Barış Güler 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 http://i.imgur.com/aMQhOwo.jpg Bugün aracımın yazlık lastiklerini taktırırken lastiklerin oluklarının içinde ince çatlaklar gördüm.Lastikler 2010 temmuz ayında alındı.20 bin km civarında yol yaptı.Bu çatlaklar normal mi?Lastikçi bunun fabrikasyon bir hata olduğunu söyledi.Önde kullandığım lastiklerde bu çatlaklar yok.sadece arkada kullandığım lastiklerde var.Bu şekilde kullanılırsa bir sıkıntı yaratır mı? Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Fotoğrafı düzelttim. Benim önceki lastiklerimde de aynı çatlaklardan vardı. Yanak kısımlarında. Hemen değiştirmem söylenmişti forumda. Değiştirmiştim. Nedenini bilemiyorum ancak, riskli bir durum olduğu aşikar. Yorum bağlantısı
Barış Güler 21 Mart 2013 Yazar Paylaş 21 Mart 2013 Teşekkürler Zafer Bey.Benim lastikteki çatlaklar olukların içinde.Devamlı rot balans yaptırdığım usta lastiğin bir sorun çıkarmayacağını söyledi.Ama çok emin olamadım. Yorum bağlantısı
Emin Köseler 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 lastik yarılmasına neden olan en belirgin çatlaklar. o lastikler canınızı taşıyor , paranıza kıyın canınızı koruyun benden iyi lastikçi olur slogan bile yaptım :D Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Lastikler Bridgestone ER300 Turanza'mı ? Yorum bağlantısı
Barış Güler 21 Mart 2013 Yazar Paylaş 21 Mart 2013 Herkese çok teşekkürler.Ben fotoğraf yükleyemezken fotoğrafın bu hale gelmesi çok iyi oldu.ön lastiklerimde de pütür pütür kopmalar oldu (lastiklerin önde yere daha çok temas eden iç kısımlarında) bununda rot ayarının bozuk olmasına bağladı aldığım yer.yanlız ön lastiklerde çatlak yok. goodyear effcientgrip.. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Benim Briggestone ER300 Turanza'da aynı bu şekilde olmuştu.. Yorum bağlantısı
Barış Güler 21 Mart 2013 Yazar Paylaş 21 Mart 2013 http://i.imgur.com/fheLC0j.jpg Bu da ön lastiklerimin hali.Bu rot ayarının bozukluğundan mı? (Bu lastikleri almadan 2-3 bin km önce rot ayarını yaptırmıştım) Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 20bin km olmuş, biraz erken olmuş bu çatlaklar. değişmesi gerekli ama çoğu kullanıcı kendi lastiğine yakından bakana kadar fark etmez bile bu çatlakları Yorum bağlantısı
Önder Kuru 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 http://i.imgur.com/fheLC0j.jpg Bu da ön lastiklerimin hali.Bu rot ayarının bozukluğundan mı? (Bu lastikleri almadan 2-3 bin km önce rot ayarını yaptırmıştım) Özellikle sağdaki lastikte çok fazla kopmalar olmuş aşınmadan ziyade... Üretim hatası gibi duruyor. Enksa zamanda lastikleri.değiştirin bence yüksek hızda tehlike arz eder bunlar... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 büyük fotoyu yeni gördüm, yüksek hız ve düşük hava basıncı sonucuna çok benziyor 1 Yorum bağlantısı
Barış Güler 21 Mart 2013 Yazar Paylaş 21 Mart 2013 büyük fotoyu yeni gördüm, yüksek hız ve düşük hava basıncı sonucuna çok benziyor Çağlar Bey lastik basınçlarını 33psı den aşağı düşürmem.Hızlı araba sürmeyi sevmem.1500-2000 km lik yolu 100 km hızı geçmeden bitiririm.Bu parçalanmalar lastikleri aldıktan 4-5 ay sonra oluştu.Temmuzda lastikleri aldım ekim ayı sonunda kışlık lastikleri taktığımda farkettim.Aldığım yer rot ayarını sebep gösterince çok itiraz etnedim.. Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 büyük fotoyu yeni gördüm, yüksek hız ve düşük hava basıncı sonucuna çok benziyor Bir de soğuk asfaltta kullanılmış gibi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 rot ayarı veya rot kolunda sorun var mı ona baktırın da bir daha olmasın Yorum bağlantısı
Barış Güler 21 Mart 2013 Yazar Paylaş 21 Mart 2013 Anlaşılan bize yine lastik masrafı çıktı.Herkese çok teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mert Keçeci 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Herkese çok teşekkürler.Ben fotoğraf yükleyemezken fotoğrafın bu hale gelmesi çok iyi oldu.ön lastiklerimde de pütür pütür kopmalar oldu (lastiklerin önde yere daha çok temas eden iç kısımlarında) bununda rot ayarının bozuk olmasına bağladı aldığım yer.yanlız ön lastiklerde çatlak yok. goodyear effcientgrip.. Barış bey bizim focusunda lastikler aynı şekilde pul pul kopmalar oldu lastikler goodyear marka ustama gösterdiğimde goodyearların genel sorunu olduğunu söyledi birdaha lastik alırken bunuda göz önünde bulundurun dedi. 1 Yorum bağlantısı
Metin Çilo 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Lastikler Bridgestone ER300 Turanza'mı ? Aynen katılıyorum. Arkadaşşın aracının üzerinde Turanza vardı çatlaklardan Biridgestone ye başvurdu ve para iadesi yaptılar. 1 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Aynen katılıyorum. Arkadaşşın aracının üzerinde Turanza vardı çatlaklardan Biridgestone ye başvurdu ve para iadesi yaptılar. Aynı sorunu bende yaşadım 20000km.de.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 Büyük fotoğrafa bakınca iş değişti Siz bu lastikleri yenileyin.. Yorum bağlantısı
Ramazan Danış 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 "genel sorun" bayağı iddialı imiş tüketiciyi koruma hakem heyetine başvurun.onlar bilirkisiye yönlendirir üretim hatası çıkabilir.paranızı alırsınız Yorum bağlantısı
Recommended Posts