Misafir 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 (düzenlendi) Özdemir çektiğin fotoğraflarda akvaryumun ışık kaynağı gözümüzü yoruyor. Yüklemeden önce o bölümü kırpsan veya dc-fix siyah folyodan su seviyesine kadar bir bant yapıştırsan sanki daha iyi olacak gibi. 8 Nisan 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 8 Nisan 2013 Yazar Paylaş 8 Nisan 2013 Özdemir çektiğin fotoğraflarda akvaryumun ışık kaynağı gözümüzü yoruyor. Yüklemeden önce o bölümü kırpsan veya dc-fix siyah folyodan su seviyesine kadar bir bant yapıştırsan sanki daha iyi olacak gibi. Evet abi haklısın, inşallah biraz daha geliştikten sonraki ilk resimleri öyle gönderirim. Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 11 Nisan 2013 Yazar Paylaş 11 Nisan 2013 Bizim akvaryum doğurdu Daha önce resmini attığım monitör akvaryumum vardı. Müdahale kolay olsun diye, adaptasyon süreci boyunca içerisindeki akvaryumu çıkardım. Bitkiler büyüyünce tekrar monitör kasasının içerisine girecek. Tabana kum ve gübre koyup sadece parvula ektim. Çim görünümünü kazanıncaya kadar böyle bakılacak. Üzerinde 11W tasarruf ampulu var. Henüz yosun sorunu yok, içerisinde canlı da yok. Bu arada diğer akvaryumumda bulunan karideslerden biri yumurta yapmış. Çok mutlu oldum. Bitkilerin tepesine çıkıp çıkıp yumurtalarını bize gösteriyor 1 Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 26 Nisan 2013 Yazar Paylaş 26 Nisan 2013 Pazartesi foto gönderirim abi Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 15 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2013 15 günlük gelişme var, haberler nerede? 13 Nisan 2013 15 Mayıs 2013 1 Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 15 Mayıs 2013 Paylaş 15 Mayıs 2013 abi bana biraz karides göndersene cikletler aç kaldı Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 15 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2013 abi bana biraz karides göndersene cikletler aç kaldı kulağını kes ver, bana ne la Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 15 Mayıs 2013 Paylaş 15 Mayıs 2013 benimkiler cansız şeyler yemeyi sevmiii Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 15 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2013 Bu arada bana 2-3 kg'lik Co2 tüpü gerekli, forumdan bunu bana ucuza temin etmemi sağlayacak kimse var mı acaba ? Yorum bağlantısı
Misafir 15 Mayıs 2013 Paylaş 15 Mayıs 2013 Özdemir arka tarafta eledoa ve tilki kuyruğu var değil mi? İkisi de oldukça arsız türler ve uzadıkça (şekilde görüldüğü gibi) yan gelip!! yatarak yer kaplayacaklar. Çok yüksek akvaryumlada haika görünürler. Bu bitkilerle ilgili özel bir merakın yoksa öncelikle eledoa'dan vazgeçmeni öneririm. Tilki kuyrukları en sol köşede öbek halinde durabilirler. Yatacak kadar uzadıklarında üstlerden budayarak dik durmalarını ve yanlarından dal vermelerini sağlayabilirsin. Difüzör ciddi görüntü kirliliği yaratıyor. Onu da bitki öbeğinin arkasına saklayabilirsin. Rotala gittikçe kızaran rengiyle akvaryum malzemelerini saklamak için oldukça başarılı bir bitki sayılır. Co2 desteği sayesinde rahatlıkla yetiştirebileceğini umuyorum. Yine üstten gelen ışık gözleri yoruyor. Artık ekran koruyucu tadında sağdan soldan kırpılmış, düzeltilmiş, daha yakın plân fotolar bekliyoruz. Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Mayıs 2013 Paylaş 15 Mayıs 2013 Bu arada bana 2-3 kg'lik Co2 tüpü gerekli, forumdan bunu bana ucuza temin etmemi sağlayacak kimse var mı acaba ? Şöyle bir ilan gözüme çarptı ama fiyat konusunda hiç bir fikrim yok. http://www.akvaryum.com/Forum/uygun_moss_turleri_ve_co2_tup_digerleri_k683441.asp Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 15 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2013 Şöyle bir ilan gözüme çarptı ama fiyat konusunda hiç bir fikrim yok. http://www.akvaryum....eri_k683441.asp abi bunlar normal fiyatı. ben şu anda bu kadar ayıramam. biraz daha hesaplı bir şey arıyorum, belki üretiimi yapılan yerde çalışanlar falan vardır diye. Özdemir arka tarafta eledoa ve tilki kuyruğu var değil mi? İkisi de oldukça arsız türler ve uzadıkça (şekilde görüldüğü gibi) yan gelip!! yatarak yer kaplayacaklar. Çok yüksek akvaryumlada haika görünürler. Bu bitkilerle ilgili özel bir merakın yoksa öncelikle eledoa'dan vazgeçmeni öneririm. Tilki kuyrukları en sol köşede öbek halinde durabilirler. Yatacak kadar uzadıklarında üstlerden budayarak dik durmalarını ve yanlarından dal vermelerini sağlayabilirsin. Difüzör ciddi görüntü kirliliği yaratıyor. Onu da bitki öbeğinin arkasına saklayabilirsin. Rotala gittikçe kızaran rengiyle akvaryum malzemelerini saklamak için oldukça başarılı bir bitki sayılır. Co2 desteği sayesinde rahatlıkla yetiştirebileceğini umuyorum. Yine üstten gelen ışık gözleri yoruyor. Artık ekran koruyucu tadında sağdan soldan kırpılmış, düzeltilmiş, daha yakın plân fotolar bekliyoruz. Kolay gelsin. Abi senin yorumların benim için çok önemli. Difüzörle eğer Co2 tüp alabilirsem vedalaşacağım. Yerine kibar bir Seramik difüzör koyarak Arkada Elodea, 1 kök tilki kuyruğu biraz da sessiflora var. Elodealar evdeki büyük akvaryuma gidecek, onların yerine komple sessiflora getireceğim. Şimdi farkettim rotala güzel olacak buna. Wendthi brownum da micraların arasında kayboldu Yorum bağlantısı
Misafir 15 Mayıs 2013 Paylaş 15 Mayıs 2013 (düzenlendi) Wendti hiç görünmüyor ki! Micralar seyrek ve yüksek oldular iyice ön plana çıktılar derinlik hissini öldürdüler. Ön taraf tamamen subulata olsa nasıl olur. Bir de teraslama yöntemi gibi bir yöntemle arka tarafı bölüm bölüm biraz yükseltebilsen. Yani engebeli bir su altı yapısı efekti olsa diyorum. Gezinirken kirazların sessifloraya zarar verdiğini gördüm!! 15 Mayıs 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 15 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2013 Abi micraların yükselmesi tabana yayılmaması ışığın az olmasına mı delalet? teraslama ile düzenlemeyi düşünüyorum ben de, dönemin bitmesini bekliyorum, çok yoğunum Yorum bağlantısı
Misafir 15 Mayıs 2013 Paylaş 15 Mayıs 2013 Abi micraların yükselmesi tabana yayılmaması ışığın az olmasına mı delalet? teraslama ile düzenlemeyi düşünüyorum ben de, dönemin bitmesini bekliyorum, çok yoğunum Genelde öyle yorumlanır. Ancak micra zaten tam bir taban bitkisi değil, bir de seninki gibi çok büyük olmayan bir akvaryumda daha boylu görünüyorlar. Subulataların gelişmesindeki yavaşlık da ışığın az geldiğine işaret olabilir. Işığı bir miktar artırarak devam et bakalım. Hatta ışığı artırmaya yosunlanma belirtileri görene kadar devam et. Fazla yosun olursa cüce vatoz ve moli'lerle savaşırız. Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 15 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2013 şu an mosslarda yosun var hala abi Yorum bağlantısı
Misafir 15 Mayıs 2013 Paylaş 15 Mayıs 2013 Moss'da yosunu nasıl anlayabildin? Yoksa sakal yosunu mu? O ise boşver. Sakal yosunu denen namıssız daha çok bulaşıcı diye biliyorum. Ben, kayaların üzerinde, iri yaprakların üzerinde hatta camda oluşacak halı gibi, parlak, koyu yeşil yosundan bahsediyorum. Tabi o boyuta varmadan ışığı kısacağız. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Mayıs 2013 Paylaş 16 Mayıs 2013 Sakal abi. Bariz belli Tamam, onu önemseme, mutlaka moss'larla gelmiştir. Çok canını sıkıyorsa yayılmadan mosslarla birlikte at gitsin. Daha sonra bir yerden temiz moss bulursun. Işığın azlığı onun yayılmamasından da anlaşılıyor (yoksa yayılıyor mu ). Eğer uygun ortamı bulabilseydi akvaryumu talan ederdi. Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 16 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2013 Yayılıyordu ama saeler hallediyor şimdi ama nedense mossun üzerindekine dokunmuyorlar. Yogun o biraz Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu 25 Mayıs 2013 Paylaş 25 Mayıs 2013 Bu arada bana 2-3 kg'lik Co2 tüpü gerekli, forumdan bunu bana ucuza temin etmemi sağlayacak kimse var mı acaba ? Özdemir bey ben size göndereyim ama kullanmadan önce test yaptırmanız gerekiyor bayadır kullanmıyorum dilerseniz göndereyim Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 25 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2013 Özdemir bey ben size göndereyim ama kullanmadan önce test yaptırmanız gerekiyor bayadır kullanmıyorum dilerseniz göndereyim Çok teşekkür ederim, ne kadarlık bir tüp, bir de testi nasıl yaptırabilirim? Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu 25 Mayıs 2013 Paylaş 25 Mayıs 2013 2 kg lık dolum yaptıracağınız yerlerde basınç testinden geçirilmesini isteyin onlar yaparlar bu arada 2kg dan fazla doldurulmamasını ısrarla söyleyin özelden adres bilginizi gönderirseniz kargo ie göndereyim hangi kargoile isterseniz 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts