zetec-s de kronik değil rolanti sorunu. Aracınızın trigieri değişti mi? sente kaynaklı yaşayanlar vardı o sorunu Yorum bağlantısı
Güneş Gürbüz 1 Mayıs 2010 Paylaş 1 Mayıs 2010 nerdeyse 9 yıl 110 bin km yi aynı bobinle geçirdi. 2 yılda sorun yapan diyen iyi işkembeci focus zetec-s de kronik değil rolanti sorunu. Aracınızın trigieri değişti mi? sente kaynaklı yaşayanlar vardı o sorunu Araç 103.000'de. triger değişmeden önce de vardı ve bende acaba triger mi diyerek 90 bakımında onun üzerinde durdum ama malesef. Ya sonum Engin Çiçekli Bey gibi beyin değişimi ile son bulacak ya da 10 yıldır içinde büyüyüp şimdi de kullandığım aracı satarken bu sorunu kamufle etmenin bir yolunu bulacağım artık. Geçen gün ışıklarda yaklaşıp durduğumda 3üncü çizgide, 800 dd cıvarında olan rölanti, ikinci çizgiye 300-400 cıvarına düştü ve 8-10 sn böyle kaldı. Ta ki ben biraz gaz verene kadar. By-pass ventili yani rölanti valfini değiştirmeme rağmen sorun onda olmadığı için bu parça muhtemelen tekrar bitti. Yakında vitesi boşa attığımda stop etmeler yine başlarsa diye korkuyorum. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 1 Mayıs 2010 Paylaş 1 Mayıs 2010 Güneş Bey ben yine de sizin aracınızda sente kaynaklı bir sorun olabileceğini düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Numan Gümüş 1 Mayıs 2010 Paylaş 1 Mayıs 2010 Güneş Bey ben yine de sizin aracınızda sente kaynaklı bir sorun olabileceğini düşünüyorum. map yad maf sensörü diye bişey var balata spreyi ile temizleniyor ve sorunkalmıyor ben böyle kurtuldum Yorum bağlantısı
Güneş Gürbüz 1 Mayıs 2010 Paylaş 1 Mayıs 2010 Güneş Bey ben yine de sizin aracınızda sente kaynaklı bir sorun olabileceğini düşünüyorum. Ayhan Bey, ilk fırsatta servise uğrayacağım. Bütün ihtimalleri değerlendireceğim. İlginize teşekkürler Yorum bağlantısı
Kemal Murat İnce 1 Mayıs 2010 Paylaş 1 Mayıs 2010 Gazlı arabalarda özellikle egzoz subaplarının uzamasına bağlı tam kapanmama neticesinde emme zamanında egzoz subabının mühürlememsi yüzünden rölantide rastgele patırdama, motor ısınırken kısa süreli rölentinin zıplaması ile arabanın hafif silkelemesi, dururken rölantinin 750 devirin altına düşüp sonra 900 e çıkıp ondan sonra 750 devire oturması görülebilen bir sıkıntı, subaplar revize olmadıkçada çözümü yok, rölanti motoru değiştirip kelebek temizleten ama çözüm bulamayan özellikle lpgli arkadaşların dikkatine sunulur. LPG de ateşleme dolaylı olarak rötarlı olduğundan EGT yükselir, birde buna yanmanın egzoz zamanında hala devam etmesi eklenince subap boynu yüksek ısıdan uzar çok uzarsa pistona temas edip subap eğer yada hafif uzar ve mühürlemez. Yorum bağlantısı
Melih Yurt 1 Mayıs 2010 Paylaş 1 Mayıs 2010 Bende bikaç temizlik yaptırdıktan sonra arabaya en sonunda yazılımı güncellettim sorun kökten çözüldü Yorum bağlantısı
