İçeriğe Yönlendir

Elektrik Motorlu 2014 Chevrolet Spark Ev


Yusuf Bahri Aslan

Recommended Posts

Yusuf Bahri Aslan

2014-Chevrolet-Spark-EV-1.jpg?imgmax=1800

2014-Chevrolet-Spark-EV-11.jpg?imgmax=1800

2014-Chevrolet-Spark-EV-12.jpg?imgmax=1800

2014-Chevrolet-Spark-EV-7.jpg?imgmax=1800

Chevrolet Spark elektrikli model geçtiğimiz yıl Los Angeles’teki küresel tanıtımının ardından Chevrolet’nin tamamen yeni pille çalışan mini otomobili bu yılki Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez Avrupalı seyircinin karşısına çıkıyor.

Otomobil 2014 yılı itibariyle Avrupa pazarında satışta olacak.

Chevrolet Spark EV’in kentsel elektrikli şehir otomobillerinin performansı açısından kriterleri belirleyici olması bekleniyor. GM’nin bugüne kadar ürettiği en ileri elektrik motor ve batarya sistemi ile çalışan otomobil olan Spark EV, bir spor otomobilden beklenecek biçimde 542 Nm anlık tork ve 130 hp (100kW) üretecek.

0-100 km/saat hızlanmasının 8,5 saniyenin altında olması ve sürüşün her evresinde kesintisiz güç sağlaması ile Chevrolet’nin bu mini otomobili eğlenceli bir kullanım sunacak gibi görünüyor. Üstelik Spark EV’nin sunacağı rekabet gücü çok yüksek ürün gamının, bu mini otomobili sınıfının en iyileri arasına yerleştirmesi bekleniyor.

20 kWh’nin üzerindeki batarya seti hem normal alternatif akım (AC) hem de doğrudan akım (DC) hızlı şarj etme özelliklerine uygun olarak tasarlandı. DC hızlı şarj etme özelliği otomobilin 20 dakika içinde kapasitesinin yüzde 80’ine kadar şarj olabilmesini sağlayacak. Batarya sistemi günlük olarak birden fazla DC hızlı şarj edebilme özelliğine de sahip.

Araç geri vitesteyken bir arka görüş kamerası destek verecek. Spark EV, biri Chevrolet MyLink bağlantılı radyosunun bir parçası olan iki adet yedi inçlik yeniden konfigüre edilebilir ekran özelliği de sunacak. Chevrolet MyLink teknolojisi kullanıcıların uyumlu akıllı telefonlarını radyoya ve tam renkli dokunmatik ekrana bağlanmalarını sağlıyor.

Sistem seçilen uygulamaları destekleyerek müşterilerin akıllı telefonlarını kullanarak internet üzerinden tüm dünyadaki radyo istasyonlarını dinleyebilmelerini sağlayacak...

Kaynak:http://www.turkeycarblog.com/2013/03/elektrik-motorlu-2014-chevrolet-spark-ev-cenevrede/

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Elektrikli arabaları cep telefonlarının ilk çıkış zamanınna benzetiyorum çok ağır ve şarjları bir gün bile zor dayanıyordu bu teknolojinin oturması için 15-20 sene gibi bir süreye ihtiyaç var bence...

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Birde bişey duymuştum ben, yanlışsam düzeltin; bu elektrikli arabaların bataryaları aslında aracın sahibine ait olmuyormuş, kiralık gibi kullanıyormuşsunuz falan. Varmıdır bu konuda bizi aydınlatacak birileri?

doğru, çünkü aküler çok pahalı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Birde bişey duymuştum ben, yanlışsam düzeltin; bu elektrikli arabaların bataryaları aslında aracın sahibine ait olmuyormuş, kiralık gibi kullanıyormuşsunuz falan. Varmıdır bu konuda bizi aydınlatacak birileri?

fluence, elektriklisini alınca, vallah billah şu kadar km den fazla yapmıcam, yaparsam cezama razıyım diye boyun inceltiliyor, kıl kıvamına geliyor, satıcı önünde saygı ile eğilip, kısmetse 1 adet araba istiyorum diyorsunuz, 40binli km den fazla kullanmak yasak gibi birşey , söz verdiğiniz km ye göre her ay, 100-140 avro para ödüyorsunuz ki , Röno sizi pili de versin, ama mülkiyet Rönonun, pert olursa kasko kime ne ödeycek , onu acenteye sormalı, pili 10bin TL civarı, sigorta primini kim öder bilmem :rofl:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

130 bg ve 8.5 sn 0-100 güzel değerler, fakat tek şarjla kaç km menzil var acaba.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...