Mehmet Kaya 27 Mart 2013 Paylaş 27 Mart 2013 Lastik basıncı kontrolü yapılmalı, Ayrıca ; iyi durumdaki lastikler her daim arkaya takılır bilginize.. Abi bizde bir yanlış bilinen bir bilgi iyi lastik her zaman öne takılır. Oysa araba daha çok arkadan savrulur. Bu yüzden arka lastikler daha iyi olmalı. Yorum bağlantısı
Akif Bal 8 Nisan 2020 Paylaş 8 Nisan 2020 Merhabalar Bende de aynı sorun var. Geçmişi ile birlikte takip ettiğim bir durum. Yaklaşık 3 yıldır böyle. Kışlık lastikleri takıyorum araba ok gibi gidiyor. Yazlıkları taktırınca sağa çekmeye başlıyor. Lastikler çapraz yapıldı, havaları kontrol edildi, kurşun arttırıldı yine sorun aynı. Her sene kışlıktan yaza geçerken bu işlerle uğraşıyorum. Bir süre sonra elim kolum alışıyor kışa kadar sabrediyorum. Bu sene geçiş yapmadan acaba lastikte mi diye kafama takıldı. Nitekim balans dışında hiçbir ayar yapmadan değişim yapılıyor ve kışlık lastiklerde sapma yok... Bu konuda sizlerin fikri nedir bilgi verirseniz sevinirim. Yorum bağlantısı
Akif Bal 8 Nisan 2020 Paylaş 8 Nisan 2020 Ayhan Onaran yazdı: Savaş kardeşim 4 lastiğinde yeni olduğunu ve aşınmaların da eşit olduğunu söylemiş..Daha önce ki kullanımda eğer çekme yoksa bu lastiklerde şimdi yerleri karışmış olsa bile yapılan ayar ile düzelir.Ben bunu söylemek istiyorum.Ayrıca lastiklerde jant takılı olsa bile sökülüp takıldığında balans ayarı yapılması gerektiğinde de hemfikirim.. Mesela 4 tane sıfır lastik aldık birisi çekme yaptı o zaman ne yapacağız..Bunu yer mi değiştirelim diyeceğiz..Adama gülerler Lastik de çok anormal bir kullanım hatası yoksa öne de arkaya da takılır.Çekme falanda yapmaz.Yeter ki usta üstüne düşeni yapsın. Ankara da bu tip sorun yaşayan varsa rot-balans ustama göndereyim.İşini düzgünce yapsınlar. merhabalar ben Ankaradayım nasılsın ustanız ile ilgili bilgi verir misiniz? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Nisan 2020 Paylaş 8 Nisan 2020 kışlıkta sorun yok ise araba da sorun yok yazlıklar bozuk demekki Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 8 Nisan 2020 Paylaş 8 Nisan 2020 Bazı desenler böyle sıkıntı yapıyor diyorlar, model ne acaba? Yorum bağlantısı
Akif Bal 9 Nisan 2020 Paylaş 9 Nisan 2020 Lastik modeli Barum bravuris 3 Çağlar Bayur yazdı: kışlıkta sorun yok ise araba da sorun yok yazlıklar bozuk demekki teşekkür ederim Ahmet İhsan Akşen yazdı: Bazı desenler böyle sıkıntı yapıyor diyorlar, model ne acaba? Lastik modeli barum bravuris 3 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 9 Nisan 2020 Paylaş 9 Nisan 2020 Akif Bal yazdı: Merhabalar Bende de aynı sorun var. Geçmişi ile birlikte takip ettiğim bir durum. Yaklaşık 3 yıldır böyle. Kışlık lastikleri takıyorum araba ok gibi gidiyor. Yazlıkları taktırınca sağa çekmeye başlıyor. Lastikler çapraz yapıldı, havaları kontrol edildi, kurşun arttırıldı yine sorun aynı. Her sene kışlıktan yaza geçerken bu işlerle uğraşıyorum. Bir süre sonra elim kolum alışıyor kışa kadar sabrediyorum. Bu sene geçiş yapmadan acaba lastikte mi diye kafama takıldı. Nitekim balans dışında hiçbir ayar yapmadan değişim yapılıyor ve kışlık lastiklerde sapma yok... Bu konuda sizlerin fikri nedir bilgi verirseniz sevinirim. Şirket aracı.kullandığımdan çok lastik kullanıyorum. Lastiklerinde üretim hatası yoksa belirttiğiniz sorunu yaşamamak için tek yapman gereken yazlıkları söktürürken üstüne nereden söküldüğünü yazman. Sökülen yerden farklı yere takılan lastik, farklı aşınmalardan dolayı çekme yapabiliyor. Bir süre kullanınca da alışıp düzeliyor. Aynı sorunu bende yaşadım. Yorum bağlantısı
Akif Bal 10 Nisan 2020 Paylaş 10 Nisan 2020 Erhan Doruk yazdı: Şirket aracı.kullandığımdan çok lastik kullanıyorum. Lastiklerinde üretim hatası yoksa belirttiğiniz sorunu yaşamamak için tek yapman gereken yazlıkları söktürürken üstüne nereden söküldüğünü yazman. Sökülen yerden farklı yere takılan lastik, farklı aşınmalardan dolayı çekme yapabiliyor. Bir süre kullanınca da alışıp düzeliyor. Aynı sorunu bende yaşadım. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim, tecrübeler daha çok yol gösterici oluyor. iki yıl önceki sezon aynı şekilde düşünüp numaralandırmıştım aynı şekilde geri takıldı ama sorunu yine yaşadım. Sanırım üretim. hatasına gidiyor benim lastikler. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 10 Nisan 2020 Paylaş 10 Nisan 2020 Akif Bal yazdı: İlgilendiğiniz için teşekkür ederim, tecrübeler daha çok yol gösterici oluyor. iki yıl önceki sezon aynı şekilde düşünüp numaralandırmıştım aynı şekilde geri takıldı ama sorunu yine yaşadım. Sanırım üretim. hatasına gidiyor benim lastikler. Çok eskiden megane ımda böyle bir sorun vardı. Arabanın üzerindeyken balans yapan bir makiye ile balans yapmışlarda sorun çözülmüştü. şöyle yapılıyor. Yorum bağlantısı
Akif Bal 10 Nisan 2020 Paylaş 10 Nisan 2020 Erhan Doruk yazdı: Erhan Doruk yazdı: Çok eskiden megane ımda böyle bir sorun vardı. Arabanın üzerindeyken balans yapan bir makiye ile balans yapmışlarda sorun çözülmüştü. şöyle yapılıyor. bunu da değerlendireyim bilmiyordum böyle birşey olduğunu teşekkürler Yorum bağlantısı
Metin Akbal 10 Nisan 2020 Paylaş 10 Nisan 2020 Lastiklerde derinlik olcumu yapin yuksekten dusuge dogru siralayin diyelim ki 7.5, 7, 6.5, 6 mm olsun. Su mantikta taktirin: 7.5_____76______6.5 Caprazlama birbirini telafi edecek sekilde olsun. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Nisan 2020 Paylaş 11 Nisan 2020 Merhabalar Bende de aynı sorun var. Geçmişi ile birlikte takip ettiğim bir durum. Yaklaşık 3 yıldır böyle. Kışlık lastikleri takıyorum araba ok gibi gidiyor. Yazlıkları taktırınca sağa çekmeye başlıyor. Lastikler çapraz yapıldı, havaları kontrol edildi, kurşun arttırıldı yine sorun aynı. Her sene kışlıktan yaza geçerken bu işlerle uğraşıyorum. Bir süre sonra elim kolum alışıyor kışa kadar sabrediyorum. Bu sene geçiş yapmadan acaba lastikte mi diye kafama takıldı. Nitekim balans dışında hiçbir ayar yapmadan değişim yapılıyor ve kışlık lastiklerde sapma yok... Bu konuda sizlerin fikri nedir bilgi verirseniz sevinirim. Araç ne. Bazı otomobillerde çekme ayarı yok. Qashqaide yoktu. Sadece lastikleri yer değiştirerek çözebilirsiniz Önleri yer değiştirin. Ben bu sorun sebebi ile lastikleri sökerken işaretlerim. Takarken aynı yerine takarım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts