Özdemir Deniz 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 Evdeki akvaryumlar malum, bir de baktık ki işyerinde akvaryumumuz yok oraya da bir tane edindirelim dedik. 70x30x30(h) bir akvaryum yaptırdım camcıya. Arkasına siyah cam filmini çektim. Daha sonra aydınlatma kısmına geldi. Bitki akvaryumları için kuvvetli aydınlatma olmazsa olmaz. Bu sebeple 1 tane 18w grolüx, 1 tane 18w daylight 865 aldım. Akvaryumcudan almadığımız için akvaryumun kapağı yoktu. Kalın ve ince kablo kanalları kullanarak bir kapak yaptım. içine alüminyum folyo ile destekledim. 2 tane anahtar koydum. florasanları kapağa doğalgazcıların duvara boru sabitlemekte kullandıkları kelepçe ile tutturdum. Sonuç : Akvaryumcumuz ile aramız iyi. Evde lepistes üretiyorum. Kalitei yemle besleyip güzel renkler ve çaprazlamalar elde ediyorum. Neredeyse her hafta standart boya gelen 15-20 tane lepistes oluyor. Aynı zamanda elma salyangozu da ürettim. Onları da akvaryumcuya toptancı fiyatına sayıp karşılığında akvaryum malzemesi ve yem alıyorum. Bu akvaryum için elimde bulunan Hagen bitki kumuna takviye JBL Manado bitki kumu ve dekoratif dallar aldım. Biraz da Mangrove köküm var. Ufak çaplı bir dekorasyon yaptım. Kökler ilk başta suya doymadığı için yüzebilir, o yüzden belirli yerlerinden delip vantuz ile tabana tutturdum, bazı yerlerde kayalar ile bastırdım. Tabana 1 cm kum serdim. Üzerine ufaladığım misket gübreleri ekip bir miktar daha kum sereceğim. Toplam kum 4-5 cm'yi bulacak. Akvaryumun henüz kumu tamamlanmadan son dekorasyonu şu şekilde Bitki olarak ön plana parvula, micra, köklerin üzerine moss, orta plana biraz subulata, merkez bölüme wendthi brown, geri plana ise sessiflora ve saz türleri düşünüyorum. Bitkiler şu an elimde yarın muhtemelen dikerim. Bitkiler çabuk gelişsin diye gündüzleri Co2 vereceğim. Muhtemelen mayalı sistem olacak. Onun için de gerekli ekipmanları tamamlıyorum. Zamanı geldiğinde onların da resimlerini atarım. Tamamı el yapımı oldu. Daha önceki konulardan biliyorum, çok iyi akvaristlerimiz var. İlk defa taban bitkisi yetiştireceğim, tavsiyelerini bekliyorum. 7 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 bitkileri artık akvaryumda göreceğiz . ama iyi düşünce elinize sağlık. Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 11 Mart 2013 Yazar Paylaş 11 Mart 2013 sağolun hocam. taban bitkileri minik minik. yarın ilk dikim sonrası çok komik görünecekler. ama eğer yayılmalarını sağlarsak çok güzel olacak. Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 süper olmuş daha ne olsun Ramirezi de olacak mı ya da neon Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 herşey çok güzel ama kapağa biraz daha estetiklik versen on numara olur abi... Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 11 Mart 2013 Yazar Paylaş 11 Mart 2013 süper olmuş daha ne olsun Ramirezi de olacak mı ya da neon eyvallah . belli bir süre balık koymayacağım sanırım. karides ve belki yosun yiyiciler ilk zamanlar. ama sonra sürü balıkları eklemeyi düşünüyorum. nasılsa evde canlı doğuran balıklarım var. bunlar da farklı olsun herşey çok güzel ama kapağa biraz daha estetiklik versen on numara olur abi... teşekkür. DCfix ile kaplanacak, planlarımıza aldık 1 Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 floresantlar için yarım ay var elimizde ( plastik ya da paslanmaz ) , birde klemens duylar pek olmamış ben size orjinal duy gönderebilirim Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 11 Mart 2013 Yazar Paylaş 11 Mart 2013 floresantlar için yarım ay var elimizde ( plastik ya da paslanmaz ) , birde klemens duylar pek olmamış ben size orjinal duy gönderebilirim eğer sıkıntı yaşarsam muhakkak haber veririm. 60cm florasanlar. onları kablo kanalına tutturmak gözümü korkuttu şimdi Yorum bağlantısı
