Akan Belen 11 Mart 2013 Yazar Paylaş 11 Mart 2013 gidişinde sıkıntı yoktu gezdiğimmizde, ses de yoktu keşke duysaydık, egr vs. nerde çatlak yırtık varsa elden geçecek, arada sırada marşa basınca nazlanıyorsa çalışmak için enjektör damlatıyor da olabilir, gittiği yuere kadar devam Evet keşke İstanbulda iken duysaydık o zaman zerre kadar yoktu ses.Buraya geldikten 4-5 gün sonra gelmeye başladı.Ne azaldı ne çoğal dı bu ses.Bakalım hortum bir gelsin de ne olacak. Gitsin bakalım nereye kadar gidecekse. Şu egr den emme ye giren kısımdaki conta nedir bilen yokmu bunu yahu Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 foto ile desteklesen iyi olur, tam anlamadım mesela ben neresi oladuğunu Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 ..... Şu egr den emme ye giren kısımdaki conta nedir bilen yokmu bunu yahu Akan bey oradaki conta öyle ahım şahım bir conta değil. Plastik pis su borularını birleştirmede kullanılan bir conta dahi olur kanaatindeyim. 50-60 mm çapındaki yuvarlak pis su borusu contası Egr'yi sökersiniz, yırtık olduğunu söylediğiniz contayı oradan çıkarır bakarsınız, şu resimdeki contadan farklı bir şey olmaması lazım. 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 11 Mart 2013 Yazar Paylaş 11 Mart 2013 foto ile desteklesen iyi olur, tam anlamadım mesela ben neresi oladuğunu tamam abi yarın resim çekip koyayım. Akan bey oradaki conta öyle ahım şahım bir conta değil. Plastik pis su borularını birleştirmede kullanılan bir conta dahi olur kanaatindeyim. 50-60 mm çapındaki yuvarlak pis su borusu contası Egr'yi sökersiniz, yırtık olduğunu söylediğiniz contayı oradan çıkarır bakarsınız, şu resimdeki contadan farklı bir şey olmaması lazım. Evet ince bir conta çıkınca gördüm aslında.Bu borulardakiler muhtemelen kalın olur.Bence riske girmeye gerek yok aklım kalır orada benim sonra En iyisi orjinali bulup almak Yorum bağlantısı
Akan Belen 20 Mart 2013 Yazar Paylaş 20 Mart 2013 Bugün turbo hava emiş hortumu değişti.Ancak daha öncesinde bahsettiğim 3-4 bin arasındaki hava sesi olan ses halen daha var.Bir yerden hava çekiyor yada kaçırıyor gibi bir ses. Yorum bağlantısı
Akan Belen 31 Mart 2013 Yazar Paylaş 31 Mart 2013 Aslında forumda çok konuşuldu edildi ancak ben aradığım soruya cevabımı net olarak bulamadım. Enjektör konusunda ölçümü yapılıp ultrasonik temizlik yaptırmakla,carbon clean yaptırmak arasında fark varmıdır.Yada hangisi yapılmalıdır.Bu konudaki fikirleri alabilirmiyim. Birde bizim araçlarda maf-map? sensörü var sanırım bunu temizletmek gerekiyormu tavsiyeniz nedir bu konuda. Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 (düzenlendi) Hava filtresi kutusunun altında aküye bakan tarafta aşağıya doğru 3-4 cm uzunluğunda bir çıkıntı var. Bu çıkıntı şanzıman üst takozunun üzerindeki iki lastik burçtan ön taraftakinin içine giriyor ve filtre kutusunun sabitlenmesini sağlıyor. Bu parçanın içi boş. Emiş esnasında onun bir düdük gibi öttüğünü düşünüyorum. Belki onun ucunda bir yerlerin havalandırma hortumu da bağlanıyor olabilir.(mesela otomatik şanzıman havalandırma hortumu) Bendeki parçada herhangi bir hortum bağlı değil. Sözün özü ben o içi boş uzantının bir yerlere bağlanmak üzere tasarlanmış olabileceğini düşünüyorum. Nereye bağlandığı konusunda karar veremedim. Ötmeyi keser düşüncesiyle o parçanın ucuna 15-16 cm boyunda lastikten mamül bir çeşme hortumu geçirdim, onu da şanzıman takozunun üzerindeki lastiğin ortasından geçirip akünün alt taraflarına doğru sallandırdım. Önemli oranda o kaval ya da ney sesini andıran hava emiş sesini giderdim. Unutmadan belirteyim, önce oraya sünger tıkadım, sonra hava filtresinin hava desteğini biraz kısıtladığımı düşünerek süngeri çıkartıp hortum taktım. Akan bey maf sensör temizliği konusunda şu adresi inceleyin. 31 Mart 2013 tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 CC, yakıtın geçtiği yerdeki sakımzı malzemeyi de temizler ama yan efekti olarak daha çok yanma odası ve sonrasındaki kurumları temizler. enjektörün sökülüp püskirtme kontrolü sonrası revize edilmesi veya ultrasonik temizlenmesi, subapa yarar sağlamaz Yorum bağlantısı
Akan Belen 1 Nisan 2013 Yazar Paylaş 1 Nisan 2013 CC, yakıtın geçtiği yerdeki sakımzı malzemeyi de temizler ama yan efekti olarak daha çok yanma odası ve sonrasındaki kurumları temizler. enjektörün sökülüp püskirtme kontrolü sonrası revize edilmesi veya ultrasonik temizlenmesi, subapa yarar sağlamaz He iyi dedin de can alıcı noktayı yazmamışsın.Ben teknik adam değilim ki.cc daha mı mantıklı o zaman.CC subablarıda temizliyor anladığım kadarıyla.Ultrasonik temizlik sadece enjektörler için.O zaman CC mi yaptırayım. Hava filtresi kutusunun altında aküye bakan tarafta aşağıya doğru 3-4 cm uzunluğunda bir çıkıntı var. Bu çıkıntı şanzıman üst takozunun üzerindeki iki lastik burçtan ön taraftakinin içine giriyor ve filtre kutusunun sabitlenmesini sağlıyor. Bu parçanın içi boş. Emiş esnasında onun bir düdük gibi öttüğünü düşünüyorum. Belki onun ucunda bir yerlerin havalandırma hortumu da bağlanıyor olabilir.(mesela otomatik şanzıman havalandırma hortumu) Bendeki parçada herhangi bir hortum bağlı değil. Sözün özü ben o içi boş uzantının bir yerlere bağlanmak üzere tasarlanmış olabileceğini düşünüyorum. Nereye bağlandığı konusunda karar veremedim. Ötmeyi keser düşüncesiyle o parçanın ucuna 15-16 cm boyunda lastikten mamül bir çeşme hortumu geçirdim, onu da şanzıman takozunun üzerindeki lastiğin ortasından geçirip akünün alt taraflarına doğru sallandırdım. Önemli oranda o kaval ya da ney sesini andıran hava emiş sesini giderdim. Unutmadan belirteyim, önce oraya sünger tıkadım, sonra hava filtresinin hava desteğini biraz kısıtladığımı düşünerek süngeri çıkartıp hortum taktım. Akan bey maf sensör temizliği konusunda şu adresi inceleyin. Hava filtre kutusuna geçen bakmıştım acaba hortum falan mı çıktı diye.Dediğiniz kısma bakmadım hiç.Direk hava filtre kutusuna bağlı olan hava griğ hortumu var kalınca bişi.O sanki tam oturmuyor gibi. Elimle salladığımda sallantı yapıyor ama baktım başka da olacak gibi değil.Bilmiyorum normalde o şekilde gibi geldi bana.Sizlerde nasıl.Dediğiniz hortuma da bakayım gün içinde bende nasıl bir durum söz konusu.Gerçekten boşta mı olması bilenler cevap verir sanırım bu konuda Yorum bağlantısı
