İçeriğe Yönlendir

Focus Vs. C-Max


Yarkın Tuncer

Recommended Posts

Yarkın Tuncer
(düzenlendi)

Tekrar merhaba. Tanışma bölümünde de belirttiğim gibi Focus ve C-Max modelleriyle ilgileniyorum, 1.6 TDCI. Focus'un(HB) ikinci jenerasyonu Ghia ve Titanium donanım paketleri ve ilk jenerasyon C-Max Titanium X donanım paketlerindeki ilanları inceliyorum. Focus sedan tercih etmeyişimin nedeni Devlet Konservatuvarı öğrencisiyim ve kontrbas gibi bir derdim var. 1.80'lik kontrbasımı S40'a bile zorlanarak sığdırıyordum, HB'te koltukları yatırarak daha geniş bir hacim elde etme avantajı var, C-Max için söze gerek yok sanırım. Konuyu fazla da dağıtmak istemiyorum.

Bugün 2 adet C-Max gördük linkleri ise :

http://www.sahibinde...111538834/detay

http://www.sahibinde...114385105/detay

Diğer alternatif olarak Focus :

http://www.sahibinde...11550017/detay/

Şimdi.. C-Max'in bir takım donanım avantajları var ayrıca daha büyük bir otomobil. Tasarım olarak da daha hoş gibi. Ancak Focus şehiriçi kullanıma daha uygun sanki daha kompakt olduğu için, en azından babam böyle düşünüyor, çok fazla uzun yol yapmıyoruz. İki otomobil de işimizi görecek kanısındayım, fiyat/fayda olarak Focus daha avantajlı oluyor bu durumda. C-Max'i elemeli mi sizce ?

İlandaki Focus'u bu hafta göreceğiz. Sizce 2011 model için o kilometre için fazla şüpheci yaklaşmaya gerek var mı ? Bakımlarının yetkili serviste yapıldığı belirtilmiş. Avrupa yakasında bana hangi özel servisleri, ustaları önerirsiniz otomobili baktırmak için ? Biraz karışık olduysa kusuruma bakmayın, şimdiden cevaplarınız için teşekkürler... :)

tarihinde Yarkın Tuncer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Öncelikle km takıntınız olmasın. Eğer gerçekten araca bakıldıysa uzun km'ler yapar araç, sıkıntı da çıkarmaz. Eğer çok fazla yol yapmıyorsanız benzinli seçenekleri de düşünün derim. Okula her gün gittiğinizi varsayarak ve de enstrümanınızı da her gün götürdüğünüzü varsayarak sizin C-Max almanız daha doğru olur gibi.

Yorum bağlantısı
Yarkın Tuncer

Öncelikle km takıntınız olmasın. Eğer gerçekten araca bakıldıysa uzun km'ler yapar araç, sıkıntı da çıkarmaz. Eğer çok fazla yol yapmıyorsanız benzinli seçenekleri de düşünün derim. Okula her gün gittiğinizi varsayarak ve de enstrümanınızı da her gün götürdüğünüzü varsayarak sizin C-Max almanız daha doğru olur gibi.

Otomobili babam kendi için alıyor. Okulum Kadıköy'de olduğu için ben toplu taşımayı tercih ediyorum ayrıca okulda çalışacak kontrbas bulunmakta ancak çalışmalara giderken arada bir kendi kontrbasımı taşımam gerekiyor çok sık olmasa da. Bu açıdan Focus bana hizmet edecektir diye düşünüyorum. Bahsettiğimiz Focus için senelik 44k km'lik bir kullanım var. Bu beni biraz şüphelendirdi. Km takıntısı olan birisi değilim aslında, 330k km'de sattık Volvo'muzu. Umarım şüphelerim incelemeye gittiğimizde geçecektir. Şu an kesinlikle dizel otomobilde karar kıldık. VAG grubu 1.4 TSI'ları da çok inceledik ve vazgeçtik. Benim için aslında şu aşamada önemli olan otomobili iyice baktırabileceğimiz iyi bir özel servis, sağlam bir Ford ustası...

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Bence c-max almayin. Focusun yeri doluyor ama c-max'in yerini tamamlayan araba yok satinca. :)

Yani kesinlikle C-max diyorum. :)

Yorum bağlantısı
Ali Erkan Aktaşgül

Ben de C-Max derim ikisini karşılaştırınca. C-Max, Focus'un vadettiği hemen herşeyi verebilir size ama Focus öyle değil. Neticede bu tür kararlar bir noktadan sonra ihtiyaç ve bütçe meselesidir. Yoksa Focus da iyidir. Fakat dediğim gibi C-Max çok amaçlı, kullanışlı bir araç.. Şehiriçi için de sıkıntı çıkarmaz, o kadar büyük değil.

Yorum bağlantısı
Yarkın Tuncer

Anlıyorum.. Tabi C-Max daha çekici bir seçenek gibi duruyor. Beni ikircime götüren şey biraz da ilandaki Focus'un 3 yaş daha genç olması ve aradaki 4k tl'lik fiyat farkı. Bu arada C-Max'le ilgili sormak istediğim bir başka şey ise panoramik cam tavan yazın rahatsız eder mi ? :D

Yorum bağlantısı
Hakan Çark

Kesinlikle cmax düşünün derim, mpv'ler cok da buyuk degil, sehir icin de ideal

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Her iki araç da anlaşılan işlevsel olarak işinizi görür.Bundan sonrası biraz daha beğeni ve bütçe meselesine giriyor.Km takıntısı çok olmayanlardanım.Ama yinede focus km olarak biraz yüksek.Bakımlı ise kullanım açısından sorun teşkil etmez.Ancak maalesef ki toplum olarak halen daha çoğu kişi için km olayı çok önemli.Araç sizde ne kadar kalacak ve sizin yıllık kaç km yapacağınızda önemli.Eğer az km yapıp uzun 4-5 sene sonra değiştirirseniz çok fazla zarar etmezsiniz.Ama yıllık 30 k yapıp 2 sene sonra satacağım derseniz maalesef ki uğrayacağınız zarar biraz fazla olur.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Focus sedan ile C-max'ın ölçüleri

FOCUS C-MAX

UZUNLUK 4481 4333

GENİŞLİK 1991 1825

YÜKSEKLİK 1497 1560

Görüldüğü gibi focus sedan c-max'dan daha büyük bir araçtır. C-max'daki rahatlık ve iç genişlik sizi yanıltmasın.

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

İlandaki C-max ların xenon farkı en az 1500 tl.Cam tavan farkıda 2000 tl ilave ederseniz focus ile aynı paraya gelecektir. Cam yazın çok güneş altında kalınca içerinin biraz fazla ısınmasına sebeb olabiliyor ama kalan 7-8 ayda aracın içi inanılmaz ferah ve yağmurda çok zevkli oluyor. Xenon artık şart bence. C-max focustan çok daha zevkli bir araçtır. Kullanımda yüksek olduğundan şehir içinde daha keyiflidir...Alacağınız aracı forumun İstanbuldaki servisine gösterebilirsiniz :)

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/223690-osman-ve-fatih-maslakta-no-name-servis/

Yorum bağlantısı
Emre Gülşen

2004 Ghia ve 2008 Titanium X C-max kullanmış biri olarak, kesinlikle c-max derim.Tahmin edilenin aksine c-max şehir içinde birçok küçük araçtan daha kıvrak ve daha iyi manevra kabiliyetine sahiptir. Cam tavan yazın biraz sıkıntı olsa da ferahlığı keyif vericidir. Yaklaşık 3 hafta önce tamamen orjinal, 90.000 km'de 2008 Cmax'ı 38.000-TL'ye sattım.Fiyat aklınızda bulunsun.

Yorum bağlantısı
Yarkın Tuncer

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler ! Evet C-Max daha iyi bir tercih olacak bu konuda ben de artık sizinle hemfikirim. Bu arada servis önerisi için ayrıca teşekkürler, aklımda bulunacak ve kesinlikle değerlendireceğim. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...