Akan Belen 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 İlk defa duydum desem ayıp olur mu acaba.Bu nedir biraz bakınayım netten hemen merak ettim. Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 http://www.akvaryum.com/Forum/forum_topics.asp?FID=59 benim sürekli takip ettiğim akvaryum forumu, bu sitenin faydalı olacağını düşünüyorum Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 11 Mart 2013 Yazar Paylaş 11 Mart 2013 İlk defa duydum desem ayıp olur mu acaba.Bu nedir biraz bakınayım netten hemen merak ettim. google görsellerinde "planted aquarium" olarak ve "amano aquarium design" olarak da arayın. muhteşem tasarımlarla karşılaşacaksınız. http://www.akvaryum....pics.asp?FID=59 benim sürekli takip ettiğim akvaryum forumu, bu sitenin faydalı olacağını düşünüyorum üyeyim 1 Yorum bağlantısı
Serhat Böcek 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 Bitki akvaryumda benim tavsiyem aydınlatma olarak su içi florasan lamba bitki için genellikle gün ışığı ve mor kırmızı renk veren iki tip birlikte kullanılabilir hem aydınlatma hem ısıtma için uygundur,orta boy iç filitre hem filtreleme,dalga oluşumu ve oksijen için uygundur.,tabana da dere kumu mineral açısından faydalıdır.Akvaryumda su dengesini sağlamak için elma salyangozu ve zebra nerite salyangozu idealdir.Hem suyun ph ını düzenlerler hemde yosun ve alg leri yiyerek kirlenmeyi önlerler. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 (düzenlendi) Kendimi çok cahil cürema hissettim. ilk defa duyuyorum. 11 Mart 2013 tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 Suyu nerde bunun , kolay gelsin, bonzai buna benzer bir uğraş mıdır 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 Bende Akan gibi ilk defa duydum ama çok güzel bir hobi. Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 11 Mart 2013 Yazar Paylaş 11 Mart 2013 Suyu nerde bunun , kolay gelsin, bonzai buna benzer bir uğraş mıdır Su dolacak az kaldı bonzai karada peyzaj değil mi? Yarın suyu yarıya kadar doldurup bitkileri dikeceğiz. Bitkiler şu an suda bekliyor. Balık için biraz bekleyeceğiz. Fakat ilk zamanlarda muhtemelen yosun problemi olabilir. O zaman mecburen alg yiyicilerden koymamız lazım (karides, salyangoz, SAE gibi) Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 Suyu nerde bunun , kolay gelsin, bonzai buna benzer bir uğraş mıdır Abi bonzai çok güzel bir uğraş. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 Burada mantar yetisir mi? Izgaralik su iri mantarlardan olur mu? Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 11 Mart 2013 Yazar Paylaş 11 Mart 2013 Burada mantar yetisir mi? Izgaralik su iri mantarlardan olur mu? inan hiç bilmiyorum. bu arada inşallah amacı şu olan bir akvaryuma ulaşmaya çalışacağız. bitki balıktan daha ön planda Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Yani mutlaka topluma ters bir iş yapacaksın ve beni de heveslendireceksin... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 inan hiç bilmiyorum. bu arada inşallah amacı şu olan bir akvaryuma ulaşmaya çalışacağız. bitki balıktan daha ön planda Bu şekildeki akvaryumun suyunu temizlemek zor olsa gerek. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Valla maşallah hocam emeklere sağlık. Benim ofise de sağlam bir akvaryum lazım. Diyorum bişeyler eksik diye. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts