İçeriğe Yönlendir

1.25 Fiesta Trend Nasıldır?

Misafir

Recommended Posts

Misafir

Arkadaşlar bir arkadaşım 1.25 fiesta düşünüyor. Trend paketli bir adet ilan denk geldi. Linkini de paylaşayım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2011-ford-fiesta-1.25i-trend-119982212/detay/

Bu araçlar nasıldır? Kronik bir problemi var mıdır? Alırken özellikle neye baktırmalıyız kaporta haricinde. Yaşadığımız yer biraz sapa. Yani yokuşu bol. Çekişi, gidişi üzer mi? Lpg uyumu nasıldır? Yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Ben olsam dizeline bakardım.Performan istemiyor,çok fazla km yapmıyorsa benzinli alınabilir.

Yorum bağlantısı
Melih Gülbahar

Ben memnun değilim açıkçası araba yokuşu gördü mü bayılıyor hele araçta 2 den fazla isen tamam o yokuş kabus olur.Araç 2 kişi üzerine yapılmış bence ben genelde 2 kişi bindiğim için fazla sıkıntı yaratmıyor birazda yakıyor(benzin pahalı aracın sucu yok) kısacası ödeme koşulları uygun olmasa almazdım.Ne kadar köfte o kadar ekmek.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tolga Yanıksaz

Trend yerine myfiesta dizel düşünülebilir fazla fiyat farkı yok donanım olarak daha üstün.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Az yakar, sürüşü keyiflidir, 4 yıldır kronik bir sorun görmedik, duymadık.

Yorum bağlantısı
Misafir

Ben olsam dizeline bakardım.Performan istemiyor,çok fazla km yapmıyorsa benzinli alınabilir.

Valla hemşehrim çok hızlı bir sürücü değil zaten, geçiş aracı olarak kullanacak desem yeridir. Aslında dizel düşünüyor ama bütçeyi aşıyor maalesef.

Ben memnun değilim açıkçası araba yokuşu gördü mü bayılıyor hele araçta 2 den fazla isen tamam o yokuş kabus olur.Araç 2 kişi üzerine yapılmış bence ben genelde 2 kişi bindiğim için fazla sıkıntı yaratmıyor birazda yakıyor(benzin pahalı aracın sucu yok) kısacası ödeme koşulları uygun olmasa almazdım.Ne kadar köfte o kadar ekmek.

Anladım teşekkürler Melih bey. O zaman bir de lpg olsa hepten bayılır bu araç. Dik rampalarda 2-3 viteslerde rahat gidebiliyor mu?

Yorum bağlantısı
Melih Gülbahar

Valla hemşehrim çok hızlı bir sürücü değil zaten, geçiş aracı olarak kullanacak desem yeridir. Aslında dizel düşünüyor ama bütçeyi aşıyor maalesef.

Anladım teşekkürler Melih bey. O zaman bir de lpg olsa hepten bayılır bu araç. Dik rampalarda 2-3 viteslerde rahat gidebiliyor mu?

Bariz bayılma olmuyor araçta ama ginede belli ediyor yokuşu ( 2 kişi için konuşuyorum ).

Yorum bağlantısı
Onur Karakay

Araç lpg uyumludur.Güzel montaj ile sorun yaşamazsınız.Ama fiyatı biraz yüksek geldi bana.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

1.25 benzinli dizeli çok fena tokatlar öyle böyle değil :)

:)

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

1.25 benzinli dizeli çok fena tokatlar öyle böyle değil :)

Düz yoldan bahsetmiyoruz.Karadeniz'de düz yol bulmak kolay değil. :)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Tokatlamak istiyorsa her yerde her koşulda tokatlar. Dizeldeki olay düşük devirde yüksek tork üretmesi, sakin kullanırken de iyi çekmesi. Benzinli sakinliğini bozdu mu yine yakalar yine yakalar :)

tam gaz kapışmada yine tokatlar, güç daha fazla.(5000-6000 devirde gitmek lazım)

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Ben yokuşlarda dizelin benzinliyi geçemeyeceğini düşünüyorum.Biri 90 hp biri 77 sanırım.Nasıl olacak bu?Gerçi tam teknik bilgim yok ama.Araştıracağım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

0-100 hızlanma 11,9 1.6 tdci titanium

0-100 hızlanma 13,3 1,25 trend

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

Benim gibi sık sık redline görürseniz performans alabilirsin ona da performans denirse tabi. Onun haricinde benim gibi sürekli gözün anlık tüketimdeyse gerçekten az yakarsın. Çok sıkışık istanbul trafiğinde 9 civarı yakar.

Onun dışında her türlü carting keyfi garanti

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

1.4 tdci 70 ps 1.25 75 pstır.1.4 Tdci 0 100 14.8 sn 1.25 için ise 13.5 sn civarlarında..Her türlü ezer geçer.Zaten 1.25 motor fordun efsanesidir..Vtec avcısı :)

bizimkiler 82ps

Yorum bağlantısı
Misafir

Konu almış yürümüş :D

Sonuç olarak yokuşlarda 2-3 viteslerde gezinen sürücü için yeterli bir motor diyebiliriz sanırım .

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Konu almış yürümüş :D

Sonuç olarak yokuşlarda 2-3 viteslerde gezinen sürücü için yeterli bir motor diyebiliriz sanırım .

yeterlidir ama dizelin çekişi olmaz.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

O tempoda kullanırken yaktığıda önemli sanırım.Dizel ne yakar, 1.25 ne yakar :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Galip hocam sizin araca baktım ama boya ve km bilgisini edinemedim. Görememiş de olabilirim. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Misafir

Ben Samsunluyum, burada görev yapıyorum. Korgan ilçesinde. Yolunuz düştüğünde beklerim ;)

Arkadaş ilk arabasını alacak klasik mantık km ve değişen parça takıntısı var maalesef. Ben yine de söylerim ancak sıcak bakmayacaktır.

Teşekkür ederim ayrıntılı bilgi için.

Yorum bağlantısı
Emin Köseler

LPG montajına cok dikkat etmeniz gerekir o araçta hararet göstergesi yok ;) motoru yakan bilir o yüzden söylüyorum. Serviste garanti kapsamına girmeden 3750 tl'ye motor yaptırmıştık. Rampada çekmez , düz yolda 165'i geçmez bassan gitmez gibi bir arac. Sehir ici sakin kullanim icin iyi bir arac. Bagajı küçük biraz konforsuz ama bence Ford'un yaptıgı en kotu araçlardan birisi. Kapıları kapatılırken teneke sesi geliyor bildigin. Bende ki garajda yatıyor. Binmek bile gelmiyor içimden. Mk1 mondeom fiestayi 5'e katlar :) sözün özü budur

Yorum bağlantısı
Emin Köseler
(düzenlendi)

EEE neden aldınız veya satmıyorsunuz ?

Alacak karşılığı aldım ;) ozel sebeplerden dolayı satmıyorum su an :( Parca parca alacak birilerini bulursanız satalım :D 2011 model siyah 1.25 trend 33.000 km'de hatasız :D

tarihinde Emin Köseler tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

hatalı montaj lpgden veya sürücü hatasından conta yaktı diye kötü sayılamaz , sanırım. :) Fiesta nın kendi sınıfında yeri bellidir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

Fiesta candır canandır, minicik şımarık bir yoldaşdır. fiestama gelsin :give_rose:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...