İçeriğe Yönlendir

Aracıma Çarptılar Tavsiyeleriniz?


Kutay Akçar

Recommended Posts

Kutay Akçar

Dün park halindeyken aracıma çarpmışlar hasar büyük değil ancak fikirlerinizi almak istedim. Çukurdan kaçmaya çalışan bir vatandaş arkamdaki araca çarpmıi oda sürüklenerek bana çarpmış. arka tamponum tamamen ezilmiş ve bagaj kapağımda da kastırmadan dolayı ufak bir yamulma olmuş. Bagaj kapağında herhangi bir çizik filan yok sadece tamponun kastırmasından dolayı yamulma var. Açıkçası bagaja boya vurdurmayı düşünmüyorum sadece merak ettiğim boya vurmada düzeltilebilmesi mümkün olabilir mi acaba böyle bir yöntem varmıdır? Varsa ise uygulamak isterim ancak yok ise açıkçası bu şekilde kullanmayı düşünüyorum 1 ay önce aylarca araştırıp boyasız kasasız bir araba aldım böyle bişeyden dolayı boya vurdurmak istemiyorum.

Asıl hasar ise tamponda, elimle bi hayli düzelttim tamponu fotoğrafta elimle düzelttiğim hali gözüküyor, ilk başka komple ezilip tamamen içe göçmüştü hatta bagaj kapağının açılmasına engel oluyordu elimle aşağı bastırarak bi hayli düzelttim (hatta fotoğraftan sonrada biraz daha düzelttim). Sizce tampona ne gibi bir işlem yaptırtmalıyım? Kaza tutanağı polis tarafından tutulmuş tamamen kusursuzum polis istediğim yere götürüp hasarı yaptırabilirsiniz dedi. Servise götürsem tamponu değiştirecekler ama sigorta karşılayacağı için bir hasar kaydı oluşacak ve arka tamponun fiyatı nedir bilemiyorum ama 1000 liranın altında olduğunu sanmıyorum, sizde tamponu değiştirtsem aracın satış fiyatını olumsuz etkiler mi tampon değişmiş diye? Fotoğraftan görüldüğü üzere belki biraz daha düzeltilip adam edilip boyanabilir (ezilme yerlerinde boyada çatlaklar var heliyle) ama sonuçta tapmon tamamen ezildiği için tam orjinali gibi düzeltilebilir mi ve düzeltilse bile sağlıklı olur mu tampon esneme özelliğni kaybeder mi onu merak ediyorum. Hani yaparlarda düzgün olmazsa yarın bugün değiştireyim desem cebimden karşılamam gerekicek yani sanırım bi düzelttirmeyi deniyelim olmazsa değiştirelim gibi bir şansım olmaz sanırım.

Konu açmışken birde silecek sorusu sormak istiyorum, silecek iyi temizliyor ancak cam kuru iken aşırı bir gıcırtı sesi geliyor lastiğin eskimesinden kaynaklanıyormuş sanırım değiştiricem ancak hangi marka model tavsiye edersiniz?

kbb13.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Geçmiş olsun, cam lastiği önemsiz, istediğini al, hepsi aynı gibi, tampon düzelir, boyada çatlak var, onlarıda rötüş yaptır çok kafana takılmaz ise tamponu değiştirme, zaten plastik, paslanmada olmaz, bagaj kapağında boya çatlağı yoksa kendin bile düzeltirsin, biraz güç ve özen yeter, sen en güzeli bir bilene yaptır, kolayca hepsi düzelecek sanırım.

Not: tampon değişimi araç değerini değiştirmez, merak etme :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız biraz. Eğer bagaj kapağı düzeltilebiliyorsa harika olur :) Kopartada hiçbir çizik yok sadece yamulma var ama nasıl düzeltilebilirki tek kat saç ise belki dediğiniz gibi olabilir umarımda öyle olur :) Tampona gelince çarpan adamın sigortası karşılayacak durumu eğer araç değer kaybetmez ise değiştirmek en mantıklısı sonuçta tampon orjinal esnekliğini kabediyor. Sonuçta eğer tampon pahalı ise ve hasar kaydı 2000 TL gibi bir fiyat çıkarsa diye endişelendim açıkçası.

Yorum bağlantısı

Hasarınızı kaskonuzdan değil karşı tarafın sigortasına dosya açtırarak yaptırırsanız aracınızda hasar kaydı bulunmaz. Tampon önemsizdir , aracın satış fiyatına etkisi olmaz. Ancak yan sanayi takılacak bir tamponun araca uyum sağlamama, açıklıklar bırakması gibi sorunlar estetik olarak sizi üzebilir.

Kaporta hasarında önemli olan müdahale edildiğinde boyanın çatlamayacak bir yerde göçük olması ve tabi arkadan destek alınabileceği müdahale edilebilir bir yerde olmasıdır. İşin ehli bir kaporta ustası aracı görerek yönlendirebilir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Önceliklle geçmiş olsun.

Arkadaşların dediği gibi tampon değişsede önemsiz ama değişirse orjinali ile değiştirin.

Bagaj kapağı ise ziebart gibi yerlede vakumlu çekme yapılıyor ve boya ihtiyacı olmuyor.

Ama faili belli ise karşı tarafın sigortasından yaptırabilirsiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Arabanızda görünen hiçbirşey yok, rahat olun, ufak tefek şeyler hallolu, düzeltilir. Auto King, Ziebart, gibi mini onarım yapan firmaların birisi halleder tüm istediklerinizi, karşı tarafın trafik sigorta poliçesi, ruhsat ve ehliyet fotokopisini aldıysanız ve aranızda tutanak da tuttuysanız hemen yaptırmaya gidebilirsiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Geçmiş olsun...kaskonuzun autoking ile anlaşması varsa birde oraya uğramınızı tavsiye ediyorum size...benim gördüğüm bagajdaki ezik düzelicek,tamponda ise düzeltme yapılıp,boyanıcak...

Silecekler düzenli olarak maksimum 2 yılda bir değişmesi gerekir,tabii bu bölgeye göre değişebilir,ankarada soğuk bir iklim var yerinizde olsam yılda bir kere değiştiririm,orjinal almanıza gerek yok.parçacılarda satılanlardan da alabilirsiniz...ben öyle yapıyorum hiç sıkıntım yok.

Yorum bağlantısı

Bir benzeri benimde başıma gelmişti, muhtemelen arka panelde de eğilme olmuştur. Tamponun değişmesi herhangi bir değer kaybına yol açmaz, eğer kaskonuz varsa mini onarımla auto king boyamadan hallediyor bagaj kapağını

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Layığı ile yaptırmassanız, bagajın içi akvaryuma dönebilir, satarken kimse dönüp bakmaz su almış araca, bu daha önemli olmalı. Arkadan hasarlarda görünmeyen yerlerdeki hasar daha önemlidir. Bu tmaponu değiştirebilen servise şapka çıkartmalı, tamir ediliri yeniden boyanır, bagaj da vs. gerekn herşey yapılır, evrakları, seçtiğiniz servise teslim edin.

Not: autoking vs. yerler trafik sigortasından işlem yapmayı sevmez. bazı şubeleri hiç yapmaz

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

Abilerim, kardeşlerim hepinize tek tek teşekkür ederim. İlk mesajda da belirttiğim gibi tutanak tutulmuş raporu dün gidip aldım tamamen kusursuz gözüküyorum yani karşı tarafın sigortası yaptıracak ama yinede hasar kaydı gözükmez mi?

Ozaman nihayi tavsiyeniz nedir tamponu değiştirmelimiyim? Acaba tamponun oturduğu kaportadaki montaj yeri sağlammıdır? Umarım bagaj kapağı dediğiniz gibi vakumla vb. bişeyle hallolur ancak bunun için 2 ayrı yere götürmem lazım aracı bu mümkün mü yani tampon için servise bagaj kapağı içinde dediklerinizden başka bir yere? Bu arada Çağlar Bey yetkili servisler parça değiştirmek için bahane arıyor zaten tamponda çizik olsa dahi değiştirirler. Görünmeyen yerlerindeki hasardan kastınız nedir dediğim gibi tamponun oturduğu bölgemi acaba? Neyse bugün bir yetkili servise uğrayım bi baksınlar.

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

Bu arada şimdi çıkıp baktım acaba tapmonun klipslerde bişey varmı anlayabilirmiyim diye bihayli kuvetle tamponu oynatmaya çalıştım ama tamponun oturması çok sağlam kesinlikle oynamıyor umarım oturduğu yerde kaportada bi hasar yapmamıştır.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Bol bol resimle değiştirsin gitsin.
Tampon değişim mühim değil.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Bu arada şimdi çıkıp baktım acaba tapmonun klipslerde bişey varmı anlayabilirmiyim diye bihayli kuvetle tamponu oynatmaya çalıştım ama tamponun oturması çok sağlam kesinlikle oynamıyor umarım oturduğu yerde kaportada bi hasar yapmamıştır.

Kutay bey,

Bagaj içini de iyice kontrol et. Döşemeleri kaldırıp, köşelere, diplere iyi bak. Dışarıdan belli olmayan darbeler olabilir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

İçeriden de baktım görünürde bişey yok ama bagajın arkasındaki plastik kısmı söküp bakmak lazım, onu yapamadım.

Bu arada bugün servise gittim biz değiştirmek isteriz ama karşı tarafın trafik sigortası kabul etmez bu hasar için değişimi dedi. Hiç şüpheniz olmasın düzeltilir eskisi gibi olur dedi, iyi o şekilde olsun ozaman dedim ama onun işide çok uzunmuş işte pazartesi getir cuma günü teslim ederiz aracı dediler yok artık dedim. Tampon sökülecekmiş düzeltilip gelicekmiş sonrada boyanıp takılacakmış... Düzeltmeyide sigortanın anlaşmalı olduğu yer yapacakmış. Ölme eşşeğim ölme acaba sigortaya ulaşsamda anlaşmalı olduğu yer nereyse oraya götürsem daha mı iyi olur?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sigortadan tampon onarımı bir prosdürdür, siz kendi elinizle götiremezsiniz, eksper firmaya bilgi geçer, aynı gün servisten gelip alırlar, yani müdahele etseniz anca işleri yavaşlatmış olurusnuz, fptpdaki bu hasarda tampon kaskodan da değişmez, serviste sonradan aniden kopmuş parça ortaya çıkmazsa :fiuw:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

Çağlar bey haklısınız sanırım dediğiniz gibi... Tampon sökülünce daha net ortaya çıkar ama ilk izlenimde kopuk bişey yok gibi tampon sağlam bir şekilde duruyor araç üzerinde baya bi zorladık sallanma kıpırdama yok, artık pazartesi sabahtan götürürüm servise. Bu arada Ankara Tur oto bagaj kapağının boya işlemsiz olmayacağını belirtti... Dokundurtmayacağım daha sonra birkaç yere sordururum.

Hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...