Hakan Amasyalı 5 Mayıs 2010 Paylaş 5 Mayıs 2010 Bu sorun için servise danıştım ama onlar LPG li araçlardan biz anlamıyoruz gibi bişey söylediler. getirin aracı sorun muhtemelen giderilir ama LPG de sorun devam ediyorsa bizlik bişey yok demektir dediler. 2 yıldan fazla oldu aracı alalı LPG takıldığından beri sorun devam ediyor ama çözemedim.. Açıkçası serviste yüksek fiyat çıkaracaklarını düşündüğüm için oraya gitmek istemiyorum ama kimse de anlamıyor bu işten başka... forumu da takip ediyorum bu konuda ama daha çözüme ulaşmış olana rastladığımı hatırlamıyorum soğudum iyice arabadan yolda giderken stop ediyor bazen debriyaja bastığımda deli oluyorum.. Tehlikeli de olabiliyor bazen kalabalık trafikte vurdurarak çalıştırıyorum tekrar Yorum bağlantısı
Hakan Amasyalı 5 Mayıs 2010 Paylaş 5 Mayıs 2010 Bıkıyorum artık servise bırakacam neyse parası verecem diyorum ama Mersin merkezde olmadığım için her zaman fırsat ta olmuyor olduğu zamanlarda da bi türlü yapamadım cebimde akrep mi var nedir.. ya da hiç bişey yok ondan da olabilir Motorunda bi sorun var arabanın ama çözmeden satmayacm bunu.. Klima falan açınca gitmiyor araba resmen hızlanma diye bişey yok ve sorun da çok ciddi boyutlara ulaşıyor çok test ettim bi yakınımda focus c-max var klimayı bi anda en güçlü seviyesinde falan açtım ama nerdeyse hissedilmiyor motorda bişy.. Ama benim arabada aynı işlemi yaptığımda yolda çukura falan düştüm sanır yolcular bi anda arabayı biri tutuyor sanki.. Yorum bağlantısı
Tufan Bitir 8 Mayıs 2010 Paylaş 8 Mayıs 2010 2004 Focus-1 de roalnti durmadan dalgalanıyor.vııyy vııyy diye ses geliyor ve devir ibresi 1000-1200 devir arası gidip geliyor.Acaba motor bir yerden hava mı alıyor. Aracı uzun yolda boşa aldığımda da aynı şeyi yapıyor devir ibresi dalgalanıyor.Başına böyle bir olaya gelene var mı? Yorum bağlantısı
Guest Erkan Sa?lam 8 Mayıs 2010 Paylaş 8 Mayıs 2010 Focuslarda benzer sorunlar benzinli araçlardada oldu, araştırırsanız forumda, valf yanındaki t hortumu yırtılmış olabilir, akü sorunu olabilir, trigerle ilgili geçmişiniz varsa sente sorunu olabilir. bende de oldu benzinle kullanırken t hortumu yırtıktı değişti ve düzeldi Yorum bağlantısı
Tufan Bitir 8 Mayıs 2010 Paylaş 8 Mayıs 2010 İnşallah dediğiniz gibi t hortumundandır. Dediğiniz hortumu biliyorum. Emme manifoltunun alt tarafında motorda hava akısını sağlayan “ T ” şeklinde bir hortum var. Zamanla motor sıcaklığından incelip yırtılıyor. Fakat bana rolnati valfini bir değiştirelim bakalım,oksijen sensörünü bir değiştirelim bakalım , kilometre telini bir değiştirelim bakalı......Bakalım oğlu bakalım.Bu saydıkları nerden baksanız 750-1000 TLyi buluyor.Ben de hiç olmazsa foruma konuyu açayım da bilgi edineyim dedim.Belki sizler sayesinde ucuza kapatabilirim bu işi. Yorum bağlantısı
Guest Erkan Sa?lam 8 Mayıs 2010 Paylaş 8 Mayıs 2010 Teşhisi kendiniz koyarsanız daha ucuza gelir, öbür türlü değiş oğlu değiş olur. ucuzdan pahalıya yöntemini izleyin, ayrıca aracınız lpg li, kalbirasyonla ilgili bir sıkıntıda olabilir. Yorum bağlantısı
Tufan Bitir 8 Mayıs 2010 Paylaş 8 Mayıs 2010 Kalibrasyonu da düşündüm.Fakat aracı lpgden alıp benzinde çalıştırdığımda da aynı sıkıntı devam ediyor.Gece araç hareket halinde değilken bile rolantiyle beraber far ışıkları da dalgalanıyor.İç aydınlatma lambası bile dalgalanıyor.Aküyü bir ölçtüreyim diyorum.Bir umut akü yetersizse diye Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 8 Mayıs 2010 Paylaş 8 Mayıs 2010 Hocam arkadaşın focusunda da aynın rölanti sallanması vardı. Bobin, buji, buji kablosu,rölanti valfi değiştirilip denendi düzelmedi. Geçenlerde enjektör temizliği yaptırdı. Ve araç düzeldi. Bence enjektörleri bir temizletin. Ama söktürüp temizletin. Yorum bağlantısı
Tufan Bitir 8 Mayıs 2010 Paylaş 8 Mayıs 2010 Cavit hocam kaliteli bir enjektör temizleyici olan würth kullandım depoya ama belkide dediğiniz gibi enjektörleri çıkartıp ultrason ışığında temizletmeke gerekir.Onu da deneyelim be hocam inşallah şifa olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Mayıs 2010 Paylaş 8 Mayıs 2010 Bu tür durumlarda carbon clean temizliği işe yarıyor... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Mayıs 2010 Paylaş 9 Mayıs 2010 Cavit hocam kaliteli bir enjektör temizleyici olan würth kullandım depoya ama belkide dediğiniz gibi enjektörleri çıkartıp ultrason ışığında temizletmeke gerekir.Onu da deneyelim be hocam inşallah şifa olur. İyi de sorun benzinde mi? LPG de mi oluyor? LPG de sorun varsa würth benzin enjektörlerini temizler.Arkadaş lpg enjektörlerinden bahsetmiş.Bana sorarsanız bunlardan önce kesinlikle T hortumunu yenileyin.Ayrıca hortumun altta girdiği kısmıda değiştirin veya temizleyin. Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 9 Mayıs 2010 Paylaş 9 Mayıs 2010 Carbon clean yada würth uygulanmamış. Enjektörler sökülmüş o şekilde temizlenmiş. Yorum bağlantısı
Tufan Bitir 9 Mayıs 2010 Paylaş 9 Mayıs 2010 Lpg enjektörlerinde bir sıkıntı olmamamsı gerekir çünkü 7.000 km oldu taktıralı.Fakat araç lpg'de iken de benzinde iken de rolanti sorununu yapıyor. Motorun bir yerlerinde hava alan bir yer var gibi sanki, araç nefes almakta zorlanıyor gibi. Fen Bilgisi öğretmeni bir arkadaş, 900 rakımlı bir yerden 2000 rakımlı bir yere geldiğiniz için basınç düşmekte ve basınç düşünce araçlarda aynı insan gibi nefes almakta zorlanmakta demişti.O yüzden lpg kalibrasyon ayarı yaptırın demişti.Hafta içi bir gideceğim zavoli servisine bakalım. Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 9 Mayıs 2010 Paylaş 9 Mayıs 2010 Lpg enjektörlerinde bir sıkıntı olmamamsı gerekir çünkü 7.000 km oldu taktıralı.Fakat araç lpg'de iken de benzinde iken de rolanti sorununu yapıyor. Motorun bir yerlerinde hava alan bir yer var gibi sanki, araç nefes almakta zorlanıyor gibi.Fen Bilgisi öğretmeni bir arkadaş, 900 rakımlı bir yerden 2000 rakımlı bir yere geldiğiniz için basınç düşmekte ve basınç düşünce araçlarda aynı insan gibi nefes almakta zorlanmakta demişti.O yüzden lpg kalibrasyon ayarı yaptırın demişti.Hafta içi bir gideceğim zavoli servisine bakalım. Çözerseniz benim de haberim olsun Ben rölanti sensörünü temizlettim işe yaramadı. O T hortumu nerede tam anlamadım. Yorum bağlantısı
Tufan Bitir 10 Mayıs 2010 Paylaş 10 Mayıs 2010 Emme manifoltunun alt tarafında motorda hava akısını sağlayan “ T ” şeklinde bir hortum var. Zamanla motor sıcaklığından incelip yırtılıyomuş ben de gidemedim daha servise. Yorum bağlantısı
Recommended Posts