Özdemir Deniz 13 Mart 2013 Yazar Paylaş 13 Mart 2013 Bitkileri ektim. Parvulalar Micralar Genel görünüm öndeki havataşı geçici. Fotosentezi hızlandırmak için gündüzleri Co2 veriyoruz. Maya ve şeker karıştırınca bir şişede 2-3 hafta Co2 alabiliyoruz. Onun için ayrı bir DIY sistem yaptım, yakında fotoları paylaşırım. Hava taşı ile çok ince çıkaramıyrouz Co2'yi, iyice suda çözünmesini sağlamak lazım. Tel kafesler içerisindeki bitkiler Moss. Sarmaşık yapıdalar. Biraz kendilerini toplayıp gelişmeye başladıklarında kafeslerden çıkarıp dallara sardıracağım. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 güzel olmuş abi,bi kaç capon atsan nasıl olur Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 13 Mart 2013 Yazar Paylaş 13 Mart 2013 bitkili akvaryumda bakabileceğimiz canlı kısıtlı maalesef. capon da onların aralarında yok Yorum bağlantısı
Misafir 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 benim cihicled zebralar yavruladı yavrulayacak,onlardan gönderiyim abi onlarda alman değil ama Yorum bağlantısı
Misafir 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 "Difüzör"! deyince bizim arkadaşların aklı kim bilir nerelere gidecek ama ben yine de diyeceğim. Co2 Difüzörü iş görür Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 13 Mart 2013 Yazar Paylaş 13 Mart 2013 "Difüzör"! deyince bizim arkadaşların aklı kim bilir nerelere gidecek ama ben yine de diyeceğim. Co2 Difüzörü iş görür Mükremin Bey sizin de yazmanıza çok sevindim. Sizin tecrübelerinizi bekliyorum. Kendim kuş suluğundan vortex difüzör yaptım, yarın onu bağlayacağım. Resimleri gönderirim. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Bitkili çalışmam olmadı, o nedenle sadece çalışmalarınızı zevkle izleyeceğim. Gördüğüm birşey olursa da uyarırım. Ben ilk zamanlar demasoni, sonraları kedi balığı türleri daha sonra Ramirezi ve son olarak da melek türleriyle uğraştım. Meleğin en nazik türlerini bile üretmeyi başarabilmiştim. Üretimde beni en çok heyecanlandıran tür sterbai türü çöpçülerdi. Sağlam bir çift ramirezim olmadı dolayısıyla üretim şansını yakalayamadım ve taşınma işi devreye girince süresiz olarak akvaryuma ara verdim. Ama ne zaman bir konu görsem bakmadan duramam. Sizin yazdıklarınız, bitkili konusunda yeterli birikime sahip olduğunuzu gösteriyor. Zaten bu işte ne kadar sorarsanız sorun, yine de kendi tecrübeniz en önemli bilgi oluyor. Tek uyarım co2 ve ışık dengesini iyi sağlamanız gerektiği yönünde olacaktır. İlk etapta sanki ışık az gibime geliyor. Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 13 Mart 2013 Yazar Paylaş 13 Mart 2013 Bitkili çalışmam olmadı, o nedenle sadece çalışmalarınızı zevkle izleyeceğim. Gördüğüm birşey olursa da uyarırım. Ben ilk zamanlar demasoni, sonraları kedi balığı türleri daha sonra Ramirezi ve son olarak da melek türleriyle uğraştım. Meleğin en nazik türlerini bile üretmeyi başarabilmiştim. Üretimde beni en çok heyecanlandıran tür sterbai türü çöpçülerdi. Sağlam bir çift ramirezim olmadı dolayısıyla üretim şansını yakalayamadım ve taşınma işi devreye girince süresiz olarak akvaryuma ara verdim. Ama ne zaman bir konu görsem bakmadan duramam. Sizin yazdıklarınız, bitkili konusunda yeterli birikime sahip olduğunuzu gösteriyor. Zaten bu işte ne kadar sorarsanız sorun, yine de kendi tecrübeniz en önemli bilgi oluyor. Tek uyarım co2 ve ışık dengesini iyi sağlamanız gerektiği yönünde olacaktır. İlk etapta sanki ışık az gibime geliyor. Kolay gelsin. Abi zahmet verdim, uzun uzun yazmışsın sağol. 63 litreye 36W olarak hesapladım ışığı. Litre başı 0.5W'dan fazlaya geliyor. Gerekirse bir 12W daha ilave edebilirim diye düşünüyorum. Grolüx ve Daylight var. Bir tane daha daylight ilave olur galiba ne dersin abi? Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Ne cahilim, içine su da koyuluyormus. Ben susuz Tarim sanmistim. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Abi zahmet verdim, uzun uzun yazmışsın sağol. 63 litreye 36W olarak hesapladım ışığı. Litre başı 0.5W'dan fazlaya geliyor. Gerekirse bir 12W daha ilave edebilirim diye düşünüyorum. Grolüx ve Daylight var. Bir tane daha daylight ilave olur galiba ne dersin abi? Özdemir şimdilik böyle dursun, akvaryum bir otursun, bitkilerden tutanlar tutmayanlar belli olsun gelişmelere göre karar verirsin. Zira bu şekilde 1,5-2 ay geçecek ve elin akvaryumun içinden hiç çıkmayacak. Biliyorsun ışıkta en önemli sorun yosunlanma, bunu gözleyelim ve ışığı buna göre kontrollü olarak ayarlayalım. Dizayn konusunda İSAK (İstanbul Akvaryum Kulübü) üyelerinin derece aldığı yarışmalar vardı onlara göz atmanı tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Mesut Nalbant 17 Mart 2013 Paylaş 17 Mart 2013 Çok güzel bir akvaryum olacak sonunda, hissediyorum. Merakla takipteyim, kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 17 Mart 2013 Yazar Paylaş 17 Mart 2013 en son perşembe akşamı gördüm. haftasonu ne olduğu yarın belli olacak Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 17 Mart 2013 Paylaş 17 Mart 2013 süpermiş araştırdım da şu ne kadar güzel olmuş ... 3 Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 17 Mart 2013 Yazar Paylaş 17 Mart 2013 Kesinlikle Anil. Aynı anda hem balığı hem de bitkiyi yaşatmaya çalışmak, büyüyüp çoğaldıklarını görmek, iki misli keyif veriyor. 1 Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 17 Mart 2013 Paylaş 17 Mart 2013 karbondioksit üretme fikrine bayıldım bu arada ... sonucu keyifle bekliyorum ... Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu 17 Mart 2013 Paylaş 17 Mart 2013 Buda benim tank şu an biraz farklı ama bu eski bi resim 1 Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 17 Mart 2013 Yazar Paylaş 17 Mart 2013 sylvania grolüx ile philips daylight kombinasyonu var. bakalım gelişme yavaş olursa bir tane daha daylight takarız . Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu 17 Mart 2013 Paylaş 17 Mart 2013 yanlız dikkat mayalı sistemin eşinizle çok büyük kavgalara sebep olma riski var dikkat edin patlamasın Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 17 Mart 2013 Yazar Paylaş 17 Mart 2013 yanlız dikkat mayalı sistemin eşinizle çok büyük kavgalara sebep olma riski var dikkat edin patlamasın akvaryum işyerinde. Tek başına yeter abi. http://www.musaakvar...tay.asp?id=2713 Benim akvaryumu da ekleyim olmazsa. fiyat iyimiş eklesene Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 17 Mart 2013 Paylaş 17 Mart 2013 Maşallah nazar değmesin,eline sağlık ben de şu cikled işinden sıkılmaya başladım.Bitkili bir akvaryum yapsamda gözlerimi dinlendirsem Benim favorilerimin arasında bir akvaryum,gördüğüm günden beri aklımda ; 3 Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 17 Mart 2013 Yazar Paylaş 17 Mart 2013 Maşallah nazar değmesin,eline sağlık ben de şu cikled işinden sıkılmaya başladım.Bitkili bir akvaryum yapsamda gözlerimi dinlendirsem Benim favorilerimin arasında bir akvaryum,gördüğüm günden beri aklımda ; süper bir dizayn. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Maşallah nazar değmesin,eline sağlık ben de şu cikled işinden sıkılmaya başladım.Bitkili bir akvaryum yapsamda gözlerimi dinlendirsem Benim favorilerimin arasında bir akvaryum,gördüğüm günden beri aklımda ; Hiç tavsiye etmem, beyaz veya açık renk kum, balıklar ve diğer canlılar için stres, gözleriniz için ise yorgunluk sebebidir. Hiç bir zaman temiz tutamazsınız. Bir kaç pozluk fotoğraf için yapılan kısa bir süre sonra da bozulan yarışma dizaynlarıdır. Bu arada Özdemir konu iyi ilgi topluyor ama senden fotoğraf yok, bir haftadan fazla oldu, umarım kütükte mantarlaşma olmamıştır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts