İçeriğe Yönlendir

Abs Işığı


Mehmet Uzunca

Recommended Posts

Mehmet Uzunca

Selamlar arkadaşlar aracımda arkada balatalar değişti. Rulmanlar değişti. yolda giderken bir şey yoktu 400 -500 metre gittikten sorna abs ışığım yandı. Az daha gittim geri söndü. Bir daha yandı ve bir daha sönmedi. En son tanıdık bir tamirciye gösterdim aracı. Başka sorunları için dedim abs ye de bakıver. Neyse ön balatalar bitik dedi ve hatalı balata takılmış dedi neyse değiştirdik. Cihazla baktı sensör arzası gözüküyor dedi ama hangisi bilemeyiz. Sonra aracın altında bir sensör kablosunun soyulmuş oldugunu söyledi baktık bakırı falan kopmamış sağam durumda dedi .arzayı sildi azcık gitmeden hemen geri yandı Yaklaşık bir metre.Ne yapabilirim Bu kabloyu onarsam kendiliğinden düzelir mi ? Arzayı sildirmem gerekir mi?.Arka abs mıknatısı problemliydi rulman takarken öyle söylenmişti ezilme var denmişti. Hangisinden olabilir sonuçta mıknatısı denedik çekim kuvveti mevcuttu. Ayrıca abs ışığı sabit yanmasına rağmen çalıştığını bazen hissediyorum bazende denesemde hissetmiyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Uzunca
(düzenlendi)

Arkadaşlar bir de bu abs nin tekerlerden gelen sensör kabloları kaput kısmında nereye giriyor.kendim elektronikçiyim Ölçü aleti ile ölçerek hangi sensörün arzalı oldugunu bulabilirimm. Soyulmuş olan kablonun iletim yapıp yapmadını anlamam lazım.

tarihinde Mehmet Uzunca tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

valla ben anlamıyorum ama bu durumdan anlayan üstalar elbet yazarlar es geçmezler az bekleyin (:

Yorum bağlantısı
Çetin Özkan

soyulan kablo hareket halindeyken şaseye deyip tetikleme yapıyordur kabloyu iyi bir şekilde izole edin değiştirme şansınız varsa değiştirebilirseniz daha sağlıklı olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Uzunca

Kabloyu değiştirecem arka rulmanlar değişti. Abs mıknatısı zarar görmüştü ama eskiden de öyle oldugu halinden belliydi. Pressle takıldı.mıknatıs kısmında ezik olması sanırım bir şeyi değiştirmez. Bir de sorun giderse ışık söner mi kendiliğinden.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Uzunca

abs okuyucusunu değiştirdim bugun ve ön sağ tekere giden kabloda soyulma vardı bunları güzelce yaptım. Yola çıktım hala yanıyor zaten tamirci çözememişti. 4 tekerden birinde ama hangisinde demişti bulamamıştı. El terminali sensör arzası oldugunu söylüyrdu. Neyse işlemleri yaptım 100 metre gitmeden düzeldi. Bu arada kampanayı falan kendim söküp taktım. :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mesut Sağlam

Ustalar 2006 model fusion tdi aracımda özel servis bakımından sonra ara ara ABS ve bazen de ABS ile arıza ışığı yanıyordu. bilgisayara bağlandı ve arka diskler değişti tamam dendi ama bir süre sonra aynı ışıklar gene yandı.Dİkkat ettim araba güneşte kaldığında veya ısındığında yanıyor,araba soğukken ise yanmıyor. Bir de bugün bu ışıklar yanarken aniden km göstergesi de sıfırlandı. KoNTAĞI AÇIP KAPATINCA KM. göstergesi düzeldi ama ABS ve arıza ışığı yanıyor ama dediğim gibi araç soğukken yanmıyor.Acaba neden?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

abs ışığı, kontağı açınca hiç yürümeden yandı mı? yoksa yola çıkıp teker dönünce mi yanıyor. diskle ne alakası varmış? fena hırpalamışlar sizi yazık

Yorum bağlantısı
Mesut Sağlam

abs ışığı, kontağı açınca hiç yürümeden yandı mı? yoksa yola çıkıp teker dönünce mi yanıyor. diskle ne alakası varmış? fena hırpalamışlar sizi yazık

Önceden ilk başta yanmıyordu şimdi arada ilk kontak açılışında da yanmaya başladı ama bunu genelde araç sıcakken yapıyor. Bazen ilk kontağı açınca da yapıyor bir süre sonra sönüyor tekrar yanıyor.yanıp sönüyor yanıp sönüyor... Bugün ilk defa km. göstergesi de aniden sıfıra düştü. Bu esnada da sanki arabanın çekişi azaldı. Kontağı açıp kapatınca tekrar çalıştı...! Muğlada iyi bir usta olmadığı için götürmeye de çekiniyorum. Yoksa masraf bir yana her gittiğimde orjinal bir parça gereksiz yere yan sanayiyle değişecekse...:(.

Yorum bağlantısı
Mesut Sağlam
abs ışığı, kontağı açınca hiç yürümeden yandı mı? yoksa yola çıkıp teker dönünce mi yanıyor. diskle ne alakası varmış? fena hırpalamışlar sizi yazık

Evet ilk çalışmada değil biraz ilerleyince yanıyor. Ama arabayı uyarı ışıkları yanıyorken stop edersem o zaman ilk çalşmada önce yanıyor ama hemen sönüyor. Bir de dikkatimi çekti genelde araç sıcakken daha çabuk yanıyor,hatta araba sıcakta -güneşte-kalınca bile daha çabuk yanıyor. Serin havalarda çoğu zaman yanmıyordu -en azından 8-10 km. gidene kadar.- Şaşırdım kaldım...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mesut Sağlam

Daha önce de belirrtiğim gibi yıllık bakımdan sonra ford fusion aracımda hız sensörü hatası dışında P193464 hatası var bu ne acaba? teşk. kolaylıklar...

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Tuncay Çınar

Arkadaşlar Merhaba,

 

2007 model fiesta 1,4 tdc comfort aracım var. Ufak bir kaza olmuştu ve araca 1 ay o halde bindim. Tamire bıraktım 3 hafta çıkmadı ha bugün ha yarın derken aracı 3 hafta sonra tamirden aldım.

Aldım ama ABS ışığı yanar vaziyette aldım. ustaya sordum her zaman ki gibi klasik TÜRK ustası gibi bize böyle geldi ya kardeşim  biz yapmadık hemen bir savunma. Neyse araç bende olmadı onlardayken oldu. 

Kontağı açıyrsun ışıklar yanıyor ABS ışığıda yanıyor marşa bas ABS ışığı git babam git sönmüyor. Tamirciye gittik Sol arka teker ABS sensör arızası verdi. Gittik sensör değişti. Işık sönmedi. Gittik bir daha ABS beynin arıza yapmış değişecek dendi. Yan sanayiler 600-800 arası değişiyor. Orijinal 3100 TL bir geçen gün Otokoç istinyeye aracı genel bakıma soktum orada bakmışken aBS yede baksınlar dedim. Çocuklar neden yandığını dahi bulamamışlar. Oha çüş dedim artık. 

Ford servisi bunu bulamıyor bu ne iştir anlamadım. başına böyle bir olay gelen var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

 

Bu arada sol arka sensör değişrken aracın altında sensör kablosunu gördüm dışında spiral bir plastik kılıf vardı orada bir eziklik söz konusu olmuş acaba bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

 

Saygılarımla

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...