Akan Belen 2 Nisan 2013 Yazar Paylaş 2 Nisan 2013 CC, yakıtın geçtiği yerdeki sakımzı malzemeyi de temizler ama yan efekti olarak daha çok yanma odası ve sonrasındaki kurumları temizler. enjektörün sökülüp püskirtme kontrolü sonrası revize edilmesi veya ultrasonik temizlenmesi, subapa yarar sağlamaz He iyi dedin de can alıcı noktayı yazmamışsın.Ben teknik adam değilim ki.cc daha mı mantıklı o zaman.CC subablarıda temizliyor anladığım kadarıyla.Ultrasonik temizlik sadece enjektörler için.O zaman CC mi yaptırayım. :unsure2:Diye sormuştum sayın abim cevap bekliyorum. Bilyorum çok oluyorum ama forumu karıştırdıkça soracak soru çıkıyor. Şimdi bu maf ve map sensörleri olayını çözmeye çalışıyorum.Maf olayını çözdüm Ancak map olayını çözemedim açıkçası.Bırakın çözmeyi nerde olduğunu bile anlamadım bizim araçlarda.MAP sensörü bizim araçlarda nerdedir.Temizlemek gerekirmi iki kelam ediverin lütfen Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 senin motora konuşmuştuk, şimdilik devam, enjektörler duman atmaya başladığında, çıkıp ultrasonla temizlenir, bu arada emme sistemi de elden geçer, akabinde CC yapılır, en mantıklı sıra budur Yorum bağlantısı
Akan Belen 2 Nisan 2013 Yazar Paylaş 2 Nisan 2013 senin motora konuşmuştuk, şimdilik devam, enjektörler duman atmaya başladığında, çıkıp ultrasonla temizlenir, bu arada emme sistemi de elden geçer, akabinde CC yapılır, en mantıklı sıra budur Duman atıyorum zaten iyi şekilde Burada bulabilirsem ultrasonik temizlik yaptıracağım.Emme manifoltunuda temizleteyim o zaman.Egr yi iptal edeyim mi kesin olarak Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 egr zaten herhangi bir serviste, güncelleme yapınca yazılımdan ipta oluyor 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 2 Nisan 2013 Yazar Paylaş 2 Nisan 2013 (düzenlendi) egr zaten herhangi bir serviste, güncelleme yapınca yazılımdan ipta oluyor Kusura bakma abi çok soruyorum ama Perşembe servise gideceğim zaten.Direk güncelleme yapınca oluyormu iptal.Yoksa özellikle söyleyerek mi iptal edilecek yazılımla. Yani en son güncelleme yüklenince direk iptal olmuş olacak mı 2 Nisan 2013 tarihinde Akan Belen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Akan Belen 3 Nisan 2013 Yazar Paylaş 3 Nisan 2013 Yahu ben deli olacağım bu ustalar yüzünden Bugün bütüm öğleden sonram sanayide ustalarla geçti.Yine tanıdıkların yönlendirmesi ile 2 farklı ustaya gittim.1 ci ustaya durumu anlattım.Araç yüke binince genelde 2000 devirden 3000 devire kadar sanki biryerden hava çekiyor yada kaçırıyor gibi ses geliyor.Ayrıca aşırı duman atıyorum diye.Kaputu aç,çalıştır,vergazı,vergazı. Diyorum ki rolantide çalışırken dediğim ses yok sadece yolda belli oluyor.Hortumları kontrol etti.Bişi yok.Ancak bu rolantide gaza yüklenip bırakma esnasında gazı bırakınca turbodan çok hafıf civv gibi bir ses geliyor.Ben bunun normal olduğunu sanıyorum.Ama ustanın dediği senin turbo arızalı bak ses geliyor.Sesin dediğin olayda turbodan kaynaklı.