İçeriğe Yönlendir

Lpg Tank Değişimi

Ömer Türkşanlı

Recommended Posts

Ömer Türkşanlı

Herkese merhaba merak ettiğim bir konu hakkında bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.Aracımda 60 lt lpg tankı var.Çok yer kapladığını düşünüyorum ki hatcback F1 imi satmamdaki en büyük etkende bagaj hacmi yetersizliğiydi zaten.Kafamda 40 lt'lik uzun tanklardan takmak var aslında fakat geçenlerde bir lpg montajı yapan firmaya danıştım ve bana söylenilen tank değişiminin yetersiz olacağı ve mutlaka şamandra değişminin de yapılması gerektiğiydi bana mantıksız gibi geldi şamandralarının aynı olacağı kanaatindeyim.Nihayetinde simit tank olsa farklı olur mutlaka ama ikisi de uzun tip silindir tank.Daha önce değişen,bilen ya da montajını yapan varsa lütfen yardım edin.Sorularım şunlar;

1)Tank fiyatları nedir?

2)Şamandra değişecekse fiyatı nedir?

Başka ne gerek?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tank ve şamandıra rakamına + mmob sızdırmazlık + muayene ücretini de ilave edin

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

Muayene gerekmediği kanaatindeyim ki artık tankın sadece üretim yılına bakılmakta.Sızdırmazlık mantıklı hem olması gerekn hemde güvenlik için.Tank ve şamandra kesin değişmeli mi yani?yoksa sadece tank yeterli mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tank üstündeki seri no var, tank değişimi sonrası, aynı sıfır lpg takılmış gibi ruhsat işlemi yapılacak, ruhsat yaprak ücretini de yazmayı unutmuşum. Şamandıra zaten bu total içinde oldukça ucuz bir parça , illa değişmeli mi onu bilemem, montajı yapan söyleyebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat DEMİRHAN

Geçenlerde arkadaşımın honda civic inde şamandra uyumsuszluğu yüzünden belli bir devirden sonra benzine geçme sıkıntısı yaşanıyordu.Onunda tankı 40 lık ince olandandı fakat şamandra büyük tanklar içinmiş.Değiştirdi sıkıntısı ortadan kalktı.Kısacası sıkıntı yaşamayım diyorsanız şamandra değişimi şart.

Yorum bağlantısı
Adnan Kaya
(düzenlendi)

Lpg tank ömrü dolan ve muayenesi gelen aracımın tankını değiştirdim.

Yeni takılan tank ile Tüvtürk'te muayene yaptırdım ve sorunsuz geçtim, Sadece gaz sızdırmazlığı kontrolü ve imal tarihi kontrol edildi.

Ayrıca bendeki tank eski seviye 10 yıllık oldugu için eski sistem şamandıra varmış.

Tank ve şamandıra takım değiştirildi.

Benim şahsi görüşüm takılabilen en büyük simit tank taktırmanız olacaktır.

tarihinde Adnan Kaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Ben geçende BRC'ye sordum. 60 lt lpg tankını simit tankla değişeyim dedim. 160 tl boş tank toplam 360 lira dedi. Yerli şamandıra da var ama istemezsiniz dedi. İstemem dedim. Hatta 360 ı istemem dedim. :nea: :nea: ve ardıma bile bakmadan :vroom:

Bir de Çağlar ustamın dedikleri varmış oy oy oy :D

tarihinde Yunus Emre Çırak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

Lpg tank ömrü dolan ve muayenesi gelen aracımın tankını değiştirdim.

Yeni takılan tank ile Tüvtürk'te muayene yaptırdım ve sorunsuz geçtim, Sadece gaz sızdırmazlığı kontrolü ve imal tarihi kontrol edildi.

Ayrıca bendeki tank eski seviye 10 yıllık oldugu için eski sistem şamandıra varmış.

Tank ve şamandıra takım değiştirildi.

Benim şahsi görüşüm takılabilen en büyük simit tank taktırmanız olacaktır.

Muayene de artık seri no falan bakılmadığını biliyorum sadece gaz sızdrımazlığına ve tank imal tarihinr bakılmakta gerisine artık yeni sistemle gerek kalmadı.Zaten bunu çok iyi bildiğim için eğer şamadra uyarsa sadece tank değişimi kafamdaki asıl şey.Tank+şamandra=? merak ettiğim nokta...!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Toprak

250 tl ye değiştirebilirsiniz diye tahmin ediyorum Ancak tank değişirken dolum ve reğülatöre giden lpg borularını umarım değiştirmek zorunda kalmazsınız.

Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

250 tl ye değiştirebilirsiniz diye tahmin ediyorum Ancak tank değişirken dolum ve reğülatöre giden lpg borularını umarım değiştirmek zorunda kalmazsınız.

Sistem zaten yeni eski değil 20 aylık falan amaç bagajda yer sağlamak fakat şamandra işin içine girince maaliyet artmakta onu da geçtim şamandra aynı ise kandırlılmak istemiyorum tek merakım bundan ibaret.Yoksa Atikerin 40 lt ince tankı 90 tl ama şamandra maaliyetli.

Yorum bağlantısı
Ali Toprak
(düzenlendi)

Şamandıra değişiminin amacı tanka uygun büyüklükte şamandıra kullanmak.Eski şamandırayı (simit depo kullanmayacaksanız) tadilatla kullanabilirsiniz ancak ne kadar sağlıklı olur bilemem.Ve borular yeni taktırmayı düşündüğünüz depoya yetişir mi, yetişmez mi?ölçüp biçmek lazım.

tarihinde Ali Toprak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Muayene de artık seri no falan bakılmadığını biliyorum sadece gaz sızdrımazlığına ve tank imal tarihinr bakılmakta gerisine artık yeni sistemle gerek kalmadı.Zaten bunu çok iyi bildiğim için eğer şamadra uyarsa sadece tank değişimi kafamdaki asıl şey.Tank+şamandra=? merak ettiğim nokta...!

muayenede, seri no yüzünden kalıp geri döndük mmob dan tekrar kağıt aldım, bizzat kendim. Değişim de yoktu, sadece 8/6 rakamlarını tam okuyamadılar, tekrar sızdırmazlık istediler.

Yorum bağlantısı
Özcan Keskin

ben 6-7 ay önce slindir tip olan tankı smit tip tank ile değiştirdim 45 lt lik 200 tl ödedim

değişim yapan yer muayene ye felan gerek yok dedi

Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

muayenede, seri no yüzünden kalıp geri döndük mmob dan tekrar kağıt aldım, bizzat kendim. Değişim de yoktu, sadece 8/6 rakamlarını tam okuyamadılar, tekrar sızdırmazlık istediler.

Abi yakın zamanda mı yoksa 6 aydan önce mi?

Yorum bağlantısı

ben 6-7 ay önce slindir tip olan tankı smit tip tank ile değiştirdim 45 lt lik 200 tl ödedim

değişim yapan yer muayene ye felan gerek yok dedi

Hangi marka acaba?

Şamandıra yerli mi takıldı yoksa orjinal mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Abi yakın zamanda mı yoksa 6 aydan önce mi?

yakın zaman, seri nosuna bakılmaz olur mu hiç?

Yorum bağlantısı
Özcan Keskin

değişimi yapan yer muayeneye felan gerek yok dedi

muayeneye 9 ay var

biraz başım ağrıyacak galiba

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Serkan Karadağ

Geçen hafta bende BRC bayine; Tank değişimden sonra muayene de sıkıntı çıkarırlar mı diye sordum. Bayinin bana söylediği muayene de sıkıntı olmaz. 

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Rasim Bolat

herkese selam benim sorun biraz farkla aracımın muayenesi martta bitiyor lpg tankının üretim tarihi 06/05   2015 de miladını dolduruyor 2014 başında muayeneye girse geçme ihtimali var mı yoksa değiştirecekmiyiz  

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Özcan Keskin

Geçen hafta bende BRC bayine; Tank değişimden sonra muayene de sıkıntı çıkarırlar mı diye sordum. Bayinin bana söylediği muayene de sıkıntı olmaz. 

doğru söylemişler bende muayeneden geçtim tank değişimi için herhangi bişey söylemediler

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

herkese selam benim sorun biraz farkla aracımın muayenesi martta bitiyor lpg tankının üretim tarihi 06/05 2015 de miladını dolduruyor 2014 başında muayeneye girse geçme ihtimali var mı yoksa değiştirecekmiyiz

2016 da muayneye girine kadar problem yok, geçersiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Rasim Bolat

şamandıra 150 tl, tank  100 tl ile 150 tl arasında degişiyor. aynı model tank kullanılırsa şamandıra çoğunlukla uymakta kalitesine göre  250 tl ile 300 tl arasında değişen fiyat veriyor ustalar 2 hafta  önce sordum

2016 da muayneye girine kadar problem yok, geçersiniz.

2013'ün son günü yaptırdım 2 sene kafam rahat artık :bravo:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...