İ.Göksel Yaman 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 (düzenlendi) Bugünlerde dikkatimi çekiyor.. Tek tek İstasyonlara kilit vuruyorlar ? Kendi güzergahımdaki 3 istasyondan sonra bugün birtanesinin daha kapandığını gördüm... Konu ile alakalı bir kişiyle görüştüm bana dediği Tüpraş tarafından Akaryakıt verilmediği ! Konu ile alakalı bilgisi olan var mı ? 29 Ocak 2013 tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Piyasayı düşürdükleri için mi yakıt alamadılar acaba? Belki de yakıtla oynayıp Tüpraş'ın başını yaktılar. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Geçen çıkmıştı haber sitelerinde işin detayı. Yorum bağlantısı
Samet Daş 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 (düzenlendi) Full akaryakıt istasyonlarının sahibi olan Ar grup şirketleri, borçlarını ödeyemedikleri ve yakıt alamadıkları gerekçesiyle doğuş grubu ile anlaşma yoluna gitmişlerdi %60 hisse satışı için. O satış başarısız olunca full istasyonlarını Rus şirketi olan Luk oil e 10 yıllığına kiraya verdi. Tüm full istasyonları 10 yıllığına Luk oil olacak. 29 Ocak 2013 tarihinde Samet Daş tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Atak 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Full akaryakıt istasyonlarının sahibi olan Ar grup şirketleri, borçlarını ödeyemedikleri ve yakıt alamadıkları gerekçesiyle doğuş grubu ile anlaşma yoluna gitmişlerdi %60 hisse satışı için. O satış başarısız olunca full istasyonlarını Rus şirketi olan Luk oil e 10 yıllığına kiraya verdi. Tüm full istasyonları 10 yıllığına Luk oil olacak. Anlaşamadıkları Doğuş Grubu değil de Doğan Grubu diye hatırlıyorum sanki. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Tüm istasyonlar bi kaç günde stoklarını bitirdiler ve yakıt kalmadı. Full bayii usülü ile çalıştığı için ekonomik zorluğu sebebiyle yakıt veremiyor bayiilerine. Anlamadığım, ne zaman full'e gitsem, pompaya yanaşmak için sıra beklerdim. Nasıl oldu battılar, çözemedim... Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Siyah paralar aklandı Sani. Tamamen legal yolla..diye düşünmekten kendimi alamıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Siyah paralar aklandı Sani. Tamamen legal yolla..diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Anlarım, ama kazanç getiriyordu. Niye kestiler? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Satılması gereken rakamsal sınır var, onun altında sürekli satamaz. Rekabet'e aykırı. Yorum bağlantısı
Ümit Yıldız 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Tamamen doğrudur 10 yıllığına Luk oil kiralamıştır. Yorum bağlantısı
Samet Daş 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Satılması gereken rakamsal sınır var, onun altında sürekli satamaz. Rekabet'e aykırı. Serbest piyasa ekonomisi yok mu abi?. Ayrıca pazar payı %35 ten fazla olan şirketler, pazarın daha azına sahip olan şirketlerden aşağı fiyat veremez. Full daha o pazar payına erişemedi ki. Bu yüzden fiyatı istediği kadar aşağıda tutabilirdi. Tüm istasyonlar bi kaç günde stoklarını bitirdiler ve yakıt kalmadı. Full bayii usülü ile çalıştığı için ekonomik zorluğu sebebiyle yakıt veremiyor bayiilerine. Anlamadığım, ne zaman full'e gitsem, pompaya yanaşmak için sıra beklerdim. Nasıl oldu battılar, çözemedim... Full bayii usülü çalışmıyor Sani. Diğer akaryakıt istasyonları öyle. Ar grubu kendi açıyor istasyonları başına bir müdür yerleştiriyor ve sürekli denetime tabi tutuyor. İstasyon müdüründen öğrendiğim kadarıyla. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Samet, kağıt üzerinde yazılan kurallar bir yere kadar Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Full bayii usülü çalışmıyor Sani. Diğer akaryakıt istasyonları öyle. Ar grubu kendi açıyor istasyonları başına bir müdür yerleştiriyor ve sürekli denetime tabi tutuyor. İstasyon müdüründen öğrendiğim kadarıyla. Bu bayii usülü demektir işte, diğer istasyonlar franchise usülü. Yorum bağlantısı