İstanbul yada Ankara'ya gidecek turbo sökülüp.Başka yerden olmaz dediğin ses. Saol ustam hadi eyvallah gideceğiz artık ne yapalım !! 2. usta Aynı anlatımlar konuşmalar.Gaz ver bıraklar falan.Önce o da turbo dedi sonra bıraz daha gaz verip bıraktıktan sonra.Senin egr nin emme manifoltuyla olan boğazdan hava alıyor araç o yüzden ses yapıyor dedi.Dedim daha yeni yapıldı ama orjinal conta yok orada.Tam kapanmamış burdan hava çekiyor araç dedi.Cuma günü sabah gel adam gibi yapalım.Siyah duman ? muhemelen oda bu yüzden oluyordur diye bir cevap.Motor dengeli çalışmıyor burdan aldığı hava yüzünden.Tamam dedim.Olmuşken emme manifoltunuda açalım onuda temizleyelim.Zaten km yüksek açıp temizlemek doğru olanı muhtemelen kurum doludur orasıda dedik.Ve o şekilde ayrıldık. Yorumlarınızı alabilirsem sevinirim.Turbonun dediğim gibi bir ses çıkarması normal değil mi acaba.Rolantide gaza yüklenip bırakınca civv diye çok az bir ses. Birde 2. ustanın dediği gibi ordan hava alması siyah dumana neden olur mu bu kadar. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Akan Allah yardımcın olsun, anlaşılan gerçek ustayı bulana kadar çok uğraşacaksın. Senin yakaladığın sesleri ve anormallikleri bir ustaya anlatabilmek o kadar zor ki, benim de araçta titreşim sıkıntım var 6-7 ustaya gösterdim her biri farklı şeyler söyledi. Ama hepsinin ortak fikri bu araçta arıza yok, sen böylece bin, arıza ortaya çıkınca çaresine bakarız. Ben şunu anladım: Böyle kritik ve hassas konularda sen ustalaşıyorsun ve ustayı sen yönlendiriyorsun, tabi biraz zaman alıyor. Yorum bağlantısı
Akan Belen 4 Nisan 2013 Yazar Paylaş 4 Nisan 2013 Şimdi servisten geldim.Asıl amacım güncel yazılım yükeleterek egr iptali ve bir sıkıntı var mı dİye baktırmaktı.Tahmin ettiğim gibi egr nin bu modellerde yazılımsal olarak iptal edilmediği connectlerde yapıldığı yönünde bir cevap aldım. Allahtan tanıdık var ama yinede yapılmadığı söylendi.Ama ıds cihazına bağlandı araç.Herhangi bir arıza vermedi herşey normal.Benim istememle son güncel yazılım yüklendi yada yüklüymüş bilmiyorum.Ordaki teknisyen abi tamam şu an en son sürüm yüklü aracında dedi.Dedim sen mi yükledin yoksa araç o şekildemiydi diye sordum ama onu bilemiyorum dedi Zaten çok fazla da cihazı kullanabildiklerine emin olamadım açıkçası.Bende yapılanları takip edebildim anlayabildiğim kadarıyla ama.otomatik far ayarı ile ilgili kontrol istedim birşeyler yaptı ama ne o anladı ne de ben.Herhangi birşey de söyleyemedi. Şimdi Çağlar abinin demesine göre güncel yazılım yüklendiğinde egr ninde iptal olduğu.Ancak gerçekten iptal oldumu olmadı mı açıkçası anlayamadım.Kullanım olarak da çok birşey hissettmedim açıkçası:Sadece alt devirde biraz daha iyi gibi geldi ama psikolojik bir durumda olabilir.Duman atma sanki birazcık daha azalmış gibi ama bunun etkisi varmıdır bilemiyorum. Bunu nasıl anlayacağımıda çözemedim.Güncel yazılım yüklendiğinde direk iptal oluyormu egr anlamadım.Hani ayrıca ıds den ayrı bir kapatma işlemi yapılacakmıydı acaba.Yine egr nin emme manifoltuna bağlanan kısmında ki conta sıkıntılı idi benim.Siparişini verdim 30 tl imiş.Dışarıda da bu civardaydı. Yazılım ve kontrol içinde herhangi bir ücret ödemesi yapmadım.Normal de alırlar mı onuda bilmiyorum ama. Kafam karışmış olarak geldim yine Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Ben dizelden anlamam ama.. 2. ustanın dediği bana mantıklı geldi.. Egr'n de muhtemelen iptal durumundadır... Yorum bağlantısı
