İçeriğe Yönlendir

Emeklilikle Ilgili Soru, Konuyu Bilen Uzman Arkadaşlara..


Burak Yenersoy

Recommended Posts

Burak Yenersoy

13 sene tam ve eksiksiz bağkur ödemelerimden sonra , son 4 senedir ssk'ya tabi olarak primlerim yatırıldı. (Son 4 yıl ödemelerim ssk'ya oldu).

Emeklilik şartlarıma göre ssk'dan emekli olacağım.

Fakat kendi emeklilik şartlarım gereği 54yaş + prim gün sayısı olan 5750 gün + 25 yıl hizmet süresinden, sadece prim ödeme gün sayımı tamamladım. Hizmet süresi olan 25 yıl dolmadı, birkaç sene eksik kalıyor.

Tabiki 54 yaşımı bekleyeceğim, fakat prim ödeme gün sayım dolmuş olmasına rağmen, hizmet süresini doldurmak için hala ssk'ya prim ödemek zorunda mıyım acaba emekliliğe hak kazanmak için??

İnternette gördüğüm emeklilik şartlarıma görev ""hizmet sürem eksik""" 25 yıla tamamlamak için 6 sene kadar. Fakat prim ödeme gün sayım fazlasıyla tamamlandı..

Ssk prim ödemelerimi sona erdirirsem,sadece 54 yaşını bekleyecek miyim? yoksa 54 yaşımda emekli olabilmem için 25 yıl hizmet süresini tamamlamak için ssk'ya prim ödemeye devam etmem gerekecek mi??

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla..

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Ödemek zorundasınız... Hizmet süreniz dolmadan prim ne yazık ki bir işe yaramıyor....

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

emeklilik için

Hizmet süresi+prim miktarı+yaş haddi

üçünü de karşılamanız lazım.

Hizmet süresi + prim miktarını doldurduğunuz taktirde tazminat alıp emeklilik yaşınızı bekleyebilirsiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy

Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler..

Fakat 5750 gün prim ödeme şartını karşılamış bir vatandaş olarak,ben neden 25 sene hizmet süresi (9000 güne yakın) ödemek zorunda kalıyorum ki??

Zaten aradaki fark gün sayısı olarak çok farklı.. Matematik olarak, ya gereksiz ödeme yapacağım, ya da prim ödeme gün sayısı dolmamış biriyle aynı mevzuata tabi olacağım... Mantıksız geldi...

Lakin, zaten çalışma süresi hizmet süresi ise, o zaman neden Prim ödeme gün sayısı 9000 gün değilde, 5750 gün belirtiliyor?? aradaki prim ödemesiz günlerde mi sayılıyor?? Matematik olarak çelişki yok mu burada??

Naçizane aklım alamadığı için, bu konuyu açıklayabilmenizi rica ediyorum..

Konuya sizler gibi hakim olamadığım için, detaylı cevap (bilmeyenlere göre) yazarsanız, minnettar kalırım..

Cevap yazmış ve yazacak her arkadaşıma şimdiden teşekkürler,

Saygılarımla.....

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Salman

25 yıl prim ödemeniz gerekmiyor,prim ödemenizi doldurduktan sonra yaş ve 25 yılın dolmasını bekleyebilirsiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy

Sayın Mehmet Atak Bey'in verdiği sitedeki hesaplama sonrası aşağıdaki sonuç çıktı. Cevap Yazan arkadaşlar 2 ayrı görüş bildirdikleri için sonuca ulaşamamıştım, Fazla prim ödemem bile görünmesine rağmen, 6 yıl daha sırf hizmet süresini (25 yıla tamamlamak için) ödeme yapmam gerekiyor mu acaba? Aşağıda kendi çıktımı yolluyorum, çok daha net kendi durumumu görebilirsiniz..

Her cevap veren,verecek olan arkadaşlarıma tekrar teşekkürler şimdiden..

NOT:Aşağıda hizmet bilgilerimi sunuyorum. Ödemeniz Gereken Toplam Prim Gün: 5675 Emeklilik Yaşınız: 54 Sigortalılık Süreniz: 25 yıl Kalan Prim Gününüz: primleriniz tamamlanmis, 306 gün fazlanız var. Emeklilik Tarihiniz: 01.11.2029 Emeklilik İçin: Emeklilik Yaşınızı Doldurmayı Bekliyorsunuz. Açıklamalar: Diger sandiklardan toplam 4681 prim günü eklendi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...