Samet Daş 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Samet, kağıt üzerinde yazılan kurallar bir yere kadar Abi daha önce aynı mesele vodafone da çalıştığım sırada gündemimizdeydi arkadaşlarla. Vodafone yöneticilerinden biri; Turkcell Piyasanın %35 inden fazlasına sahip, rekabet piyasası kurulu kararına göre örneğin; 500 dk Turkcell 35 TL isterken vodafone 20 tl isteyebilir Turkcell 19.90 hatta 20 liraya bile düşemez demişlerdi. Ondan söyledim. Ki fiyatlara bakınca bu yönde olduğu görülüyor. Ne kadar işletirler petrol piyasası için bilemem elbette. Bu bayii usülü demektir işte, diğer istasyonlar franchise usülü. Uzatmayacağım biraz araştırmanı tavsiye edeceğim sadece. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Uzatmayacağım biraz araştırmanı tavsiye edeceğim sadece. Araştırmama göre; Franchising (Frençayzing), sözleşmeye dayalı, direkt bütünleşmiş bir pazarlama sistemidir. Bu sistemde nasılınıbil (know-how) ve markanın imtiyaz hakkı sahibi, belirli süre, koşul ve sınırları kapsayan anlaşmayla bağımsız yatırımcılara sistemini ve markasını kullandırır. Bu da bayilik: Malın Üreticiden, son kullanıcıya ulaşmasında tamamen bağımsız aracılık işlevi gören şirketlere BAYİ denir. Pazarlamada dağıtım kanalının çok önemli bir ayağıdır. Bayilik, Mülkiyeti üzerine alıp transferi gerçekleştiren tüzel yada özel kişilerin oluşturduğu sistemdir. Bayilik vermekteki amaç, bir mal yada hzimetin üreticiden tüketiciye akışının kontrol altına alınmasıdır. Yorum bağlantısı
Samet Daş 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Araştırmama göre; Franchising (Frençayzing), sözleşmeye dayalı, direkt bütünleşmiş bir pazarlama sistemidir. Bu sistemde nasılınıbil (know-how) ve markanın imtiyaz hakkı sahibi, belirli süre, koşul ve sınırları kapsayan anlaşmayla bağımsız yatırımcılara sistemini ve markasını kullandırır. Bu da bayilik: Malın Üreticiden, son kullanıcıya ulaşmasında tamamen bağımsız aracılık işlevi gören şirketlere BAYİ denir. Pazarlamada dağıtım kanalının çok önemli bir ayağıdır. Bayilik, Mülkiyeti üzerine alıp transferi gerçekleştiren tüzel yada özel kişilerin oluşturduğu sistemdir. Bayilik vermekteki amaç, bir mal yada hzimetin üreticiden tüketiciye akışının kontrol altına alınmasıdır. Bayi tamamen kendi ismini kullanır ve kendi dekorasyonunu yapar , franchising ise markanın adını ve dekorasyonunu kullanır. Ve bunlar için markaya para öder. Bunları kopyalamayı unutmuşsun Dolayısı ile tüm full istasyonları full ismini taşıdığı ve full dekorasyonuna sahip olduğu için franchising gibi oluyor lakin atlanan bir husus var buda tüm istasyonlar ar şirketler grubu bünyesinde açılmış istasyonlar. Shell gibi franchising değil yani. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 4.40 tlden benzin,3.83'den mazot alabilen varmı ? Full kaçtan veriyordu ? Ben full'den indirim kartımla 3.73'ten aldım en son. Bayi tamamen kendi ismini kullanır ve kendi dekorasyonunu yapar , franchising ise markanın adını ve dekorasyonunu kullanır. Ve bunlar için markaya para öder. Bunları kopyalamayı unutmuşsun Dolayısı ile tüm full istasyonları full ismini taşıdığı ve full dekorasyonuna sahip olduğu için franchising gibi oluyor lakin atlanan bir husus var buda tüm istasyonlar ar şirketler grubu bünyesinde açılmış istasyonlar. Shell gibi franchising değil yani. Eski çalıştığım firma da bayii ve franchise yapıyor. Bayii'yi gidip kendisi açıyor, kendisi dekore ediyor. Milim oynama olamaz. Kendi müdürünü koyup, aylık kontrollerde bulunuyor. Franchise ta ise mekan şu renklerde olmalı, kıyafetlerimi giyip eğitimimi al, tabelamı as, yeter diyor. Bi yerden bi yerde anlatım bozukluğu yaşıyoruz ikimiz ama, çözemedim Yorum bağlantısı
Samet Daş 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Bi yerden bi yerde anlatım bozukluğu yaşıyoruz ikimiz ama, çözemedim Sen senin çalıştığın şirketin tırnak içinde ''bayii'' tanımına göre hareket ediyorsun. Tanım başka şey söylüyor. O yüzden. Ammaaaan seni mi kıracağım. Boşver kapandı benim istasyonum ucuz yakıt alamıyoruz o önemli olan. Diğer istasyonların yakıtları ile daha az km yapılıyor. 50 lira ile 170km yaptım BP den . Canım sıkıldı. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Sen senin çalıştığın şirketin tırnak içinde ''bayii'' tanımına göre hareket ediyorsun. Tanım başka şey söylüyor. O yüzden. Ammaaaan seni mi kıracağım. Boşver kapandı benim istasyonum ucuz yakıt alamıyoruz o önemli olan. Diğer istasyonların yakıtları ile daha az km yapılıyor. 50 lira ile 170km yaptım BP den . Canım sıkıldı. Full'den 200tl ye 850km yol yaptım. Ortalamam 6.5lt idi. Opet'ten 100tl aldım ama ölçerken akü sökülmek zorunda kaldı. Bir daha bakacağım bakalım. 425km'yi garantilemem lazım. Yorum bağlantısı
Samet Daş 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Full'den 200tl ye 850km yol yaptım. Ortalamam 6.5lt idi. Opet'ten 100tl aldım ama ölçerken akü sökülmek zorunda kaldı. Bir daha bakacağım bakalım. 425km'yi garantilemem lazım. Full den almaya başka yerde bahsetmiştim bir araştırma üzerine yazılmış bir makaleyi okuyunca başladım. Full den alırken 6.3Lt geçmiyordu şehir içinde şimdi 7 ye geldi. opet denedim bp denedim olmuyor. Shell zaten o kadar katkı katıyor ki yakıta yakacak yakıt kalmıyor uçup gidiyor. Yarısı kadar km yapıyorsun. Yorum bağlantısı
Alkan Koca 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 fullde daha az km gidiyor araba bizim ducatolarda tecrübe edildi ortalama 10 lt 100km yakarken 12 ye yükseldi ama termo istasyonu var stadyumun az ilerisinde 3.70 e alıyoruz haftada 1.5 bin tl lik yakıt alınca baya kar ediyoruz. ducatoların multijet motorları çok hassas kötü yakıt anında tepki veriyor aytemizden aldığımız yakıt 2 kere mazot pompası patlattı 1 kere hortum patladı katkıyla falan hallettik kötü yakıtta hemen oradan tepki veriyor Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Full deyince aklıma ucuz ve kalitesiz yakıt geliyor...dizel kullanırken 4 5 depodan sonra arabada performans kaybı yaptı daha sonra fullu bıraktıktan sınra araç kendine gelmişti. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Peki fullden indirim kartı alanlar ne olucak ? Bir şemsiye hissediyorum... 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Sani bir bedeli olması lazım değil mi? Şemsiyenin mi, paha biçilemez Yorum bağlantısı
Mehmet Atak 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 Scenice birkez aldım, 100 liralık ve çabuk bitti. işin ilginç olanı hanım bile mazotun çabuk bittiğini farketmiş olmasıydı İki kez de c-max a aldım,c-max da diğer istasyonlardan aldığımla neredeyse aynı gitti. Yorum bağlantısı
Recommended Posts