Akan Belen 4 Nisan 2013 Yazar Paylaş 4 Nisan 2013 Ben dizelden anlamam ama.. 2. ustanın dediği bana mantıklı geldi.. Egr'n de muhtemelen iptal durumundadır... Yarın o ustaya gidip o kısmı yaptıracağım yeniden.Ve emme manifoltunu da temizleteceğim.Ancak muhtemelen o da yine orjinal jonta bulamayacak burada.Söyledim bulamazsın diye ama ben hallederim dert etme diyince çokda üstelemek istemedim.En azından manifolt temizliği aradan çıkmış olur.Zaten orjinal jontayı sipariş ettim servisten.Gelince de onu değiştiririm serviste tamamdır.Sonrasında ses devam edecek mi bakacağız. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Yazılım, kontrol ve arıza tespiti için bir servis 70 TL. talep etmişti. Bazı servisler alıyor. Sen bu aracı biraz kullanacaksın. Daha sonra arıza tespitlerini kendin yapacaksın, bende öyle oldu, bir de bizim motorlar yakıt değişimine çok sert tepki veriyorlar. Sizinki de öyleyse en ideal yakıtı bulana kadar denemeye devam et. Yorum bağlantısı
Akan Belen 4 Nisan 2013 Yazar Paylaş 4 Nisan 2013 Yazılım, kontrol ve arıza tespiti için bir servis 70 TL. talep etmişti. Bazı servisler alıyor. Sen bu aracı biraz kullanacaksın. Daha sonra arıza tespitlerini kendin yapacaksın, bende öyle oldu, bir de bizim motorlar yakıt değişimine çok sert tepki veriyorlar. Sizinki de öyleyse en ideal yakıtı bulana kadar denemeye devam et. Dediğim gibi abi tanıdık olunca ücret almadılar.Akıllı uslu bir usta bulsam zaten bırakmam hiç de.Ben aldığımdan beri shell kullanıyorum.Daha öncesini bilemiyorum tabiki.Ben biraz kıl biriyim bu konuda Kafamdaki işlemlerin hepsi bitmesi lazım ki rahat edeyim.Sonra çıkacak arızalar olacaktır illaki.Ama kafamdakilerden kurtulmam lazım öncelikle Yorum bağlantısı
Misafir 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Benim de yakıtta son durağım fuelsave oldu. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Senneeeeeeeeeeeeeeeeee Geçen sene Haziran 2012 tarihinde kendimi gördüm. Allah kolaylık versin. Bas git İstanbula ustalara göster. Ne uğraşıyorsun işbilmez ustalarla. Yorum bağlantısı
Akan Belen 4 Nisan 2013 Yazar Paylaş 4 Nisan 2013 Senneeeeeeeeeeeeeeeeee Geçen sene Haziran 2012 tarihinde kendimi gördüm. Allah kolaylık versin. Bas git İstanbula ustalara göster. Ne uğraşıyorsun işbilmez ustalarla. Gitmek mesele değil ancak herhalükarda burada bir usta edinmem lazım. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Gitmek mesele değil ancak herhalükarda burada bir usta edinmem lazım. USta edinirken stres olacağına büyük sorunlarını Ehil ustalara götür. Senin oradaki ustalara yağ değiştir- alt takımları değiştir falan filan. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts