İçeriğe Yönlendir

Yeni Cmax Lpg Dönüşümü


Cengiz Korkmaz

Recommended Posts

Osman Dolaş

Herkese merhaba.

Bende 1,6 trend benzinli c-max sahibiyim. Aracımı aldıktan yaklaşık 4ay sonra 4500 km. De iken cumhur hocamın taktırdığı adıyaman ipek oto da romano marka LPG kiti taktırdım. Su an 9000 km deyim. Problem yok. 1 Lt. İle 10 km. Sehir ici gidiyorum. Aracın LPG ye uyumsuz olduğu söylentisinin koca bir yalan olduğunu düşünüyorum. Hanginiz bu devirde bir arabaya 500 bin km binmeyi düşünüyor Allah askına. Uzun vadede problem olur yalanı ile litresi 5 liradan benzin alıyorsunuz. Yazık para kolay kazanılmıyor.

LPG siz gecen hergün bosa gecmis sayarım.

Selam eder saygılar sunarım.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Tolga Bilen

Ankara'da bildiğim kadarıyla yetkili servislerden Başer Oto ve Tan Oto LPG dönüşümü yapıyorlar. Yetkili servis olması bakımından bir avantaj bence. Bakımları yaptırmanız kaydıyla garantiyi de bozmuyorlar ayrıca. 

 

Ankara'da LPG dönüşümü yaptırmış olan arkadaş var mı acaba ?

Varsa nerede yaptırdınız ve görüşleriniz nelerdir ?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

motorlu ilgili bir konuda garantiye girmez, diğer konularda girer. Servis elemanının dediğine göre akü bile garanti dışı kalıyor.

Yorum bağlantısı
Ufuk İnan

brc yeni bir kit yapmış lpg yi sıvılaştırıyor ve sanırım mevcut enjektörlere veriyor ancak lpg dizel motor fiyatına satıyorlar ben bitlisteyim brc 6000 tl dedi takıldıktan sonra arac direk lpg ile çalışıyor tabi isterseniz benzin de çalışıyor çok ekonomik olduğnu söyledi tabiki pazarlama anlayısı da olabilir. km olarak birebir benzin kadar gidiyorsa çok ekonomik olur gibi geliyor. ama 6000 çok fazla mevcut sistemlerin fiyatına geldiğinde düşünülebilir. lpg konusunda da lpg denilen kadar zararlı bir sistem olsa motor dayanıklılığında tek marka olan ve dizel yakıtına güvenemediği için dizel motor yapmaktan çekinen honda lpg li araç yapmaz gibi geliyor bana bende brc var lpg sıkıntı yok. honda yeni lpg li araçları için brc ile anlaşmış bu ara

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

lpg ,benzinden yaklaşık yüzde 25 fazla tüketilir.

Yok abi o kadar fark olmuyor,%15 belki %20... Hele bu aracımda daha da az. Ekranda atıyorum ortalama şehirdışında 7 lt gösteriyorsa lpg de depo bittiğinde çıkan hesap 8 litre bile olmuyor...

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

o yanıltır gibi geliyor bana.

Hata payı vardır ama sıralı sistemlerde lpg daha verimli yakıldığı için olsa gerek o kadar fark etmiyor kanımca. Ama karbüratörlü motorlarda bahsettiğin oranı görebiliriz gibime geliyor.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

Fabrika çıkış lpgli sandero benzinde 5.9, lpgde 7.5 yakıyor.(tek fabrika çıkış lpgli araçlar dacialar Türkiye'de) Fabrika verileri böyle 7.5/5.9 yaklaşık yüzde 27 yapıyor.

kaynak http://www.dacia.com.tr/modeller/sandero/donanimlar/index.jsp?modelKey=52B&versions=VEC052_TURQ&userPriceType=&codes=&diff=false&show=1&toggles=0000000000000000&add=VEC098_TURQ

tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Motor gücü 100 hp'nin altındaki motorlarda LPG daha verimsiz oluyor, bir çok konuda da bunu yazmışlığım var, az beygir çok gaza yüklenme, LPG'nin de benzine göre daha az enerji üretmesi yüzünden benzindekinden daha fazla gaz pedalına yükleniliyor, bu da yukarıdaki sonucu doğuruyor.

 

Benim aracım benzinliydi, yaklaşık 10 gün benzinli kullandım, ekrandaki rakamla tüketim aynıydı, şimdi ise ekrandaki rakamdan %10-12 farkediyor ennn fazla...

 

Mesela aynı oran benim araçta olsa:

 

Şehiriçi ortalama(benznliyken): 11,5 lt/100km (geçen yıl bu ayın yine bu son günleri)

11,5 x 1,285(dacia'nın şehiriçi oranı %28,5) = 14,78 litre/100 km LPG yapması lazım. Ama benim bugüne kadar gördüğüm en yüksek oran(kışın soğuk havalarda kısa mesafeli şehiriçi kullanımıyla) 13-13,5 litre/100 km. Bu rakamları da depoyu boşaltarak hesapladım.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Belki ayarlarla ilgli olabilir.

Olabilir bilemiyorum, dediğim gibi tecrübelerim dacia'dan farklı çıkıyor o kadar... :good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...